BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DaysleepeR

#5951 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

quasar wrote:Mene buni ono sto rekose da im je inspektor UEFA rekao da se teren pospe tim pjeskom. Kakve su to sad zavrzlame? :-)
naši su namjerno sjebali teren jer su ga skvasili drito pred utakmicu, to je rekao i portugalac, nije pjesak bio problem već mokra zemlja i mekan teren...

evo ti slika pred utakmicu

Image
MyCore

#5952 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by MyCore »

Mi ustvari 2 utakmice igramo u grču, bojimo se ozljeda , kartona, primljenog goal... tek ovu sutra mozemo sa igrati 100 % kapaciteta i ja sam optimist
Abacija

#5953 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Abacija »

jeza u ledja wrote:
-LIBERO- wrote:Oca m' mene stid...i ne samo zbog ocajnog terena ....pa ljudi zar smo ovoliko na dnu. Kvarcna grijalica :D

A zamisli svlacionica,kampova za karantin ,hotela,terena po Evropi i onda banu kod nas :D ...dobro im nije "kraljica" sa upustvom na zidu.."...svakih 20 minuta ubacite po jednu cjepanicu..hvala na saradnji..."
Iz perspektive nekog ko zivi vani....

Meni se cesto cini da nasi ljudi pretjeruju sa zgravanjem sa nekim ovakvim stvarima koje nas kao prezentuju ili kao zaostale, ili kao primitivne, ili kao siromasne, ili kao divljake....na osnovu nekih sitnica, tipa ove grijalice, tipa sto Susic nije nosio sako, tipa sto Ronaldu vicu "Messi Messi", pa kako eto nemamo imena na dresovima (do nedavno), pa travnjak ,pa stadion, pa publika, i inace sto se tice drugih stvari, non stop se previse naglasava.
Iskreno imam osjecaj da imamo kompleks zelje za dokazivanjem da smo i mi dio civilizovanog svijeta ili tako nesto.

Ljudi ba, opustite se. Grijalica u svlacionici? Big deal.Bolje da ima grijalica nego da je hladno, jelde? Mislite da ovakvih stvari nema na zapadu? Doduse, rijetko, ali ima. Nama ne prilici za velicinu zemlje da nemamo stadion da valja, ali jebavat ga. Mislite da se recimo u nekoj maloj zemlji tipa Island, Irska ili Estonija gdje je hladno ovako nesto ne moze desiti? Kvar u sistemu, ovo ono. Desava se. Sta sad? Trava ne valja? Pogledajte sta su Rumuni napravili na grandioznom otvaranju svojeg nacionalnog stadiona. Rumunija 5, 10 puta veca zemlja od nas! Trava je izgledala nevjerovatno grozno. Mislite da svi na zapadu treneri nose odijela? Pogledajte pola engleske lige. :D Mislite da na zapadu navijaci ne provociraju protivnike , pa i na aerodromu? Mislite da neki klinjo nece da se slika sa Ronaldom u Lisabonu, Portou, Bragi??? Za dresove, eno pogledajte kadrove iz utakmice u Estoniji - Irci nemaju imena na dresovima.
Ovako mogu naci primjere za sve.

Nisu na zapadu roboti, kompjuteri i modeli sa sve svilenim gacicama .

Ako se vec bavimo stvarima koje ne valjaju, onda bolje da pricamo o losem novinarstvu, losoj organizaciji saveza, itd. a ne o nekim trivijalnim. Ovo su sportisti, nisu holivudske zvijezde pobogu. Pa pola bas ovih na slici je odraslo u sirotinji ili u nekoj radnickoj klasi siromasnog Portugala. Mozda se neki zajebavaju na nas racun, ko zna. Ali vecinu boli kurac, jer im ovo nije nista cudno. Nisu na Mars dosli. Tako se nekad cini da nas vi sami sebi opisujete.
Ono sto je bitno je funkcionalnost, profesionalnost, kvalitet, a ne povrsne stvari tipa vizuelni izgled, stil, modernost.

Njemci i Francuzi ima para ko govana (u odnosu na nas) pa im na nekim stadionima fale sjedeca mjesta.

Ovo nije upuceno Liberu, nego jednostavno mi doslo da napisem jer non stop citam ovakve komentare i snebivam se. Jebo grijalicu ljudi. Vazno je da nije zima. ;-)
:thumbup:
Abacija

#5954 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Abacija »

convict wrote:
HTI wrote:Mi ako prodjemo Portugal, znaci da mi imamo ekipu ciji su dometi puno veci nego obicno ucestvovanje na turiru. :shock:
Hocu da kazem ako prodjemo Portugal, da li to znaci da imamo sanse da postanemo i EP prvaci? :-)
Znam da govorim malo unaprijed, al' ebiga, nesto me spucalo. :D
:bih: :bih: :bih: :bih:
Ako prođemo Portugal, to je dokaz da smo u stanju igrati sa najvećima. Po meni, samo 3 reprezentacije u Evropi su van konkurencije - Španija, Holandija i Njemačka. Iza njih dolaze Engleska, Italija, Frnancuska i mi :D Prema tome, ja očekujem bar četvrtfinale :D
Ako bude nafake bice i finale. A onda ima da se ori OOOOOOOOOOOOOO BOSNA JE SAMPION!

