Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#5951 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja koliko sam gledao, Sarajevu nije problem fizička sprema, trčali su oni 90 minuta pristojno. Ali nemaju zrno kreativnosti u timu... kakva je postavka sa 3 zadnja vezna, jednim krilom od 30 kila i dva sidraša? Normalno da ćeš imati problema da stvoriš šansu.
- JThomas
#5952 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ima i grasov revizor 1.100 na ruke.
ne, nisam zadovoljan, al' mislim da radikalno bolje ne može dok je u društvu i državi ovako kako jeste. fudbal je samo ogledalo generalne situacije.
ne, nisam zadovoljan, al' mislim da radikalno bolje ne može dok je u društvu i državi ovako kako jeste. fudbal je samo ogledalo generalne situacije.
- Charuga
- Globalni moderator
#5953 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ima li neko da objasni kako se zatvara famozni trokut? Kad, gdje i ko kome treba vratiti bodove ... 
-
Baudelaire
#5954 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma nemamo mi veznjaka da zna lopte igrati, nije kriv ni trener. Nemamo mi tog veznjaka od odlaska Muminovića, a i on je bio maksimalno osporavan. Kojašević se mogao pretvoriti u takvog igrača da ga ostaviše, ali ode za džaba.
Problem ove lige i ovih klubova je što ljudi koji vode klubove ne prate trendove koji su odavno na snazi u malim zemljama u fudbalskom smislu. Doduše, to je zaostavština iz socijalističkog režima, a i zakon o sportu ne pomaže, ali generalno, klub mora da živi od prodaje igrača. To je jednostavno tako. Naši očigledno toga još nisu svjesni, jer se stalno priča o nekakvim sponzorima koji će platiti dovođenje dobrih fudbalera, priča se o osipanju ekipe, kao da je tragedija da ti igrač ode ako dobru cifru za njeg uzmeš i slično.
Kao što je JThomas rekao, koliko para, toliko i muzike. Kad naši klubovi shvate da moraju uložiti da bi se sredstva vratila, onda će i biti bolje. Šibenik uze pare na Zecu i Alispahiću, naši nisu mogli uložiti u njih dvojicu. Mislim na sarajevske klubove. Samo jedan u moru primjera.
Problem ove lige i ovih klubova je što ljudi koji vode klubove ne prate trendove koji su odavno na snazi u malim zemljama u fudbalskom smislu. Doduše, to je zaostavština iz socijalističkog režima, a i zakon o sportu ne pomaže, ali generalno, klub mora da živi od prodaje igrača. To je jednostavno tako. Naši očigledno toga još nisu svjesni, jer se stalno priča o nekakvim sponzorima koji će platiti dovođenje dobrih fudbalera, priča se o osipanju ekipe, kao da je tragedija da ti igrač ode ako dobru cifru za njeg uzmeš i slično.
Kao što je JThomas rekao, koliko para, toliko i muzike. Kad naši klubovi shvate da moraju uložiti da bi se sredstva vratila, onda će i biti bolje. Šibenik uze pare na Zecu i Alispahiću, naši nisu mogli uložiti u njih dvojicu. Mislim na sarajevske klubove. Samo jedan u moru primjera.
- lijek-za-sve
#5955 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Gdje god odes pricaju o kreativcu? takav mozda danas treba u umjestnosti ali fudbal to nije,barem ne danas.Ja bi prije rekao da moras da imas 11 pcela radilica koje idu od cvjeta do kosnice tj od gola do gola.Da smo mi danas u Vrapcicima imali barem dvije radilice nebi imali samo dva suta na go vec dva gola i mnoooogo sansi.
- JThomas
#5956 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ej, svi sve rezultate znaju.Plavih_11 wrote:Ima li neko da objasni kako se zatvara famozni trokut? Kad, gdje i ko kome treba vratiti bodove ...
pa ja ne bih radio kad bih bio toliko pametan...
