The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#5951 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ispod stripovski SPOILER, nek zaobiđe ko hoće.

Fazon je što Rick, barem u stripu, nakon ove transformacije u "luđaka", sveopćeg rata protiv Negana i nebrojenih žrtava koje će isti donijeti - napravi puni krug. Postane (ponovo) pacifista, nastoji izgraditi civilizirano društvo, protiv je ubijanja i rata, ponekad čak i nakon što su njegovi ljudi napadnuti prvi. Čak i zatvor napravi. :D Mislim da se mnogima, koji gotive ovog "zajebanog" Ricka, taj i takav Rick neće svidjeti, ako serija bude nastavila pratiti strip po pitanju character developmenta.
Tito_i_Partija

#5952 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:Ispod stripovski SPOILER, nek zaobiđe ko hoće.

Fazon je što Rick, barem u stripu, nakon ove transformacije u "luđaka", sveopćeg rata protiv Negana i nebrojenih žrtava koje će isti donijeti - napravi puni krug. Postane (ponovo) pacifista, nastoji izgraditi civilizirano društvo, protiv je ubijanja i rata, ponekad čak i nakon što su njegovi ljudi napadnuti prvi. Čak i zatvor napravi. :D Mislim da se mnogima, koji gotive ovog "zajebanog" Ricka, taj i takav Rick neće svidjeti, ako serija bude nastavila pratiti strip po pitanju character developmenta.
Da, pricali smo prije nekog vremena o tome. Ne znam sta da ti kazem, nisam bas za tako radikalne promjene, al' sta se moze, ne pitam se ja. :D
Tito_i_Partija

#5953 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:Rick, za vrijeme zombi apokalipse, dolazi u posjetu u drugi grad kako biše raspravili o mogućoj razmjeni.
Pri tome je čovjek prošao pakao, probudio se sam u bolnici, njegova žena ga prevarila s najboljim prijateljem koji ga je pokušao ubiti. Izgubio 3 smještaja, i nebrojeno mnogo prijatelja. Morao ubiti desetine ljudi, neke čak i svirepo a opet NIKAD bespotrebno. Sina mu pokušali silovati.

Nakon svega što je preživio, obraduje se novom mjestu gdje će moći s ljudima razmjenjivati iskustva... ulazi u kuću kad tamo, za vrijeme zombi apokalipse, izlazi čovjek u odijelu. Čovjek kojem je preče da mu sagovornici budu čisti od tog da mu grad bude siguran i očito čovjek koji ne bi vani preživio ni deset minuta.
Ne znam za tebe Tito, ali da sam ja Rick ne bih ni pogledao onog debila od "vođe".

I da, Rick udari frajera koji je pokušao ubit drugog čovjeka, a ovaj na njeg skoči nožem, čak mu ga i na vrat stavi. I šta je Rick tu trebao uradit, ono... okej, izvini druže možeš li - prije nego me prekolješ - pomaći tu nogu, pritisnuo si me u jaja..
s druge strane - "ibro".. napada ga lik i ide s namjerom da ga ubije a on leži i masturbira intelektualno an rositu ili sašu... da nije bilo "glenna mlakonje" ne bi bilo ni ibrake

:lol:
Ma pusti ba to, nije Rick jedini koji je izgubio nesto u tom svijetu, prosli su i Glenn i Carol svasta, il' sta rec' za Maggie kojoj je citava familija poubijana? Daryl rodjenog brata mor'o ubit. Svaki od njih su paragon sabranosti kad se uporede sa Rickom.

Ibru su uhvatili u jako zajebanoj epohi u njegovom zivotu :D , tako da ne mozes bas tako sudit' o njemu. Sta je bilo prije dvije epizode, kad je sa ograde puc'o na zombije, spasio Glenna, i to sve sa osmijehom na licu?

Nemoj me pogresno shvatit', i ja volim Ricka, cak volio sam Shane-a jos vise, al' fakat su od tipa napravili nekog sumskog, zapustenog divljaka kojem je noz post'o zakon nad zakonima. Otis'o je brate predaleko u krajnost. Trebali su ga ostavit' na nivou k'o i Carol, tad je najbolji bio. :D
sizifinho

#5954 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ma kuzim ja tebe, samo se ne slazem cisto iz razloga sto je abraham odavno.na granici ludila, pa sjeti se njegove avanture u gradu u prosloj polusezoni kada ga je sasha pratila u stopu nebil sta ucinio nerazumno

istina, rick se cini ko kakav divljak,al brate komunista, pa takav je sad svijet. Oni su tu gdje jesu zbog Ricka i njegove mentalne nepredvidljivosti. Da je bas divljak kao sto kazes,zar ne bi onda ladno preklao i isusa, mozda ga autom zgazio?
Daryl Dixon

#5955 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

ako prežive glavni junaci ove serije, rick i dd između ostalih, ovaj pohod na Osvetnike, ubijeđen sam da će rick psihički oboliti, nešto na fazon ptsp-a, a moža i pokuša nekoga ubiti od ekipe, morgana, ibru... :| volio bih da dd ponovi ono dizanje u vazduh osvetnika sa rpg-om :lol:
Tito_i_Partija

