NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
s@mson

#5951 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by s@mson »

Gledam samo i zamisljam cijenu goriva u Zenici od nekih 1,71 i onda se probudim...
Najskuplje gorivo na svim pumpama je u Zenici, ispod 1,86 nema nista...
mayab

#5952 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

_Astra_ wrote:Sta je sad sa svim silnim prevoznicima?
Mjesecima je gorivo ispod 2km/l, a cijene karata i svega ostalog na sta "utice" cijena goriva - iste, kao kad je litar goriva kostao 2.5km...
Vec sam pisao slicne komentare, ali da opet ponovim, a to je da vladajućoj hunti bas i ne odgovara jeftin benzin, nije isti PDV na 2,5 KM i 1,5 KM , a njima je PDV glavni izvor ubiranja harača, jednostavno najlaksi, najbrzi, najefikasniji ; tako da se ne moraju u svom poslu baviti pretjerano ekonomskim rastom, nego mogu zabavljati narodeE nacionalističkim basnama, a oni i njihova bratija u miru trpati u svoje džepove, dakle deviza je ne talasaj , sta ima veze sto je prevoz skup u odnosu na cijenu goriva!
dgL_

#5953 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

gorivo bilo 2.5 KM svi smo sipali... sad njima nabavna pala oni malo oborili opet svi sipaju... jbg, pametnom dosta... ako smo sipali po 2.5 zasto necemo sipat i po 1.90? Boli sve njih neka stvar od drzave preko pumpadzija do rafinerije sto je barel 40 dolara... inace je to uvijek tako... i nece kod bas cijene vise ici dole... treba biti sretan sto postoje pumpe kao Bitumenka, Neskovic i sl. sta ces covjek je prinudjen da ih hvali bez potrebe... hvalimo ih sto imaju realne cijene... smijesno ali eto...
Better Man

#5954 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

Bio sam na BP Oil i nasuo sam pun rezervoar. 55 i nešto litara benzina 97 KM. Uslužio me neki nagodni veseljak. Jedino što mi se nije svidjelo. Kad sam ušao da platim dadnem 100 Km i vrati mi kusur i ja kažem još račun, ali ga je on izgleda zgužvao i bacio u smeće i nakon par sekundiskonta da čekam račun i kaže a račun i izdao mi je duplikat račun. Auto fino radi nemam zamjerki. vidje ćemo kroz dužu eksploataciju. Kako sam Morao do velikog Merkatora, nakon toga sam umjesto na glavnu odmah skrenuo u Džemala Bijedića i vozio do pumpe..
Last edited by Better Man on 10/12/2015 20:53, edited 1 time in total.
channel10

#5955 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

Nisu ni kod njih realne cijene. Realno je 1,50KM. Izmedju ostalog, gorivo nikad nije bilo 2,50 KM. Najvisa cijena je bila 2,45 na barelu od 147 dolara. Sad je pola marke niza kad je cijena barela jeftinija za 107 dolara :shock: :izet: :run:
seoBIH

#5956 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

dgL_ wrote:gorivo bilo 2.5 KM svi smo sipali... sad njima nabavna pala oni malo oborili opet svi sipaju... jbg, pametnom dosta... ako smo sipali po 2.5 zasto necemo sipat i po 1.90? Boli sve njih neka stvar od drzave preko pumpadzija do rafinerije sto je barel 40 dolara... inace je to uvijek tako... i nece kod bas cijene vise ici dole... treba biti sretan sto postoje pumpe kao Bitumenka, Neskovic i sl. sta ces covjek je prinudjen da ih hvali bez potrebe... hvalimo ih sto imaju realne cijene... smijesno ali eto...
Necu da iznosi neke stvari, jer se prati ova tema :) ali zarada debila iz naftnog lobija je veća sada na ovim cijenama, nego kada je gorivo bilo 2.45.