- Charuga
- Globalni moderator
#5957 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ovo je izgleda romb a ne trokut ...JThomas wrote:ej, svi sve rezultate znaju.Plavih_11 wrote:Ima li neko da objasni kako se zatvara famozni trokut? Kad, gdje i ko kome treba vratiti bodove ...
pa ja ne bih radio kad bih bio toliko pametan...
- lijek-za-sve
#5958 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Znace se kad vam zaskripi,to vama barem nije teskoPlavih_11 wrote:Ima li neko da objasni kako se zatvara famozni trokut? Kad, gdje i ko kome treba vratiti bodove ...
- JThomas
#5959 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
možda je deltoid, možda su dvije strane iste a dvije različite?
- Charuga
- Globalni moderator
#5960 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I kad je skripalo, nismo izmisljali trokutove i kovali zavjere. Gubili smo kuci, na strani skidali gace u tunelu ali trokutova nije bilo. To se pojavilo prije 1-2 sezone ..lijek-za-sve wrote:Znace se kad vam zaskripi,to vama barem nije teskoPlavih_11 wrote:Ima li neko da objasni kako se zatvara famozni trokut? Kad, gdje i ko kome treba vratiti bodove ...
- lijek-za-sve
#5961 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I kad je skripalo, nismo izmisljali trokutove i kovali zavjere. Gubili smo kuci, na strani skidali gace u tunelu ali trokutova nije bilo. To se pojavilo prije 1-2 sezone ..
[/quote]
Nije bilo potrebe za trokutove i zavjere jer se to rjesavalo mnogo prije
daleko od ociju.....
Ali i pored toga ja cu reci da smo sami krivi bez obzira sta drugi radili...jer sve se to nekad vrati...prije ili kasnije....
Nije bilo potrebe za trokutove i zavjere jer se to rjesavalo mnogo prije
Ali i pored toga ja cu reci da smo sami krivi bez obzira sta drugi radili...jer sve se to nekad vrati...prije ili kasnije....
- ganjeta
#5962 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
lijek-za-sve wrote:Ali i pored toga ja cu reci da smo sami krivi bez obzira sta drugi radili...jer sve se to nekad vrati...prije ili kasnije....
Zar je važno ko je krivlijek-za-sve wrote:Ja samo znam da kako dodje taj"famozni" komitet nama nista ne ide kako treba,slucajno ili ne presudite sami.
- lijek-za-sve
#5963 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Zar je važno ko je kriv
.[/quote]
Onome kome je stalo da popravi i nadje problem i rijesi ga mozda i jeste ali tebi ocigledno nije jer ne kaze se djaba u nasem narodu ko nezna sebi nezna ni drugom ili mozda jos nesto prikladnije ali ti nisi vrijedan bana.
Onome kome je stalo da popravi i nadje problem i rijesi ga mozda i jeste ali tebi ocigledno nije jer ne kaze se djaba u nasem narodu ko nezna sebi nezna ni drugom ili mozda jos nesto prikladnije ali ti nisi vrijedan bana.
- BHF_Manijak
#5964 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa ja kako znam Komitet tu nije od 2007. tj kad ste zadnji put nesto osvojili?!

- ultima_palabra
#5965 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa zato što je regularnija liga sad, a i suđenje boljeleškarenje wrote:@ultima...nemoj majke ti pricati o kreativnosti u nasoj ligi,a pogotovo u Sarajevu koje nema nikakve igre i opet takvom igrom donosi bodove sa gostovanja s kojih i sa boljim igracima nije uspijevalo..Ali gledah ove zadnje tekme zelje,pa ne vidjeh neku ocaravajucu igru,sve se svodi na 'nabi',Zeba,faul,ha-hu,glavom je i sl,nema tu neke ljepote.
Protiv Travnika nismo pokazali neku igru, to se slažem. Tekme sa Širokim i Borcem smo igrali po oranici, a i na njoj smo uspjeli stvoriti po 4-5 dobrih šansi... što je protiv takvih ekipa sasvim dobro.
