Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Bosanski_kralj
#5951 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Debelo se precjenjuje Platforma. Poslije lokalnih izbora, ugasit će se.
- staxx
#5952 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Da to sad presčemo što kažu, prilog: najfriškiji intervju sa profom:doremifa wrote: ↑01/06/2020 15:13 Hadzikadicu jeste malo bezveze sto igra na obje strane ali i cetvorka nije bas ok ispala prema ostalim strankama. Fino su se nasli, podijelili gradske opcine, ubrzo ce izaci sa imenima i onda pozvati Mirsu i ostale da ih podrze. Nakon sto se sve dogovore. Dakle, kad Mirso kaze da nece sa cetvorkom odmah je izdajnik i supak a kad su odredjivali gdje ce koja stranka kandidirati nacelnike ne zovu Mirsu i ne pitaju ima li on koga. Obzirom da se jos uvijek ne zna u par opcina tko je kandidat jasno je da cetvorku boli briga sta ostatak opozicije moze ponuditi od kandidata.
Po meni, ako cetvorka stvarno zeli da postane petorka, sestorka ili cak desetorka trebalo bi da ih sve ukljuci u dogovore vec sada a ne da izbace svoje kandidate pa ako ih Mirso ne podrzi onda je supak a ako ih podrzi onda nije. To se veoma lako obrne, Mirso predlozi kandidata, svejedno boljeg ili losijeg, i kaze to je nas kandidat i tko ga ne podrzi on je za SDA pa onda tko kome vjeruje. Ovo naravno vrijedi i za ostale manje ili vece stranke sem naravno provjerenih visestrukih izdajica iz DFa i SBBa![]()
https://kliker.info/mirsad-hadzikadic-n ... -strankom/
“Platforma za progres ide u koaliciju s narodom BiH, to je jedini partner kojem vjerujemo i s kojim ćemo biti uvijek i zauvijek. Imamo 200 kandidata za lokalne izbore u 27-30 općina. Mi smo iskreno pozvali ljude i iskreni građani su se odazvali. Slikao sam se s barem 1000 ljudi i mislim da smo jedina politička opcija koja uživa iskreno povjerenje građana. Mi smo na Skupštini u Banjaluci obećali da nećemo lagati, krasti i da ih nikada nećemo iznevjeriti. Ovo je borba nas protiv ostalij, istine i povjerenja protiv ostalih”, rekao je Hadžikadić.
Last edited by staxx on 01/06/2020 15:21, edited 1 time in total.
- Spartan17
#5953 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Predsjednik regije, izvršni direktor regije, a ovaj treći je bio u glavnoj kadrovskoj, sad nema nikakvu funkciju, ali ima odriješene ruke, radi šta hoće, Mirso i jarani, tako sam bar ja informisan od raje iz TKRoccohljup wrote: ↑01/06/2020 14:47 A šta su oni kod hadžikadića konkretno? Pošto ne vidjeh nigdje a na stranici im neki stari podaci o tim regijama.
- geralt
#5954 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ako cemo realno, Platforma i nema neke pregovaracke adute za pregovore sa drugim strankama jer su nova stranka bez prethodnih rezultata. Evo osnovacu i ja stranku sa par jarana, upascu na sastanak cetvorke i zahtjevati da budem zajednicki kandidat za Centar 
-
sumirprimus
#5955 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Hadzikadic tek treba da se dokaze u ovom politickom glibu ovako ili onako da bi mogao uci u razmatranje za glasove.Dotad ako misli pomoc ili odmoc nek stane na jednu stranu. Ovde je i treca opcija sto se vidjelo iz primjera sbb.a i df.a jedna strana. Sda strana.
- Kikibombona
#5956 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Jesu malo kalkulanstki nastupili, ali su ipak ispostovali Mirsine proteste.doremifa wrote: ↑01/06/2020 15:13 Hadzikadicu jeste malo bezveze sto igra na obje strane ali i cetvorka nije bas ok ispala prema ostalim strankama. Fino su se nasli, podijelili gradske opcine, ubrzo ce izaci sa imenima i onda pozvati Mirsu i ostale da ih podrze. Nakon sto se sve dogovore. Dakle, kad Mirso kaze da nece sa cetvorkom odmah je izdajnik i supak a kad su odredjivali gdje ce koja stranka kandidirati nacelnike ne zovu Mirsu i ne pitaju ima li on koga. Obzirom da se jos uvijek ne zna u par opcina tko je kandidat jasno je da cetvorku boli briga sta ostatak opozicije moze ponuditi od kandidata.
