Dionica Prnjavor - Doboj.
Most preko rijeke Bosne.

Moderator: anex

Nesto je pogresno... Od petlje Zenica sjever, nema veze il' Baanlozi il' D. Gracanica, do petlje Zepce, nema sanse da bude 18 km...M e m o wrote:pa ako je ranije bilo Doboj jug - Zenica sjever 57 kilometara i sa svim ostalim dionicama ukupno 334 kmkurty wrote:Par ispravki...
- Zenica-Zepce.... Nema sanse da bude 18 km... Dionica ce biti duga 25-30 km...
i ako su rekli da je predviđena dionica Doboj jug - Žepče od 39 km
koliko ostaje od 57 km ??? za presotalu dionicu od Žepča do Zenice sjever
gledaš iz perspektive sadašnjeg magistralnog pravcakurty wrote:Nesto je pogresno... Od petlje Zenica sjever, nema veze il' Baanlozi il' D. Gracanica, do petlje Zepce, nema sanse da bude 18 km...M e m o wrote:pa ako je ranije bilo Doboj jug - Zenica sjever 57 kilometara i sa svim ostalim dionicama ukupno 334 kmkurty wrote:Par ispravki...
- Zenica-Zepce.... Nema sanse da bude 18 km... Dionica ce biti duga 25-30 km...
i ako su rekli da je predviđena dionica Doboj jug - Žepče od 39 km
koliko ostaje od 57 km ??? za presotalu dionicu od Žepča do Zenice sjever
Vjerujem ja da je 57-39=18 , ali je neki ulazni podatak pogrresan
ne znam jarane, ako sadašnja dionica ima 33 kmkurty wrote:Druze, kazem ti da nema sanse...
"radim" na tome trenutno i najbolja moguca opcija je cca 30km

ako na google map povučeš ravnu liniju Zenica-Žepče izmjeri 25 km i Zenica-Doboj 59 km.karanana wrote:ravnu zracnu liniju da povucem ni ja ne vidim da to moze biti 18 km.

Hajd otvori google map i povuci pravu liniju od Zenice do Doboja pa da vidiš da li je moguće da bude 57 km. Meni pokazuje 59 km i ako dodamo samo 5% na krivine što je poprilično malo stigosmo opet do 62 km. Za Zenica-Žepče mi pokazuje 25 km + minimalno 2 km je 27 km.M e m o wrote:o čemu ti ?? dobro jutro
ko govori o skuplje/jeftinije
polemika se vodi o tome ima li tu 18 km ili ne kako po računici ostaje ako već nisu kiksali u objavljivanju da je dionica Žepče - Doboj jug 39 km....možda je tu nešto kraće, pa kad se oduzme od 57 km ostaje više za dionicu Žepče - Zenica sjever
Izgradiće on Vc čitavom dužinom kroz svoju teritoriju kad tad, jer je i u njihovoma interesu, AP od Banja Luke do Beograda (koji je njima u glavama, a čija je prva dionica BL-Doboj) dijelom se za nekih 20km poklapa sa Vc. Osim toga skoro je objavljen konkurs s njihove strane za ponude za koncesiju.karanana wrote:kad ovo urade, republici srpskoj nece biti u cilju da ikad zavrsi dionicu 5c koja ide kroz njihov entitet. ali da je do doboj juga dogurat, onda vise to nece ni biti problem.
kakva Zenica, kakav Doboj čovječerekla-kazala wrote:Hajd otvori google map i povuci pravu liniju od Zenice do Doboja pa da vidiš da li je moguće da bude 57 km. Meni pokazuje 59 km i ako dodamo samo 5% na krivine što je poprilično malo stigosmo opet do 62 km. Za Zenica-Žepče mi pokazuje 25 km + minimalno 2 km je 27 km.M e m o wrote:o čemu ti ?? dobro jutro
polemika se vodi o tome ima li tu 18 km ili ne kako po računici ostaje ako već nisu kiksali u objavljivanju da je dionica Žepče - Doboj jug 39 km....možda je tu nešto kraće, pa kad se oduzme od 57 km ostaje više za dionicu Žepče - Zenica sjever
I od Banloza pravolinijski ne do Žepča nego do Golubinje ima 18 km .M e m o wrote:kakva Zenica, kakav Doboj čovječerekla-kazala wrote:Hajd otvori google map i povuci pravu liniju od Zenice do Doboja pa da vidiš da li je moguće da bude 57 km. Meni pokazuje 59 km i ako dodamo samo 5% na krivine što je poprilično malo stigosmo opet do 62 km. Za Zenica-Žepče mi pokazuje 25 km + minimalno 2 km je 27 km.M e m o wrote:o čemu ti ?? dobro jutro
petlje su blizu gradova, a ne u gradovima, konkretno ova Zenica sjever ili Banlozi je 5-6 km sjeverno od Zenice, a tako će biti i južna petlja Doboja daleko od samog grada
i nemam nikakve potrebe za povlačenjem bilo čega od Zenice do Doboja jer je jasno projektovana dionica u dužini od 57 km od Doboj-juga do Zenice sjever, samo je upitno kako su podjeljene dužine u odnosu na Žepče, vjerovatno su fulali u informaciji da je Doboj-jug Žepče u dužini od 39 km, nego je nešto kraće, pa tako ostaje veća razlika km za drugu dionicu Zenica sjever - Žepče
od bascarsije do ilidze je 12km pa ti racunajM e m o wrote:o čemu ti ?? dobro jutro
to ti onako odokativnorekla-kazala wrote: I od Banloza pravolinijski ne do Žepča nego do Golubinje ima 18 km .
i ja bih ovo volio znati. koliko sam vidio u Donjoj Gracanici su postavljeni oni crveni i ljubicasti krugovi sa klinovima i geometri su nekoliko puta izlazili na teren i premjeravali. ima li neko vise informacija o ovoj petlji?kurty wrote: ...i jedno pitanje za upucene... Jel se svecano zna gdje ce biti petlja " zenica sjever"... U Banlozima ili Donjoj Gracanici...
(znam za onu sliku u Banlozima, ali se, kako sam upucen, odustalo, jer se desnom obalom Bosne smanjuje trosak gradnje izbjegavanjem dva mosta, vijadukta i mozda i jednog tunela)
petlja Doboj jug je predviđena u mjestu Karuše, poprilično van grada Doboja, čak se ne veže na M-17 nego na M-4 !!M e m o wrote: kakva Zenica, kakav Doboj čovječe
petlje su blizu gradova, a ne u gradovima, konkretno ova Zenica sjever ili Banlozi je 5-6 km sjeverno od Zenice, a tako će biti i južna petlja Doboja daleko od samog grada