Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dembele

#59626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Je li još nekome aktivan HBO paket?
crnivrag

#59627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Laičko pitanje, rade li HD kanali na onim d3mini risiverima tj onim najslabijim sto nude?
Rade HD kanali na D3 Mini resiverima, ali ti resiveri imaju minimalan tekstualni EPG, nemaju opcije vraćanja sadržaja unazad, kao ni Video Klub, te sličice na EPG-u i sličice sa logotipima kanala.

Inače u taj resiver ide CI kartica, koja otključava kanale, kako SD tako i HD na koje si pretplaćen.
cenecimoveocino

#59628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

dembele wrote:Je li još nekome aktivan HBO paket?
Jest meni aktivan,ako vcrs u 00:00 se nezakljucaju ovi kanali protestovat ćemo :sax:

Ili da nam misteriozno naplate ovaj mjesec promo perioda,to bi bio vrh :izet:
zippoo87

#59629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

neka naprave nove pakete koji ce biti bolje izbalansirani a uz nizu cijenu pocetnih paketa
ovo "dam ti vise ali ti i naplatim vise" nije rjesenje po meni,nego uzimanje "lopatom"
svi mi imamo neku granicu do koje smo spremni nesto placati i to nema veze sa konkurencijom
moja granica za internet i tv je ispod 40 KM i ne zelim nista da preplacujem a ko zeli,neka im se i to ponudi ali da se nikoga ne ucjenjuje
meni bi bio idealan neki paket gdje je internet 40ak Mbps,Sportski kanali u HDu,ostalo ne mora i cijena od nekih 35 KM
ko ovo ponudi,mete konkurenciju
nasa kupovna moc je niska i tu treba igrati a ne pucati neke premiume od 60-70 KM kao mainstream,pa nismo mi zapad
dembele

#59630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

cenecimoveocino wrote:
dembele wrote:Je li još nekome aktivan HBO paket?
Jest meni aktivan,ako vcrs u 00:00 se nezakljucaju ovi kanali protestovat ćemo :sax:

Ili da nam misteriozno naplate ovaj mjesec promo perioda,to bi bio vrh :izet:
Ma i ja to kontam. Da nam ne naplate taj paket ako prebaci dva-tri dana nakon 15-og. :)
CooK

#59631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Koja komedija. Postave obavijest, pocnu prebacivati kanale u skladu sa obavijesti a onda posle vise od 15 sati funkcionisanja nove sheme sve vrate na staro i obrisu obavijest bez bilo kakvog novog obavjestenja. :-)
crnivrag

#59632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Zvanična obavijest:

Upravo sam razgovarao sam operaterkom iz Telemach korisničkog call centra, i dobio sam sljedeću informaciju o ovome što se desilo sa kanalima, a ona glasi:

Došlo je do greške u koracima prilikom puštanja nove HD platforme, pa su morali sve vratiti na prvobitno stanje.

Inače u planu je prelazak na HD platformu, ali kada će doći do te promjene o tome će nas oni blagovremeno obavijestiti.

Inače pitao sam i za kanal TVSA HD, i kažu da se isti za sada neće vraćati u Telemach digitalnu ponudu.
Last edited by crnivrag on 16/01/2018 19:20, edited 1 time in total.
cenecimoveocino

#59633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:Zvanična obavijest:

Upravo sam razgovarao sam operaterkom iz Telemach korisničkog call centra, i dobio sam sljedeću informaciju o ovome što se desilo sa kanalima, a ona glasi:

Došlo je do greške u koracima prilikom puštanja nove HD platforme, pa je su morali sve vratiti na prvobitno stanje.

Inače u planu je prelazak na HD platformu, ali kada će doći do te promjene o tome će nas oni blagovremeno obavijestiti.

Inače pitao sam i za kanal TVSA HD, i kažu da se isti za sada neće vraćati u Telemach digitalnu ponudu.
Kažem ja da su se preracunali...

Nova HD platforma?
Sta li im to znaci?
crnivrag

#59634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

cenecimoveocino wrote: Kažem ja da su se preracunali...

Nova HD platforma?
Sta li im to znaci?
Ne znam, ali i u onoj obavijesti od jučer je pisalo da je ona promjena predstavlja postepeni prelazak na novu HD platformu, odnosno izgleda da će se fokusirati na HD kanale, i na kraju izbaciti iz ponude sve "duple" SD verzije postojećih kanala.
cenecimoveocino

#59635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
cenecimoveocino wrote: Kažem ja da su se preracunali...

