Ateizam vs. Religija
- MarlboroGold
#5951 Re: Ateizam vs. Religija
Fali ti (n) na kraju 
-
lijepa u dusi
#5952 Re: Ateizam vs. Religija
Im weak and pregnantIdemedosumom wrote:lijepa u dusi wrote:...Ovo je stvarno nesto najretardiranije sto sam ikad procitala.
- Idemedosumom
#5953 Re: Ateizam vs. Religija
Dafaq, kontam otkud mi pajdo s PF fuzbal ovdje 
- MOSALJOZE
#5954 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:Fali ti (n) na kraju
Ne smijem, tužiće me respo za krađu patenta
Nastasia Filipovna Barashkova, konkubina aristokrate Totsky-og.
- vatrogasac
#5955 Re: Ateizam vs. Religija
Čujem NnNnNnN k'o u Twilight Zone. Kad sam te zadnji puta ovdje susreo bila si muško.MOSALJOZE wrote:Opet da potvrdim da je medo najrazboritiji vjernik kojeg sam susrela na ovom forumu.
-
Gor123
#5957 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak, citam ove prije postove i na svih 200 stranica si dao odgovor. Potrudio si se dao od sebe, odustani. Ako hoce vjerovati nek vjeruju ako nece njihov problem. U Kur'anu fino pise:''..., a pred ocima njihovim je koprena...''Ti imas svoju vjeru vjeruj oni svoje ti si uradio sto je do tebe bilo, tako si cista za sudnjeg dana
. Ja sam probao nekoliko postova ali nemam vremena da razmislja, googlam i opet odgovaram(Idem je na Nauku, Tehnologiju, Filozofiju i ostalo). Evo nesto guglam opet i nadjoh ovo, pa eto ko moze da pogleda 
https://www.youtube.com/watch?v=NJjzRLH-SrI
https://www.youtube.com/watch?v=JfzTlK074eg
Vrijedi pogledat, mene su oba fascinirala..... LP

https://www.youtube.com/watch?v=NJjzRLH-SrI
https://www.youtube.com/watch?v=JfzTlK074eg
Vrijedi pogledat, mene su oba fascinirala..... LP
- Irsar
#5959 Re: Ateizam vs. Religija
Izmaštani scenariji kako se šta odigralo nisu činjenice.Dozer wrote:Cool facts.Irsar wrote:Cool story.Dozer wrote: Kakve se sve glupsti ovdje mogu procitati, to je za ne povjerovati....
Evolucija jedne vrste, i to samo ta jedna mikro promjena, traje minimalno par hiljada godina. Ko je ikada zivio dovoljno dugo da bi to zabiljezio, pogotovo u vrijeme kada se nije ni znalo sta je to evolucija...? Hajde genije, pojasni nam malo ovu tvoju logiku...
A niz tih mikro promjena, od kojih svaka traje od par hiljada pa do par desetina ili cak stotina hiljada godina, kada se nadovezu jedna na drugu dobace i do par miliona godina da bi se nesto transformisalo u nesto drugo, ali i dalje - slicno u mnogim segmentima, DNK pogotovo.
Nista se tu ne pretpostavlja, kako bi ti i ostatak klape htjeli da prikazete, nego se za dosta vrsta i stvari tacno zna iz cega su se razvile da bi danas izgledale kako izgledaju i imale sposobnosti koje imaju.
Ali, ocigledno je da neki ovdje nisu dozivjeni ni nano promjenu za 1500 godina...
-
belfy
#5961 Re: Ateizam vs. Religija
pa to se ovdje govori godinama, ali nikako da neki shvate...Irsar wrote: Izmaštani scenariji kako se šta odigralo nisu činjenice.
- славянин
#5962 Re: Ateizam vs. Religija
Adem + Hava - pa djeca... onda ...Irsar wrote:
Izmaštani scenariji kako se šta odigralo nisu činjenice.
- Irsar
#5963 Re: Ateizam vs. Religija
Kako je šta bilo je diskutabilno, a metafore u vjeri upotrijebljene nisu tu da se shvate bukvalno. S druge strane, kako se sigurno nije desilo je ova priča za djecu o evoluciji i glupostima.славянин wrote:Adem + Hava - pa djeca... onda ...Irsar wrote:
Izmaštani scenariji kako se šta odigralo nisu činjenice.![]()
![]()
bilo je tu svega ocito to su tebi cinjenice
- Bloo
- Globalna šefica
#5964 Re: Ateizam vs. Religija
Kad prestaju metafore, a pocinje real life?