Ko hoce nek ga uze, petrol, EP, HIFA, svejedno, Njihov novac, njihov izbor, no neka stave na papir koliko bi uštedili u 2 godine koliko će ovako stanje skoro i biti.
IcedFlame

#5957 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by IcedFlame »

channel10 wrote:Nisu ni kod njih realne cijene. Realno je 1,50KM. Izmedju ostalog, gorivo nikad nije bilo 2,50 KM. Najvisa cijena je bila 2,45 na barelu od 147 dolara. Sad je pola marke niza kad je cijena barela jeftinija za 107 dolara :shock: :izet: :run:
Ne znam gdje ti zivis, ali ja sam sipao i po 2,65 KM
channel10

#5958 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

U pravu si :thumbup: . Evo sad gledam,sipao sam i ja benzin po 2,55, a dizel je najčešće bio skuplji.
dgL_

#5959 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

channel10 wrote:Nisu ni kod njih realne cijene. Realno je 1,50KM. Izmedju ostalog, gorivo nikad nije bilo 2,50 KM. Najvisa cijena je bila 2,45 na barelu od 147 dolara. Sad je pola marke niza kad je cijena barela jeftinija za 107 dolara :shock: :izet: :run:
ne sjecas se ti sine, mozda nisi vozio cini mi se 2008. 2.50 cak i 2.55 na nekim pumpama... nije potrajalo dugo ali je bilo... bilo kako bilo gorivo nece nikad vise biti 1.50... to znajte svi, zahvalite se Bogu pa ima po 1.71 dizela a benzina par kf skuplje...
channel10

#5960 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by channel10 »

dgL_ wrote:
ne sjecas se ti sine, mozda nisi vozio cini mi se 2008. 2.50 cak i 2.55 na nekim pumpama... nije potrajalo dugo ali je bilo... bilo kako bilo gorivo nece nikad vise biti 1.50... to znajte svi, zahvalite se Bogu pa ima po 1.71 dizela a benzina par kf skuplje...
Sjecao se ili ne, ima zato papir ;-) . Nasao sam i ispravio post na sugerisanje icedfleme-a.
korice

#5961 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by korice »

dgL_ wrote:
Na Petrolovoj pumpi u Zenici 4.9.2012 dizel (euro5) koštao 2,60
kokuz_sa

#5962 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kokuz_sa »

Better Man wrote:Bio sam na BP Oil i nasuo sam pun rezervoar. 55 i nešto litara benzina 97 KM. Uslućio me neki nagodni veseljak. Jedino što mi se nije svidjelo. Kad sam ušao da platim dadnem 100 Km i vrati mi kusur i ja kažem još račun, ali ga je on izgleda zgužvao i bacio u smeće i nakon par sekundiskonta da čekam račun i kaže a račun i izdao mi je duplikat račun. Auto fino radi nemam zamjerki. vidje ćemo kroz dužu eksploataciju. Kako sam Morao do velikog Merkatora, nakon toga sam umjesto na glavnu odmah skrenuo u Džemala Bijedića i vozio do pumpe..
meni svaki put kada sam sipao dole do auta donosili racun..krenem ja i zaustave me oni ce donijeti..nije im problem..
uvijek regulara fiskalni dobijem
kokuz_sa

#5963 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kokuz_sa »

Better Man wrote:Bio sam na BP Oil i nasuo sam pun rezervoar. 55 i nešto litara benzina 97 KM. Uslućio me neki nagodni veseljak. Jedino što mi se nije svidjelo. Kad sam ušao da platim dadnem 100 Km i vrati mi kusur i ja kažem još račun, ali ga je on izgleda zgužvao i bacio u smeće i nakon par sekundiskonta da čekam račun i kaže a račun i izdao mi je duplikat račun. Auto fino radi nemam zamjerki. vidje ćemo kroz dužu eksploataciju. Kako sam Morao do velikog Merkatora, nakon toga sam umjesto na glavnu odmah skrenuo u Džemala Bijedića i vozio do pumpe..
meni svaki put kada sam sipao dole do auta donosili racun..krenem ja i zaustave me oni ce donijeti..nije im problem..
supercali

#5964 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by supercali »

dgL_ wrote:
ja sam na selexu sipao nikad nije bio preko 2.45 benzin 95 sad sto vi vozite dizele je druga prica
ja sam amoniman

#5965 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ja sam amoniman »

goveda banditska počela snižavat cijene poslije nekoliko mjeseci
na gasprom u Tuzli ši selo sada 1,76/1,86
pipi-duga-carapa