A ne bi bilo zgorega zapjevati i jednu Bosnom behar probeharao, mene zivot... :D Ukoliko osvojimo prvenstvo Dino Merlin ima da se prijavi na Evroviziju sa novom verzijom ove pjesme.
mikogoago

#5955 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

zNATE STA JA vAM SE DIVIM KAKO JOS IMATE SNAGE ZA TOLIKA PISANJA.Ja strogo mirujem cuvam energiju za sutra i da ako bogda ne zaspem :mrgreen: .Koje crno spavanje.Evo me ko vilenjak.Evo posljednjim atomima pisem NAPRIJED BOSNO PODERIIIIIMO IH :bih: :bih: :bih:
DaysleepeR

#5956 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

od prošli put, samo je sad 15.11.

Otkako je be-ha fudbal nastao
Takav tim se nije sastao
To nikad prije bilo nije

Za pehar zlatni borimo se sad
Želim svjetsko vidjet dok sam mlad
To nikad prije bilo nije

Ostavimo sve
Idemo do južne afrike
Srce moje ostavimo sve
Da stignemo u maju
Dok se trube ne prodaju

Sanjao sam izuzetno laku grupu
Sanjao sam nikad boljeg nemanju supu
Sanjao sam nisam htio da se probudim

Ooo ooo ooo ooo o oo oooooooo

Ostavimo sve
Idemo do južne afrike
Srce moje ostavimo sve
Da stignemo u maju
Dok se trube ne prodaju X2

Sanjao sam procicemo u finale
Sanjao sam dobicemo na penale
Sanjao sam kako sa tribina čuje se

Izuzetnooo, izuzetnooo, izuzetnooooo
Izuzetnooo, izuzetnooo, konachno
je bosnom behar izuzetno probeharao
Last edited by DaysleepeR on 14/11/2011 12:40, edited 1 time in total.
5 0 5

#5957 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 5 0 5 »

Abacija wrote:Ukoliko osvojimo prvenstvo Dino Merlin ima da se prijavi na Evroviziju sa novom verzijom ove pjesme.

Fado style. U duetu sa Marizom.
sumirprimus

#5958 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

mikogoago wrote:zNATE STA JA vAM SE DIVIM KAKO JOS IMATE SNAGE ZA TOLIKA PISANJA.Ja strogo mirujem cuvam energiju za sutra i da ako bogda ne zaspem :mrgreen: .Koje crno spavanje.Evo me ko vilenjak.Evo posljednjim atomima pisem NAPRIJED BOSNO PODERIIIIIMO IH :bih: :bih: :bih:
deraćina će biti u svakom slućaju,jednim od srece i radosti drugim od tuge i zalosti :D
valjda i nas sunce ogrije u dvanes naveće jenoć 8-) :bih:
elem ja uz`o u srijedu neradni dan,nemojte zmajevi da ga djabe pucam,ko da sam im vecu platu trazio,a ne dan...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5959 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tomahawk11 »

I ja bi najradije napisao, koju medalju ganjamo na EP, ali mi nesto ne da, nije ni taj Portugal Estonija, pa da je to ono ''lahko cemo''.
Istina je da su najjaci po krilima (Nani i Ronaldo) i na stoperima (Alves i Pepe), vezni red radi svoje, ali ako Dzeko ima Ibisevica, onda se vidjelo koliko mana ima taj njihov vezni red. I golman sto je rupa....
Kad bi i mi imali krila, a evo sad prilike da Lulic mozda igra ofanzivnije, jer je tesko s beka se probiti do njihovog gola. Ne znam, nisam pametan, ima Pape da to uredi, moje je da navijam :bih: a ne da dumam taktiku :D
JEDRILICA

#5960 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JEDRILICA »

Ja se vise sekiram da Pape ne ode sa kormila reprezentacije. Ako ovako nastavimo ocekujem da se bez izgubljene partije plasiramo na SP.

Raja ne sekirajte se nemamo sta izgubiti a i bice gusto bice 0-2! :D
north

#5961 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Goal.com predviđa 2-1, naravno da je do sada po pravilu fulao, ali to je najgori rezultat koji bi nam se mogao desiti, dugo bi se sjećali one Vedadove šanse..ako ćemo ne daj bože ispasti samo ne rezultatom 2-1...

