Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#59651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote: meni ti je jednom jedan moj dobar drug radio antivirus, neki pojma nemam koji je, a i on zaboravio sifru, to mi je radio kad sam bio manji pa volio skidati igrice itd.
a vidi vako evo sad sam otissao na to i pise 1.0 GBPS znaci moze, a on je mjerio i signal i to kaze da je +6 znaci da je dobar, promijenio mi dzek i opet isto. moram promjentiti onda jedino sistem i onda da vidimo.
Jesi siguran da ti u pozadini nije upaljen neki torrent klijent, ili da ti PC kojim slučajem nije zaražen, pa da ti razni nametnici onemogućavaju normalan rad.

Ako je ovo u pitanju, možeš me kontaktirati na P.P. i ja ti mogu svojim raznim alatima besplatno - na daljinu preskenirati PC, ugasiti razne nepotrebne procese i sl.

Druga stvar koja može biti problem je jačina samog PC-a, odnosno konfiguracija (CPU jačina, veličina RAM memorije...).
chakany

#59652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Da li je nekome od vas zaključana EPIC DRAMA na EON-u? Piše mi da nisam pretplaćen na ovaj kanal.Isti imam preko D3.
Telemach

#59653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Adrian1946 wrote:Meni izbacili HD kanale Arene a na iste pretplacen, i oni zajebavaju malo.
Usput evo momak bio radi problema sa Ubee modemom, ne moze izmjerit 150 MBPS. na kompjuteru, jedva izmjeri 100. ne znam do cega je vratio mi ovo Smece Cisco i kaze uradit ce neku reklamaciju! a ja ga popusi...
@Adrian1946,
Kao što smo ranije naveli, tokom sutrašnjeg dana ćemo Vam dostaviti sve potrebne informacije. Zahvaljujemo se na strpljenju i razumijevanju.
Telemach

#59654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

chakany wrote:Da li je nekome od vas zaključana EPIC DRAMA na EON-u? Piše mi da nisam pretplaćen na ovaj kanal.Isti imam preko D3.
@chakany,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Izvršit ćemo provjere ubrzo.
c_g

#59655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Toliko kanala i nigdje rukometa, e jebem ti...
diablobih

#59656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

c_g wrote:Toliko kanala i nigdje rukometa, e jebem ti...
http://www.ehftv.com/int/livestream/201 ... tia-sweden
c_g

#59657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

diablobih wrote:
c_g wrote:Toliko kanala i nigdje rukometa, e jebem ti...
http://www.ehftv.com/int/livestream/201 ... tia-sweden
Ma znam to brate, nije to to, ali eto.
zippoo87

#59658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

ehftv najbolja stranica za EURO u rukometu...HD slika ,bez ikakvih reklama i budalastina
crnivrag

#59659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
chakany wrote:Da li je nekome od vas zaključana EPIC DRAMA na EON-u? Piše mi da nisam pretplaćen na ovaj kanal.Isti imam preko D3.
@chakany,
I meni se javlja ista poruka na pomenutom kanalu.
lemniskata

#59660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lemniskata »

Nisam bila u toku sa ovim promjenama i danas kad sama primijetila da nemam nekih kanala koje sam jutros imala nazovem call centar da vidim o čemu se radi. Umjesto da me upozna sa novinama mene momak uvjerava da godinu i po gledam kanale koje ja ustvari nemam, samo sto mi nije rekao da sam umislila da imam kanale u HD koje nikad nisam imala.
Njegovo objašnjenje: resiver upamtio kanale. Koja normalna kompanija može da pusti korisniku da koristi usluge godinu i po bez naplate?!
Zar je teško reci izmijenili smo pakete kanala, nemate vise to i to?
diablobih

#59661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Pa koji ti je paket? I koje kanale ne mozes vidjeti? Znas li da si imala promo sve otkljucane kanale mjesec dana?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#59662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Telemach wrote:
@chakany,
I kod mene je na Trio Grande Extra na EON kaze da nisam pretplacen i na EON-u mi pise pogresan paket Trio Grande Family a vec sam pola godine na Trio Grande Extra!
lemniskata

#59663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lemniskata »

diablobih wrote:Pa koji ti je paket? I koje kanale ne mozes vidjeti? Znas li da si imala promo sve otkljucane kanale mjesec dana?
Trio grande. Znam da je bio HBO uključen mjesec dana, ali nisam upratila ukidanje Fox life, crime, movies i obicni fox HD. Koliko se sjećam bio je na spisku osnovnog paketa trio grande. Sad mi kažu nije nikad bilo nego eto meni se potkralo da to imam.
diablobih