Po meni, ako cetvorka stvarno zeli da postane petorka, sestorka ili cak desetorka trebalo bi da ih sve ukljuci u dogovore vec sada a ne da izbace svoje kandidate pa ako ih Mirso ne podrzi onda je supak a ako ih podrzi onda nije. To se veoma lako obrne, Mirso predlozi kandidata, svejedno boljeg ili losijeg, i kaze to je nas kandidat i tko ga ne podrzi on je za SDA pa onda tko kome vjeruje. Ovo naravno vrijedi i za ostale manje ili vece stranke sem naravno provjerenih visestrukih izdajica iz DFa i SBBa![]()
Mirso nikad nije rekao da zeli biti dio opozicionog bloka, cak je rekao da je Platforma centar, da moze desno i lijevo, da mogu sa SDA i opozicijom.
Jutros je na N1 otvoreno rekao da je dobio pozive SVIH stranaka opozicije da idu zajedno ali je ponudu odbio. Kraj price.
- Kamper
#5957 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Jos samo da to profa shvati i prihvati.
- shiljak
#5958 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Može se pretpostaviti da će dobro proći na izborima i da će možda biti bolji u KS i od NS po broju glasova. Čak se i promovišu bolje nego druge stranke, stalno nešto novo, neki novi pristup i aktivni su na facebooku za razne stvari. Evo npr ko je iz neke stranke pričao kako se virus širi? Pozvao građane na protest? Samo Hadžikadić. Svi očekuju da će odlično proći, ali naravno opet nema smisla da se neko dogovara sa njima koji još nije izlazio na izbore i nemaju rezultat.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#5959 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ovo je tacno, ispred ove platforme samo hadzikadic i niko drugi. Ima li on ikog jos u toj stranci?shiljak wrote: ↑01/06/2020 17:35 Može se pretpostaviti da će dobro proći na izborima i da će možda biti bolji u KS i od NS po broju glasova. Čak se i promovišu bolje nego druge stranke, stalno nešto novo, neki novi pristup i aktivni su na facebooku za razne stvari. Evo npr ko je iz neke stranke pričao kako se virus širi? Samo Hadžikadić in iko više. Svi očekuju da će odlično proći, ali naravno opet nema smisla da se neko dogovara sa njima koji još nije izlazio na izbore i nemaju rezultat.
Hoce li hadzikadic biti kandidat u svakom opcinskom vijecu u drzavi pa da glasamo za njeg?
- Kikibombona
#5960 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ni ovakav bahat odnos ne pomaze...
Profa ima ozbiljnu podrsku, to je cinjenica. Rekao bih da je na nivou NS i NiP-a na prostoru FBiH. Primjetno je da ima podrsku sto su i protesti pokazali.
Sam naravno ne moze apsolutno nista osim pomoci SDA nacelnicima.
- Kamper
#5961 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Da protesti, 30 hiljada ljudi mu dalo podrsku.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 17:44Ni ovakav bahat odnos ne pomaze...
Profa ima ozbiljnu podrsku, to je cinjenica. Rekao bih da je na nivou NS i NiP-a na prostoru FBiH. Primjetno je da ima podrsku sto su i protesti pokazali.
Sam naravno ne moze apsolutno nista osim pomoci SDA nacelnicima.
- tvojkomsija
#5962 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
@Kikibombona Hadzikadic mozda jeste na tom nivou, ali PZP nije ni blizu. To je najveca zabluda Hadzikadica, covjek i stranka nisu isto.
- Kamper
#5963 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Upravo! Ja sam glasao za njega za predsjednistvo (i opet bi najvjerovatnije, zavisi od drugih kandidata) ali nema sanse da glasam za stranku mu i neke nepoznate likove sa liste PzP.tvojkomsija wrote: ↑01/06/2020 17:51 @Kikibombona Hadzikadic mozda jeste na tom nivou, ali PZP nije ni blizu. To je najveca zabluda Hadzikadica, covjek i stranka nisu isto.
Da sam bio u mogucnosti otisao bi i na protest u subotu.
- Kikibombona
#5964 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Protesti su okupili ozbiljan broj ljudi, to je cinjenica.Kamper wrote: ↑01/06/2020 17:46Da protesti, 30 hiljada ljudi mu dalo podrsku.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 17:44Ni ovakav bahat odnos ne pomaze...
Sam naravno ne moze apsolutno nista osim pomoci SDA nacelnicima.Iduce TV gostovanje to ide i na 40 hiljada.