#5956 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: ma kuzim ja tebe, samo se ne slazem cisto iz razloga sto je abraham odavno.na granici ludila, pa sjeti se njegove avanture u gradu u prosloj polusezoni kada ga je sasha pratila u stopu nebil sta ucinio nerazumno
Davno je to bilo. Malo skorije je Ibro sjeo u auto sa Sashom da se ona slucajno ne bi ubila il sebi nesto uradila. Sjecas li se? :wink:
sizifinho wrote:istina, rick se cini ko kakav divljak,al brate komunista, pa takav je sad svijet. Oni su tu gdje jesu zbog Ricka i njegove mentalne nepredvidljivosti. Da je bas divljak kao sto kazes,zar ne bi onda ladno preklao i isusa, mozda ga autom zgazio?
Ma cim je on vidio Isusovo plavo oko, odmah ga je zavolio. Mislim da nikom nije onako brzo postavio svoja slavna tri pitanja. :D

Sto se tice Jesusa, jako dobar glumac i interesantan lik. Konacno. Dosta mi je vise glupih/dosadnih/iritantnih popova, lezbejki, i ostalih picki materina koje jedva cekam da postanu zombie-hrana. Nadam se da ce to Negan sve fino pocisiti, a sto se tice njega, nisu mogli boljeg glumca nac'. Jeffrey Dean Morgan. :thumbup:
sizifinho

#5957 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

i ja jedva čekam da vidim negana, glumac je fenomenalan

a što se tiče isusa, vjerovatno znaš da je gay xP
Tito_i_Partija

#5958 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Pricalo se to naveliko na ovom forumu, al' mislim da to ne igra neku vaznu ulogu. Ono sto je vazno je da nastave da ga razvijaju u dobrom i interesantnom smjeru, a ne k'o one dvije lezbejke koje su vazne za seriju k'o i vrsta papuca koje Glen nosi.
kakavdanakneiskustvu

#5959 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

sizifinho wrote:Rick, za vrijeme zombi apokalipse, dolazi u posjetu u drugi grad kako biše raspravili o mogućoj razmjeni.
Pri tome je čovjek prošao pakao, probudio se sam u bolnici, njegova žena ga prevarila s najboljim prijateljem koji ga je pokušao ubiti. Izgubio 3 smještaja, i nebrojeno mnogo prijatelja. Morao ubiti desetine ljudi, neke čak i svirepo a opet NIKAD bespotrebno. Sina mu pokušali silovati.

Nakon svega što je preživio, obraduje se novom mjestu gdje će moći s ljudima razmjenjivati iskustva... ulazi u kuću kad tamo, za vrijeme zombi apokalipse, izlazi čovjek u odijelu. Čovjek kojem je preče da mu sagovornici budu čisti od tog da mu grad bude siguran i očito čovjek koji ne bi vani preživio ni deset minuta.
Ne znam za tebe Tito, ali da sam ja Rick ne bih ni pogledao onog debila od "vođe".

I da, Rick udari frajera koji je pokušao ubit drugog čovjeka, a ovaj na njeg skoči nožem, čak mu ga i na vrat stavi. I šta je Rick tu trebao uradit, ono... okej, izvini druže možeš li - prije nego me prekolješ - pomaći tu nogu, pritisnuo si me u jaja..
s druge strane - "ibro".. napada ga lik i ide s namjerom da ga ubije a on leži i masturbira intelektualno an rositu ili sašu... da nije bilo "glenna mlakonje" ne bi bilo ni ibrake

:lol:

ne sjecam se toga,kad je to bilo?
Tito_i_Partija

#5960 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

E jebo ga ti, niceg se ne sjecas. :D

Sjecas li se ove scene:

Image
kakavdanakneiskustvu

#5961 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Tito_i_Partija wrote:E jebo ga ti, niceg se ne sjecas. :D

Sjecas li se ove scene:

Image

ostarilo se bolan,ovoga se jos donekle i sjecam
Tito_i_Partija

#5962 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

kakavdanakneiskustvu wrote: ostarilo se bolan,ovoga se jos donekle i sjecam
E pa tu je to bilo. Nakon sto je zavrsio sa grickanjem ovog, pres'o je na njegovog debelog pedofilskog pajdasa. Mislim da ga je rasjek'o na komade sa cakijom.
kakavdanakneiskustvu

#5963 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Tito_i_Partija wrote:
E pa tu je to bilo. Nakon sto je zavrsio sa grickanjem ovog, pres'o je na njegovog debelog pedofilskog pajdasa. Mislim da ga je rasjek'o na komade sa cakijom.
:thumbup:
Tyke

#5964 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tyke »

Eto Glen je vidio dijete na slici, sad rahat moze odapeti, izgleda mu je zapecacena sudbina u narednim epizodama. Strah me samo za Mison, jer Rick gdje ubode tu ni traca ne nice, samo da ona i Deril ne presele na ahiret, kumim te Boze.
Ako i pogine Mison (neuzubillah), cini mi se da bi naredna njegova "riba" mogla biti Isus (da mi Bog oprosti), ako je istina da je gay jer mu sa zenama onda ocito ne ide.

