Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
mO k3

#5951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mO k3 »

Postovani Pedja,

Sta je sa clanom 17 Zakona o državljanstvu BiH, sta tu namjeravate ?
Pedja Kojovic

#5952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

zenski

Ja sam u Domu naroda federalnog, a ne drzavnog parlamenta(nazalost).
Inace mislimo da treba dozvoliti visestruka drzavljanstva ( bez obzira na postojanje ili nepostojanje medjunarodnog bilateralnog ugovora) a sklopiti ugovore o poreskoj obavezi.

p.k.
Erzsebet

#5953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Erzsebet »

Pedja Kojovic wrote:zenski

Ja sam u Domu naroda federalnog, a ne drzavnog parlamenta(nazalost).
Inace mislimo da treba dozvoliti visestruka drzavljanstva ( bez obzira na postojanje ili nepostojanje medjunarodnog bilateralnog ugovora) a sklopiti ugovore o poreskoj obavezi.

p.k.
Niko neće izabrati bh. državljanstvo ako ga druga država ucjenjuje da ga se odrekne. Prema tome, to nema veze šta mi mislimo o tome, nego šta druge države kažu.

Ono što treba uraditi je ukidanje odricanja od bh. državljanstva, pa je stvar tako riješena, jer niko neće od nas tražiti da uradimo ono što je nemoguće.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Pedja Kojovic wrote:Inace mislimo da treba dozvoliti visestruka drzavljanstva ( bez obzira na postojanje ili nepostojanje medjunarodnog bilateralnog ugovora) a sklopiti ugovore o poreskoj obavezi.

p.k.
Bravo: U svakoj normalnoj zemlji patriotizam se mjeri plaćenjem poreza, samo kod nas internet ratništvom. Prvo koji to spominjete i super :thumbup:
ultima_palabra

#5955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Peđa, djeluješ mi dosta iskusniji i informisaniji nego u toku kampanje :thumbup: Opet, ne bi valjalo da nije tako 8-)

Nekako mi se čini da je razlog zašto je NS dobila toliku podršku na lokalnim izborima 2008 taj što je obećavala da će se baviti konkretnim i realnim problemima građana. I takva stranka nam i treba na političkoj sceni. Naravno, ne smijete zaboraviti aktuelna i krupna politička pitanja nego se prema njima stranka treba jasno i glasno odrediti, ali nekako mi se čini da je srž NS u onoj prvoj stvari koju sam spominjao.
Pedja Kojovic

#5956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ultima

Hvala.
(Tek) Po ulasku u parlament shvatio sam koliko toga nisam znao i bas sam se osjecao kao amater.
Imam jos puno da ucim, ali mi se cini, i to me raduje, da se to moze savladati kako bi se radilo ono sto covjek u predizbornoj prica. Raduje me jer sad iz prve ruke mogu reci svakome ko se osjeca, kao sto sam se ja, osjecao "neadekvatan/nepotkovan" za stvarno bavljenje politikom, da se moze, da je moguce i da je dobro za zemlju i, cak, da je svjezina i neopterecenost "dosadasnjom praksom" prijeko potrebna da se stvari promjene na bolje.

p.k.
Bosnolog

#5957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Pedja Kojovic wrote:
Postao/la Pedja Kojovic dana 28/07/2011 19:13
Hvala na podrsci za danasnju inicijativi.
Vrlo sam sretan da je to bila nasa prva inicjativa na federalnom nivou i da ce ratni zlocini i zlocini
postati predmet zakona i sudova a ne politickog "svadjanja" i "zauzimanja strana".

Posto smo i na kantonu a i na prosloj sjednici Doma naroda, trazili da se u kaznenim odredbama zakona
o koncesiji mora, kao prva kaznena mjera uvesti oduzimanje imovine koja je stecena krsenjem zakona, pa administrativna zabrana aplikaciranja za koncesije, pa onda na sve to teska novcana kazna - mislim da mozete pretpostaviti kakav je nas stav o zakonu koji spominjete.

p.k.
(Tek) Po ulasku u parlament shvatio sam koliko toga nisam znao i bas sam se osjecao kao amater.
Imam jos puno da ucim, ali mi se cini, i to me raduje, da se to moze savladati kako bi se radilo ono sto covjek u predizbornoj prica. Raduje me jer sad iz prve ruke mogu reci svakome ko se osjeca, kao sto sam se ja, osjecao "neadekvatan/nepotkovan" za stvarno bavljenje politikom, da se moze, da je moguce i da je dobro za zemlju i, cak, da je svjezina i neopterecenost "dosadasnjom praksom" prijeko potrebna da se stvari promjene na bolje.

