Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5951 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Tomahawk11 wrote:
veljaca wrote:
Opet kazem - nadji mi post gdje sam ja otpisao real ( a to si napisao ) ..... Nisam to nikada ....
A kakav je on momak - po tvome misljenu - mozes kada se vrati iz Banovica - to sa njim rascistiti .... Ja imam svoje misljenje, ti svoje, tebi tvoje a meni moje ....
Uzivajte u pobjedi reala ....
Barceloni ostaje da do kraja ove sezone pobijedi ( ako je moguce ) Celzi sa vise od 2 gola razlike, pokusa uzeti LP i pokusa osvojiti Kup kralja ( mada kako im neki pripisuje separatizam - nece se oni tome previse radovati ) ....
Greska. Napisao si da je da je realan, a daleko je bio od toga. Njegovi kometari su bili po principu ''upisana 3 boda i -1''. Ako ti je to realno, onda si se slozio s njim. Realno je da u El Clasicu niko ne moze sa sigurnoscu upisati 3 boda. Ja sam u startu rekao da je na Barceloni pritisak jer mora pobijediti. Da se ova utakmica igrala u Madridu, Barci bi bilo puno lakse doci do pobjede.
Kada sam napisao realan - prvenstveno sam mislio da ne vrijedja ..... A koliko sam shvatio - on za razliku od nas mnogih ovdje, konstantno prati Barcelonu ( ovom prilikom ga pozdravljam - jer znam da ovo cita i da ce odgovoriti o svemu kada se vrati ) i onda gleda iz toga ugla .... Ja pod pojmom realan - prvenstveno sam mislio da ne vrijedja - sto je i jedan od uslova ovdje na forumu .
Teufik

#5952 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Teufik »

sabanss wrote:
Pa neces igrati njihovu igru ako mislis pobjediti. Sto Barcelona ne zaigra na kontre iz dva-tri poteza?
Pa to ja i govorim i pisem.
Svako igra kako moze i ima pravo na to.
A sad,sto se to drugima ne svidja,to je njihov problem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5953 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Teufik wrote:
and wrote: i grčka osvoji euro,a nismo se ljepote baš nagledali.od igrača koje ima real smiješno je očekivati bunker i igru kao granada,ali tako valjda treba
Pa dobro,nije bio klasican bunker.Bilo je par diverzanata koji su dobro obavili zadatke.
Omjer udaraca: 11-11
U okvir gola: 3-6

U nedostatku statisticara, moram :mrgreen:
R9..

#5954 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by R9.. »

barselona dobro igrala na sredini.......ali tesko je protiv ovakvog reala
:run:
Teufik

#5955 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Teufik »

Tomahawk11 wrote:
Omjer udaraca: 11-11
U okvir gola: 3-6

U nedostatku statisticara, moram :mrgreen:
:thumbup:
Hvala,nisam znao za te podatke.
Madrid

#5956 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Madrid »

veljaca wrote:
Madrid wrote:Najdraze mi je zbog ovih forumasa koji su unaprijed upisali 3 boda za Barcu i -1, te ocekivali kiks Reala kod Bilbaa, a sada pricaju da je titula davno izgubljena i da nisu upisali 3 boda :lol:
Real je ovdje na neki nacin igrao i za Chelsea, nekako mi se sve vise cini da ce onaj Chelsea kojem je jedina pozitivna tacka do prije 2 mjeseca bila doktorica uspjeti izbaciti Barcu :D
Bas suprotno ..... Sada Barceloni ostaje samo LP i finale Kupa ..... i sve mi se vise cini da je bolje ( mada je to tesko shvatiti ) sto je Barcelona veceras izgubila - zbog utakmice sa Celzijem i eventualnog finala LP-a ....
Imas tu i drugu stranu medalje, recimo da je Real izgubio i da prođe u finale, i u primeri bi morali svaku utakmicu uzimat 100%, pa bi izlapili do moguceg finala u kojem bi ih moguce cekala opet ta "nepobjediva" Barcelona, ovako Real ima +7 i u primeri moze dosta rotirat, a i moral im se nevjerovatno podigao nakon pobjede na Nou Campu ;-)
Recimo da je Real ovdje izgubio, mislim da bi sigurno ispao i od Bayerna, a ovako ipak mislim da ce Real dobiti Bayerna...
sabanss

#5957 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sabanss »

Teufik wrote:
sabanss wrote:
Pa neces igrati njihovu igru ako mislis pobjediti. Sto Barcelona ne zaigra na kontre iz dva-tri poteza?
Pa to ja i govorim i pisem.
Svako igra kako moze i ima pravo na to.
A sad,sto se to drugima ne svidja,to je njihov problem.
Razumjeli smo se mi. Samo sto neki to ne mogu razumjeti :D
veljaca

#5958 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Barceloni veceras, od samog pocetka, puno su nedostajali: Pique, Fabregas, Sancez i Pedro a i Villa .....Da su oni igrali od samog pocetka - bilo bi drugacije ....
Ponavljam MESSI :thumbup: je veceras odigrao jako lose ( ima i on pravo na losu utakmicu ) ...
Last edited by veljaca on 21/04/2012 23:38, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5959 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by -LIBERO- »

Entropio wrote:
EdoI wrote:Realno, utakmica tanka. Mislim da je Mourinho konačno našao lijek za Barceloninu igru, a ova pobjeda će im valjati na psihološkom planu u budućim derbijima.
Kopirao Di Mattea od neki dan, i Mourinho našao lijek? :lol:
Drugar, nije ovo kopija postavke bila, vise nego ocigledno da nije.