#5966 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pipi-duga-carapa »

kokuz_sa wrote:
Neka su i skuplji! Momci su stvarno za deset! Neka tako nastave i imaju više mušterija.
Kad se sjetim kad odem na Ep i slične a tamo neke mrzovoljne face i riječnik "šaa ima jaaaroo,došo ti po čorbu, jel ba, evo saćemo nasut"
o drugim neću ni da komentarišem. Ovdje vas momci fino oslove, "Izvolite", usluže, ako nešto ne znate ili ne razumijete, upute vas,
mislim da im je direktiva dobra samo da tako nastave, jer lijepa riječ (uslužna) sva vrata otvara a ne samo cijena.
Ne kažem da nisu i na ostalim pojedinim pumpama uslužni ali kad sve zbrojim, ovaj BP će daleko dokurati po uslužnosti.
Nevezano za ovo, ali oko uslužnosti i sl. stvari bio sam neki dan nešto oko auta gore u AutoDelta, hebo takvu firmu koja nema plaćanje karticom!!!! Dadne ispisano nešto rukom i to ti je to... Provjerite pa ćete vidjeti da je tačno šta sam rekao.
Po meni to je loše, veoma loše... I npr. stručnost im je na veoma zavidnom nivou (bez obzira na veoma skupe uređaje koje posjeduju, to odvajam)
kupio sam nove novcate gume na drugom mjestu! "Majstor" kaže da ne valjaju ništa....Hahahahaha.
Gdje god sam došao bar lično znam deset ljudi kojima su životni zanat bavljenje oko guma, njihovog kvaliteta itd. Svi su mi odmah rekli da su jedne od najboljih u svojoj klasi, pa onda-zbog toga, -toga i toga... Ali ama baš svi redom, nisam ih ni pitao, samo su pogledali gume i odmah se razvezali. Čak su me neke komšije opstruirale pitanjima...
A gore "majstorima" i njihovoj "stručnosti" ni jedna guma ne valja.
Dok sam čekao na red, bar za 7-8 ljudi koji su nešto kod njih stavljali gume, ili su balansirali, ama baš svakom od njih je "rekno" da im gume ne valjaju ništa :-) Ali ne u šali već bukvalno ozbiljno. Ljudi se shebu i onda se postave u razmišljanje, šta ne valja čćovječe, potpuno nove gume i dobre (kod svakog!! vidijeh ispipah, samo sam šutio i slušao)
Valjda njima jedina guma koja valja je u glavi...ne znam fakat.
O ostalim stvarima neću, jer nerviram se radi idiota i pametnjakovića koji rade na mjestima i zauzimaju radna mjesta pravim stručnjacima.
Nego... BP - od mene opet čista desetka! Bravo momci, budite i dalje takvi, a ja dsvakako dolazim opet, jer vam je gorivo odlično.
Uh, što se sit ispričah :lol:
shandrprcSA

#5967 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by shandrprcSA »

kokuz_sa wrote:
ni ja neki dan nisam dobio racun, rekoh bas da vidim je li kao sto se ovdje pise :D
_Astra_

#5968 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by _Astra_ »

U cemu je fazon da je SAD benzin skuplji od dizela, a unazad 2-3god je obicno dizel bio skuplji od benzina...?
amar1994

#5969 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

Jedu govna :oops: ,debili :twisted:
Better Man

#5970 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

pipi-duga-carapa wrote:
kokuz_sa wrote:
Neka su i skuplji! Momci su stvarno za deset! Neka tako nastave i imaju više mušterija.
Kad se sjetim kad odem na Ep i slične a tamo neke mrzovoljne face i riječnik "šaa ima jaaaroo,došo ti po čorbu, jel ba, evo saćemo nasut"
o drugim neću ni da komentarišem. Ovdje vas momci fino oslove, "Izvolite", usluže, ako nešto ne znate ili ne razumijete, upute vas,
mislim da im je direktiva dobra samo da tako nastave, jer lijepa riječ (uslužna) sva vrata otvara a ne samo cijena.
Ne kažem da nisu i na ostalim pojedinim pumpama uslužni ali kad sve zbrojim, ovaj BP će daleko dokurati po uslužnosti.
Nevezano za ovo, ali oko uslužnosti i sl. stvari bio sam neki dan nešto oko auta gore u AutoDelta, hebo takvu firmu koja nema plaćanje karticom!!!! Dadne ispisano nešto rukom i to ti je to... Provjerite pa ćete vidjeti da je tačno šta sam rekao.
Po meni to je loše, veoma loše... I npr. stručnost im je na veoma zavidnom nivou (bez obzira na veoma skupe uređaje koje posjeduju, to odvajam)
kupio sam nove novcate gume na drugom mjestu! "Majstor" kaže da ne valjaju ništa....Hahahahaha.
Gdje god sam došao bar lično znam deset ljudi kojima su životni zanat bavljenje oko guma, njihovog kvaliteta itd. Svi su mi odmah rekli da su jedne od najboljih u svojoj klasi, pa onda-zbog toga, -toga i toga... Ali ama baš svi redom, nisam ih ni pitao, samo su pogledali gume i odmah se razvezali. Čak su me neke komšije opstruirale pitanjima...
A gore "majstorima" i njihovoj "stručnosti" ni jedna guma ne valja.
Dok sam čekao na red, bar za 7-8 ljudi koji su nešto kod njih stavljali gume, ili su balansirali, ama baš svakom od njih je "rekno" da im gume ne valjaju ništa :-) Ali ne u šali već bukvalno ozbiljno. Ljudi se shebu i onda se postave u razmišljanje, šta ne valja čćovječe, potpuno nove gume i dobre (kod svakog!! vidijeh ispipah, samo sam šutio i slušao)
Valjda njima jedina guma koja valja je u glavi...ne znam fakat.
O ostalim stvarima neću, jer nerviram se radi idiota i pametnjakovića koji rade na mjestima i zauzimaju radna mjesta pravim stručnjacima.
Nego... BP - od mene opet čista desetka! Bravo momci, budite i dalje takvi, a ja dsvakako dolazim opet, jer vam je gorivo odlično.
Uh, što se sit ispričah :lol:
Da su ljubazni jesu i to mi se pravo sviđa. Lik koji me je uslužio je bio pravo nagodan i veseo. Malo me zezao za boju auta i kaže samo se šalim, jer je on navioač Sarajeva. Obzirom da je cijena benzina 98 ista kao i 95, a da na unutrašnjoj strani vratašca od rezervoara mog Megana piše da može i benzin 98, onda bih slijedeći put mogao isprobati benzin 98. Pohvale svake za pumpu i radnike.
pipi-duga-carapa