![]()
Da je izaslo 30 000 to bi znacilo da Mirso ima podrsku 300 000 ljudi. Naravno da nije bilo toliko i naravno da nema toliku podrsku.
...
Mirso po meni trenutno ima podrsku 70-80 000 gradjana FBiH. To nije nimalo zanemarivo i ako bude odvojeno od opozicije moze SDA-u pomoci da pomete na lokalu i ubije svaku nadu ovom narodu da je promjena moguca.
-
last mohicans
#5965 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Dakako da se precijenjuje platforma, a sve zbog njegov, ali nadasve, ličnog uspijeha na opcim izborima. 50 tak hiljada glasova za ni godinu angazmana nije zanemarivo. Ali, glas njega kao pojedinca i glasovi za stranku su nesto sasvim različito i ne prati uvijek jedno drugo. Vidi pod Komsic, koji je opet dobio veliki broj glasova na svoju ubleharsko šuplju, a stranka grohnula samo tako i jos više bi da se on nije kandidovao. Vidjet cemo DF sada, pa i platformu. Bez ekipe na terenu i jakih opcinskih organizacija nema mandata.
- Kikibombona
#5966 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pa i DF je dobijao bruku glasova na Komsicevo ime.last mohicans wrote: ↑01/06/2020 18:09 Dakako da se precijenjuje platforma, a sve zbog njegov, ali nadasve, ličnog uspijeha na opcim izborima. 50 tak hiljada glasova za ni godinu angazmana nije zanemarivo. Ali, glas njega kao pojedinca i glasovi za stranku su nesto sasvim različito i ne prati uvijek jedno drugo. Vidi pod Komsic, koji je opet dobio veliki broj glasova na svoju ubleharsko šuplju, a stranka grohnula samo tako i jos više bi da se on nije kandidovao. Vidjet cemo DF sada, pa i platformu. Bez ekipe na terenu i jakih opcinskih organizacija nema mandata.
Ako Platforma do izbora nastavi voditi proteste, mogli bi dobiti bas ozbiljnu podrsku. Svima je muka od saopstenja i gledanja kako opozicija uzima ogromne poslanicke plate i ne radi bas nista na terenu.
- tvojkomsija
#5967 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Gdje god PZP isturi svog kandidata za nacelnika, pored onih od SDA i zajednickog od Cetvorke (opozicije), tu ce SDA pobijediti.
- RunnerX
#5968 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Mislim da je rekao da je dobio poziv na pregovore.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 17:16 Jutros je na N1 otvoreno rekao da je dobio pozive SVIH stranaka opozicije da idu zajedno ali je ponudu odbio. Kraj price.
- Kamper
#5969 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Meni je opet muka od protestnih setnji i pistaljki.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 18:18Pa i DF je dobijao bruku glasova na Komsicevo ime.last mohicans wrote: ↑01/06/2020 18:09 Dakako da se precijenjuje platforma, a sve zbog njegov, ali nadasve, ličnog uspijeha na opcim izborima. 50 tak hiljada glasova za ni godinu angazmana nije zanemarivo. Ali, glas njega kao pojedinca i glasovi za stranku su nesto sasvim različito i ne prati uvijek jedno drugo. Vidi pod Komsic, koji je opet dobio veliki broj glasova na svoju ubleharsko šuplju, a stranka grohnula samo tako i jos više bi da se on nije kandidovao. Vidjet cemo DF sada, pa i platformu. Bez ekipe na terenu i jakih opcinskih organizacija nema mandata.
Ako Platforma do izbora nastavi voditi proteste, mogli bi dobiti bas ozbiljnu podrsku. Svima je muka od saopstenja i gledanja kako opozicija uzima ogromne poslanicke plate i ne radi bas nista na terenu.
-
kritikos
#5970 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nekoliko stvari nije tačno. Prvo je javno pozvao sve stranke i njihove simpatizere da se pridruže, neovisno kojoj opciji propadaju. Prvi sam ja došao na proteste jer sam na FB stranicama Konakovića i Kojovića dan ranije vidio javni poziv bez uvijanja uz želju da podržim i sam njegov trud. Došli su lično iz četvorke i dali mu podršku. On je ljut jer je iskeširao za onaj skup i uložio sredstva, čak se to može graničiti i sa predizbornom promocijom oblikom organizovanja i vizualnog dojma. Upravo ga je četvorka spasila kazne u suštini. Ljut je jer je investirao, a ovi su zbog svoje popularnosti iskoristili taj momentum. Na protestima je bio i Šepić, i?