p.k.
:thumbup:

Nadam se da ces u buducnosti imati vise reformativnog uticaja unutar svoje stranke analizom izvucenih pouka iz gresaka napravljenih od strane Bajica za vrijeme posljednje predizborne kampanje ispaljivanja neprijateljskih umjesto koaliciono saveznickih strijela prema SDP -u ili preci u SDP sa kvalitetnim kadrom NS kakv si i sam,....

Pozdrav,....!
dzeno123

#5958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Bosnolog wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Postao/la Pedja Kojovic dana 28/07/2011 19:13
Hvala na podrsci za danasnju inicijativi.
Vrlo sam sretan da je to bila nasa prva inicjativa na federalnom nivou i da ce ratni zlocini i zlocini
postati predmet zakona i sudova a ne politickog "svadjanja" i "zauzimanja strana".

Posto smo i na kantonu a i na prosloj sjednici Doma naroda, trazili da se u kaznenim odredbama zakona
o koncesiji mora, kao prva kaznena mjera uvesti oduzimanje imovine koja je stecena krsenjem zakona, pa administrativna zabrana aplikaciranja za koncesije, pa onda na sve to teska novcana kazna - mislim da mozete pretpostaviti kakav je nas stav o zakonu koji spominjete.

p.k.

p.k.
:thumbup:

Nadam se da ces u buducnosti imati vise reformativnog uticaja unutar svoje stranke analizom izvucenih pouka iz gresaka napravljenih od strane Bajica za vrijeme posljednje predizborne kampanje ispaljivanja neprijateljskih umjesto koaliciono saveznickih strijela prema SDP -u ili preci u SDP sa kvalitetnim kadrom NS kakv si i sam,....

Pozdrav,....!
Ili da mozda kvalitetan kadar iz SDP predje u Nasu Stranku?
Bosnolog

#5959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

dzeno123 wrote:
Zelje i snovi su jedno a java je nesto drugo,....!
dzeno123

#5960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dzeno123 »

Bosnolog wrote:
dzeno123 wrote:
Zelje i snovi su jedno a java je nesto drugo,....!
Naravno. :thumbup:
ultima_palabra

#5961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:ultima

Hvala.

p.k.
:thumbup: Kad čovjek ima otvoren um i volju za učenje novih stvari, ništa nije teško. Kao glasač NS na nivou Kantona Sarajevo, nadam se da ćeš nastaviti sa dobrim radom.

Ja vidim NS kao korektiv SDP-u, kojemu će se u aktuelnom političkom vrtlogu sigurno desiti da zaboravi na neki problem koji se rješava na kantonalnom ili općinskom nivou.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ko će nas spasiti od spasitelja?

