Cime su toliko unaprijedili digitalnu ponudu da mogu podici za 3 KM?sencobih wrote:Ocekivano, unaprijedili digitalnu ponudu, a tri marke svima. Dajemo više , uzimamo lopatom.ElRe wrote:Ovo je 100% tačno.N.N. wrote:Ali, od aprila skuplje cijene svih paketa za 3 KM !
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
channel10
#59576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
channel10
#59577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako je moguce izgubiti HD kanale, ako imas HD paket? Cini mi se da sam jucer gledao BBC Earth HD (jel moguce ili sam se za.ebaoodmor wrote:Vidim neki se zale kako Prosireni paket ovom promjenom najmanje dobija. Ljudi moji ja imam Osnovni + HD paket (dakle nemam Prosoreni). Ja ne da nisam dobio, vec sam izgubio 4HD kanala, od kojih mi je dva posebno zao. Discovery Science HD (zbog njeg sam ponajvise i uzeo HD paket) i BBC Earth HD. Ova ostala dva bi mogo i preboljeti.
@Telemach, vidi sa svojima hocemo li mi koji imamo HD paket dobiti sta kao kompenzaciju za ovo sakacenje HD paketa?
Po mom misljenju u ovom HD paketu jedino vrijedno razmatranja ostaje Discovery Showcase HD i H2 HD.. ali mislim da ne vrijedi 8KM..
Edit: nisam pogrijesio. Imaju oba boldirana kanala.
- crnivrag
#59578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se uzme posebno HD paket, dobije se 43 HD kanala i to je OK, međutim ljudi se ovdje žale da uzimanjem Proširenog paketa dobijaju 32 HD kanala, i onda samo 11 HD kanala ostaje ekskluzivno u HD paketu.channel10 wrote: Kako je moguce izgubiti HD kanale, ako imas HD paket? Cini mi se da sam jucer gledao BBC Earth HD (jel moguce ili sam se za.ebao)
Međutim većina korisnika koristi Start/Osnovni paket, pa samim tim dobijaju 27/28 HD kanala koji su inače prije bili dio HD paketa, dakle u tom slučaju HD paket biva "osakaćen" za tih 27/28 kanala, i u njemu onda ostaje samo 15/16 HD kanala, odnosno 11 HD kanala ako korisnik ima Prošireni paket.
Novi spisak HD kanala po paketima -> telemach-all-about-4-t103412s59575.html#p14226504
- drug_profi
#59579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zašto ne? Kad bi po tebi bilo pravo vrijeme za tu priču, ako nije kad pristižu kuloarske vijesti o poskupljenju?Rugafet wrote:Pa fora i jeste u tome sto se 'samo spekulise'. Kakva je poenta pratit tu pricu
-
channel10
#59580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ako su tako uradili, onda im nema logike postojanje HD paketa u ponudi. Ko ce im platiti 8KM za ovih 11-12 kanala? Samo su sebe zeznuli i nikoga vise.
-
c_g
#59581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zgu*ili su dobro ljude koji su uzeli dodatni HD paket, još ako su potpisali ugovor, 11 kanala za 8 km, damn.
HD paket treba izbaciti skroz i ćao, nema logike ga stavljati u ponudu uopšte, sramota. Jedino da dodaju još HD kanala, ali...
Arene HD na EON? Ove godine?
HD paket treba izbaciti skroz i ćao, nema logike ga stavljati u ponudu uopšte, sramota. Jedino da dodaju još HD kanala, ali...
Arene HD na EON? Ove godine?
- diablobih
#59582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sigurno planiraju nesto uraditi sa tim HD paketom, ne bi ga valjda dzabe ostavljali u igri.
- drug_profi
#59583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U HD paketu ima H2 kanal kojeg nema nigdje drugo. Šteta.
-
rolacity
#59584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može li se usluga EON na smart TV-u uzeti kao dodatna opcija na Trio Grande Family paketu? Ne mogu pronaći taj podatak na njihovoj stranici?
- Benq
#59585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moze se uzeti kao dodatna opcija, samo u sklopu Extra i Premium paketa.rolacity wrote:Može li se usluga EON na smart TV-u uzeti kao dodatna opcija na Trio Grande Family paketu? Ne mogu pronaći taj podatak na njihovoj stranici?
- LeonardoAC
#59586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno je bilo negdje ranije... šta mu je uopšte ovaj KKS ?drugi profil wrote:Upravo to. Orgazmički se priča o TM. Slažem se, sve je ok, Zadovoljan sam dosadašnjom uslugom.hipija wrote:I na ovoj temi nažalost kao i na BHT temi postoji sjevernokorejska ekipa koja glorificira i preuveličava provajdera kojeg koristi.
