Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dead Man Walking wrote:Ovo je bilo oko Meksika, tako da je Begovic vec bio nas. Oni davali izjave a ti me jezu ubjedjivao da Begovic nije standardan u Stoke-u jer ne brani FA Cup utakmice. Da je tad imao izbora vjerovatno bi danas branio za Kanadu.
Kako god, ja opet kazem, za svakog bi se borio dok ne zaigra zvanicno za nekog drugog.
Nije ovako bilo nemoj da siris dezinformacije a Begovica ne stavljaj u kos sa ovim da si bar vidovita Dzamila.
Nego jeli Kolasinac procitao komn. Džekin na twiteru poruka za sve a i Bičakčič i on je ko biva predo papire..
Korisničkoime wrote:Hajde da pitam i tebe i druge za mišljenje da li bi trebalo nastaviti sa dosadašnjim lažnim desnim krilom ili ubaciti Stevanovića na tu poziciju ili pak kao ponekad Ibiševića. Da li nakon dugog niza godina koje nam je poklonio Misimović režiserska palica treba da pređe na Pjanića i da li je dovoljan jedan režiser ili i dalje trebamo imati dva. Da li trebamo odustati od igranja sa def.veznim mislim ima i drugih taktičkih formacija. Trebalo li više našu igru možda prenjeti na krila sada kada imao mogućnost. Da li formacija 4-3-3 dolazi u obzir.
ako uzmem sebi za pravo da budem selektor, igrao bih uvijek sa igracima na prirodnim pozicijama. lulic - pjanic - miske - steva u veznom redu. gore vedo i dzeki. 4-4-2. ili pjana i medo a onda lulic, miske i steva. gore dzeko. 4 u zadnjoj liniji uvijek. 4-2-3-1.
kako god, nije do mene i tebe. vjerujem da ce doci novi kvalitet u roster koji ce omoguciti varijacije.
Jebe te malo što nema ko da potrči i oduzme loptu. Jedino ako kontaš da će nam protivnici dodavati lopte iz samilosti. Super formacija ako si zadnju utakmicu pogledao osamdeset i neke. Pričam o ozbiljnom fudbalu. Da nam se opet ne dešavaju Portugal, Rumunija, Francuska na Koševu, debakli koji se ne dešavaju slabijim reprezentacijama od naše.
U Grčkoj smo uzeli bod sa sličnom formacijom ali se nismo sastavili sa loptom kako treba.
Molim te biraj rijeci.
Ako iz ovakve formacije, koja ima tri vezna pri cemu su dva igraca na sredini, jedan ofanzivni vezni, dva krila i spic, zakljucujes da je iz 80tih, da je prestaticna formacija i da bi nas pojeli - ok, cestitam. Pri tome svaki pojedinac igra svoje mjesto, ono za sto je 'skolovan'.
Opet, ja bih igrao ovako, a vjerujem da selektor zna puno bolje od mene. A nije da trkaca u ekipi imamo na pretek.
sve dok mi ne budemo proizvodili igrace bice nam ovako.treba biti posten i reci da za izeta hajrovica nikad nije ni bilo ozbiljno interesovanje,vec samo jedan pisljivi telefonski razgovor .
za seferovica se je vagalo; kao da li je dovoljno dobar ili ne.nasi nisu nista poduzeli da se ovi igraci dovedu pod krov nase kuce fudbala,vec salju poziv na druzenje ...
mozemo mi kriviti ove momke...
ali da li je savez ucinio sve da dovede ove momke pod nasu zastavu ? po meni nije !!
kakvi pozivi kakvi bakraci, da je i jedan htio od njih igrati imao bi nas pasos, opancari su taktizirali, nama suplju prosiplai a cekali poziv svicarske
Ko je htio igrati (primjer Asmira, Pjanica, Vede) zaigrao je i tu nema puno price ( nikome od njih nije prostiran crveni tepih, slate molbe, zamolnice, i slicne gluposti)
Ova dvojica to jednostavno nisu htjela, ko da gledam babo rekao ma nemoj stas ba kaka Bosna
Sto neko negdje rece, pa i roditelji su im bjezali iz Bosne kad nisu trebali, pa kakvi su oni takva su i djeca, cast izuzecima
Jahhhhhh
Murat Sabanovic wrote:sve dok mi ne budemo proizvodili igrace bice nam ovako.treba biti posten i reci da za izeta hajrovica nikad nije ni bilo ozbiljno interesovanje,vec samo jedan pisljivi telefonski razgovor .
za seferovica se je vagalo; kao da li je dovoljno dobar ili ne.nasi nisu nista poduzeli da se ovi igraci dovedu pod krov nase kuce fudbala,vec salju poziv na druzenje ...
mozemo mi kriviti ove momke...
ali da li je savez ucinio sve da dovede ove momke pod nasu zastavu ? po meni nije !!