- burek_in_space
#5966 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Slomij ti drugu ekipu trkom, kondicijom, snagom i vidjecesh rezultata.ultima_palabra wrote:Ja koliko sam gledao, Sarajevu nije problem fizička sprema, trčali su oni 90 minuta pristojno. Ali nemaju zrno kreativnosti u timu... kakva je postavka sa 3 zadnja vezna, jednim krilom od 30 kila i dva sidraša? Normalno da ćeš imati problema da stvoriš šansu.
Za nashe uslove je trchanje Zhelje, Sarajeva pristojno, medjutim svakog avgusta nas demantuje neka osrednja evropska ekipa. I nije to samo sluchaj u premier ligi, nego i u reprezentaciji.
Ja ne znam da treba velika pamet, a ni pare, da se ode u Manchester, pa se zamoli Sir Alexa da objasni par fazona u vezi kondicije, ili u neki drugi, slichan klub.
I da ne bude da je samo trka jedini problem, to sam naveo kao samo jedan u nizu problema.
A opet, na svu ovu prichu sam bio ponukan jer mi je fakat pun klinac prepucavanja oko dva tima ( najvishe i najcheshce na ovoj temi) koji ne zasluzhuju da im se poklanja toliko vremena i prostora, kao shto vi radite.
- amoninan
#5967 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne bavi se Ferguson kondicijom, nego klub zaposli profesionalnog kondicionog trenera koji u po noći zna heart-rate svakog prvotimca. Onaj Blankin otac bi ekipu pretvorio za po godien u rakete.
- burek_in_space
#5968 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
E jeb' ga sad, nemojmo biti bukvalci.amoninan wrote:Ne bavi se Ferguson kondicijom, nego klub zaposli profesionalnog kondicionog trenera koji u po noći zna heart-rate svakog prvotimca. Onaj Blankin otac bi ekipu pretvorio za po godien u rakete.
- amoninan
#5969 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nećemoburek_in_space wrote:E jeb' ga sad, nemojmo biti bukvalci.amoninan wrote:Ne bavi se Ferguson kondicijom, nego klub zaposli profesionalnog kondicionog trenera koji u po noći zna heart-rate svakog prvotimca. Onaj Blankin otac bi ekipu pretvorio za po godien u rakete.
- lijek-za-sve
#5970 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mozda bi i osvojili da nije neki drugih stvari koji nemaju veze sa fudbalom na koje ti evo i burek ukazuje jer bio sampion ili ne otreznjenje ali ono bolno dolazi u 7 ili 8 mjesecu svake godine,i vama i nama i svima.....al vazno je podje....ti onog drugogBHF_Manijak wrote:Pa ja kako znam Komitet tu nije od 2007. tj kad ste zadnji put nesto osvojili?!![]()
- ultima_palabra
#5971 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma teško se mi možemo porediti sa takvim timovima i njihovim uslovima za rad. Sjeti se na šta liči onaj trening kompleks Šerifa, kojeg je Željo uspio izbaciti.burek_in_space wrote:Slomij ti drugu ekipu trkom, kondicijom, snagom i vidjecesh rezultata.ultima_palabra wrote:Ja koliko sam gledao, Sarajevu nije problem fizička sprema, trčali su oni 90 minuta pristojno. Ali nemaju zrno kreativnosti u timu... kakva je postavka sa 3 zadnja vezna, jednim krilom od 30 kila i dva sidraša? Normalno da ćeš imati problema da stvoriš šansu.
Za nashe uslove je trchanje Zhelje, Sarajeva pristojno, medjutim svakog avgusta nas demantuje neka osrednja evropska ekipa. I nije to samo sluchaj u premier ligi, nego i u reprezentaciji.
