Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
P308

#59526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by P308 »

Za Sušićevu smjenu potrebno je 12 glasova članova IO NSBiH. Trenutno je na sjednici prisutno 14 članova, a nedostaje Amer Halep, zbog disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut.
Kolike su sanse da bude 12 glasova? :cry:
hizo ramidovic

#59527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hizo ramidovic »

todd_smith wrote:Meni sega da lik misli da se moze vratiti nakon ovoga.

Cak i da se kvalifikujemo opet ce raja traziti da ide.

Ne znam sta razmislja lik fkt.

Izgleda da je ovdje cisto finanijska odluka, i sa jedne i sa druge strane.
pa ovo je jasno od pocetka. kakav patriotizam, kakvi bakraci!
samo sto sad tzv pravnici (sa diplomama pravnog fakulteta sveucilista u cekrcicima) u n/fs trebaju odgovarati zbog ovakvog ugovora.
ili, u krajnjoj liniji, ako mu se vec mora isplacivati mjesecni iznos, makar bi on trebao biti covjek pa taj iznos donirati u humanitarne svrhe.
Havatar

#59528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Ne moraš da imaš rezultate da bi bio trenerska legenda
Logovan

#59529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

dezurni_ucenik wrote:Pa jebo te,Hitler bi se do sad predao...
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Herr Flick

#59530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Herr Flick »

A MOGAO OTICI KAO GOSPODIN NAKON SP,A OVAKO CE GA OTJERAT KO NAJGORU PROPALICU,E MOJ PAPE :-) :-)
p206

#59531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

i meni to ne ide u glavu... pa na prvoj sljedećoj utakmici će biti izviždan, i on i savez...

ako ga ostave danas, bolje nek se i oni kupe
House

#59532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by House »

neomicin wrote:PAPE NAS JE ODVEO NA HISTORIJSKO SVJETSKO PRVENSTVO, PA VALJDA JE RED DA SA NJIM IDEMO I NA EURO 2016. U 6 SLJEDEĆIH UTAKMICA SIGURAN SAM DA MOŽEMO OSVOJITI 13 ILI 14 BODOVA + OVA DVA KOJA IMAMO I TREĆE MJESTO NAM NEĆE IZMAĆI, A REALNO U BARAŽU SMO JAČI OD OVIH OSTALIH TREĆEPLASIRANIH. PAPE IDEMO ZAJEDNO, UZ TEBE SU PRAVI NAVIJAČI, ISTINSKA ZENIČKA PUBLIKA KOJA NIKADA NIJE IZNEVJERILA I KOJA NAVIJA IZ SVEG GRLA. JEDNAAAAAA SIIIII JEDINAAAAAAA MOJJAAAAAA DOOOMMOOOOOVIIIIIIINAAAAA :bih: :bih: :bih:

:zzzz:

ne jedi vnago
Dino Djurbuzovic

#59533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Mars u vraziju mater kolega Safete. Pozdrav svim navijacima
Logovan

#59534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Dino Djurbuzovic wrote:Mars u vraziju mater kolega Safete. Pozdrav svim navijacima
Dino, budi ti selektor.
SkyLimit

#59535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

p206 wrote:

i meni to ne ide u glavu... pa na prvoj sljedećoj utakmici će biti izviždan, i on i savez...

ako ga ostave danas, bolje nek se i oni kupe

Blefira, zna i on da je gotovo, vjerovatno ima neku računicu da u slučaju da podnese ostavku neće dobiti ni feninga, a ako mu daju otkaz, možda uspije nešto ušićariti. I on bi se sam iznenadio da ga zaista ostave na mjestu selektora.

Samo što sam ja mislio da mu je reputacija i obraz bitniji od novca, pružila mu se prilika da dostojanstveno ode, ali para je ipak slađa.
Last edited by SkyLimit on 17/11/2014 18:17, edited 1 time in total.
Magarece_godine

#59536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Magarece_godine »

PAPE OSTANI!!!
Dead Man Walking

#59537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Boli me kita ko bi bio novi selektor, samo nek ovaj ode, pa makar i Sakiba Malkocevica postavili.

A ako vec mogu da biram, a uz to da je realno moguce (posto smatram da od Vahe i Duska nema nista) doveo bih Cicu Kranjcara. Jest da voli cvrknuti, ali gdje god je radio dobar je bio, a trneutno je mislim slobodan i ne vjerujem ni da bi neku cifru trazio.
alphonse kauders

#59538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by alphonse kauders »

Sušić je posljednji ekser u svoj kovčeg zabio sam

Piše: Saša IBRULJ

Safet Sušić bivši je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uhvatio se Pape za formalnost u nedjeljno veče u Haifi i odbio dati ostavku. I možda je u avion za Sarajevo ušetao sa titulom i platom selektora, možda će još nekoliko dana na epoletama nositi generalske činove, ali jasno je da se ta priča katastrofom u Izraelu završila.