Kaže li se nešto kontra voljenog provajdera, nastupa belaj i skakanje po tastaturi, da se dokaže da nije tako.
Ok, telemach jeste prilično bolji od konkurencije, ali da sada neki imaju orgazmičke napade zbog toga, je više nego uvrnuto.
Malo racionalnog pristupa u svemu ovome ne bi škodilo
Malo mi previše zavlače ruku u džep povećavajući cijenu održavanja KKS bez da mi ostave izbora da negdje uštedim izborom paketa.
I dalje je sve OK. Najpovoljnije je, najbolje, ali dokle će tako biti?
-
rolacity
#59587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sranje. Imam sad Tri Grande Extra paket i ne bih volio izgubiti EON aplikacija, al ako opet poskupe nova mi cijena prelazi granicu tolerancije. I ovako sam se mislio isplati li se davati 80 KM za viši paket.Benq wrote:Ne moze se uzeti kao dodatna opcija, samo u sklopu Extra i Premium paketa.rolacity wrote:Može li se usluga EON na smart TV-u uzeti kao dodatna opcija na Trio Grande Family paketu? Ne mogu pronaći taj podatak na njihovoj stranici?
- drug_profi
#59588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemam pojma šta skraćenica znači, osim Kompletna Krvna SlikaLeonardoAC wrote:Vjerovatno je bilo negdje ranije... šta mu je uopšte ovaj KKS ?drugi profil wrote:Upravo to. Orgazmički se priča o TM. Slažem se, sve je ok, Zadovoljan sam dosadašnjom uslugom.hipija wrote:I na ovoj temi nažalost kao i na BHT temi postoji sjevernokorejska ekipa koja glorificira i preuveličava provajdera kojeg koristi.
Kaže li se nešto kontra voljenog provajdera, nastupa belaj i skakanje po tastaturi, da se dokaže da nije tako.
Ok, telemach jeste prilično bolji od konkurencije, ali da sada neki imaju orgazmičke napade zbog toga, je više nego uvrnuto.
Malo racionalnog pristupa u svemu ovome ne bi škodilo
Malo mi previše zavlače ruku u džep povećavajući cijenu održavanja KKS bez da mi ostave izbora da negdje uštedim izborom paketa.
I dalje je sve OK. Najpovoljnije je, najbolje, ali dokle će tako biti?
U vezi je sa održavanjem kablovske mreže. Možda Kablovsko Komunikacijski Sistem ili tsl.
- Rugafet
#59589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista, slobodno nastavi da sepkulises meni ne smetadrugi profil wrote:
Zašto ne? Kad bi po tebi bilo pravo vrijeme za tu priču, ako nije kad pristižu kuloarske vijesti o poskupljenju?
- crnivrag
#59590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bingo!drugi profil wrote: U vezi je sa održavanjem kablovske mreže. Možda Kablovsko Komunikacijski Sistem ili tsl.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#59591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sto bi zigubio EONrolacity wrote:Sranje. Imam sad Tri Grande Extra paket i ne bih volio izgubiti EON aplikacija, al ako opet poskupe nova mi cijena prelazi granicu tolerancije. I ovako sam se mislio isplati li se davati 80 KM za viši paket.Benq wrote:Ne moze se uzeti kao dodatna opcija, samo u sklopu Extra i Premium paketa.rolacity wrote:Može li se usluga EON na smart TV-u uzeti kao dodatna opcija na Trio Grande Family paketu? Ne mogu pronaći taj podatak na njihovoj stranici?
- pepeljara
#59592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je takodjer presao prag tolerancije sa tim vijestima.
Ovo je bas poskupo postalo. Navlakusa navlakusa i onda paf, imas skuplji paket od 5€ u odnosu kad si krenuo sa placanjem.
Nakon isteka ugovora ozb, planiram da predjem na dosta manji paket..
Ovo je bas poskupo postalo. Navlakusa navlakusa i onda paf, imas skuplji paket od 5€ u odnosu kad si krenuo sa placanjem.
Nakon isteka ugovora ozb, planiram da predjem na dosta manji paket..
- dembele
#59593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi kakvo je stanje kod vas. Meni su kanali na koje nisam pretplaćen otišli pod ključ, što je ok, ali vidim da je HBO i dalje aktivan. Hoće li ga iz centrale deaktivirat, ili ja moram čačkati po mojtelemach? 
- crnivrag
#59594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach nudi usluge TV i interneta posebno, ali da bi se te usluge mogle isporučiti mora se pretplatiti na KKS, jer se putem njega isporučuju te usluge, a pretplata na KKS iznosi 18 KM.Gizmo from Space wrote:Možda telemah razmisli o opcijama usluge interneta i tv posebno, to bi im bio odličan potez.
- zateznistub
#59595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da je jalova priča, ali zar ne bi bilo logično je da je različita cijena održavanja ao imaš jednu, dvije ili tri usluge kod jednog provajdera?crnivrag wrote:Telemach nudi usluge TV i interneta posebno, ali da bi se te usluge mogle isporučiti mora se pretplatiti na KKS, jer se putem njega isporučuju te usluge, a pretplata na KKS iznosi 18 KM.Gizmo from Space wrote:Možda telemah razmisli o opcijama usluge interneta i tv posebno, to bi im bio odličan potez.
- crnivrag
#59596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima smisla, ali to je politika koja se primjenjuje u okviru ponude svih operatera United Grupe, i mi kao krajnji korisnici ne možemo utjecati na ovu zakonitost.zateznistub wrote: Znam da je jalova priča, ali zar ne bi bilo logično je da je različita cijena održavanja ao imaš jednu, dvije ili tri usluge kod jednog provajdera?
-
zippoo87
#59597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mene ova vijest o poskupljenju pravo iznervira i opet vrati na pocetak
bio sam odlucio od 1. februara preci na telemach sa bhtelekoma a sada sam opet na pocetku
ne volim ovo "sranje po glavi" korisnicima i ovakve navlakuse...posebno kada nema nikakvog razloga za poskupljenje...ovo je cisto izvlacenje profita
telemach je uveo praksu da svake godine dize pomalo cijene paketa i ovo vec prelazi u iznos koji je 15-20 % od radnicke plate samo za internet i televiziju sto je previse
kod nas svaki napredak obavezno ide preko ledja korisnika i gradjana,nema sanse da se "gazdi" umanji profit 1 KM
osilio se i telemach i ovo je po meni vrlo losa strategija
ili ako im ovo nije uvlakusa,neka ostave paket koji sada ima vecina a neka formira novi paket sa svim tim silnim cudima od programa i neka bude skuplji nekoliko KM od ovog
vraga ce napraviti...cisto zavlacenje ruke u dzep korisnicima
bio sam odlucio od 1. februara preci na telemach sa bhtelekoma a sada sam opet na pocetku
ne volim ovo "sranje po glavi" korisnicima i ovakve navlakuse...posebno kada nema nikakvog razloga za poskupljenje...ovo je cisto izvlacenje profita
telemach je uveo praksu da svake godine dize pomalo cijene paketa i ovo vec prelazi u iznos koji je 15-20 % od radnicke plate samo za internet i televiziju sto je previse
kod nas svaki napredak obavezno ide preko ledja korisnika i gradjana,nema sanse da se "gazdi" umanji profit 1 KM
osilio se i telemach i ovo je po meni vrlo losa strategija
ili ako im ovo nije uvlakusa,neka ostave paket koji sada ima vecina a neka formira novi paket sa svim tim silnim cudima od programa i neka bude skuplji nekoliko KM od ovog
vraga ce napraviti...cisto zavlacenje ruke u dzep korisnicima
- crnivrag
#59598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne obavezuju oni nikoga da uzima Duo/Trio pakete, jer korisnici imaju mogućnost da uzmu samostalne usluge interneta, digitalne TV (svaki digitalni paket posebno), kablovsku TV, telefoniju, EONGizmo from Space wrote: Mislio sam da ne obavezuju ljude da moraju uzeti sve u kompletu već posebno samo internet ili tv, takođe zašto ne dozvole više od jednog modema ili neke WIFI extendere radi boljeg kvaliteta WIFI signala, većina danas samo koristi WIFI.
Dakle svaka ova usluga se može uzeti samostalno van paketa, ali se na svaku tu uslugu mora plaćati pretplata za KKS od 18 KM.
- zateznistub
#59599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma zato sam i napisao jalova priča, šta bi mali Mujo kad bi se pitao....crnivrag wrote:Ima smisla, ali to je politika koja se primjenjuje u okviru ponude svih operatera United Grupe, i mi kao krajnji korisnici ne možemo utjecati na ovu zakonitost.zateznistub wrote: Znam da je jalova priča, ali zar ne bi bilo logično je da je različita cijena održavanja ao imaš jednu, dvije ili tri usluge kod jednog provajdera?
- crnivrag
#59600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Misteriozno nestala obavijest o prebacivanju HD kanala u određene pakete sa web stranice Telemach-a.