A sta mislis da ih je Hitzo pratio mjesecima, odlazio kuci, vodao po slasticarnama na Boem i Bozu LOL..pa ta dvojica (Hajrovic, Seferovic) nikad nisu ni imali dilemu za koga ce igrati. Hitzo, kladim se, nije ni jedan pisljivi razgovor sa ni jednim od njih napravio, nego je kulturno uputio pismene pozive (oni se upiskili kad su vidjeli da su pozvani, a tebi Pape dvica), pa ce razgovarati kad dodju na okupljanje. Odigrace jos po zvanicnu utakmicu da se "uteftere", a onda ako budu klase igrat ce, ako budu "midioka" izvisice i to ti je to. A nas savez treba da moli, da pravi bezbroj "pisljivih" poziva, da im crno na bijelo potpise Susic da ce igrati u 1.postavi repke i cak i onda bi cekali nece li Hitzo trznuti...
velikibrnjo wrote:kakvi pozivi kakvi bakraci, da je i jedan htio od njih igrati imao bi nas pasos, opancari su taktizirali, nama suplju prosiplai a cekali poziv svicarske
Ko je htio igrati (primjer Asmira, Pjanica, Vede) zaigrao je i tu nema puno price ( nikome od njih nije prostiran crveni tepih, slate molbe, zamolnice, i slicne gluposti)
Ova dvojica to jednostavno nisu htjela, ko da gledam babo rekao ma nemoj stas ba kaka Bosna
Sto neko negdje rece, pa i roditelji su im bjezali iz Bosne kad nisu trebali, pa kakvi su oni takva su i djeca, cast izuzecima
Jahhhhhh
Malo teske rijeci, pa ovu trojicu sto si naveo u primjeru su pobjegli, ne znas od cega su pobjegli tako da .... malo pazi kako pricas, ili su oni ovi izuzetci ...
LJudi izabrali, respekt, ni prvi ni zadnji idemo dalje, sto se s njima smarati. Malo neprofesionalan komentar od Dzeke ali, ima pravo cojk ne misljenje, ali nikad se ne zna kod mozes pokusati ono sto po...
Last edited by mali_balon on 05/02/2013 11:18, edited 1 time in total.
ko im jebe mater
više vjerujem reakciji reprezentativaca, koji su upućeni u situaciju nego bilo kome
a govna nek igraju za Švajcarsku, ono od 80 i neke minute do kraja, ako i to dobiju
velikibrnjo wrote:kakvi pozivi kakvi bakraci, da je i jedan htio od njih igrati imao bi nas pasos, opancari su taktizirali, nama suplju prosiplai a cekali poziv svicarske
Jahhhhhh
Malo teske rijeci, pa ovu trojicu sto si naveo u primjeru su pobjegli, ne znas od cega su pobjegli tako da .... malo pazi kako pricas, ili su oni ovi izuzetci ...
LJudi izabrali, respekt, ni prvi ni zadnji idemo dalje, sto se s njima smarati. Malo neprofesionalan komentar od Dzeke ali, ima pravo cojk ne misljenje, ali nikad se ne zna kod mozes pokusati ono sto po...
Ma to ja vise iz revolta, sve mi slika oca od onog Hajrovica, tamo kad je na avazu bio neki intervju i tako pa morao sam malo
Samo sam hotio rijeT da smo dobri ko San Marino ja bih opet igrao, bez obzira na sve, jer izaci pred navijace svoje drzave i navijace tamo neke bogate tudjinske drzave, imati osjecaj patriotizma, pripadnosti
ma to se ne moze nicim zamjeniti, ili moze eurima francima dolarima
na kraju ko HIN j...m.... izdajnicku
Ne treba nikoga moliti, ko im jebe mater. Da je uradjeno bilo sta vise od ovoga, prelazilo bi granice dobrog ukusa i samopostovanja. Sto frajer iza mene rece, eto neka ih je Hitzfeld zvao i vodao po restoranima i kaficima. Sto se mene tice, dabogda i jedan i drugi naglo zavrsili svoje karijere jos koliko juce. I svaki koji se na ovakav nacin odnosi prema svetom dresu. Postenije je odmah reci "necu", nego ovo zavlacenje. Nece se balavurdija igrati sa ovim ozbiljnim stvarima.