Nije bruka u Izraelu nikakva kap koja je prelila čašu. Svako ko bliže prati reprezentaciju – a čini se da su to svi osim odgovornih u Nogometnom savezu – znali su da je selektorova čaša odavno puna i prevrnuta, a da iz nje curi mukotrpno stvarana reputacija naše reprezentacije. Izgubio je Sušić kompas još davno: nakon sramnog Innsbrucka, taktičkog harikirija protiv Nigerije i katastrofalnog poraza od Kipra. U nedjelju u Haifi Sušić je samo potvrdio ono što smo u praksi gledali već mjesecima.

Vremena za analize i rasprave ko je zaista kriv za naš krah u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, odnosno ko je uopće dao priliku Papetu produživši mu ugovor, ima. Vremena ima i za prljavo lobiranje koje ćemo trpiti u narednim danima, u kojima će mnogi gurati svoje kandidate za selektora, pokušavajući izvući neku korist iz toga, kako smo već navikli na Ferhadiji. Međutim, dok su utisci još vrući, valja odgovoriti i na pitanja šta smo to mi ustvari odigrali u nedjelju u Haifi.

Ili kako je selektor Safet Sušić sam sebi zabio, kako to Englezi kažu, posljednji ekser u kovčeg.

Kralj bespotrebne improvizacije ovaj put je imao alibi za svoje u prošlosti često neobjašnjive ideje. Zanemario je Sušić trivijalnosti poput one da je on taj koji sastavlja spisak i danima lupao kako nema napadača, nakon što je zbog povreda ostao bez Edina Džeke i Vedada Ibiševića. Natjeralo ga je to na promjenu sistema, nije se mogao držati svog standardnog 4-4-2, nego je morao tražiti novo rješenje, a – pokazalo se do sada – promjene mu nisu jača strana kao treneru.

Pozvao je Kvržića i automatski ga promovisao u jednog od ključnih igrača, iako je Rijekin krilni igrač na kontu do sada skupio 47 reprezentativnih minuta i samo sedmicu ranije nije bio ni među 23 «najbolja» Bosanca i Hercegovca. Ideja je bila – ili je trebala biti – jednostavna. Pomjeriti zadnji red visoko, dominirati u sredini i posjedu i Izraelce uništiti preko trojice brzonogih “napadača”.

Međutim, u fudbalu postoje sitnice poput jednaest protivničkih igrača na terenu, a u ekstremnim slučajevima oni su vođeni i trenerom. Izraleci nisu, kako su ih u nas pokušavali predstaviti, vrhunska ekipa ali na klupi imaju čovjeka koji je poznat po svojim detaljnim analizama protivnika i prilagođavanju njihovoj igri. Iako je Sušić bio taj koji je u teoriji imao element iznenađenja na svojoj strani, uspio je naš selektor izgubiti čak i ovu taktičku bitku. Gutmann je samo mogao pretpostavljati šta će Pape uraditi, a pretpostavio je, izgleda, jako dobro.

Doduše, jednu stvar Sušićevi protivnici naučili su u proteklih godinu dana. Bosna i Hercegovina često sama neutralizira svoje jače strane. Pape je tako nakrcao vezni red, ali u praksi je djelovalo kao da im je zaboravio reći šta da rade. Bešić je kao i obično pokrivao rupu od četrdesetak metara, dok se petorka Medunjanin – Pjanić – Kvržić – Lulić – Hajrović nabila u dvadesetak metara bez pravog plana i ideje šta raditi s loptom.

Izraelska odbrana djelovala je panično i loše; dvije jedine dijagonale koje smo uputili u 90 minuta prebacile su im zadnji red i rezultirale sa dvije sjajne prilike koje nismo iskoristili. Ipak, bizarnije je to da nismo iskoristili očite rupe u izraelskoj defanzivi, nego smo se fokusirali na individualne akcije, koje su češće završavale prodatim loptama nego prilikama.

Domaći su su svoje probleme u sredini riješili tako što su potpuno zatvorili Pjanića. Više im nije trebalo; naši su sami od sebe djelovali neoganizovano i izgubljeno. Visoko postavljen zadnji red nije im bio problem, nego su ga pretvorili u prednost. Dodatno su izvlačili Šunjića i Spahića i koristili prostor iza njih. Pokušali su to tridesetak puta, uspjeli “tek” desetak, profitirali golom i crvenim kartonom. Nisu ni igrači zaslužili bolju ocjenu od selektora – neki su imali više pogrešnih nego tačnih dodavanja, a neki dokazali da im nije mjesto u nacionalnoj selekciji.

Kada je selektor u subotu na pressici prije utakmice poručio kako se naša reprezentacija «ne zna braniti» zaista nismo mislili da misli bukvalno. Međutim, tako se ispostavilo.

Naravno, kako smo i navikli, izostala je bilo kakva reakcija s naše klupe. U reakciju ne možemo ubrojati nelogične izmjene na poluvremenu (opet je selektor potrošio dvije odjednom), ali sramotom bi se svakako moralo nazvati ono čemu smo svjedočili nakon isključenja Šunjića. Umjesto da selektor Sušić s aut linije da instrukcije kako bi smo se trebali postaviti, to je morao raditi Asmir Begović, koji je u pedesetoj minuti nekako uspio složiti četvorku ispred sebe.

