Ellinor wrote:Massa štiti Alonsa![]()
F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ruud
#5951 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
-
romeomoraprezivjeti
#5952 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Joj Betteru jesi dosadan,popusti malo. Covjek je uzeo titulu zasluzeno.Najvishe bodova sakupio i kraj price.To da je Ferrari kanta ove sezone,da ima losh bolid,da je Alfonso bolji vozac od ovog,onog ili petog i devetog ,to mozete pricati maloj djeci u obdanistu!!!!!!!Kakav bolan los bolid,pricate o ekipi koja godinama najvise ulaze u Formulu 1,svake sezone imaju najveci budzet. Godinama su u vrhu,ali eto,ima josh poneko ko zna sastaviti dobar bolid i vozaca,na srecu svih nas.Na nekim utrkama su bili brzi,na nekim sporiji,ali meni je to sasvim dovoljno da zakljucim da se zna pogrijesiti ponekad i sa set upom.Na jednoj utrci lete stazom,na drugoj nisu ni blizu toliko brzi.Cinjenica je da je Vetel dobar vozac,covjek uzeo tri titule vec a ima samo 25 godina.Koristi dobro pripremljen bolid,ali reci da je nula od vozaca i da je Alfonso svjetlosnim godinama ispred njega,za to morash biti prava neznalica.
Za mene je pravi prvak ove sezone Kimi!!!! Svaka cast Alonsu i Vetelu,ali nakon pauze doci u Lotus,i osvojiti 3 mjesto u ukupnom poretku je zaista izvanredan rezultat. Potvrdio je da spada u vrhunsku klasu,josh samo da se uozbilji
Nego Betterman,ima li kakav novi CD shop u Londonu,namjeravam uskoro do ostrva?????

Nego Betterman,ima li kakav novi CD shop u Londonu,namjeravam uskoro do ostrva?????
-
radostan dan
#5953 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ništa, izolovani incident i ništa više od toga.Ellinor wrote:
Šta bi onda 2008.?
Last edited by radostan dan on 26/11/2012 00:12, edited 2 times in total.
- ExNihilo
#5954 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma ja, ma ja, ma ja.radostan dan wrote:ništa, izolovai incident i išta više od toga.Ellinor wrote:
Šta bi onda 2008.?
- Better Man
#5955 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pa nek zamjeni bolid sa Alonsom, pa da vidimo što bi bio prvak. Bio bi u debelom zaostatku.romeomoraprezivjeti wrote:Joj Betteru jesi dosadan,popusti malo. Covjek je uzeo titulu zasluzeno.Najvishe bodova sakupio i kraj price.To da je Ferrari kanta ove sezone,da ima losh bolid,da je Alfonso bolji vozac od ovog,onog ili petog i devetog ,to mozete pricati maloj djeci u obdanistu!!!!!!!Kakav bolan los bolid,pricate o ekipi koja godinama najvise ulaze u Formulu 1,svake sezone imaju najveci budzet. Godinama su u vrhu,ali eto,ima josh poneko ko zna sastaviti dobar bolid i vozaca,na srecu svih nas.Na nekim utrkama su bili brzi,na nekim sporiji,ali meni je to sasvim dovoljno da zakljucim da se zna pogrijesiti ponekad i sa set upom.Na jednoj utrci lete stazom,na drugoj nisu ni blizu toliko brzi.Cinjenica je da je Vetel dobar vozac,covjek uzeo tri titule vec a ima samo 25 godina.Koristi dobro pripremljen bolid,ali reci da je nula od vozaca i da je Alfonso svjetlosnim godinama ispred njega,za to morash biti prava neznalica.Za mene je pravi prvak ove sezone Kimi!!!! Svaka cast Alonsu i Vetelu,ali nakon pauze doci u Lotus,i osvojiti 3 mjesto u ukupnom poretku je zaista izvanredan rezultat. Potvrdio je da spada u vrhunsku klasu,josh samo da se uozbilji
![]()
Nego Betterman,ima li kakav novi CD shop u Londonu,namjeravam uskoro do ostrva?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Jay Gatsby
#5956 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Što se tiče ovogodišnjih bolida:
McLaren - 7 pobjeda
Red Bull - 7 pobjeda
Ferrari - 3 pobjede
Williams - 1 pobjeda
Mercedes - 1 pobjeda
Lotus - 1 pobjeda
McLaren - 7 pobjeda
Red Bull - 7 pobjeda
Ferrari - 3 pobjede
Williams - 1 pobjeda
Mercedes - 1 pobjeda
Lotus - 1 pobjeda
-
radostan dan
#5957 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ellinor wrote:
Ma ja, ma ja, ma ja.