Nova HD platforma?
Sta li im to znaci?
Ne znam, ali i u onoj obavijesti od jučer je pisalo da je ona promjena predstavlja postepeni prelazak na novu HD platformu, odnosno izgleda da će se fokusirati na HD kanale, i na kraju izbaciti iz ponude sve "duple" SD verzije postojećih kanala.
Vjerovatno u narednih godinu do dvije kada dobijemo nove EON resivere desit ce se i prelazak na tu HD platformu,predpostavljam da ce u narednom periodu ubaciti znacajan broj novih HD kanala i upravo to predstavlja realizaciju te nove platforme.
Znaci sza sada samo cekamo...
crnivrag

#59636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gizmo from Space wrote:oslobađaju se frekvencije zato nisu HD kanali pušteni kako treba, iz igre izlaze SUNDANCE, JIM JAM, MINIMAX, CBS REALITY a dolaze u februaru neki novi znam za vavoom sigurno ostalo drže u tajnosti, možda SCIFI HD?
Ovo izbacivanje se odnosi na Total TV, ali vjerovatno ne i na ostale članice United Grupe.
chakany

#59637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

A baš sam se bio obradovao FOX-ovima u HD, jer ih nisam imao u paketu.Čak je i na TVSA HD odlična slika bila, barem onih 16 sati, koliko je bio dostupan.
MTV

#59638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

TVSA HD ima inace odlicnu sliku kad je novi materijal u pitanju. Kad je old school 4:3 SD materijal nemogu se pohvaliti kvalitetom slike.
CooK

#59639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Iako bih volio da se svi analogni kanali ukinu kao i duple verzije SD kanala radi oslobadjanja frekvencija drago mi je sto do ove promjene nije doslo jer sad nemaju razlog ni za poskupljenje. To bi bilo ukupno 6KM skuplje u odnosu na cijenu od prije godinu i pol i dosta mi je i ovih 55,90KM sto placam, trebam sad jos skoro 60KM placati, pa racun za struju mi ne dodje 50KM jbt.
crnivrag

#59640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Stari raspored HD kanala koji je i dalje u upotrebi, nakon ponovnog vraćanja na staru digitalnu shemu:

Start paket (15 HD kanala):

N1 HD
BHT1 HD
Face TV HD
Hayat HD
TOP TV HD
IDJ TV HD
Pikaboo HD
Epic Drama HD
SK 1 HD
SK 2 HD
SK 3 HD
SK HD
SK Golf HD
Viasat Nature/History HD
Trace Urban HD

Osnovni paket (2 HD kanala):

24Kitchen HD
National Geographic HD

Prošireni paket (6 HD kanala):

Fox Life HD
Fox Crime HD
BBC Earth HD
Outdoor Channel HD
Discovery Turbo Extra HD
Travel Channel HD

HD paket (19 HD kanala):

FTV TV HD
History HD
FOX HD
Fox Movies HD
Nickelodeon HD
Animal Planet HD
Shorts TV HD
Eurosport 1 HD
Eurosport 2 HD
Trace Sport Stars HD
Discovery Showcase HD
Discovery Science HD
Nat Geo Wild HD
History 2 (H2) HD
The Food Network HD
QYOU HD
MTV Live HD
iConcerts HD
Hustler HD

Arena HD paket (4 HD kanala):

Arena Sport 1 BiH HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD

HBO Premium (5 HD kanala):

HBO HD
HBO 2 HD
HBO 3 HD
Cinemax HD
Cinemax 2 HD

Cinestar Premiere (2 HD kanala):

Cinestar Premiere 1 HD
Cinestar Premiere 2 HD

Ukupno: 53 HD kanala
diablobih

#59641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

@telemach, zasto?

P.S. @crni, koliko si siguran da je eurosport u HD paketu, imamo ga i mi sa prosirenim.
Rugafet

#59642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Došlo je do greške u koracima to je objašnjenje 8-)
crnivrag

#59643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

diablobih wrote:@telemach, zasto?

