Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- vjesticanametli
#5951 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Podrska njihova je meni slala kad sam trazila ukidanje pendinga
-
rudy81
#5952 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
btw za ove koji ce otvarati racun u sparkasse neka naglase da hoce Visa debitnu jer oni automatski dodjeljuju mastercard ako im ne kazes
- phillie
#5953 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa 30 dana. Dakle danas si dobio novac na svoj PP racun. On ce ti biti ON HOLD do 05.07, kad ce ti postati availible, dakle moci ces ga povuci rucno (uz proviziju) ili da cekas kraj jula-pocetak augusta da bi ti PP poslao pare automatski bez provizije (naravno ako ti je kartica "nastimana" na automatsko povlacenje novca).Jovajova973 wrote:Ček, sad nista nisam skontao.
Koliko ce mi trajati taj pending? Kada cu moci koristiti novac? Kako to funkcionise?
- victom
#5954 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
znal iko šta se dešava sa VISOM. Zašto banke ne izdaju više VISE.
Ipak je VISA jači brend od Mastera. Ko da vlada neki rat između VISE i Mastera.
Nije mi jasno.
Nije mi jasno.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:18, edited 2 times in total.
- holowey
#5955 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pretpostavljam visa ima skuplje provizije od mastercarda pa se bankama vise isplati mastercardvictom wrote:znal iko šta se dešava sa VISOM. Zašto banke ne izdaju više VISE.
Nije mi jasno.
- victom
#5956 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
banci je svejedno. ioanko klijent plaća sve troškove transakcija i održavanja.holowey wrote:pretpostavljam visa ima skuplje provizije od mastercarda pa se bankama vise isplati mastercardvictom wrote:znal iko šta se dešava sa VISOM. Zašto banke ne izdaju više VISE.
Nije mi jasno.
mogu komotno nuditi i jednu i drugu, pa ko voli nek izvoli.
meni ovo više liči na rat velikih.
UPDATE: Ipak rat
https://news.sky.com/story/about-turn-a ... a-11355944
- mobsterc
#5957 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma sta kazes, rat? Izmedju dva konkurenta? Cuj...
Da je banci svejedno, ne bi prelazili. Klijent placa proviziju, ali sta mislis da li je lakse dobiti klijenta ako mu naplatis 5 ili 7% provizije?
Da je banci svejedno, ne bi prelazili. Klijent placa proviziju, ali sta mislis da li je lakse dobiti klijenta ako mu naplatis 5 ili 7% provizije?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5958 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koja banka bude nudila visu tu cu da i otvorim/prebacim racun.
-
soha96
#5959 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav,
Dobicu neke pare na PayPal ovih dana a racun mi je povezan sa Visa karticom studentskog racuna u Intesi Sanpaolo. Da li ce biti nekih problema kad se bude to spustalo na racun jer je studentski? Hvala.
Dobicu neke pare na PayPal ovih dana a racun mi je povezan sa Visa karticom studentskog racuna u Intesi Sanpaolo. Da li ce biti nekih problema kad se bude to spustalo na racun jer je studentski? Hvala.
- wickedsoul
#5960 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Došla mi je notifikacija na PayPal-u, nešto tipa "confirm your U.S. taxpayer status". Je li se još nekome ovo dešavalo? Zbir uplata koje sam primila od početka godine, otkako imam PayPal, ne prelaze više od nekih 2k KM. Nisam u ugovornom odnosu, čisto primam uplate od fizičkih lica, prijatelja. U čemu je sad stvar?
Last edited by wickedsoul on 07/06/2018 00:54, edited 2 times in total.
- wickedsoul
#5961 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne bi trebalo da bude problema, sve dok je Visa u pitanju.soha96 wrote:Pozdrav,
- Streptokok
#5962 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
sranje, danas sam tek saznao da paypal prima uplate samo ako je povezan sa viza karicom. smeće od unicredit banke više ne izdaje vize nego samo masterkart.
zna li iko, ako mi ebates pošalje nekakav ček (umjesto uplater na paypal), hoću li ga moći ovdje unovčiti?
zna li iko, ako mi ebates pošalje nekakav ček (umjesto uplater na paypal), hoću li ga moći ovdje unovčiti?
- victom
#5963 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
e i ti sad. Unicredit ne izdaje VISE ima 2 godine.Streptokok wrote:sranje, danas sam tek saznao da paypal prima uplate samo ako je povezan sa viza karicom. smeće od unicredit banke više ne izdaje vize nego samo masterkart.
nek ti pošalje preko western uniona. Isplata instant.
- Streptokok
#5964 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nije baš tako, ja sam imao vizu sve do prije nekoliko mjeseci kad su mi je ukinuli i dali novu masterkard.victom wrote:e i ti sad. Unicredit ne izdaje VISE ima 2 godine.Streptokok wrote:sranje, danas sam tek saznao da paypal prima uplate samo ako je povezan sa viza karicom. smeće od unicredit banke više ne izdaje vize nego samo masterkart.
- victom
#5965 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ima nešto dublje tu, što mi ne znamo.mobsterc wrote:Ma sta kazes, rat? Izmedju dva konkurenta? Cuj...
Neki dublji raskol.
Reklame na ligi prvaka uvijek bile Unicredit/VISA
Sad Unicredit/Mastercard.
Ne mjenjaš konja koji dobija bez DOOOOBROG razloga.