- ExNihilo
#5958 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Toliko o konkurentnosti Ferrarijevog bolida naspram Mclarena i red bulla.Jay Gatsby wrote:Što se tiče ovogodišnjih bolida:
McLaren - 7 pobjeda
Red Bull - 7 pobjeda
Ferrari - 3 pobjede
Williams - 1 pobjeda
Mercedes - 1 pobjeda
Lotus - 1 pobjeda
-
Jay Gatsby
#5959 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Alonso je pobijedio već u drugoj trci. Vettel u četvrtoj i nakon toga nije pobjeđivao na devet utrka. U tih devet utrka, Alonso je pobijedio dva puta, McLaren četiri puta.Better Man wrote:Pa nek zamjeni bolid sa Alonsom, pa da vidimo što bi bio prvak. Bio bi u debelom zaostatku.romeomoraprezivjeti wrote:Joj Betteru jesi dosadan,popusti malo. Covjek je uzeo titulu zasluzeno.Najvishe bodova sakupio i kraj price.To da je Ferrari kanta ove sezone,da ima losh bolid,da je Alfonso bolji vozac od ovog,onog ili petog i devetog ,to mozete pricati maloj djeci u obdanistu!!!!!!!Kakav bolan los bolid,pricate o ekipi koja godinama najvise ulaze u Formulu 1,svake sezone imaju najveci budzet. Godinama su u vrhu,ali eto,ima josh poneko ko zna sastaviti dobar bolid i vozaca,na srecu svih nas.Na nekim utrkama su bili brzi,na nekim sporiji,ali meni je to sasvim dovoljno da zakljucim da se zna pogrijesiti ponekad i sa set upom.Na jednoj utrci lete stazom,na drugoj nisu ni blizu toliko brzi.Cinjenica je da je Vetel dobar vozac,covjek uzeo tri titule vec a ima samo 25 godina.Koristi dobro pripremljen bolid,ali reci da je nula od vozaca i da je Alfonso svjetlosnim godinama ispred njega,za to morash biti prava neznalica.Za mene je pravi prvak ove sezone Kimi!!!! Svaka cast Alonsu i Vetelu,ali nakon pauze doci u Lotus,i osvojiti 3 mjesto u ukupnom poretku je zaista izvanredan rezultat. Potvrdio je da spada u vrhunsku klasu,josh samo da se uozbilji
![]()
Nego Betterman,ima li kakav novi CD shop u Londonu,namjeravam uskoro do ostrva?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- explorer
#5960 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Tesko se mogu usporedjivati vozaci, timovi i pobjede od prije 20 i kusur godina sa ovim danas. Tehnologija napravila nekoliko koraka od po 7 milja i ovo su neka sasvim druga vremena....
Za one koji su spominjali Ferrari, Kimija i desavanja u 2008-oj godini, evo malo duzi tekst (ako vam se da citati):
http://f1bias.com/2012/04/05/truth-abou ... nder-2008/
ukratko, previse je tu love, da bi se neke stvari desavale slucajno...
Sto se tice Vettela, ne moze se slucajno 3 puta biti prvak. Red Bull ima genijalca (Newey), kojem se McLaren prije nekoliko godina zahvalio na saradnji, i u drugom dijelu sezone (u kojoj se 8 razlicitih vozaca penjalo na najvisu stepenicu) uspjeli su 3 utrke zaredom (Japan, Korea, India) "zakljucati" prvi red na startu utrke. A u prvom dijelu sezone bas i nisu briljirali. Cestitke Vettelu, ali nije bas u stilu trostrukih svjetskih prvaka da se preko radio veze deru svojim inzinjerima i vicu "do something, do something" (Madjarska 2012). Oni to sami urade. Ipak, zasluzeno do naslova...
Alonso malo previse kenjka (da oprostite)... Izvaliti kako se "bore i protiv Neweya" su znali i u Martu. Prosle godine. I pretprosle. Ferrari (ne gotivim zbog onog gore linka) je u prvom dijelu sezone bio jako los, ali su vozacke kvalitete Alonsa i puno bolji bolid u utrkama nego u kvalifikacijama donosili bodove. Zavrsio je 18 od 20 utrka (interesantno, u obje koje nije zavrsio imao je incident sa Lotusima (GRO i RAI)). Ponovila mu se 2010, ali iskreno, nije mi ni najmanje zao. Pogotovo nakon onog cirkusa u Americi. Jedno je kada tim "skloni" Massu (nekako mi ga je zao) da propusti Alonsa (u pitanju je samo jedna pozicija, niko drugi nije direktno pogodjen tom odlukom), ali kada isceniraju "kvar" koji utjece na druge vozace i njihov start, onda to nije ok. Kako god, nije zabranjeno, siva zona pravila, nema kazne. Bar od sudija.
