quarterback wrote:sabina1 wrote:
6. MAKSIMALNO 21 dan od prestanka pušenja NIKOTIN NAPUSTI TVOJE TIJELO i ti baš nikad ALI NIKAD ne poželiš da zapališ....NIKAD
sad bih zapalio

Kada sam konzumirala cigarete , najmrzi su mi bili dusebriznici koji su mi solili pamet kako to ne valja , kako je to stetno i sl.
Jednostavno zeljela sam pusiti i to je to pa sam odbacivala sve razloge i ideje za prestanak bile one klasicne gluposti ili realne.
Iskreno nikada nisam pravila prvi korak i zbog price nekadasnjih pusaca " da im je tesko , da i nakon 20 godina sanjaju cigaru" pa sam odustajala prije nego sam pocinjala prestati.
Generalno svaki sekund bez cigare je dragocjen a iz tvog posta zakljucujem da ne pusis ali da zelis i da ti je tesko.
To je metod tzv. " snage volje" potpuno pogresan jer se tresne rukom o sto i kaze NECU iz hiljadu razloga ali ne iz kljucnog - istinske zelje za prestankom.
Sjeti se momenta kada si zapalio svoju prvu cigaru ? Vintala te glava , bilo ti je muka , kasljao si mozda i povratio. Zasto ? Pa zato jer je nikotin OTROV i nije sastavno dio ljudskog organizma , pusenjem ti stetis svom tijelu i ono se refleksno brani kasljem i sl. Kako je otrov kao strani faktor unesen u organizam tako ce ga samo tijelo izbaciti vazno je da svoje tijelo NE KLJUKAS novim "šusevima" tj. dozama tj. cigaretama.
Nema logike da nikotina nestane ako se non- stop puni ta doza.
Sjeti se kasnije kada si silom prilika napravio prvu vecu pauzu izmedju dvije cigare( od dan-dva recimo) opet ti se mantalo ili si kasljao....dakle ponovo si ubacio otrov tijelu koje se upravo rijesilo antitijela zar ne ?
Dakle NAJKASNIJE 21 DAN od prestanka pusenja nikotin napusti tvoje tijelo i ti vise NIKAD nemas zelju za cigarom.
To sto ti psiholoski ZALIS cigare i ZELIS pusiti to nije stvar SAMO NIKOTINA...svaka cast na tvojoj volji zaista , zbilja si karakter ali fakat karakter ali cim ti i dalje zelis pusiti ti nikad i nisi prestao pusiti.
Doktore recimo prepisuju flastere i tablete dakle nije problem ne znati vec preatati istinski.
Ogroman je plus sto ne pusis ali nemoj zaliti druze , nabavi knjigu , procitaj u miru i tisini ako treba i pet puta i shvatices da si napravio sjajnu stvar.
Zelim ti svu srecu a cigare su golo sranje koje ne treba zaliti.
Veliki pozdrav