Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#5951 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

BaDa wrote:mali update :D ni majstor nije znao sta je mogao biti uzrok provjerio oko motora kaze nidje ne pusta! ispustili staro ulje i filter izvadili. kupio sam novo ulje elf (http://www.total.fr/mon-vehicule/tout-s ... 5w-40.html) ima oznaku 505.01 i novi filter pa cemo vidjeti sta ce se dalje desiti :-D
:thumbup:

Imao si dodatni trosak, al desava se to svakom. Sad ce biti sve uredu.
zdruzdjo

#5952 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

bleee_sa wrote:11,2 po gradu
otvorena 7,4 ( doduše ovo je sa vađenjem duše motoru )

Jesam li realan ? :mrgreen:
I vise nego.
Kod mene najzesce po board-u je 9.2 inace se krece oko 7.2-7.5 grad. Moze se to popeti i na 10 ako dva tri puta zaglavis u spici po gradu.
A otvoreno je bilo na 6.
Na autoputu do zenice sam ga jednom navukao na 9 prosjek ali to je vise bilo letenje nogo vozenje. Bila stiska sa vremenom.

Priznaj mislio si da cu ponuditi opkladu a nisi bas ljubitelj zestine. Piva vise lezi.

Hahahah. Zezam se.
mad_max_ba

#5953 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

zdruzdjo wrote:
bleee_sa wrote:11,2 po gradu
otvorena 7,4 ( doduše ovo je sa vađenjem duše motoru )

Jesam li realan ? :mrgreen:
I vise nego.
Kod mene najzesce po board-u je 9.2 inace se krece oko 7.2-7.5 grad. Moze se to popeti i na 10 ako dva tri puta zaglavis u spici po gradu.
A otvoreno je bilo na 6.
Na autoputu do zenice sam ga jednom navukao na 9 prosjek ali to je vise bilo letenje nogo vozenje. Bila stiska sa vremenom.

Priznaj mislio si da cu ponuditi opkladu a nisi bas ljubitelj zestine. Piva vise lezi.

Hahahah. Zezam se.
u mog komsije mačka pojela kilu soli, kap vode nije popila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tako kažem kad mi neko veli ne potroši 6 po gradu
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5954 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

Pitanje za one koji se razumiju :) Koliko košta reparacija zadnjih torzija za Peugeot?! Konkretno, radi se o 306-ici. I gdje u Sarajevu ili bližoj okolini se to može uraditi?! :?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5955 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Romeo 80 wrote:Pitanje za one koji se razumiju :) Koliko košta reparacija zadnjih torzija za Peugeot?! Konkretno, radi se o 306-ici. I gdje u Sarajevu ili bližoj okolini se to može uraditi?! :?
U servisu 206, na stupu, 400-450 KM cini mi se, a ne znam za ostale sto se tice Sarajeva, i ako ih ima da to rade sigurno. U Gracanici mi jedan majstor rece, da to kod njega, kosta 300 KM.

poslano sa Sonija Ze
Romeo 80

#5956 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

konektovan wrote:
Romeo 80 wrote:Pitanje za one koji se razumiju :) Koliko košta reparacija zadnjih torzija za Peugeot?! Konkretno, radi se o 306-ici. I gdje u Sarajevu ili bližoj okolini se to može uraditi?! :?
U servisu 206, na stupu, 400-450 KM cini mi se, a ne znam za ostale sto se tice Sarajeva, i ako ih ima da to rade sigurno. U Gracanici mi jedan majstor rece, da to kod njega, kosta 300 KM.

poslano sa Sonija Ze
Zahvaljujem drug! :thumbup:
konektovan

#5957 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Romeo 80 wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Zahvaljujem drug! [emoji106]
Nema na cemu.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
zdruzdjo

#5958 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

Jel to onako ko malo čučnuo i raskrečio noge. [emoji19]

206-ica servis, tacnije majstor stanko, je to radio uvijek. Super kvalitet materijala ali ipak kad skontas to je reparacija. Mozda ne bi bilo lose da malo po otpadima potrazis. Reparira on sve to ok. Ali oot je tu zamor materijala kroz godine itd.
Npr ja bih prije uzeo polovne gume nego protektirane. What you see is what you get.
bleee_sa

#5959 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Prodaj to, kupi golfa trojku :mrgreen:
konektovan

#5960 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:

206-ica servis, tacnije majstor stanko, je to radio uvijek. Super kvalitet materijala ali ipak kad skontas to je reparacija. Mozda ne bi bilo lose da malo po otpadima potrazis. Reparira on sve to ok. Ali oot je tu zamor materijala kroz godine itd.
Npr ja bih prije uzeo polovne gume nego protektirane. What you see is what you get.
Ja sad ne znam kako izgleda kompletan proces reparacije, al' znam da su na jednom kangoo izvadili stare torzije, ubacili nove iz kutije, i to je to cini mi se. Nije mi nesto izgledalo posebno pretesko i komplikovano, a opet, dobra se lova uzme.

poslano sa Sonija Ze
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5961 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda da pocnes uzimat lovu ako je tako lako...
Romeo 80