Štaviše, selektor nakon utakmice nije želio ni komentarisati drugo poluvrijeme jer je igrao s igračem manje; Safet Sušić se predao u onom trenutku kada je Šunjić napustio teren i utakmica je za njega bila gotova. I u praksi je bila gotova jer do tada ionako potpuno izgubljeni i dezorijentisani tim pretvorio se hotičnu gomilu kao na lokalnom školskom igralištu.

Safet Sušić u suštini u nedjelju nije napravio neku veliku taktičku pogrešku – u nedostatku svojih najboljih igrača, i u gomili ideja koje su ga mučile traživši alternative za te nedostatke, kao da se jednostavno odlučio ne zamarati sa formalnostima poput sistema i formacije i pokušao Izraelce dobiti na sreću. Na njegovu žalost, zalihe sreće potrošio je u Žilini i Viljnusu.

Dojučerašnji selektor će uskoro morati u potragu za poslom – nešto što je trebao još davno uraditi – a bude li logično razmišljao mučiti će ga pitanje kako od eventualnog poslodavca sakriti snimke utakmica poput ove. U isto vrijeme dva osvojena boda od dvanest mogućih (ne, nije zaboravio naglasiti, još osamnaest je u igri!), katastrofalna atmosfera u i oko reprezentacije i haos kojeg nam je ostavio dovode sve nas ostale pred zid na kojem ogromnim slovima stoji samo jedno pitanje.

Da li je kasno?
Dino Djurbuzovic

#59539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Logovan wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:Mars u vraziju mater kolega Safete. Pozdrav svim navijacima
Dino, budi ti selektor.
Nazalost niko me nije kontaktirao ...
lokalni_razdjevicar

#59540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lokalni_razdjevicar »

UZIVO IZ N/F SAVEZA BIH

Image
dezurni_ucenik

#59541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dezurni_ucenik »

Magarece_godine wrote:PAPE OSTANI!!!

Nakon svega sta se desilo,nakon 2 boda iz 4 utakmice,zar moze neko imati obraza da ovo pise?Osim ako nisu u pitanju clanovi porodice Susic.Tinki Vinki,Sejo i ostala kompanija.
Dr_dre

#59542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr_dre »

Samo što sam ja mislio da mu je reputacija i obraz bitniji od novca, pružila mu se prilika da dostojanstveno ode, ali para je ipak slađa.
AHhahahHAHAHAHhhahhahahaha,smijem se grohotom.
Grohotom se smijem.
Nema on haveru niti jedne vrline,pizda li mu materna seljacka.
Tyke

#59543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Savez ako ostavi Papeta, slobodno neka podigne kredit za placanje kazni. :D

Odugovlaci se ovo, Safet ocito ne zeli da ide zbog para, svjestan da je ustao motku barem da pare izvuce. Clanovi IO valjda trebaju biti jednoglasni kako je ovo prelos rezultat s obzirom da smo krenuli kao nosioci grupe pa je normalno u ovoj situaciji ugrozen odlazak na EP. Ne znam, to Pape ceka jos 2 poraza pa da napusti brod koji je totalno potonuo. Ne moze to bas tako.

Ali sta ako Susic ostane selektor? Jasno mu je da su svi mediji protiv njega, igraci nezadovoljni, navijaci prijete bojkotom i novim ratom protiv Saveza, na sta ce onda sve to liciti. Kako covjek nema obraza ni trunku, fakat ga se stidim sad.

I kako sad dokazati da je ugrozeno EP, glasovi IO protiv Safetovog digitrona?
phillie

#59544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Dino Djurbuzovic wrote:
Logovan wrote:
Dino, budi ti selektor.
Ne mogu da vjerujem da do sada Vas telefon nije zazvonio....
Logovan

#59545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote:Boli me kita ko bi bio novi selektor, samo nek ovaj ode, pa makar i Sakiba Malkocevica postavili.
Pa tebi je najbolje da nikako ne pratiš reprezentaciju. :oops:
Dino Djurbuzovic wrote:
Logovan wrote:
Dino, budi ti selektor.
Kontaktiraj ti njih.
SkyLimit

#59546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Kad su mu jednoglasno davali novi, višemilionski ugovor, nisu ovako dugo zasjedali. Kad bi birao između dva zla, Sušića i članova Izvršnog Odbora, ko da ide a ko da ostane, ostavio bi Sušića.
todd_smith

#59547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

Dino Djurbuzovic wrote:
Logovan wrote:
Dino, budi ti selektor.
Saznat ces preko novina da si ti novi selektor. :mrgreen:
Havatar

#59548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Šta je sa onim iz Travnika što se šepuri k'o paun , može li on da bude selektor :?:
Dead Man Walking

#59549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

E slogovani, nek si mi reko, od kako cindrlakacu banovase nije bilo kvalitetnih sukova na temi. :-)
insaneinthebrain

#59550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by insaneinthebrain »

Havatar wrote:Šta je sa onim iz Travnika što se šepuri k'o paun , može li on da bude selektor :?:
osmu za selektora, :D :izet:

Image
Locked