Ali aBd, PROLAZIMO!!
iPod

#5962 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by iPod »

MyCore wrote:Mi ustvari 2 utakmice igramo u grču, bojimo se ozljeda , kartona, primljenog goal... tek ovu sutra mozemo sa igrati 100 % kapaciteta i ja sam optimist
Odlično rečeno, sutra u Lisabonu će biti sigurno lakše za igrati, kada ne mariš više za žute kartone, mislim da će biti sve ili ništa, jer ako uzmemo u obzir kako su naši igrali u francuskoj, znajući da sigurno imamo baraž, ali i šansu za direktan plasman, sutra imamo jedno ili mi ili oni, ali ovog puta smo kompletni i bez bojazni.

Dobro bi bilo da igra Ibisevic od prve minute ili cak Muslimovic, jer ce Pepe ponovo igrati flastera na Dzeki. Vedo nije los, ali mi je muslimovic nekako robustan i opasniji sa loptom, ako se neko sjeca šanse iz Portugala 2009. godine...
slavemaster

#5963 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slavemaster »

http://imageshack.us/f/847/fieldbl.jpg/

samo da pokazem kako los teren izgleda :D
sumirprimus

#5964 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:I ja bi najradije napisao, koju medalju ganjamo na EP, ali mi nesto ne da, nije ni taj Portugal Estonija, pa da je to ono ''lahko cemo''.
Istina je da su najjaci po krilima (Nani i Ronaldo) i na stoperima (Alves i Pepe), vezni red radi svoje, ali ako Dzeko ima Ibisevica, onda se vidjelo koliko mana ima taj njihov vezni red. I golman sto je rupa....
Kad bi i mi imali krila, a evo sad prilike da Lulic mozda igra ofanzivnije, jer je tesko s beka se probiti do njihovog gola. Ne znam, nisam pametan, ima Pape da to uredi, moje je da navijam :bih: a ne da dumam taktiku :D

neko napisa juce,kolko kvadrata vise 400-500 ovaj LUŽ,a nani i ronaldo :-) :-) majko mila slatka pošećerena božija...
ko moze bit pametan,nadat se najboljem,1:1 ono ko oni uraganski prema nama,mi odolijevamo, i sudija navlaci,jedan zuti,drugi,treci,pa prekrsaj na 23,20,18,ronaldo precka,nani s krila u stativu,profulase glavom zicer,bub 68 minuta 1:0 portugal..oni u ekstazi mi ko gluha noć....
oni krenuse opet na nas,imaju inicijativu igru,zivimo na ivici,sredina razbijena,odolijevamo jedva,...
kad...88-ma minuta neka frlja rahimica,na 30 metara od njihobvog gola,miske je jedva skrenu u desno prema, ibisevicu,ibisevic prevbari njihovog beka ubaci,DŽEKOOOOO goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
erupcija,srcani,mozdani,gori bosna,ekstaza,perverzija,portugal u nevjerici,ronaldo na koljenima,bento nijem,nemocan.....
sudija sviraj krajjjjjj 95 minuta,zadnji korner,za portugal,izvodi postiga,ronaldo galva PREČKAAAAA,odbi se,contreao volej pravo u begovica....zivi smo..aaaaaaa
zadnji zvizdukkk AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,navijaci su u terenu,gotvo je gotovooooo,černobile stižemoooo :bih: :bih: :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5965 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pici »

"Ono što se dogodilo u Zenici pozitivno se odrazilo na igrače i tim Portugala. Naša reprezentacija koja teško pronalazi motivaciju u utakmicama sa slabijim ekipama pokazuje veliku motivaciju i ujedinjenost uoči sutrašnje utakmice", kazao je Jorge Silverio, sportski psiholog portugalske reprezentacije.
:mrgreen: jaaooooo psiiiHiĆa i goFana.....a onda debelo zabrinut za plaĆkovo psiHo stanje kaJe:
"Jedan od faktora koji mogu pomoći definitivno je i broj navijača na stadionu. Važno je da ih podržimo i u slučaju da rezultat ne bude povoljan za nas", dodao je Jorge Silverio.
:mrgreen: ima minjake i perike da oblaĆe da se neprepoznaju kad ih nafilujemo ....IDEEEMOOO IHHH RUUUŠIIITTTT :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Do sada je prodato više od 40.000 karata za utakmicu. Meteorolozi predviđaju loše vrijeme sutra poslijepodne u Lisabonu.
:dance:
k3ngur

#5966 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

Ovo mene podsjeca na filmove Roki 1, 2 i 3. Roki 1 nerijesen rezultat, Roki 2 Apolo bio ubjedjen da ce pobjediti isto ko sad sto je i Portugal, Roki 3 Roki izgubio protiv Mr T i onda ga raspalapucao, to nam dodje kao izgubili protiv Francuske a snjima cemo se naci ponovo u finale za Euro... :D
jasko_ba