Chelsi se "parkirao" u svoj sesnesterac i igrali bunker, a Real je igrao polupresing odmah na polovini Barse ;-)

Totalno dva razlicita nacina suprostavljanja igri Barselone.

Odprilike ovo sto je primjenio Murinju i jeste najbolji lijek za ekipu poput Barselone koja voli i tezi da sto vise posjeduje loptu. Mada, i ne moze svaka ekipa kvalitetno odigrati ovo sto je Real veceras odigrao, ovaj stil igre.

Da se razuimjemo, ne navijam ni za jedne ni za druge.
veljaca

#5960 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

Madrid wrote:
veljaca wrote:
Madrid wrote:Najdraze mi je zbog ovih forumasa koji su unaprijed upisali 3 boda za Barcu i -1, te ocekivali kiks Reala kod Bilbaa, a sada pricaju da je titula davno izgubljena i da nisu upisali 3 boda :lol:
Real je ovdje na neki nacin igrao i za Chelsea, nekako mi se sve vise cini da ce onaj Chelsea kojem je jedina pozitivna tacka do prije 2 mjeseca bila doktorica uspjeti izbaciti Barcu :D
Bas suprotno ..... Sada Barceloni ostaje samo LP i finale Kupa ..... i sve mi se vise cini da je bolje ( mada je to tesko shvatiti ) sto je Barcelona veceras izgubila - zbog utakmice sa Celzijem i eventualnog finala LP-a ....
Imas tu i drugu stranu medalje, recimo da je Real izgubio i da prođe u finale, i u primeri bi morali svaku utakmicu uzimat 100%, pa bi izlapili do moguceg finala u kojem bi ih moguce cekala opet ta "nepobjediva" Barcelona, ovako Real ima +7 i u primeri moze dosta rotirat, a i moral im se nevjerovatno podigao nakon pobjede na Nou Campu ;-)
Recimo da je Real ovdje izgubio, mislim da bi sigurno ispao i od Bayerna, a ovako ipak mislim da ce Real dobiti Bayerna...
Ja govorim o Barceloni a ti o realu .... razlicito posmatramo - svako iz svoga ugla ...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5961 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

-LIBERO- wrote:
Entropio wrote:
EdoI wrote:Realno, utakmica tanka. Mislim da je Mourinho konačno našao lijek za Barceloninu igru, a ova pobjeda će im valjati na psihološkom planu u budućim derbijima.
Kopirao Di Mattea od neki dan, i Mourinho našao lijek? :lol:
Drugar, nije ovo kopija postavke bila, vise nego ocigledno da nije.

Chelsi se "parkirao" u svoj sesnesterac i igrali bunker, a Real je igrao polupresing odmah na polovini Barse ;-)

Totalno dva razlicita nacina suprostavljanja igri Barselone.

Odprilike ovo sto je primjenio Murinju i jeste najbolji lijek za ekipu poput Barselone koja voli i tezi da sto vise posjeduje loptu. Mada, i ne moze svaka ekipa kvalitetno odigrati ovo sto je Real veceras odigrao, ovaj stil igre.

Da se razuimjemo, ne navijam ni za jedne ni za druge.
Okvirna postavka igre je kopirana od Di Mattea, ali ovo nije ništa novo. Originalni tvorac ovakve postavke protiv Barcelone je Hiddink. Da, Mourinho je dodao neke elemente kao što su malo jači presing na polovini Barce (ali ne tako veliki, posebno u drugom poluvremenu), a ovo je prvi počeo raditi Unai Emery u onoj utakmici na početku sezone kad je Barca igrala 2:2 s Valencijom.

Give credit where it's due.
ultima_palabra

#5962 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Drago mi je zbog nekih koji su unaprijed upisivali tri boda i -1 :D Sad se vidi vrijednost onih pobjeda protiv Atletica i Sportinga... da je prednost pala ispod +4, pritisak bi bio ogroman i možda bi Madrid podlegao.