Doktor Haris Silajdžić opet spašava Bosnu i Hercegovinu. Više nepotreban nego neupotrebljiv, bivši član Predsjedništva BiH je na prekjučerašnjem Kongresu Stranke za BiH, kao jedini kandidat za predsjednika ove posrnule političke partije, izašao na pozornicu i u turobnom ineuvjerljivom jednosatnom monologuodredio sebe za ni manje ni više nego spasioca naše države.
"Situacija u BiH ne može biti teža", utvrdio je Silajdžić zabrinuto, te nastavio„mi smo pred gubitkom državnosti i na automatskom pilotu. Posljednji trenutak da se spasi ono što se spasiti može.
Pa zar opet? Zar nas niste već dovoljno puta spasili?
Prošlo je tek nekoliko godina od propadanja tzv. aprilskog paketa ustavnih reformi. Na desetine tekstova je napisano o ulozi i odgovornosti Stranke za BiH i Harisa Silajdžića u ovom istorijskom debaklu. Politički angažman njegove partije – između ostalog i u spašavanju Bosne i Hercegovine – ocjenjen je uglavnom kao katastrofalan, pa opet se stiče dojam kako najnoviji Silajdžićev povratak u politiku ovaj put uistinu može pokrenuti stvari sa mrtve tačke.
Politička situacija u zemlji u međuvremenu podsjeća na lešinu u posljednjem stadiju raspadanja. Živimo kao crvi, hraneći se trulim ostacima prijeratne privrede i društva. Novce iz međunarodnih fondova diletantnski odbijamo, svirepo se obračunavajući po međuentitetskim linijama, kao kakve svefobične, paranoidne ostrvske autokratije.
Investicije su usahnule, jer nema vlasti koje bi ih organizirale i pravno zaštitile. Pregovaranja oko državne vlasti, su opet postala besmislena, a defiliranja naših političkih vođa po raznim sastancima već odavno podsjećaju na prijeratne skečeve Top liste nadrealista. Više je nego očito da su izborni pobjednici, a posebno SDP, bestidno prevarili svoje glasače, ideološki sramotnim koalicijama i haotičnim degradiranjem opšteg interesa na agresivan kadro-nepotizam i foteljaštvo.
I dok su kultura i obrazovanje, na strmim klizištima propasti, vapaje za konkretnim političkim rješenjima na bazi oprosta, saradnje i pomirenja nadjačalo je nacionalističko lajanje istih onih 'državnika' koje na televizijskim ekranima i u novinama gledamo posljednjih dvadeset godina.
Demagogije tipa "100% BiH", "narod zna" ili "država za čovjeka" u međuvremenu predstavljaju najveću opasnost za opstanak ove zemlje. Koliko god dobronamjerne, one su maksimalističke, nerealne i efektivno blokiraju mogućnost postizanja napretka i u onim segmentima u kojima su kompromis i saradnja izvodivi. Što je još gore, izazivaju duhove prošlosti i otvaraju apetit na oružano sukobljavanje kao jedini realan izlaz iz krize.
Apsurd je da ovakve težnje i njihove realizacije upravo proizvode krizu. Mi smo generacijski unesrećeni političarima koji nas žele zaštiti i spasiti, sve na krilima lažnog, petparačkog patriotizma. Zato je jedini način da se spasimo od naših spasitelja upravo u prigrljavanju onakvog bavljenja politikom kakvo se na našim prostorima tradicionalno doživljava slabićki, pa čak i izdajnički: u odgovornom i transparentnom političkom radu bez opsjenarstva i populizma, u iskrenoj spremnosti za saradnju; u kompetentnosti koja proizvodi uvjerljiva i realna politička rješenja; u mrcvarećem iznalaženju kompromisa.
Jedino će nas takav pristup politici i takav politički angažman spasiti. Nas, i naše spasitelje.

Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke
roštilj

#5963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by roštilj »

-LIBERO- wrote:

Doktor Haris Silajdžić opet spašava Bosnu i Hercegovinu. Više nepotreban nego neupotrebljiv, bivši član Predsjedništva BiH je na prekjučerašnjem Kongresu Stranke za BiH, kao jedini kandidat za predsjednika ove posrnule političke partije, izašao na pozornicu i u turobnom ineuvjerljivom jednosatnom monologuodredio sebe za ni manje ni više nego spasioca naše države.
"Situacija u BiH ne može biti teža", utvrdio je Silajdžić zabrinuto, te nastavio„mi smo pred gubitkom državnosti i na automatskom pilotu. Posljednji trenutak da se spasi ono što se spasiti može.
Prošlo je tek nekoliko godina od propadanja tzv. aprilskog paketa ustavnih reformi. Na desetine tekstova je napisano o ulozi i odgovornosti Stranke za BiH i Harisa Silajdžića u ovom istorijskom debaklu. Politički angažman njegove partije – između ostalog i u spašavanju Bosne i Hercegovine – ocjenjen je uglavnom kao katastrofalan, pa opet se stiče dojam kako najnoviji Silajdžićev povratak u politiku ovaj put uistinu može pokrenuti stvari sa mrtve tačke.
Politička situacija u zemlji u međuvremenu podsjeća na lešinu u posljednjem stadiju raspadanja. Živimo kao crvi, hraneći se trulim ostacima prijeratne privrede i društva. Novce iz međunarodnih fondova diletantnski odbijamo, svirepo se obračunavajući po međuentitetskim linijama, kao kakve svefobične, paranoidne ostrvske autokratije.
Investicije su usahnule, jer nema vlasti koje bi ih organizirale i pravno zaštitile. Pregovaranja oko državne vlasti, su opet postala besmislena, a defiliranja naših političkih vođa po raznim sastancima već odavno podsjećaju na prijeratne skečeve Top liste nadrealista. Više je nego očito da su izborni pobjednici, a posebno SDP, bestidno prevarili svoje glasače, ideološki sramotnim koalicijama i haotičnim degradiranjem opšteg interesa na agresivan kadro-nepotizam i foteljaštvo.
I dok su kultura i obrazovanje, na strmim klizištima propasti, vapaje za konkretnim političkim rješenjima na bazi oprosta, saradnje i pomirenja nadjačalo je nacionalističko lajanje istih onih 'državnika' koje na televizijskim ekranima i u novinama gledamo posljednjih dvadeset godina.
Demagogije tipa "100% BiH", "narod zna" ili "država za čovjeka" u međuvremenu predstavljaju najveću opasnost za opstanak ove zemlje. Koliko god dobronamjerne, one su maksimalističke, nerealne i efektivno blokiraju mogućnost postizanja napretka i u onim segmentima u kojima su kompromis i saradnja izvodivi. Što je još gore, izazivaju duhove prošlosti i otvaraju apetit na oružano sukobljavanje kao jedini realan izlaz iz krize.
Apsurd je da ovakve težnje i njihove realizacije upravo proizvode krizu. Mi smo generacijski unesrećeni političarima koji nas žele zaštiti i spasiti, sve na krilima lažnog, petparačkog patriotizma. Zato je jedini način da se spasimo od naših spasitelja upravo u prigrljavanju onakvog bavljenja politikom kakvo se na našim prostorima tradicionalno doživljava slabićki, pa čak i izdajnički: u odgovornom i transparentnom političkom radu bez opsjenarstva i populizma, u iskrenoj spremnosti za saradnju; u kompetentnosti koja proizvodi uvjerljiva i realna politička rješenja; u mrcvarećem iznalaženju kompromisa.
Jedino će nas takav pristup politici i takav politički angažman spasiti. Nas, i naše spasitelje.