- victom
#5966 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
eee i ti opet. Imam je i ja, i vrijedi do okotobra ove godine.Streptokok wrote:nije baš tako, ja sam imao vizu sve do prije nekoliko mjeseci kad su mi je ukinuli i dali novu masterkard.victom wrote:e i ti sad. Unicredit ne izdaje VISE ima 2 godine.Streptokok wrote:sranje, danas sam tek saznao da paypal prima uplate samo ako je povezan sa viza karicom. smeće od unicredit banke više ne izdaje vize nego samo masterkart.
Ali ne izdaju nove, ima već 2 godine.
Stare vrijede do datuma isteka.
- Streptokok
#5967 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
e jbga, nije ono no se pas ono.... uglavno unicredit kapakvictom wrote:[
eee i ti opet. Imam je i ja, i vrijedi do okotobra ove godine.
- victom
#5968 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pa kapak je vec 2 godine. Samo oni sto su imali vec karticu mogli su koristiti.Streptokok wrote:e jbga, nije ono no se pas ono.... uglavno unicredit kapakvictom wrote:[
eee i ti opet. Imam je i ja, i vrijedi do okotobra ove godine.
-
soha96
#5969 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvalawickedsoul wrote:Ne bi trebalo da bude problema, sve dok je Visa u pitanju.soha96 wrote:Pozdrav,
- mobsterc
#5970 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pa dali puno bolju ponudu, ne kontam sta se cudis...victom wrote:Ima nešto dublje tu, što mi ne znamo.mobsterc wrote:Ma sta kazes, rat? Izmedju dva konkurenta? Cuj...
Neki dublji raskol.
- beautyfool
#5971 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Stvar je da ostvarujes primanja na osnovu nekog posla samim tim u US se placa porez na to a paypal se mora osigurati da ti imas porezni broj u US i placas njihove takse. Ako nisi u US onda ces samo navesti u opciji da ne zivis tamo i nece biti problema a ako zivis u US moras se registrovati i prijaviti porezni broj i da placas porez.wickedsoul wrote:Došla mi je notifikacija na PayPal-u, nešto tipa "confirm your U.S. taxpayer status". Je li se još nekome ovo dešavalo? Zbir uplata koje sam primila od početka godine, otkako imam PayPal, ne prelaze više od nekih 2k KM. Nisam u ugovornom odnosu, čisto primam uplate od fizičkih lica, prijatelja. U čemu je sad stvar?
- victom
#5972 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ne mjenja se najjači partner u polju finansija tek tako. ne kontam kako to tako olako shvataš. Pa nije granap, da promjeniš dobavljača jogurta zbog razlike u cijeni od 5 feningamobsterc wrote:pa dali puno bolju ponudu, ne kontam sta se cudis...victom wrote:Ima nešto dublje tu, što mi ne znamo.mobsterc wrote:Ma sta kazes, rat? Izmedju dva konkurenta? Cuj...
Neki dublji raskol.
- mobsterc
#5973 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa ocito je razlika veca od 5 feninga...victom wrote:
ne mjenja se najjači partner u polju finansija tek tako. ne kontam kako to tako olako shvataš. Pa nije granap, da promjeniš dobavljača jogurta zbog razlike u cijeni od 5 feninga
Bolja ponuda, visa ih nesto zajebala, kupili upravni odbor, sta god da je razlog kakve veze ima, nasli drugog partnera i cao. Sto si se ti nasekirao oko toga. Sasvim je logicno da bude nekada i transfera, nisu potpisali ugovore do propasti, normalna pojava da predjes kod konkurenta zbog nekih boljih uslova.
- victom
#5974 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
nisam se nasekiro, već me interesuje pozadina.mobsterc wrote:Pa ocito je razlika veca od 5 feninga...victom wrote:
ne mjenja se najjači partner u polju finansija tek tako. ne kontam kako to tako olako shvataš. Pa nije granap, da promjeniš dobavljača jogurta zbog razlike u cijeni od 5 feninga
Bolja ponuda, visa ih nesto zajebala, kupili upravni odbor, sta god da je razlog kakve veze ima, nasli drugog partnera i cao. Sto si se ti nasekirao oko toga. Sasvim je logicno da bude nekada i transfera, nisu potpisali ugovore do propasti, normalna pojava da predjes kod konkurenta zbog nekih boljih uslova.
Jer ovo što su uradili je s konja na magarca. VISA je alfa i omega u kartičnom poslovanju.
Analogija bi bila da trgovine prestanu prodavat Coca Colu i prodaju SkyColu i kažu, pa to je to , isto ko prava kola.
VISA je pravi brend, Master Card je lafo brend.
A također se vidi po problemima forumuaša sa paypalom. VISA funkcioniše svugdje. A često se desi da MasterCard nije podržan.
- mobsterc
#5975 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa onda da te obavijestim da pravu istinu neces nikada saznati. Sve je to u pet deka, ako odluka nije isforsiarana, cijeli tim za rizike od banke je dao pozitivno misljenje prije prelaska. Za njihovo poslovanje su prednosti vise bili nedovoljne, mc dao nizu % i eto. Meni nikakve razlike nema, nigdje mi se nije desilo da ne mogu platiti sa mc, iako imam 2 visa kartice pored, rijetko ih koristim.
rep: bolja analogija bi bila cola i pepsi, daleko je mc od skycole, to je mozda tvoje misljenje. Problem forumasa sa pp je lokacijske prirode, van bh to radi bez problema
Evo npr newegg koji je prilicno veliki etailer u usa nudi ovo:

rep: bolja analogija bi bila cola i pepsi, daleko je mc od skycole, to je mozda tvoje misljenje. Problem forumasa sa pp je lokacijske prirode, van bh to radi bez problema
Evo npr newegg koji je prilicno veliki etailer u usa nudi ovo: