Prikladno pohađanje kursa u Resavskoj ulici.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
daddy-kool
- vaučer
#5952 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne, hajmo ići u rasprave. Da, njemački znanstvenici su formirali temelj poslijeratne američke ekspanzije u znanosti - nikakva duboka država, općepoznata činjenica.Lao Ce wrote: ↑15/01/2021 22:23Da ne idemo u neke rasprave, ali samo bih dodao da ratovi ne prestaju sa prestankom oružanih borbi. Čovječanstvo je dobrim dijelom u nekim konstantnim ratovima u kojima učestvuje i nauka dobrim dijelom. Nisu političari napravili atomsku bombu, niti avione, viruse itd. Brojni njemački naučnici su prebjegli u USA i samo zamijenili dresove. Duboka država i taj vojni-tehnološki kompleks je dobrim dijelom nastao i uspio zahvaljujući naučnicima. Takvi i sada postoje, samo što ne znamo za njih. Ovaj plandemija i projekat je zlo tolikih razmjera da bi se mnogima trebalo suditi da postoji pravda i pravedan svijet. Možda bude nekada.
Ti upadaš na temu s fotografijom suđenja nacistima i povlačiš paralelu između njih i nekih (svih?) današnjih doktora. Jesi li uopće svjestan koliko si daleko od stvarnosti i koliko je to uvredljivo za stvarne žrtve, stvarnih genocida?
Rekao sam ti već, trebaš se stiditi tog posta a umjesto tog ga braniš dodatnim nebulozama.
-
belfy
#5953 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
znaci Izraelci ipak najvece budale jer najvise vakcinisu?Dozer wrote: ↑15/01/2021 21:20Ako se sjecate, odavno sam spominjao rasterecenje penzionih fondova, kao i da cemo u roku 6 mjeseci vidjeti koliko ce tih starijih i vakcinisanih biti zivi.meridiyan wrote: ↑15/01/2021 15:26 Kako ovo protumaciti?![]()
Da se nisu cjepili jos bi zivjeli neko izvjesno vrijeme je jedino validno objasnjenje. Mislim, po dosadasnjoj praksi da unatoc brojnih drugih bolesti smrt je nastupila ili ubrzana zarazom Covid-19.
Eto saznao sam i da vecina osoba preko 80 godina su jos u punoj snazi i imaju jak imunitet. Ovih 23 ocito nisu bile spremne istrcati maraton.U Norveškoj su preminule 23 osobe nakon primanja cjepiva Pfizer – BioNTech, u svom izvješću navodi norveška Agencija za lijekove.
Kako se navodi u izvješću, svi smrtni slučajevi zabilježeni su kod osoba starijih od 80 godina i sa slabijim imunitetom te se zbog toga krenulo u izmjenu protokola za cijepljenje starijih osoba, donosi see.news.![]()
'bem te zivote!
“Ti slučaji ne trebaju izazivati nikakvu uzbunu jer je jasno kako cjepivo nosi određenu stopu rizika kada su u pitanju starije osobe sa slabijim imunutetom”, izjavio je predstavnik norveške Agencije Steinar Madsen
A rekao sam i da se nista od toga nece podvoditi pod smrti od cakcine, nego od avih drugih razloga, tj. oboljenja koja su imali.
Ovo sad kako umiru nakon vakcinacije, meni lici na ciljano aktiviranje imunoloskog sistema za koji se zna da je kod njih slabiji, a sto onda dovede do toga da ih ubije pretjerana reakcija istog.
Nisam strucan, ima ovdje strucnijih, pa neka pojasne da li je ovo moguce.... Ranije se tvrdilo da je pretjerana reakcija imunoloskog sistema odgovorna za mnoge smrti, pa eto... ne vidim zasto to isto ne bi bilo moguce i sad kod starijih, ali sad uzrokovano vakcinom kojoj cilj i jeste kreiranje jaceg imunoloskog odgovora...
- Sanjarko
#5954 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jbga nisam skonto. Ja reko u prici uhvatili se teme o propuhu.Industrialyzer wrote: ↑15/01/2021 17:51Mislio sam na propuh u glavi![]()
Znate da ja slabije nekad kontam neke stvari a još sam po dojmom psihijatrije. Dok naviknem na sve treba malo vremena.
- Lao Ce
#5956 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Bravo djede!
-
adsubzero
#5957 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sad slavimo i pomahnitale djedove koji galame na ulici? 
- Lao Ce
#5958 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
O, Happy day

- Industrialyzer
#5959 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
WHO savjetuje drzavama da ne uvode obaveznu vakcinaciju.
Zavjerasi zbunjeni
Zavjerasi zbunjeni
-
adsubzero
#5960 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma ja mislim da trebamo pitati onog sto hoda ferhadijom i udara se po glavi, sta on misli o svemu ovome 
- Lao Ce
#5962 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Čovjek se pita, kako to da ovi drugi ništa ne kontaju i ne bune se, pa mi pada na pamet da su oni poput primata u zoo vrtu gdje im se bacaju banane i slično, pa kako ćeš se buniti protiv te ljepote i blagostanja.
-
belfy
#5963 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
sa obe strane ograde ZOO vrta su primati...
- Dozer
#5964 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U sustini se slazemo, sve jw to tacno. Samo mislim da nivo Hicine raje i onoga sta su radili nije bas isti kao ovo. Mozda ciljevi jesu slicni, ali metode ipak nisu.Lao Ce wrote: ↑15/01/2021 22:23Da ne idemo u neke rasprave, ali samo bih dodao da ratovi ne prestaju sa prestankom oružanih borbi. Čovječanstvo je dobrim dijelom u nekim konstantnim ratovima u kojima učestvuje i nauka dobrim dijelom. Nisu političari napravili atomsku bombu, niti avione, viruse itd. Brojni njemački naučnici su prebjegli u USA i samo zamijenili dresove. Duboka država i taj vojni-tehnološki kompleks je dobrim dijelom nastao i uspio zahvaljujući naučnicima. Takvi i sada postoje, samo što ne znamo za njih. Ovaj plandemija i projekat je zlo tolikih razmjera da bi se mnogima trebalo suditi da postoji pravda i pravedan svijet. Možda bude nekada.
- Dozer
#5965 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Politika, drug moj. Svjesni su da takva uvodjenja i uslovljavanja mogu izazvati opsti haos i bunt. A vrlo dobro znaju prema kome bi bunt bio usmjeren, kao i da nemaju nikakav mehqnizam da suzbiju bunt miliona ljudi.Industrialyzer wrote: ↑16/01/2021 10:17 WHO savjetuje drzavama da ne uvode obaveznu vakcinaciju.
Zavjerasi zbunjeni![]()
Poceli su s tim uvodjenjima i najavama da bi opipali puls, i shvatili da se nece dobro provesti ako nastave s tim. Zato sad idu ovakve preporuke.
Sve su ti ovo neke od metoda upravljanja, sto je moj fah. Ali ok.... pricam i ja o vakcinama, sto nije moj fah, pa mozes i ti o politici i menadzmentu, sto nije tvoj...
Razlika je samo sto ja tebi odmah objasnim o cemu se radi (sto ti naravno neces povjerovati), dok ti nikad nista ne objasnjavas... Valjda je to ispod tvog nivoa... ipak si ti dr.mr.sci., jbg...
- vaučer
#5966 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ciljevi su slični kao u nacističkoj Njemačkoj?
Nek moderacija istražuje dalje, meni dovoljno.
- vet
#5967 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
MUST WATCH! Dr Simone Gold:
..
..
- Industrialyzer
#5968 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dozer wrote: ↑16/01/2021 10:54Politika, drug moj. Svjesni su da takva uvodjenja i uslovljavanja mogu izazvati opsti haos i bunt. A vrlo dobro znaju prema kome bi bunt bio usmjeren, kao i da nemaju nikakav mehqnizam da suzbiju bunt miliona ljudi.Industrialyzer wrote: ↑16/01/2021 10:17 WHO savjetuje drzavama da ne uvode obaveznu vakcinaciju.
Zavjerasi zbunjeni![]()
Poceli su s tim uvodjenjima i najavama da bi opipali puls, i shvatili da se nece dobro provesti ako nastave s tim. Zato sad idu ovakve preporuke.