Hajd eto ljudi izabrali svicu nek im je sa srecom. Ali morali su se nasi malo vise zauzeti da ih ne izgubimo, a ne ponasati se ko do imamo kvalitetnih igraca koliko hoces ono samo biras, vidjet cemo kako ce se igrati bez Misketa. samo kada se sjetim belaja sa poverdama ili kartonima nema trener koga da zove. Samo kad se sjetim one tekme dok je Ciro bio trener kada je Spaha dobio dva zuta, belaj.
Ok ima ove omladine ali opet ne bi trebalo tako lako da se odustane. Razumijem da treba malo interesovanja od druge "strane"... ali eto
Po meni bezveze se vrijeđaju ova djeca hajmo reći, pogotovo njihove porodice. Evo konkretno za Hajroviće i Seferovića. Oni su se pojavili na sceni prije par godina na svjetskom prvenstvu za mlade i ostavili dubok trag. Šta smo mi uradili od tada do sada po pitanju igranja za našu repku? Konkretno? U suštini nismo ništa.
Da smo bili kao što nismo, do sada smo mogli izlobirati tri puta da igraju za nas, a ne da čekamo 5 do 12 i onda nešto ganjamo. Znači, imali smo par godina da lobiramo, moljakamo, idemo im na noge da igraju za nas. Mi nismo od toga uradili ništa, možda nešto veoma malo, neki razgovor preko telefona i to je to.
Hrvati su slali cijele delegacije po Petrića i Rakitića da bi ih izlobirali i uspjeli su u tome. Mi nismo ni djelić toga i normalno je da ćemo ispušiti foru. Problem u situaciji sa Švicarcima je, što su to balavci i nisu kompletne ličnosti, puni para, vozaju dobra auta, ganjaju ih dobre robe. Osim toga moramo uzeti i u obzir (neka se ne nadje niko uvrijedjen) da je velika vecina tih sportasa polupismen narod, bez adekvatnog obrazovanja, a u mnogim slucajevima i bez adekvatnog kucnog odgoja. Kad sve to sagledas kod njih zbog svega toga ne može proraditi ponos i patriotizam, zbog ovog gore nabrojanog.
Naš problem je što to što mislimo da nam je izponiženja da tu djecu molimo, a realno moramo ako hoćemo da igraju za nas sve dok jednog dana ne budemo svjetska velesila. Ovaj sistem se mora početi primjenjivati ne samo zbog njih, nego zbog budućnosti da nam se nebi desilo da sutra opet izgubimo nekog talenta zbog našeg ponosa.
Sa hrvatskim nacionalizmom se ne moze niko u svijetu mjeriti a kamoli mi. Oni su najveci domoljubi na svijetu i igrali bi za Hrvatsku sve da su odrastali u Australiji kada bi ih se pozvalo. Petrica i Rakitica nije niko molio nego su bili odmah misljenja igramo za Hrvatsku ako nas Hrvatska zelli a ako ne onda moze neka druga opcija. A mi smo bas ove jade ganjali i zvali na dodjele nagrda iako su nastupali za Svicu, ali nasi ljudi u dijaspori to gledaju malo drugacije od Hrvata i zato se ovo desava. Ja bi ih razumio da su reagovali kao Özil i bez ikakvih kalkulacija u startu rekao da se osjeca kao svabo i ne vidi se u Turskoj , ali ovi lelemudani onako hinjski do zadnjeg da sjede na dvije stolice je stvarno neoprostivo. Da Bog da zavrsili kao Kucukovic Mustafa i ostali.
ganjeta wrote:Po meni bezveze se vrijeđaju ova djeca hajmo reći, pogotovo njihove porodice. Evo konkretno za Hajroviće i Seferovića. Oni su se pojavili na sceni prije par godina na svjetskom prvenstvu za mlade i ostavili dubok trag. Šta smo mi uradili od tada do sada po pitanju igranja za našu repku? Konkretno? U suštini nismo ništa.
Da smo bili kao što nismo, do sada smo mogli izlobirati tri puta da igraju za nas, a ne da čekamo 5 do 12 i onda nešto ganjamo. Znači, imali smo par godina da lobiramo, moljakamo, idemo im na noge da igraju za nas. Mi nismo od toga uradili ništa, možda nešto veoma malo, neki razgovor preko telefona i to je to.