#5971 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pipi-duga-carapa »

Better Man wrote: Da su ljubazni jesu i to mi se pravo sviđa. Lik koji me je uslužio je bio pravo nagodan i veseo. Malo me zezao za boju auta i kaže samo se šalim, jer je on navioač Sarajeva. Obzirom da je cijena benzina 98 ista kao i 95, a da na unutrašnjoj strani vratašca od rezervoara mog Megana piše da može i benzin 98, onda bih slijedeći put mogao isprobati benzin 98. Pohvale svake za pumpu i radnike.
E, to, isprobaj 98-icu pa javi kako ti motor radi.
Isprobah,koristim i dalje, meni ko zuca!
Ned071

#5972 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Pored goriva kad su mi nasuli djetetu mi dadose cokoladice. Fino otvori vrata i pocasti malca u sjedalici. Sitnica ali govori o odnosu. Valjda ce tako nastaviti...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5973 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Leon16v »

I ja sam neki dan dizel sipao, i sve ok, nadam se da ce nastaviti ovako, a ne samo na pocetku :thumbup:
pepeljara

#5974 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Ned071 wrote:Pored goriva kad su mi nasuli djetetu mi dadose cokoladice. Fino otvori vrata i pocasti malca u sjedalici. Sitnica ali govori o odnosu. Valjda ce tako nastaviti...

Nekako mi se svidja sto je sada cijena na EP ubjedljivih 1.96 a na petrolu 2.01 :D

samo nek deru :D

BP :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
mayab

#5975 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

pipi-duga-carapa wrote:
Better Man wrote: Da su ljubazni jesu i to mi se pravo sviđa. Lik koji me je uslužio je bio pravo nagodan i veseo. Malo me zezao za boju auta i kaže samo se šalim, jer je on navioač Sarajeva. Obzirom da je cijena benzina 98 ista kao i 95, a da na unutrašnjoj strani vratašca od rezervoara mog Megana piše da može i benzin 98, onda bih slijedeći put mogao isprobati benzin 98. Pohvale svake za pumpu i radnike.
E, to, isprobaj 98-icu pa javi kako ti motor radi.
Isprobah,koristim i dalje, meni ko zuca!
Ljudi, naucite se o tim oktanskim brojevima benzina!
Veći uvijek moze , i u auto koje trosi po "difoltu" manji oktanski broj!
obrnuti slučaj moze biti čak opasan po motor, izuzev ako nema senzor , da pomjeri moment paljenja, ali tagda se gubi i nesto snage !
Isto tako , sa vecim oktanskim brojem nećete dobiti nista vise snage ako motor nema senzor i nije predvidjen da to regulise....
Dakle , ko zeli , slobodno neka toči 98-icu, pa i petrolovu 100-tku, ali , uglavnom od toga neće "vidjeti" ništa bolje....
Post Reply