pogodio je tacno ko pikadom u centar mete.
Banksy

#5964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

roštilj wrote:
Dobro je da su se probudili ... Nakon cijele godine dana.

I, šta namjeravaju? Ima li kakvih konkretnih planova, akcija, nešto?
Adriatic

#5965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Opet lupanje po SDP-u.
Pa dokle više?
Kada ćete shvatiti da to ne donosi profit?
ultima_palabra

#5966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Adriatic wrote:Opet lupanje po SDP-u.
Pa dokle više?
Neka udaraju, ali trebaju birati metu... ako kritikuju nerad SDP u KS ili nepotizam onda su u pravu. Ako kritikuju potpisivanje Platforme onda neka se izjasne s kojim je to strankama SDP trebao ući u koaliciju.
Banksy

#5967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Ne pretjerujte. Ovo nije kritika, ovo je tek onako, da se nešto kaže, jednom u nekoliko mjeseci.
Nema tu nikakvog ozbiljnog promišljanja, niti namjere da se nešto pomjeri.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#5968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by prljavi Hare »

Adriatic wrote:Opet lupanje po SDP-u.
Pa dokle više?

U slučaju NS-a lupanje po SDP-u liči na Dodikovu mantru o pokradenoj milijardi KM!Jednom pogriješiš,a onda
praviš istu grešku,i onda se čudiš što na nekim nivoima vlasti kad sve sabereš za tebe glasa jedna Mjesna
Zajednica!
NS treba kako @ultima reče biti korektor SDP-a,a ne pridružiti se pulenima Lepog,Fahrovim i ostalim
pljuvačima! :roll:
madner

#5969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Banksy wrote:Ne pretjerujte. Ovo nije kritika, ovo je tek onako, da se nešto kaže, jednom u nekoliko mjeseci.
Ma sta je bilo, kako si se to razocarala? :D
Banksy

#5970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:Ne pretjerujte. Ovo nije kritika, ovo je tek onako, da se nešto kaže, jednom u nekoliko mjeseci.
Ma sta je bilo, kako si se to razocarala? :D
Zamijenio si me s nekim.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=3975
Hodidid

#5971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hodidid »

-LIBERO- wrote:

Investicije su usahnule, jer nema vlasti koje bi ih organizirale i pravno zaštitile. Pregovaranja oko državne vlasti, su opet postala besmislena, a defiliranja naših političkih vođa po raznim sastancima već odavno podsjećaju na prijeratne skečeve Top liste nadrealista. Više je nego očito da su izborni pobjednici, a posebno SDP, bestidno prevarili svoje glasače, ideološki sramotnim koalicijama i haotičnim degradiranjem opšteg interesa na agresivan kadro-nepotizam i foteljaštvo.I dok su kultura i obrazovanje, na strmim klizištima propasti, vapaje za konkretnim političkim rješenjima na bazi oprosta, saradnje i pomirenja nadjačalo je nacionalističko lajanje istih onih 'državnika' koje na televizijskim ekranima i u novinama gledamo posljednjih dvadeset godina.
Apsurd je da ovakve težnje i njihove realizacije upravo proizvode krizu. Mi smo generacijski unesrećeni političarima koji nas žele zaštiti i spasiti, sve na krilima lažnog, petparačkog patriotizma. Zato je jedini način da se spasimo od naših spasitelja upravo u prigrljavanju onakvog bavljenja politikom kakvo se na našim prostorima tradicionalno doživljava slabićki, pa čak i izdajnički: u odgovornom i transparentnom političkom radu bez opsjenarstva i populizma, u iskrenoj spremnosti za saradnju; u kompetentnosti koja proizvodi uvjerljiva i realna politička rješenja; u mrcvarećem iznalaženju kompromisa.Jedino će nas takav pristup politici i takav politički angažman spasiti. Nas, i naše spasitelje.

Nemas ti Gratz blage veze o zivotu. Ko tebi dade da ti bilo sta vodis? Osim prosipanja iz supljeg u prazno i jeftine demagogije sta je to sto vi nudite konkretno na drzavnoj razini?

Razumijem zelju da se SDP i SBiH eliminiraju kao politicki oponenti ali dajte bolan vise ostavite se frazeologije, zavrnite rukave i krenite sa konkretnim prijedlozima kako bi vi to rijesavali stvari na terenu.

Ovim sto ja mogu iscitati iz ovog stranackog pamfleta je da bauljate u mraku i to debelo. Bez ikakve konkretne vizije sta uraditi da bi nam bilo bolje.

Glavna maxima vam je NE TALASAJ! S tom devizom ne budete nikad dosli nekuda.
roštilj

#5972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by roštilj »

Banksy wrote:
roštilj wrote:
Dobro je da su se probudili ... Nakon cijele godine dana.

I, šta namjeravaju? Ima li kakvih konkretnih planova, akcija, nešto?

pa poenta je obrazovati glasace da ovi nisu nista drugaciji od prethodne vlasti.

motiv im je zgrabiti javne pare. jedini motiv. a nacin da prodju nekaznjeno je toboznja borba za drzavu i protiv dodika (sta drugo).

da hoce ikakve promjene primjenili bi evropske standarde upravljanja javnim sredstvima tamo gdje mogu, gdje nema dodika. posto to ne rade onda znamo da ih drzava sustinski ne interesuje vec im dodik dodje kao kec na desetku u krcmljenju naseg novca. (kao i oni dodiku).

glasaci nazalost nisu obrazovani i strasno su ostrasceni populizmom pa im se svasta moze prodat.
Optimus Prime

#5973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Optimus Prime »

roštilj wrote:
glasaci nazalost nisu obrazovani i strasno su ostrasceni populizmom pa im se svasta moze prodat.
Tipicna zamjena teza!

Prosjecni glasac SDP-a je uglavnom obrazovaniji od prosjecnog glasaca SDA, SBIH ili SBB-a i za razliku od ovih ostalih je svjestan sta SDP realno moze uraditi sljedecih par godina, sa obzirom na konstalaciju snaga u drzavi i breme "20 najtezih godina".
roštilj

#5974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by roštilj »

Optimus Prime wrote:
roštilj wrote:
Tipicna zamjena teza!

Prosjecni glasac SDP-a je uglavnom obrazovaniji od prosjecnog glasaca SDA, SBIH ili SBB-a i za razliku od ovih ostalih je svjestan sta SDP realno moze uraditi sljedecih par godina, sa obzirom na konstalaciju snaga u drzavi i breme "20 najtezih godina".
u relativnom smislu u odnosu na ove je obrazovaniji.

ali nije upoznat sa cinjenicom da sdp ne zanima drzava za covjeka jer u drzavi za covjeka ne bi bilo kradje. sve je isto samo upakovano na finiji nacin.
nosara

#5975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
roštilj wrote:
Tipicna zamjena teza!

sdp je dao alibi kreatorima "20 najtezih godina"... To vise nije argument...
Locked