Hrvati su slali cijele delegacije po Petrića i Rakitića da bi ih izlobirali i uspjeli su u tome. Mi nismo ni djelić toga i normalno je da ćemo ispušiti foru. Problem u situaciji sa Švicarcima je, što su to balavci i nisu kompletne ličnosti, puni para, vozaju dobra auta, ganjaju ih dobre robe. Osim toga moramo uzeti i u obzir (neka se ne nadje niko uvrijedjen) da je velika vecina tih sportasa polupismen narod, bez adekvatnog obrazovanja, a u mnogim slucajevima i bez adekvatnog kucnog odgoja. Kad sve to sagledas kod njih zbog svega toga ne može proraditi ponos i patriotizam, zbog ovog gore nabrojanog.
Naš problem je što to što mislimo da nam je izponiženja da tu djecu molimo, a realno moramo ako hoćemo da igraju za nas sve dok jednog dana ne budemo svjetska velesila. Ovaj sistem se mora početi primjenjivati ne samo zbog njih, nego zbog budućnosti da nam se nebi desilo da sutra opet izgubimo nekog talenta zbog našeg ponosa.
upravo edinova i reakcija ostalih reprezentativaca nam govore da to nije tako.oni najbolje znaju situaciju oko njih,čak su i razgovarali s njima i zbog toga što im je uzimanje bih u usta samo bilo sredstvo da ubrzaju poziv za švicu su ovakve reakcije.svaka im čast što su o tome javno rekli svoje mišljenje, nek sadašnje ,a i buduće prelivode znaju šta se o njima misli.a ako im ponos i patriotizam ne može proraditi,onda takvi i nemaju mjesta u reprezentaciji.
ganjeta wrote:Po meni bezveze se vrijeđaju ova djeca hajmo reći, pogotovo njihove porodice. Evo konkretno za Hajroviće i Seferovića. Oni su se pojavili na sceni prije par godina na svjetskom prvenstvu za mlade i ostavili dubok trag. Šta smo mi uradili od tada do sada po pitanju igranja za našu repku? Konkretno? U suštini nismo ništa.
Ne možeš ba igrati za dvije zemlje, znaš za koju želiš igrati, osjetiš to odmah i stoga ne vagaj nego se odluči, olakšaj i jednoj i drugoj strani. Ja opet kažem, halal im bilo ako stvarno više vole Švicarsku nego BiH, ali ako u svojim izjavama počnu spominjati da bi igrali za nas da ih se na vrijeme pozvalo, a pri tome nisu imali ni pasoše, treba zatjerati i njih i familije im u tri lijepe. Zajebajete se sa nama.
ganjeta wrote:Ono kad ti Ognjen Vranješ govori o ponosu i patriotizmu . Daj ba...samo da je bio treptaj oka taj bi igrao za Srbiju.
Po meni bespotrebno oglašavanje Džeke & co.
Razlika je što, barem koliko ja znam, Ognjen nije nikad koketirao sa Srbijom ni sa nama, već je šutio. Nije doduše nikad bio neki igrač, ali definitivno nije sebi ni nama odmogao izjavama.
ganjeta wrote:Ono kad ti Ognjen Vranješ govori o ponosu i patriotizmu . Daj ba...samo da je bio treptaj oka taj bi igrao za Srbiju.
Razlika je što, barem koliko ja znam, Ognjen nije nikad koketirao sa Srbijom ni sa nama, već je šutio. Nije doduše nikad bio neki igrač, ali definitivno nije sebi ni nama odmogao izjavama.
Razlika je u tome što ognjen nije bio u situaciji da bira ili Bosna ili ništa. Srbija nije pokazivala nikakav interes za njega.
Kad se sjetim da je Pjanicev babo molio i kumio da ga zovu u reprezentaciju jer se bojao
da ne zaigra za francuze obzirom na pritisak koji su pravili na njega.
I kada vidim Miralemov angazman u reprezentaciji fakat me zaboli za ove neke jebivjetre sto bi do podne
'vako a od podne 'nako. Ili ti se igra za BiH ili ne igra, nema tu sredine. Sretno im u drugim reprezantacijama a mi
bar sada znamo da oni nikada nisu ni htjeli igrati za BiH.
Da se razumijemo, ništa protiv Ognjena nemam.
Znači po tebi " Švicarci " su davali izjave za ss. ba i sc.sport da bi što prije došli na spisak Švice? Meni nema logike, neće Hitzfeld zbog toga poslati poziv.
Opet ponavljam mi nismo ništa uradili da oni igraju za nas. Jebe nas ponos!