Solidna ova posljednja epizoda. Koliko jos ima do kraja sezone?
Daryl Dixon

#5965 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Tyke wrote:Eto Glen je vidio dijete na slici, sad rahat moze odapeti, izgleda mu je zapecacena sudbina u narednim epizodama. Strah me samo za Mison, jer Rick gdje ubode tu ni traca ne nice, samo da ona i Deril ne presele na ahiret, kumim te Boze.
Ako i pogine Mison (neuzubillah), cini mi se da bi naredna njegova "riba" mogla biti Isus (da mi Bog oprosti), ako je istina da je gay jer mu sa zenama onda ocito ne ide.

i to je veoma lahko moguće, ne bi me čudilo...
ExNihilo

#5966 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Još kad uzmeš u obzir kako crnci ginu... :D
SanskiBiser

#5967 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

ExNihilo wrote:Još kad uzmeš u obzir kako crnci ginu... :D

Ja kontam da ce Negan zatuci Morgana onim njegovim stapom :D (to bi bila neka alternativa ... :lol: )
kakavdanakneiskustvu

#5968 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Tyke wrote:Eto Glen je vidio dijete na slici, sad rahat moze odapeti, izgleda mu je zapecacena sudbina u narednim epizodama. Strah me samo za Mison, jer Rick gdje ubode tu ni traca ne nice, samo da ona i Deril ne presele na ahiret, kumim te Boze.

5
sizifinho

#5969 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:
jest a Carl leži i gleda sve to i ne trepće. Konta: "...moram se uozbiljit il mi ne gine ćaletov bijes."
Transformira se Carl Poppa u "Carl Emo-I-Don`t-Give-A-Shit"
annoy

#5970 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sto se tice liste za odstrel, za vecinu likova mi je svejedno jel ce pozivit ili ne, al jedini kojeg bi bas voljela da ga se rijese je Morgan, jer je uzasno naporan sa svojom stap-filozofijom
Vec mogu zamislit mirovne pregovore kad Rick iznese ideju o sređivanju Negana
Tomahawk11
Globalni moderator

#5971 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Nemam nikakvih lista za odstrel.
Upravo razlicitost likova pojacava zanimljivost.
Ne mogu svi biti alfa muzjaci ili amazonke poput Michonne :D
Mora neko biti slab, neko cudak, toga ima i u real life, zamisliti tek u apokalipticnom svijetu.
annoy

#5972 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

To stoji, samo sto mozes biti simpatican slabic ili iritantan slabic
Ljudi generalno ne uzivaju u gledanju neceg sto ih iritira
Pa je razumljivo da imas likove koje najradije vise ne bi gledao u seriji

Recimo meni je Eugene od pocetka simpatican i kad je bio najveci kukavica i papak...dok su me neki "opasniji" znali nervirat pravo
Tomahawk11
Globalni moderator

#5973 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

annoy wrote:To stoji, samo sto mozes biti simpatican slabic ili iritantan slabic
Ljudi generalno ne uzivaju u gledanju neceg sto ih iritira
Pa je razumljivo da imas likove koje najradije vise ne bi gledao u seriji

Recimo meni je Eugene od pocetka simpatican i kad je bio najveci kukavica i papak...dok su me neki "opasniji" znali nervirat pravo
Ok, sta je sa onim kad u filmu ima negativac, recimo neki serijski ubica, sta znam, sijece prste, vadi oci.....obicno se protiv takvog navija. No, on je taj koji drzi napetost u filmu. Imas i profila gdje je serijski ubica neki jado, ubija zbog neke traume, pa te ono bas iznervira da on sebi u pojedinim momentima daje moc da nekom vadi oci, reze organe i sl. Cesto bad guy bude neki bas iritantan i antipatican lik, ali s razlogom.
Reakcija da te neko nervira u ekraniziranom ostvarenju....mislim da je to ono sto su htjeli i postici. Ocekivana reakcija, kao sto je odusevljenje nekim drugim likom.
ExNihilo

#5974 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Iritantnost pojedinih likova u TWD nije intencionalna. Možeš biti siguran da autori serije nisu imali namjeru učiniti Morgana ultimativno iritantnim likom, što on jeste, već im je želja bila predstaviti cool martial arts tipa koji je moralna antiteža Rickovom ludilu. Ali nisu uspjeli u tome. Frajer je lakrdija sa onim štapom, a njegovo moralisanje smara i totalno je neprirodno u odnosu na kontekst u kome se javlja.

Ili, recimo, Glen kojeg 90% raje ovdje mrzi. Dok su ga autori zamislili kao apokaliptičnog Romea, većina gledatelja ne može više da gleda njegove patetične ispade i jedva čeka da ga Negan opizdi palijom po tintari.

I tako dalje, nemam sad vremena da obrađujem nesklad između namjere autora i doživljaja publike za svakog pojedinog (iritantnog) lika.
annoy

#5975 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

nije isto kad nekoga u njegovoj poremecenosti/iritantnosti/patetici/antipatiji isprofiliraju vrhunski do savrsenstva, i kad je netko jednostavno naporan i dosadan i lik mu je napisan bezveze
Post Reply