#5962 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Romeo 80 »

zdruzdjo wrote:

Malo se nageo na jednu stranu, ko cuko kad hoće da obilježi teritoriju :D Nije moj auto, ali nije ni bitno to. Hvala u svakom slučaju! ;-)
zdruzdjo

#5963 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

Ejhhhhh mozda mislis da je lagano. Ne znam sta si gledao ali na peug-u to bas i nije tako lako. Sam proces vadjenja obicno ukljucuje skidanje kompletnog zadnjeg trapa, i vadjenje torzija. Koje obicno bas i nece tek tako da saradjuju pa da izadju.
Nekada davno se sjecam da ih je on pravio. Bukvalno tokarenje kod nekoga od nekog komadine metala.
Ne bas veseo proces.
mahalas505

#5964 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mahalas505 »

zdruzdjo wrote:Ejhhhhh mozda mislis da je lagano. Ne znam sta si gledao ali na peug-u to bas i nije tako lako. Sam proces vadjenja obicno ukljucuje skidanje kompletnog zadnjeg trapa, i vadjenje torzija. Koje obicno bas i nece tek tako da saradjuju pa da izadju.
Nekada davno se sjecam da ih je on pravio. Bukvalno tokarenje kod nekoga od nekog komadine metala.
Ne bas veseo proces.
Pa zato je to bitanga malo spomenuo zato sto je "laganini" zamjeniti.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5965 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

torzije su od zilavog celika ,koji se bas ne da tokariti...tokario je cijev na kojoj su lezajevi na kojim se okrece rame...to je dio koji najcesce strada na zadnjem mostu..
shlauf

#5966 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

bitanga_sa_otesa wrote:mozda da pocnes uzimat lovu ako je tako lako...
Baš tako :izet:
konektovan

#5967 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:mozda da pocnes uzimat lovu ako je tako lako...
Ovo si ti napisao nekad na nekoj temi isto, prozivajuci doticnog kako opali po usima musterije za nista. Ja sam naveo primjer kako je to izgledalo na renault kangoo, i ne znam sad koliko se razlikuje reparacija kod drugih modela.

poslano sa Sonija Ze
zdruzdjo

#5968 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:torzije su od zilavog celika ,koji se bas ne da tokariti...tokario je cijev na kojoj su lezajevi na kojim se okrece rame...to je dio koji najcesce strada na zadnjem mostu..
Moguce.
Ne poznajem toliko te djelove. znam da je to vrsta "opruznog" celika.

postoji varijanta usijavanja pa pustanja da se ohladi i samim tim "omeksa celik" sa koim onda mozes raditi sta hoces.
pa onda opet "otvrdjivanja" usijavanjem pa naglim hladjenjem u ulju. Znam jer sam pravio noz od lista amortizera lisnatog.

Mada sumnjam da je to radio.
kB27

#5969 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kB27 »

/
Muuky

#5970 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Muuky »

Majstor za Renault ?
Ima li neko preporuku ?

Tacnije zeza me pumpa goriva (moja predpostavka)
Jednostavno auto se ugasi u voznji tj. Provjerio da pumpa ne radi
Desii se sasvim slucajno isto kao da je prestane struju dobivati i kad skinem i opet vratim dio prekidac sa strujom na pumpu opet radii
CLIO SPORT 2.0
_ado_

#5971 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Ja sam za pug 206 platio 560 km, prije nekoliko godina. Radio u servisu 206. Cuo sam da je sad jeftinije. Kolega sa posla ljetos radio reparaciju na istom autu, negdje na Ilidzi. Cijena 300 km. Nasao oglas na piku, kaze da je sad sve uredu.
_ado_

#5972 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

kokuz_sa wrote:Imal gdje kakav plasticar da se preporuci..udari me maloprije lik..pa pukose one mreze u prednjoj maski..samo bi to trebalo zavariti..tj zaliijepiti..

Ako ko zna da se gdje ujutro ranije moze zavrsi da kaze
Senad, kod dzamije u Hrasnici tj. Kovacima.
Mob 061/100-102
_ado_

#5973 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Muuky wrote:Majstor za Renault ?
Ima li neko preporuku ?

Tacnije zeza me pumpa goriva (moja predpostavka)
Jednostavno auto se ugasi u voznji tj. Provjerio da pumpa ne radi
Desii se sasvim slucajno isto kao da je prestane struju dobivati i kad skinem i opet vratim dio prekidac sa strujom na pumpu opet radii
CLIO SPORT 2.0
Relej pumpe?
condy

#5974 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Cudi me da mozes upaliti? Posuda i filter od goriva budu suhi kada ode pumpa od goriva. Tako je najbolje sa sigurnoscu utvrdit da je do pumpe.

Bosch su dobre pumpe
Muuky

#5975 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Muuky »

condy wrote:Cudi me da mozes upaliti? Posuda i filter od goriva budu suhi kada ode pumpa od goriva. Tako je najbolje sa sigurnoscu utvrdit da je do pumpe.

Bosch su dobre pumpe
Upalii i opet nastavioo vozitt
Eh vidis relej pumpe.... moram i to proveriti
Post Reply