i treba ovako. da se malo pročisti ili da se budžet faksa napuni paricama lijenih bića. da nam se svijet manje smije.bull21 wrote:Produžen upisni rok:
Dobro se zahukalo na faxu i velike su šanse da više neće primati papire poslije ovog datuma.Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu administrativne obaveze oko upisa u II, III godinu I ciklusa i II godinu II ciklusa mogu završiti zaključno sa subotom, 11.10.2014. godine do 12 sati u Studentskoj službi Fakulteta.
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
tagomago
#5951 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Internetowska
#5952 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ukoliko je neko na masteru na anglistici, bila bih zahvalna za bilo kakve informacije. Kakvi su profesori i asistenti, koji
predmeti su posebno teski ili/i koji profesori su zahtjevni.
Koliko dugo traju predavanja, vremenski u toku dana i kada pocinju?
Hvala.
Hvala.
-
mefistofilis
#5953 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
imas na stranici fakulteta sve info vezane za raspored.Internetowska wrote:Ukoliko je neko na masteru na anglistici, bila bih zahvalna za bilo kakve informacije. Kakvi su profesori i asistenti, koji
Hvala.
sto se tice studija, po meni, gubljenje vremena...
nemas nekih sad teskih predmeta ali ovisno od smjera imas vise obaveza (pisanja svakakvih gluposti).
iskreno, ne znam sta bi bila dobra alternativa masteru anglistike (ako uzmemo u obzir da su englezi nerijetko matematicki analfabeti) ali ti master osim ECTS bodova ne daje nista vise
- Internetowska
#5954 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
imas na stranici fakulteta sve info vezane za raspored.mefistofilis wrote:
sto se tice studija, po meni, gubljenje vremena...
nemas nekih sad teskih predmeta ali ovisno od smjera imas vise obaveza (pisanja svakakvih gluposti).
iskreno, ne znam sta bi bila dobra alternativa masteru anglistike (ako uzmemo u obzir da su englezi nerijetko matematicki analfabeti) ali ti master osim ECTS bodova ne daje nista vise[/quote]
Pa s obzirom na to da sam se već upisala, mene zanimaju iskustva kolega sa prethodnih godina... Šta uzeti za izborni, ko od profesora izmišlja toplu vodu i sl.
-
mefistofilis
#5955 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
koji si smjer upisala?
a ovako okvirno ti mogu reci da se drzis khana i bilbije sto se tice izbornih.
sam leko, npr, je studentima pete rekao da ne uzimaju generativnu jer je to previse zahtjevno ukoliko isti nisu sa lingvistickog smjera.
faruk, ifeta i sanja peglaju seminarskim radovima (sto ti kazes, izmisljaju toplu vodu). ne znam kako im se da citati svake godine iste stvari.
eto, to ti je to otpr.
imas na Fb vjerovatno grupu svoje generacije pa potrazi oni ce te primiti i tu ces ustvari najvise i saznati (tako je bar kod mene i sa mojom generacijom bilo)
sam leko, npr, je studentima pete rekao da ne uzimaju generativnu jer je to previse zahtjevno ukoliko isti nisu sa lingvistickog smjera.
faruk, ifeta i sanja peglaju seminarskim radovima (sto ti kazes, izmisljaju toplu vodu). ne znam kako im se da citati svake godine iste stvari.
eto, to ti je to otpr.
imas na Fb vjerovatno grupu svoje generacije pa potrazi oni ce te primiti i tu ces ustvari najvise i saznati (tako je bar kod mene i sa mojom generacijom bilo)
- Internetowska
#5956 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Upisala sam nastavnički smjer. Naglašavam da nisam studirala ovdje prvi ciklus, pa mi je blago zbunjujuće sve, a najviše mi nedostaje to što niti znam kolege, s obzirom da sam bila primorana propustiti početak predavanja, a ni profesore.mefistofilis wrote:koji si smjer upisala?
eto, to ti je to otpr.
Odgovor mi je od velike pomoći, s toga hvala, jedino još me zanima koliko izbornih se prijavljuje po semestru? Jedan?
Na studentskoj je danas bio kraj svijeta, red do informacije, a tri dana za redom mi Aida i onaj gospodin sa studentske zatvaraju prozor ispred nosa.
-
mefistofilis
#5957 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
vidi nesto... ja se u svojoj studentskoj karijeri
na univerzitetu u sarajevu nikad nisam na vrijeme upisao. nit sam ocjene na vrijeme upisivao ni nista. organizacija svega je zapela negdje u 20.-om stoljecu. stoga se ne sikiraj za te neke bezveze stvari. nesto se ne sjecam da je ikad bilo vise od dva izborna u jednom semestru pa ne bi ni tebi trebalo biti.
ali ti prije svega potrazi tu grupu na fb a ako ne uspijes tako onda se obrati Staffu za detaljnije informacije da ne bi ja lupao
https://www.facebook.com/staff.unsa
ali ti prije svega potrazi tu grupu na fb a ako ne uspijes tako onda se obrati Staffu za detaljnije informacije da ne bi ja lupao
- Internetowska
#5958 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
mefistofilis wrote:vidi nesto... ja se u svojoj studentskoj karijerina univerzitetu u sarajevu nikad nisam na vrijeme upisao. nit sam ocjene na vrijeme upisivao ni nista. organizacija svega je zapela negdje u 20.-om stoljecu. stoga se ne sikiraj za te neke bezveze stvari. nesto se ne sjecam da je ikad bilo vise od dva izborna u jednom semestru pa ne bi ni tebi trebalo biti.
ali ti prije svega potrazi tu grupu na fb a ako ne uspijes tako onda se obrati Staffu za detaljnije informacije da ne bi ja lupao![]()
Studirala sam na mnogo bolje organiziranom faxu. Mogao si i tamo da promašiš rok za bilo šta, ali platiš... A cim moraš da platiš kaznu, da vidiš kako su svi odgovorni i tačni.
Mnogo si mi pomogao. Hvala. Dužna sam ti.
-
mefistofilis
#5959 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
nema na cemu i sretno 
- Bloo
- Globalna šefica
#5960 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
zar ne priznaje?kala wrote:Zašto ovaj fakultet ne priznaje svoje vlastite ispite starim studentima koji žele na master?![]()
Četvrta godina, here I come again.![]()
možda je neka caka oko starog bolonjskog i novog bolonjskog PP koji je nedavno uveden?
mene su odmah upisali na V i priznali mi predmete
- Internetowska
#5961 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Bloo wrote:zar ne priznaje?kala wrote:Zašto ovaj fakultet ne priznaje svoje vlastite ispite starim studentima koji žele na master?![]()
Četvrta godina, here I come again.![]()
možda je neka caka oko starog bolonjskog i novog bolonjskog PP koji je nedavno uveden?
mene su odmah upisali na V i priznali mi predmete
I meni se cini da priznaje. Meni na primjer nije ništa priznato, jer sam sa drugog fakulteta, tako da ja idem 4 + 2, nebulozno, ali istinito. Ali sam 100% sigurna da se ovo pravilo ne odnosi na studente sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
-
Krive Drine
#5962 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zna li neko kako izmijeniti podatke na prosjeku ocjena? Tj. samo godinu. Ili ako neko hoće da svoj prosjek ocjena proda i da ime kasnije se promjeni samo? Ne treba ni za kakvu instituciju, dakle neće proizvesti nikakve posljedice.
- thekupus
#5963 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
nezakonito i moronskiKrive Drine wrote:Zna li neko kako izmijeniti podatke na prosjeku ocjena? Tj. samo godinu. Ili ako neko hoće da svoj prosjek ocjena proda i da ime kasnije se promjeni samo? Ne treba ni za kakvu instituciju, dakle neće proizvesti nikakve posljedice.
-
Krive Drine
#5964 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ne znaš o čemu se radi, tako da nemaš pravo osuđivati. Ja sam te predmete već položio, tako da u slučaju i da dođe do provjere, tj. zvanja fakultetthekupus wrote:nezakonito i moronskiKrive Drine wrote:Zna li neko kako izmijeniti podatke na prosjeku ocjena? Tj. samo godinu. Ili ako neko hoće da svoj prosjek ocjena proda i da ime kasnije se promjeni samo? Ne treba ni za kakvu instituciju, dakle neće proizvesti nikakve posljedice.
-
Krive Drine
#5965 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
.
Last edited by Krive Drine on 17/10/2014 20:35, edited 1 time in total.
-
Krive Drine
#5966 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
nezakonito i moronski[/quote]
Ne znaš o čemu se radi, i ako ne možeš pomoći, ćuti. Ja sam te predmete već položio, tako da ako neko pozove fax, dobiće potvrdu da je to istina. Samo mi je prekomplikovano i preskupo da sam izvadim iz nekih drugih razloga.
Ne znaš o čemu se radi, i ako ne možeš pomoći, ćuti. Ja sam te predmete već položio, tako da ako neko pozove fax, dobiće potvrdu da je to istina. Samo mi je prekomplikovano i preskupo da sam izvadim iz nekih drugih razloga.
- Zatamnjena stakla
#5967 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Šta ima raja? Kako mi je Ljilja 
-
bull21
#5968 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ljilja je, ako se dobro sjećam, u penziji već par godina? Zamjenio je neki lik Haris, sa historije... malo je reći da tog malog svi mrze. Baš sam nedavno čitao kako mu je neka cura došla na studentsku oko 2 da bi joj on prijetio da će zvati drotove 
U penziji je i burek-teta sa info-šaltera (nek' im je duga i berićetli)
- P308
#5969 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ljilja nije u penziji. Zajedno s Rusminom jos uvijek predvodi salter za prvi ciklus. Haris i teta Taida su na salteru za drugi ciklus.
-
bull21
#5970 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Zar nije ljilja ona starija gospoDŽa što je radila na historiji? 
- Rijeka_snova
#5971 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Ljilja je starija plavusa koja se ne dere nego samo TAKO PRICA
Izgleda dobro 
-
bull21
#5972 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Aaaa... to je ona što uvijek jede a nikada nema vremena da krene raditi na vrijeme 
- Zatamnjena stakla
#5973 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
Nije ba u penziji. Još je tu 
- sheilak
#5974 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
joj hahhaha ja sam se nje bojala na prvoj godini vise nego kada izlazim na ispit.Rijeka_snova wrote:Ljilja je starija plavusa koja se ne dere nego samo TAKO PRICAIzgleda dobro
ali sta sam htjela pitati. zasto su posjekli bagrenje/bagremove i uopste zelenilo ispred Fakulteta, pored klupa? kako je lijepo bilo cak i samo prolaziti tamo, kad osjetis onaj miris.
- Bloo
- Globalna šefica
#5975 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
bull21 wrote:Ljilja je, ako se dobro sjećam, u penziji već par godina? Zamjenio je neki lik Haris, sa historije... malo je reći da tog malog svi mrze. Baš sam nedavno čitao kako mu je neka cura došla na studentsku oko 2 da bi joj on prijetio da će zvati drotove
Haris u našem <3
gingers have no soul