#5967 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jasko_ba »

Svi oni koji su utakmicu BiH - Portugal pratili preko malih TV ekrana ostali su zapanjeni kada su odmah pored natpisa reprezentacije Bosne i Hercegovine vidjeli ni manje ni više nego bijeli polumjesec.
wtf ovi pricaju da mi je znati :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5968 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:I ja bi najradije napisao, koju medalju ganjamo na EP, ali mi nesto ne da, nije ni taj Portugal Estonija, pa da je to ono ''lahko cemo''.

neko napisa juce,kolko kvadrata vise 400-500 ovaj LUŽ,a nani i ronaldo :-) :-) majko mila slatka pošećerena božija...
ko moze bit pametan,nadat se najboljem,1:1 ono ko oni uraganski prema nama,mi odolijevamo, i sudija navlaci,jedan zuti,drugi,treci,pa prekrsaj na 23,20,18,ronaldo precka,nani s krila u stativu,profulase glavom zicer,bub 68 minuta 1:0 portugal..oni u ekstazi mi ko gluha noć....
oni krenuse opet na nas,imaju inicijativu igru,zivimo na ivici,sredina razbijena,odolijevamo jedva,...
kad...88-ma minuta neka frlja rahimica,na 30 metara od njihobvog gola,miske je jedva skrenu u desno prema, ibisevicu,ibisevic prevbari njihovog beka ubaci,DŽEKOOOOO goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
erupcija,srcani,mozdani,gori bosna,ekstaza,perverzija,portugal u nevjerici,ronaldo na koljenima,bento nijem,nemocan.....
sudija sviraj krajjjjjj 95 minuta,zadnji korner,za portugal,izvodi postiga,ronaldo galva PREČKAAAAA,odbi se,contreao volej pravo u begovica....zivi smo..aaaaaaa
zadnji zvizdukkk AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,navijaci su u terenu,gotvo je gotovooooo,černobile stižemoooo :bih: :bih: :bih:
Jes'. I pola BejHa dozivilo infarkt.... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#5969 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tomahawk11 »

slavemaster wrote:http://imageshack.us/f/847/fieldbl.jpg/

samo da pokazem kako los teren izgleda :D
Sta 'os, gledaj kako se trava frisko zeleni?! :D
slavemaster

#5970 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slavemaster »

sumirprimus wrote:

j.e.bo te konj ev sad mi puls skoci na 200..nemojte ba ljudi vise fkt
ajmo mi svi sad :dance: do tekme :bih:
Obuca9

#5971 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

DaysleepeR wrote:od prošli put, samo je sad 15.11.

Otkako je be-ha fudbal nastao
Takav tim se nije sastao
To nikad prije bilo nije

Za pehar zlatni borimo se sad
Želim svjetsko vidjet dok sam mlad
To nikad prije bilo nije

Ostavimo sve
Idemo do južne afrike
Srce moje ostavimo sve
Da stignemo u maju
Dok se trube ne prodaju

Sanjao sam izuzetno laku grupu
Sanjao sam nikad boljeg nemanju supu
Sanjao sam nisam htio da se probudim

Ostavimo sve
Idemo do južne afrike
Srce moje ostavimo sve
Da stignemo u maju
Dok se trube ne prodaju X2

Sanjao sam procicemo u finale
Sanjao sam dobicemo na penale
Sanjao sam kako sa tribina čuje se

Izuzetnooo, izuzetnooo, konachno
je bosnom behar izuzetno probeharao
Ako ne prođemo sutra, treba ih svih 20 objesiti za muda na sred Čaršije. Oni su nas prokleli s onom glupavom pjesmom "Baraž, baraž, nikad nećemo proći".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5972 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pici »

Image

Idemo na TOP 10...PEHsimisti...na tHemu seX i tabletumidajte...IDEMOOO IHHH RUUUŠIITT :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
sumirprimus

#5973 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

ko je ono north jes ti piso o mevludinu i crnoj magiji,jebte,eno portugalaca u crnim kopaćkama :lol: :lol: :evil:
LSD

#5974 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Necemo 1-1 i te sitne prolaze...hocemo 0-2 ili 0-3, nebitno....ako ne možemo sad oderati olinjali Portugal u Lisabonu, kako cemo onda Španiju u finalu EURA :?
north

#5975 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

sumirprimus wrote:ko je ono north jes ti piso o mevludinu i crnoj magiji,jebte,eno portugalaca u crnim kopaćkama :lol: :lol: :evil:
Pa Mevludin fino objasnio, sad naš vrli parapsiholog kod kuće uveliko obrađuje cijelu sizuaciju, možda je i onu vudu magiju uključio, obukao Ronalda u neku lutkicu i prnje i sve ga iglama bode...
Locked