Problem za Barcelonu je sad utakmica u utorak, da li imaju snage da se podignu i plasiraju u finale. Chelski sada svakako vidi svoju šansu za finale.
Johnny_x

#5963 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Johnny_x »

sarajevoxxxx wrote:
Lionel Gdjesi
Definitivno nije bila njegova noć. Murinjo ga pročitao, niti jednom nije zaprijetio
Nije on njega prociti vec Xavia i Inijestu, a to povlaci i Mesija
ultima_palabra

#5964 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Nadam se da će sad prestati priča da CR ne igra dobro velike utakmice :-)
Johnny_x

#5965 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Johnny_x »

cindrlimindrli wrote:
Teufik wrote:Svako ima pravo da prema svojim mogucnostima bira nacin kako ce da igra.
Ne postoji antifudbal.
Postoji brate, ja razumijem kad losa ekipa pokusava da iznenadi kontrom a citavu uatkmicu odigra bunker. Ne
razumijem kad ekipa u kojoj igra Ronaldo, Benzema, Ozil...pokusava ostvariti rezultat na taj nacin. Ustvari,
razumijem, jbg igraju protiv objektivno boljih od sebe, ali nije to tolika razlika da moras postaviti igru k`o
zadnja ckapi. Opet kazem, uzeli su zasluzeno, ali ne zato sto su odigrali bog zna se nesta, jednostavno Barsa
je odigrala svoju najgoru utakmicu u zadnjih deset godina.
Reci ti to talijanima koji uzimaju prvenstva na toj taktici, nakon 20 godina niko ne pamti kojom taktikom je italija uzela prvenstvo vec da su oni osvojili. Fudbal je taktika kao i sah trebas predvidit svog protivnika bez obzira koliko ti figura izgubio ako matiras protivnika sa pijunom i topom rezultat je bitan
Dr. Kuca

#5966 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Kuca »

ultima_palabra wrote:Nadam se da će sad prestati priča da CR ne igra dobro velike utakmice :-)
Pa vala sem gola nije odigro nista, iskoristio jedinu priliku sto je imo. Samo je brz strahoba jedna.
hordash

#5967 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by hordash »

Real odigr'o k'o Sloboda iz Tuzle. Ako zabijes valjaj se do besvijesti i ciganchi do iznemoglosti.
todd_smith

#5968 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by todd_smith »

sarajevoxxxx wrote:
Lionel Gdjesi
Definitivno nije bila njegova noć. Murinjo ga pročitao, niti jednom nije zaprijetio
osim ono kad je sam presao 5 igraca, i iz toga zabili i gol :roll:
Johnny_x

#5969 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Johnny_x »

Ne vidim veceras komentare o onom udaranju ALvesa Ronaldo, a sjetite se prosli put kad je Pepe stao na ruku Mesija, mislim da nije realno
vulkan777

#5970 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by vulkan777 »

Stvarno ne razumijem pojedince koji ne mogu priznati da je real trenutno bolji, da je nadigrao barcelonu i čestitati im već moraju davati one strašno smiješne izreke kao "nije real uzeo što je bolji nego zato što je barcelona odigrala loše". Barcelona možda jeste dominirala fudbalom zadnje 3-4 godine, ali to se završilo i to svi znaju samo neki još uvijek ne mogu priznati. Nakon kratke pauze Real Madrid se vraća na tron najboljeg svjetskog kluba!
vulkan777

#5971 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by vulkan777 »

Johnny_x wrote:Ne vidim veceras komentare o onom udaranju ALvesa Ronaldo, a sjetite se prosli put kad je Pepe stao na ruku Mesija, mislim da nije realno
Sam faul, hvatanje za nogu a ronaldo ga je već prošao, je bio za žutog i pored toga udaranje nogom poslije faula i alves prolazi nekažnjeno. To se zaboravilo nakon 5 minuta,a o pepeu se i dan danas priča. I da podsjetim koliko se pričalo kada je messi napucao loptom navijača real madrida bez razloga?!
todd_smith

#5972 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by todd_smith »

vulkan777 wrote:Stvarno ne razumijem pojedince koji ne mogu priznati da je real trenutno bolji, da je nadigrao barcelonu i čestitati im već moraju davati one strašno smiješne izreke kao "nije real uzeo što je bolji nego zato što je barcelona odigrala loše". Barcelona možda jeste dominirala fudbalom zadnje 3-4 godine, ali to se završilo i to svi znaju samo neki još uvijek ne mogu priznati. Nakon kratke pauze Real Madrid se vraća na tron najboljeg svjetskog kluba!
citaj 10 godina :lol:
LSD

#5973 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Ima ovih padobranaca koji se odjednom ukažu nakon pobjede (a ni na mapi ih kad su porazi) i još traže nekakva priznanja :-)
fosil

#5974 Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fosil »

Mnogo losa tekma. Barca, nikad losija tekma ove generacije i opet nisu toliko nagrdjeni. Mislim da ce se na Chelsiju slomiti kola.
neo7

#5975 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by neo7 »

LSD wrote:Ima ovih padobranaca koji se odjednom ukažu nakon pobjede (a ni na mapi ih kad su porazi) i još traže nekakva priznanja :-)
Vidi ko se javlja :) Isit si na temi Uniteda ;)
Locked