- MarlboroGold
#5965 Re: Ateizam vs. Religija
Irsar wrote:Kako je šta bilo je diskutabilno, a metafore u vjeri upotrijebljene nisu tu da se shvate bukvalno. S druge strane, kako se sigurno nije desilo je ova priča za djecu o evoluciji i glupostima.славянин wrote:Adem + Hava - pa djeca... onda ...Irsar wrote:
Izmaštani scenariji kako se šta odigralo nisu činjenice.![]()
![]()
bilo je tu svega ocito to su tebi cinjenice
Jednog dana ćete to morati priznati htjeli ne htjeli
- Dozer
#5966 Re: Ateizam vs. Religija
Nece. Uvijek ce imati mogucnost spina svake moguce cinjenice, bez obzira koliko je naucno dokazana. Evolucija dokazana stvar, ali jok... Kao sto se vidi, to je "prica za djecu" i "izmastani scenarj", dok se pisanije kojekakvih pustinjaka, kojima se danas i tinejdzeri smiju, smatraju suhim cinjenicama, istinom i nadasve validnim scenarijem 
Komedija, Tita mi...
SMRLEEEEEE!!! JEL' ISPOD ILI IZNAD 30?
Komedija, Tita mi...
-
zijancer
#5967 Re: Ateizam vs. Religija
dozer bi uzivao u four lions 
- Smrcak15
#5968 Re: Ateizam vs. Religija
iznad.Dozer wrote:Nece. Uvijek ce imati mogucnost spina svake moguce cinjenice, bez obzira koliko je naucno dokazana. Evolucija dokazana stvar, ali jok... Kao sto se vidi, to je "prica za djecu" i "izmastani scenarj", dok se pisanije kojekakvih pustinjaka, kojima se danas i tinejdzeri smiju, smatraju suhim cinjenicama, istinom i nadasve validnim scenarijem
Komedija, Tita mi...
- Smrcak15
#5969 Re: Ateizam vs. Religija
argumentuj to.Idemedosumom wrote:Smrcak ne seri. Hajde vatrogasac i ti mu kaži pa da svi pređemo na![]()
- Smrcak15
#5970 Re: Ateizam vs. Religija
zato sto branim islam. hajde dobroshbc wrote:Nego Smrcak, nikako da odgovoris. Kako Allah gleda na one sto ljude izvode iz Islama? Mogao bi ti najebati vise od svih nas ateista ovdje.
- славянин
#5971 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak15 wrote:argumentuj to.Idemedosumom wrote:Smrcak ne seri. Hajde vatrogasac i ti mu kaži pa da svi pređemo na![]()
Smrle... dali bi se ti usudio otici malo psihologu ? Eto ti izazov, ja sam bio kod rukjiste doduse nije meni bacao magiju ... a eto smijes li ti do psihologa ???
- славянин
#5972 Re: Ateizam vs. Religija
Branis Islam tako sto lupas stvari koje se protive zdravom razumu i pokusavas prevodima,zaokruzivanjem,umalo,razvlacenjem,dovlacenjem,metaforama,to se mislilo tako,ovako,onako dokazati neke stvari.... pa i oni malo tanji sa logikom uvide da je to oveca supljaza i istjerujes ih iz vjere smrle... kontraproduktivnoSmrcak15 wrote:zato sto branim islam. hajde dobroshbc wrote:Nego Smrcak, nikako da odgovoris. Kako Allah gleda na one sto ljude izvode iz Islama? Mogao bi ti najebati vise od svih nas ateista ovdje.
-
Montana1
#5973 Re: Ateizam vs. Religija
Zasto je bog stvorio samo adema i havu/adama i evu pa da se od njih svi razmnozimo?
Mislim, zar nije mogao napraviti nekoliko parova pa da ako ista sprijeci incest? U cemu je smisao samo jedan par, zafalilo materijla?

Mislim, zar nije mogao napraviti nekoliko parova pa da ako ista sprijeci incest? U cemu je smisao samo jedan par, zafalilo materijla?
- славянин
#5974 Re: Ateizam vs. Religija
Montana1 wrote:Zasto je bog stvorio samo adema i havu/adama i evu pa da se od njih svi razmnozimo?
- Mišo_Kovač
#5975 Re: Ateizam vs. Religija
Incest is wincestMontana1 wrote:Zasto je bog stvorio samo adema i havu/adama i evu pa da se od njih svi razmnozimo?