P.S. @crni, koliko si siguran da je eurosport u HD paketu, imamo ga i mi sa prosirenim.
Ovu listu sam pravio na osnovu ove PDF liste koju su objavili nakon zadnje izmjene kanala, odnosno nakon ubacivanja kanala Pikaboo HD i Epic Drama HD u digitalnu programsku shemu:

https://telemach.ba/Binary/10575/D3-DIG ... -SHEMA.pdf
diablobih

#59644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Ne znam, onda je greska na listi, imam ih ja oduvijek na trio grande family.
Pitarrr82

#59645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Ja taman krenuo da napravim ove SD-HD izmjene kad vidim zakljucano sve ovo kontam... hahahaha :mrgreen:
Adrian1946

#59646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Meni izbacili HD kanale Arene a na iste pretplacen, i oni zajebavaju malo.
Usput evo momak bio radi problema sa Ubee modemom, ne moze izmjerit 150 MBPS. na kompjuteru, jedva izmjeri 100. ne znam do cega je vratio mi ovo Smece Cisco i kaze uradit ce neku reklamaciju! a ja ga popusi...
crnivrag

#59647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:Meni izbacili HD kanale Arene a na iste pretplacen, i oni zajebavaju malo.
Usput evo momak bio radi problema sa Ubee modemom, ne moze izmjerit 150 MBPS. na kompjuteru, jedva izmjeri 100. ne znam do cega je vratio mi ovo Smece Cisco i kaze uradit ce neku reklamaciju! a ja ga popusi...
Da bi ti na kompjuteru moglo izmjeriti brzinu veću od 100 Mbps, moraš imati LAN karticu koja podržava brzine veće od 100 Mbps, a izgleda da je kod tebe ugrađena LAN kartica koja ne može ostvariti brzinu veću od ove navedene.

Idi u device manager, pa nam napiši ovdje koja je LAN kartica u pitanju, a ja ću proguglati i reći ti koliku max. brzinu može podnijeti.

Ako bude do nje, onda ti je jedina solucija da ugradiš neku koja podržava veće download brzine putem kabla.

Npr. kod mene LAN kartica može podržati download brzinu do 1 Gbps.
Adrian1946

#59648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:Meni izbacili HD kanale Arene a na iste pretplacen, i oni zajebavaju malo.
Da bi ti na kompjuteru moglo izmjeriti brzinu veću od 100 Mbps, moraš imati LAN karticu koja podržava brzine veće od 100 Mbps, a izgleda da je kod tebe ugrađena LAN kartica koja ne može ostvariti brzinu veću od ove navedene.

Idi u device manager, pa nam napiši ovdje koja je LAN kartica u pitanju, a ja ću proguglati i reći ti koliku max. brzinu može podnijeti.

Ako bude do nje, onda ti je jedina solucija da ugradiš neku koja podržava veće download brzine putem kabla.

Npr. kod mene LAN kartica može podržati download brzinu do 1 Gbps.

i moze i kod mene !!
crnivrag

#59649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
i moze i kod mene !!
Ako si 100% siguran da ti kartica može podržati veće brzine putem direktnog povezivanja, onda je moguće da je problem u dolaznom signalu, te da je isti loš, pa nisi u stanju da izvučeš veću brzinu, mada vjerujem da su ti oni mjerili jačinu signala.

Može biti problem i do starog i istrošenog/pokvarenog UTP kabla, a može biti i problem u tome da ti neki software na PC-u radi ograničenje download brzine.
Adrian1946

#59650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

crnivrag wrote:
Adrian1946 wrote:
i moze i kod mene !!
Ako si 100% siguran da ti kartica može podržati veće brzine putem direktnog povezivanja, onda je moguće da je problem u dolaznom signalu, te da je isti loš, pa nisi u stanju da izvučeš veću brzinu, mada vjerujem da su ti oni mjerili jačinu signala.

Može biti problem i do starog i istrošenog/pokvarenog UTP kabla, a može biti i problem u tome da ti neki software na PC-u radi ograničenje download brzine.

meni ti je jednom jedan moj dobar drug radio antivirus, neki pojma nemam koji je, a i on zaboravio sifru, to mi je radio kad sam bio manji pa volio skidati igrice itd.
a vidi vako evo sad sam otissao na to i pise 1.0 GBPS znaci moze, a on je mjerio i signal i to kaze da je +6 znaci da je dobar, promijenio mi dzek i opet isto. moram promjentiti onda jedino sistem i onda da vidimo.
Locked