Ja ne znam da treba velika pamet, a ni pare, da se ode u Manchester, pa se zamoli Sir Alexa da objasni par fazona u vezi kondicije, ili u neki drugi, slichan klub.
I da ne bude da je samo trka jedini problem, to sam naveo kao samo jedan u nizu problema.
A opet, na svu ovu prichu sam bio ponukan jer mi je fakat pun klinac prepucavanja oko dva tima ( najvishe i najcheshce na ovoj temi) koji ne zasluzhuju da im se poklanja toliko vremena i prostora, kao shto vi radite.
Možeš ti dovesti kondicionog trenera kakvog hoćeš, ali ako igrači nisu redovno plaćeni, ako se ne hrane ispravno, ako se moraju brinuti ima li tople vode u svlačionici, onda ti je sve džaba.
- amoninan
#5972 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I to je tačno, naravno.
- burek_in_space
#5973 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ok, ali shta je sa Shirokim onda kod nas?!ultima_palabra wrote: Ma teško se mi možemo porediti sa takvim timovima i njihovim uslovima za rad. Sjeti se na šta liči onaj trening kompleks Šerifa, kojeg je Željo uspio izbaciti.
Možeš ti dovesti kondicionog trenera kakvog hoćeš, ali ako igrači nisu redovno plaćeni, ako se ne hrane ispravno, ako se moraju brinuti ima li tople vode u svlačionici, onda ti je sve džaba.
Kod njih su redovna primanja, kompleks super, svachionice uredne, topla voda teche?!
- lijek-za-sve
#5974 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma teško se mi možemo porediti sa takvim timovima i njihovim uslovima za rad. Sjeti se na šta liči onaj trening kompleks Šerifa, kojeg je Željo uspio izbaciti.
Možeš ti dovesti kondicionog trenera kakvog hoćeš, ali ako igrači nisu redovno plaćeni, ako se ne hrane ispravno, ako se moraju brinuti ima li tople vode u svlačionici, onda ti je sve džaba.[/quote]
Ma malo si kontradiktoran,prvo kazes Serif imao sve uslove pa ga vi izbacili a onda kazes da ako nisu igraci placeni i nemaju sve nema razultata,pa kako onda izbaciste vi taj Serif??????

Ja mislim da i vasi i nasi imaju dosta solidne uslove u odnosu na druge (mislim na sve koji rade u raznim firmama i koji se slomise za razilku od njih) i da s obzirom koliko su placeni malo daju.
Možeš ti dovesti kondicionog trenera kakvog hoćeš, ali ako igrači nisu redovno plaćeni, ako se ne hrane ispravno, ako se moraju brinuti ima li tople vode u svlačionici, onda ti je sve džaba.[/quote]
Ma malo si kontradiktoran,prvo kazes Serif imao sve uslove pa ga vi izbacili a onda kazes da ako nisu igraci placeni i nemaju sve nema razultata,pa kako onda izbaciste vi taj Serif??????
Ja mislim da i vasi i nasi imaju dosta solidne uslove u odnosu na druge (mislim na sve koji rade u raznim firmama i koji se slomise za razilku od njih) i da s obzirom koliko su placeni malo daju.
- ultima_palabra
#5975 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mah, privatno-mafijaški klub... isto ko u Olimpiću, nema pritiska navijača, radio ne radio svira ti radioburek_in_space wrote:Ok, ali shta je sa Shirokim onda kod nas?!ultima_palabra wrote: Ma teško se mi možemo porediti sa takvim timovima i njihovim uslovima za rad. Sjeti se na šta liči onaj trening kompleks Šerifa, kojeg je Željo uspio izbaciti.
Kod njih su redovna primanja, kompleks super, svachionice uredne, topla voda teche?!
@lijek, i Šerif je klub na sličan fol kao i Široki... mi smo njih prošli na neki splet okolnosti, kod njih bilo puno promjena u timu, neuigranost... objektivno ljudi imaju deset puta veći budžet i bar toliko puta bolje uslove.