Steta sto je McLaren imao toliko problema sa pouzdanoscu. Bilo bi interesantno vidjeti troboj VET, ALO, HAM do kraja sezone. Jaki u kvalifikacijama, dobri u utrkama, samo steta gubitka velikog broja bodova na odustajanjima (tehnicki problemi) ili problemima u boksu... Button solidan, otvorio i zatvorio sezonu...
Kimi odlican u povratnickoj sezoni, dugo vremena jedan od kandidata za naslov, ali se vec nakon Belgije znalo da je to iluzija... Jedini je vozac koji je ove godine zavrsio sve krugove svake utrke (pa i vise, ako uracunamo i mali "izlet" u Brazliu
). U 19 od 20 utrka je osvajao bodove. Nekada je bilo frustrirano gledati nemoc Lotusa kada je njihova brzina sa DRS-om bila manja od bolida ispred njih bez DRS-a... Dogodine ocekujem slicnu sezonu, samo ce tesko ponovo do 3 mjesta u WDC-u. Mozda se 2014. vrati u McLaren?
Grosjean - dozivotni ban iz F1...
Za 111 dana pocinje ponovo
P.S. Ne isplati se navijacima jednog vozaca uvjeravati navijace drugog vozaca da je ovaj ili onaj bolji, brzi, ima bolji bolid i sl... Svako ima svoje za koje navija iz svojih razloga i to treba postovati. Ma koliko nekada cinjenice govorile drugacije...
Aj zivili...
Za one koji su spominjali Ferrari, Kimija i desavanja u 2008-oj godini, evo malo duzi tekst (ako vam se da citati):
Sto se tice Vettela, ne moze se slucajno 3 puta biti prvak. Red Bull ima genijalca (Newey), kojem se McLaren prije nekoliko godina zahvalio na saradnji, i u drugom dijelu sezone (u kojoj se 8 razlicitih vozaca penjalo na najvisu stepenicu) uspjeli su 3 utrke zaredom (Japan, Korea, India) "zakljucati" prvi red na startu utrke. A u prvom dijelu sezone bas i nisu briljirali. Cestitke Vettelu, ali nije bas u stilu trostrukih svjetskih prvaka da se preko radio veze deru svojim inzinjerima i vicu "do something, do something" (Madjarska 2012). Oni to sami urade. Ipak, zasluzeno do naslova...
Alonso malo previse kenjka (da oprostite)... Izvaliti kako se "bore i protiv Neweya" su znali i u Martu. Prosle godine. I pretprosle. Ferrari (ne gotivim zbog onog gore linka) je u prvom dijelu sezone bio jako los, ali su vozacke kvalitete Alonsa i puno bolji bolid u utrkama nego u kvalifikacijama donosili bodove. Zavrsio je 18 od 20 utrka (interesantno, u obje koje nije zavrsio imao je incident sa Lotusima (GRO i RAI)). Ponovila mu se 2010, ali iskreno, nije mi ni najmanje zao. Pogotovo nakon onog cirkusa u Americi. Jedno je kada tim "skloni" Massu (nekako mi ga je zao) da propusti Alonsa (u pitanju je samo jedna pozicija, niko drugi nije direktno pogodjen tom odlukom), ali kada isceniraju "kvar" koji utjece na druge vozace i njihov start, onda to nije ok. Kako god, nije zabranjeno, siva zona pravila, nema kazne. Bar od sudija.
Steta sto je McLaren imao toliko problema sa pouzdanoscu. Bilo bi interesantno vidjeti troboj VET, ALO, HAM do kraja sezone. Jaki u kvalifikacijama, dobri u utrkama, samo steta gubitka velikog broja bodova na odustajanjima (tehnicki problemi) ili problemima u boksu... Button solidan, otvorio i zatvorio sezonu...
Kimi odlican u povratnickoj sezoni, dugo vremena jedan od kandidata za naslov, ali se vec nakon Belgije znalo da je to iluzija... Jedini je vozac koji je ove godine zavrsio sve krugove svake utrke (pa i vise, ako uracunamo i mali "izlet" u Brazliu
Za 111 dana pocinje ponovo
P.S. Ne isplati se navijacima jednog vozaca uvjeravati navijace drugog vozaca da je ovaj ili onaj bolji, brzi, ima bolji bolid i sl... Svako ima svoje za koje navija iz svojih razloga i to treba postovati. Ma koliko nekada cinjenice govorile drugacije...