#59664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

lemniskata wrote:
diablobih wrote:Pa koji ti je paket? I koje kanale ne mozes vidjeti? Znas li da si imala promo sve otkljucane kanale mjesec dana?
Trio grande. Znam da je bio HBO uključen mjesec dana, ali nisam upratila ukidanje Fox life, crime, movies i obicni fox HD. Koliko se sjećam bio je na spisku osnovnog paketa trio grande. Sad mi kažu nije nikad bilo nego eto meni se potkralo da to imam.
Svi Foxovi u HDu su dio prosirenog ili HD paketa. Nije ukinut, vec je oduvijek tako. Nije samo HBO bio ukljucen mjesec, vec svi kanali. I dalje imas iste kanale u SD kvaliteti naravno.
lemniskata

#59665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lemniskata »

diablobih wrote:
lemniskata wrote:
Svi Foxovi u HDu su dio prosirenog ili HD paketa. Nije ukinut, vec je oduvijek tako. Nije samo HBO bio ukljucen mjesec, vec svi kanali. I dalje imas iste kanale u SD kvaliteti naravno.
Pa je li moguće da sam od jula 2016, nakon onog Promo perioda kad mi je nakon priključenja sve uključeno, imala sve te kanale besplatno?
Ispade samo ja imala sve to dzaba :D
Last edited by lemniskata on 16/01/2018 23:09, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#59666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Ni meni odjednom nema nekih kanala, jučer bilo :? :mrgreen:
opticum

#59667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

Još mi je otvoren HBO paket dok su arene zatvore!
Imam tgf paket
opticum

#59668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by opticum »

:izet: :izet: :izet: :izet: :?: :mrgreen:
opticum wrote:Još mi je otvoren HBO paket dok su arene zatvore!
Imam tgf paket
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#59669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Ni meni odjednom nema nekih kanala, jučer bilo :? :mrgreen:
Vjerovatno dok se uhavizaju sa ovim promjenama mada zaista ne znam da li je vise uopste svrishodno imati HD paket. I koliko vidim izbrisali su obajestenje o prebacivanju na HD kanale znaci da se vjertovatno nesto zakomplikovalo....
k4mi

#59670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

crnivrag wrote:Zvanična obavijest:

Upravo sam razgovarao sam operaterkom iz Telemach korisničkog call centra, i dobio sam sljedeću informaciju o ovome što se desilo sa kanalima, a ona glasi:

Došlo je do greške u koracima prilikom puštanja nove HD platforme, pa su morali sve vratiti na prvobitno stanje.

Inače u planu je prelazak na HD platformu, ali kada će doći do te promjene o tome će nas oni blagovremeno obavijestiti.

Inače pitao sam i za kanal TVSA HD, i kažu da se isti za sada neće vraćati u Telemach digitalnu ponudu.
Ja kada sam zvao call centar covjek me ubjedjuje da sam FOX HD gledao danas jer je kasnila deaktivacija akcije. POkusam naci na stranici vijest da mu procitam i nisam uspio. Na trenutak sam pomislio da sam negdje drugo procitao i da sam fulio nesto.

Kasnije sam opet zvao i drugi operater me ponovo pravio budalom. Kada sam ga prekinuo u objasnjenju oko akcije dobio sam samo odgovor da ne znaju da ce u narednom periodu doci do izmjena.

Red je da i Telemach na stranici izbaci zvanicnu vijesti, pogotovo jer je bila objavljena najava promjene paketa.
channel10

#59671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

diablobih wrote:
lemniskata wrote:
Ja imam trio grande paket + prošireni i imam samo 2 FOX HD kanala. Čini mi se life i crime. A jos uvijek imam otvoren HBO i cinemax paket. @ Telemach, nemojte da mi dodje +8 ili +12 na sljedeći račun.
odmor

#59672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Eh vidim sve je jos po statom.. :-D
Dobro je, dakle nisu mi ukinuli ta 4kanala..
diablobih

#59673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

channel10 wrote: Ja imam trio grande paket + prošireni i imam samo 2 FOX HD kanala. Čini mi se life i crime. A jos uvijek imam otvoren HBO i cinemax paket. @ Telemach, nemojte da mi dodje +8 ili +12 na sljedeći račun.
Da, FOX HD je u HD paketu.
Adrian1946

#59674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Telemach je dobar ali kad je u pitanju obavjesti i to ubace tek za 10 dana kad ubace. neke kanale.
drug_profi

#59675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Sinoć kuršlus. Pola kanala nema.
Na besplatnoj liniji proveo čekajući u par navrata preko 25 minuta da mi se javi operater.
Glas robota mi najavio manje od 3 minuta. Preslušao čekajući bar 10 puta vašu snimljenu ponudu i trenirao svoje živce.
Zvao sa mobitela tako da ćete platiti telekomu 25 i po minuta razgovora na mobilni telefon.
Očigledno je bio dobar pičvajz na uslugama CATV.
Što se tiče osoblja sa druge strane žice, nemam primjedbi. Ljubazni i uslužni.

Image

Hoću da kažem, zbrka koju napravite na CATV nas košta živaca, a vas košta materijalno.
Last edited by drug_profi on 17/01/2018 09:05, edited 1 time in total.
Locked