BHF_Manijak wrote:
Pa dobro, daleko si od zize bh. javnosti i od ovadasnje zbilje. Ti idealiziras Spahica, ok - postujem. Taj isti je nedavno napao PR-a LEverkusena, imao sukob radi jebenog parking mjesta, garant je i Kicker slagao.

Imao je problema gdje god igrao. Od Lokomotive do Montpelliera. Garant je i tam sjedio eki bosanski novinar i izmisljao sranja o kapitenu.
Prijeceno je novinarima sportsporta-a, ako te bas toliko zanima, mozes na PP.
Spahic je agresivan na terenu, mora da je onda i fizicki agresivan van njega.
Spahic je imao problema u Rusiji sa navodnim namjestanjem, mora da je onda povezan i sa podzemljem u BiH.
Spahic je imao sukob radi parking mjesta, mora da je onda i strgnuo Zvjezdanu traku s ruke.
Spahic sa Dzekom hoce da ubaci Ibricica u ekipu, a ne vole Hajrovica, mora da onda odredjuju i sve ostalo, gadjaju Hajrovica loptama, a Pjanicu pale samare.
Spahic, Dzeko i Misimovic idu kod Mahira na cevape, e onda mora da su popili gajbu pive i iznoseni poslije iz neke kafane.
Tako ide mahalska prica. Kad ti ne kontas tu manjak logike i sta hocu da kazem, ne mogu ja bolje objasniti.
Tako isto ide ovo novinarstvo, postoji neki problem ili nagovjestaj istog, oni na to dodaju jos kamaru govana i to takvo iznesu u javnost. Pricas o "dokazima". Ne trebaju jebeni sudski dokazi, vec pitaj ljude o kojima se radi. Barem to zasluzuju. I kad pitas, postavi im prava jebena pitanja. Ja sam vise saznao iz uvijenih odgovora Susica (mescini Avaz da je bio) i Spahica Hadzifejzovicu nego od svih ovih jebenih mahalskih piskarala. Zasto, jer sam cuo iz usta ljudi o kojima se radi. Cak i ako nisu odgovorili direktno (jer kako ti kazes, gdje ce pobogu oni to iskreno reci), sa postavljenim pravim pitanjima dobili smo polovicne odgovore koji daju mogucnost da se kockice sloze i stvorimo pravu sliku o tome sta se stvarno desilo.
Kazes nisu novinari krivi za ovo i ono. Hm, covjek i drustvo su takvi kakvi jesu jer u mnogim stvarima nema nad njima kontrole. Ne radi drzava, ne rade sudovi, tako ne rade ni novinari. Da imamo nezavisno i profesionalno novinarstvo, mnoge stvari bi saznali mnogo ranije, na vrijeme, i na vjerodostojan nacin, a ne preko mahalskih gluhih telefona. Takvo novinarstvo ima moc stvarnog pokretanja stvari i rjesavanja nekih problema. Ovo novinarstvo kao iz ovog priloga, ima samo moc daljeg stvaranja prenapuhanih mahalskih idiotarija koje ne mogu pridonjeti apsolutno nicemu dobrom, vec upravo suprotno - nit ce pribliziti stavove aktera, niti ce pribliziti stavove javnosti. Samo moze pridonjeti daljim otpuzbama i na kraju pickaranju na stadionima i krahu reprezentacije.