Aj zivili...
-
radostan dan
#5961 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
samo jedne stvari mi je žao...
vjerovao sam da će kimi uzeti spa, makar vozio civare. i to žmureći.
tek bi onda cirkus bio na zadnjihpar trka.
-
Jay Gatsby
#5962 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ja neke ljude stvarno ne razumijem. Gledajte cijelu sezonu, kad je ko pobjeđivao, kako se razvijala situacija. Do Singapura, Ferrari je imao tri pobjede kao i Red Bull (od toga su dvije bile Webberove). Budite malo realni. Ko je Ferrariju branio da razvija bolid?Ellinor wrote:Toliko o konkurentnosti Ferrarijevog bolida naspram Mclarena i red bulla.Jay Gatsby wrote:Što se tiče ovogodišnjih bolida:
McLaren - 7 pobjeda
Red Bull - 7 pobjeda
Ferrari - 3 pobjede
Williams - 1 pobjeda
Mercedes - 1 pobjeda
Lotus - 1 pobjeda
Uostalom, neka Alonso pređe negdje gdje mu je bolje. Jedan Hamilton odlazi iz ekipe koja je odnijela sedam pobjeda ove sezone i odlazi u tim koji je pobijedio jednom.
- ExNihilo
#5963 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Niko nije branio. U tome i jeste problem. Konstruktori su za kite.Jay Gatsby wrote:Ja neke ljude stvarno ne razumijem. Gledajte cijelu sezonu, kad je ko pobjeđivao, kako se razvijala situacija. Do Singapura, Ferrari je imao tri pobjede kao i Red Bull (od toga su dvije bile Webberove). Budite malo realni. Ko je Ferrariju branio da razvija bolid?Ellinor wrote:Toliko o konkurentnosti Ferrarijevog bolida naspram Mclarena i red bulla.Jay Gatsby wrote:Što se tiče ovogodišnjih bolida:
McLaren - 7 pobjeda
Red Bull - 7 pobjeda
Ferrari - 3 pobjede
Williams - 1 pobjeda
Mercedes - 1 pobjeda
Lotus - 1 pobjeda
Uostalom, neka Alonso pređe negdje gdje mu je bolje. Jedan Hamilton odlazi iz ekipe koja je odnijela sedam pobjeda ove sezone i odlazi u tim koji je pobijedio jednom.
-
romeomoraprezivjeti
#5964 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
I meni zao sto Spa ne uze Kimi,ali ......radostan dan wrote:samo jedne stvari mi je žao...
-
Jay Gatsby
#5965 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Onda neka Alonso tamo gdje su bolji konstruktori.Ellinor wrote:
Niko nije branio. U tome i jeste problem. Konstruktori su za kite.
- snaga_znanja
#5966 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nema nista morbidnije nego kad se ljubiteji F1 raspravljaju kao navijaci Zelje i Sarajeva... Ljudi to nije to..
-
radostan dan
#5967 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
znam ja ovo buraz napamet, i koja lova, i koje banke, i koji sponzori dase dečko udomi i da se krene u pohode ka mihaelovim rekordima.explorer wrote:Tesko se mogu usporedjivati vozaci, timovi i pobjede od prije 20 i kusur godina sa ovim danas. Tehnologija napravila nekoliko koraka od po 7 milja i ovo su neka sasvim druga vremena....
zbog toga je kimi istjeran iz ferarija, kao šampion, i bio vozač br.2. ali nek je pokazao govnima koje i šta je. morali su ga plaćati da ne vozi 2 godine f1.
i sad pričamo o nevoljama i nedaćama alonsa i oplakujemo sudbinu kletu...
- ExNihilo
#5968 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Jay Gatsby wrote:Onda neka Alonso tamo gdje su bolji konstruktori.Ellinor wrote:
Pa zna se da je za svakog vozača Ferrari vrh karijere i san
-
Jay Gatsby
#5969 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ćEllinor wrote:Jay Gatsby wrote:Onda neka Alonso tamo gdje su bolji konstruktori.Ellinor wrote:
Pa zna se da je za svakog vozača Ferrari vrh karijere i sanNema se gdje poslije Ferrarija osim unazad. Neka, popravit će se konstruktori aBd pa će opet Ferrari sijati na čelu s Alonsom. Nadam se već na godinu.