Sve su ti ovo neke od metoda upravljanja, sto je moj fah. Ali ok.... pricam i ja o vakcinama, sto nije moj fah, pa mozes i ti o politici i menadzmentu, sto nije tvoj...
Razlika je samo sto ja tebi odmah objasnim o cemu se radi (sto ti naravno neces povjerovati), dok ti nikad nista ne objasnjavas... Valjda je to ispod tvog nivoa... ipak si ti dr.mr.sci., jbg...
- Lao Ce
#5969 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kako će jadni doktori nekome nešto reći kad i oni nemaju pojma s čime se susreću. Pored toga, to je situacija kao sa onim djedom iz Hrvatske kojeg je sestra nagovarala da primi vakcinu. Kakve konsultacije i pm. Kod nas je samo udri i bocaj, a nije bolje ni vani.
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... WNzVxyeevg"Ko je primio vakcinu protiv gripa, treba da odloži imunizaciju protiv kovida"
Pacijenti koji uzimaju određene lekove i boluju od nekih hroničnih bolesti treba obavezno da se konsultuju sa svojim lekarom pre nego što se prijave za imunizaciju protiv kovida 19. Sa ništa manje pažnje vakcinaciji treba da pristupe i oni koji imaju određene alergijske reakcije.
[/u]
- cvrčak_na_hedonizmu
#5970 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma jok ba, teoreticarka zavjere. Laze da je doktor. Barem znamo da svi doktori i naucnici isto misle. Prst u uho, vjerovati msm narativu i ne razmisljati uopste o bilo cemu + maska i distanca. Izdrzimo jos samo cetrnaest dana, al' po trideseti put
- Lao Ce
#5971 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pamet u glavu, maske pod noge!
Najsmješnije mi vidjeti ljude koji dođu na kafu s maskama, onda ih za stolom skinu, da bi opet kada ustaju i odlaze, kako kakvi avjesni grašani stavili na lice. Virus odmah napada čim ustaneš sa stola, u prolazu, ako te netko pogleda iz daljine, ako stojiš u redu, ako izađeš da prošetaš, ako igraš fudbala, ako....ili same likove u svojim autima koji su pod maskama.
Koja prevara, da ljudi ne vide pored vlastitih očiju....
Najsmješnije mi vidjeti ljude koji dođu na kafu s maskama, onda ih za stolom skinu, da bi opet kada ustaju i odlaze, kako kakvi avjesni grašani stavili na lice. Virus odmah napada čim ustaneš sa stola, u prolazu, ako te netko pogleda iz daljine, ako stojiš u redu, ako izađeš da prošetaš, ako igraš fudbala, ako....ili same likove u svojim autima koji su pod maskama.
-
meridiyan
#5972 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U tijeku je protest u Becu!
Last edited by meridiyan on 16/01/2021 14:26, edited 1 time in total.
- Lao Ce
- Lao Ce
#5974 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kinezi upozoravaju na kinesku vakcinu
)
Kineski zdravstveni stručnjaci pozivaju na prekidanje cijepljenja Pfizerovim RNA cjepivom za starije osobe nakon smrtnih slučajeva u Norveškoj
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/ ... P6pR0QmJlU
-
elcaliente
#5975 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne kontam sta je ovdje smjesno?Lao Ce wrote: ↑16/01/2021 13:20 Pamet u glavu, maske pod noge!
Ako se kafana drzi propisanih mjera da su stolovi dovoljno udaljeni (3m) onda ti dovidis samo one koje direktno za stolom sa tobom u rizik zaraze. A oni se slazu sa tim jer su svjesno izasli sa tobom.
Ako ustanes sa stola i hodas kroz kafic onda ta maska sprjecava da razabacujes svoju slinu i klice kroz kafic i zarazis osobe koje nisu sa tobom.
Ovaj protokol nije od pocetka pandemije korone vec je postojao i prije.
U Aziji je to dio opste kulture.
Ali gdje Azija a gdje smo mi.
Mi ne pazimo toliko na zajednicku higijenu pa nam ulice, parkovi i zajednice prostorije i izgledaju tako kako izgledaju. Prljavo i nehigijenski.