A hoćemo li onda govoriti "Lako je Alonsu, on ima najbolji bolid"
- ExNihilo
#5970 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Jok, govorit ćete "Alonso je karina od vozača, on pobjeđuje jer ima dobar bolid." Kao i za Šumija. Isti smisao kao to tvoje, ali s više omalovažavanja 
-
Jay Gatsby
#5971 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Schumachera mi ne dirajEllinor wrote:Jok, govorit ćete "Alonso je karina od vozača, on pobjeđuje jer ima dobar bolid." Kao i za Šumija. Isti smisao kao to tvoje, ali s više omalovažavanja
Znači, bit će ista priča kao i za Vettela. Razumljivo.
- ExNihilo
#5972 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nećeš naći da sam ja ikada rekao za Vettela da je loš/prosječan vozač. Naprotiv, on je odličan vozač. Loš/prosječan vozač ne može osvojiti tri titule. Međutim, nije on još uvijek ni do koljena Alonsu. I tu razliku između njih dvojice nadomjestila je superiornost njegovog bolida.
-
Jay Gatsby
#5973 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
OK, ali tu je zaista teško ulaziti u ozbiljne razgovore. Toliko je faktora u igri (bolid je samo jedan od njih) da se nekako sve može prelomiti jedino ostvarenim rezultatima, ali tako je u svakom sportu.Ellinor wrote:Nećeš naći da sam ja ikada rekao za Vettela da je loš/prosječan vozač. Naprotiv, on je odličan vozač. Loš/prosječan vozač ne može osvojiti tri titule. Međutim, nije on još uvijek ni do koljena Alonsu. I tu razliku između njih dvojice nadomjestila je superiornost njegovog bolida.
Alonso je ove godine, ipak, vrlo lako mogao biti i šampion. Massa one godine kada je Hamilton uzeo titulu. Schumacher u zadnjoj sezoni u Ferrariju. Hamilton u prvoj sezoni u McLarenu itd. itd.
- ExNihilo
#5974 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Bolid je ipak najznačajniji od svih faktora.Jay Gatsby wrote:OK, ali tu je zaista teško ulaziti u ozbiljne razgovore. Toliko je faktora u igri (bolid je samo jedan od njih) da se nekako sve može prelomiti jedino ostvarenim rezultatima, ali tako je u svakom sportu.Ellinor wrote:Nećeš naći da sam ja ikada rekao za Vettela da je loš/prosječan vozač. Naprotiv, on je odličan vozač. Loš/prosječan vozač ne može osvojiti tri titule. Međutim, nije on još uvijek ni do koljena Alonsu. I tu razliku između njih dvojice nadomjestila je superiornost njegovog bolida.
Alonso je ove godine, ipak, vrlo lako mogao biti i šampion. Massa one godine kada je Hamilton uzeo titulu. Schumacher u zadnjoj sezoni u Ferrariju. Hamilton u prvoj sezoni u McLarenu itd. itd.
Tužno je to što će malo ko pamtiti da je, npr. Alonsu bila potrebna jedna pozicija više ili Massi zrno sreće (možda najtragičniji poraz u historiji F1). Svi će reći Vettel ili Hamilton su bili prvaci.
-
Jay Gatsby
#5975 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Najznačajniji faktor je konzistentnost. Kimi je treći u bolidu koji je pobijedio jednom, ali je završio sve utrke. A sam Renaultov bolid je sigurno sporiji od McLarena.Ellinor wrote:Bolid je ipak najznačajniji od svih faktora.Jay Gatsby wrote:OK, ali tu je zaista teško ulaziti u ozbiljne razgovore. Toliko je faktora u igri (bolid je samo jedan od njih) da se nekako sve može prelomiti jedino ostvarenim rezultatima, ali tako je u svakom sportu.Ellinor wrote:Nećeš naći da sam ja ikada rekao za Vettela da je loš/prosječan vozač. Naprotiv, on je odličan vozač. Loš/prosječan vozač ne može osvojiti tri titule. Međutim, nije on još uvijek ni do koljena Alonsu. I tu razliku između njih dvojice nadomjestila je superiornost njegovog bolida.
Tužno je to što će malo ko pamtiti da je, npr. Alonsu bila potrebna jedna pozicija više ili Massi zrno sreće (možda najtragičniji poraz u historiji F1). Svi će reći Vettel ili Hamilton su bili prvaci.
Tako je u svakom sportu - najviše se pamte pobjednici.