Taj neki treći put kako se spominje ovdje je gubitak vremena. Taj treći put je imala Naša stranka godinama i na kraju se pofilisala u to što sada jeste. Došao je vakat da nema trećeg puta, ili si za jedne ili druge. Situacija je kristalno jasna. Ovo je pitanje opstanka ili nestanka. U kavezu sa hobotnicom ne možeš biti neutralan. Ili ćeš je sa svim ostalim napasti i pokušati obezglaviti ili sa strane stajati i čekati da hobotnica odradi posao i opet ćeš joj doći na red htio ti to ili ne. On bi još da šuruje kao sa zdravim pipcima hobotnice. Ima potencijala i neka igra svoju igru, ima velike šanse da bude zajednički kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva ako odigra sad odmah sa četvorkom kako treba. Nema on ni ljudi ni kapaciteta, sve uloženo će mu rasturiti prebjezima nakon izbora ko dobije mandat. Previše žuri i previše misli da je jak, sve je to privid. Pitaću ga sutra kad stane iza SDA kandidata i kad mu prvu sedmicu razguli polovina vijećnika ka SDA većini, gdje će biti.
Taj neki treći put kako se spominje ovdje je gubitak vremena. Taj treći put je imala Naša stranka godinama i na kraju se pofilisala u to što sada jeste. Došao je vakat da nema trećeg puta, ili si za jedne ili druge. Situacija je kristalno jasna. Ovo je pitanje opstanka ili nestanka. U kavezu sa hobotnicom ne možeš biti neutralan. Ili ćeš je sa svim ostalim napasti i pokušati obezglaviti ili sa strane stajati i čekati da hobotnica odradi posao i opet ćeš joj doći na red htio ti to ili ne. On bi još da šuruje kao sa zdravim pipcima hobotnice. Ima potencijala i neka igra svoju igru, ima velike šanse da bude zajednički kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva ako odigra sad odmah sa četvorkom kako treba. Nema on ni ljudi ni kapaciteta, sve uloženo će mu rasturiti prebjezima nakon izbora ko dobije mandat. Previše žuri i previše misli da je jak, sve je to privid. Pitaću ga sutra kad stane iza SDA kandidata i kad mu prvu sedmicu razguli polovina vijećnika ka SDA većini, gdje će biti.
Last edited by kritikos on 01/06/2020 18:36, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#5971 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Jeste, ali sve manje i manje,čak i zadnje izbore. Htio sam podvuci da je dobijao najvise kad je Komsic bio lično kandidovan i kad su prvi put izašli samostalno kao alternativa Zlajinom SDP, tad su dobili najvise.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 18:18Pa i DF je dobijao bruku glasova na Komsicevo ime.last mohicans wrote: ↑01/06/2020 18:09 Dakako da se precijenjuje platforma, a sve zbog njegov, ali nadasve, ličnog uspijeha na opcim izborima. 50 tak hiljada glasova za ni godinu angazmana nije zanemarivo. Ali, glas njega kao pojedinca i glasovi za stranku su nesto sasvim različito i ne prati uvijek jedno drugo. Vidi pod Komsic, koji je opet dobio veliki broj glasova na svoju ubleharsko šuplju, a stranka grohnula samo tako i jos više bi da se on nije kandidovao. Vidjet cemo DF sada, pa i platformu. Bez ekipe na terenu i jakih opcinskih organizacija nema mandata.
2010 337...
2018 225....
Sad da su izbori,vjerujem da bi ZK dobio 100-150 hiljada zaluđenih glasača koji mu slijepo vjeruju. Sve vrijeme je on vukao stranku, a i dovukao na niske grane.
PzP ima kapacitet za 1 do 3 mandata maksimalno, 2 najrealnije i s obzirom na skupljeni otpad drugih partija, ta dva mandata najprije mogu biti prevaga za SDA vecine.
- Kikibombona
#5972 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kada je zadnji put opozicija pozvala na proteste?Kamper wrote: ↑01/06/2020 18:26Meni je opet muka od protestnih setnji i pistaljki.Kikibombona wrote: ↑01/06/2020 18:18Pa i DF je dobijao bruku glasova na Komsicevo ime.last mohicans wrote: ↑01/06/2020 18:09 Dakako da se precijenjuje platforma, a sve zbog njegov, ali nadasve, ličnog uspijeha na opcim izborima. 50 tak hiljada glasova za ni godinu angazmana nije zanemarivo. Ali, glas njega kao pojedinca i glasovi za stranku su nesto sasvim različito i ne prati uvijek jedno drugo. Vidi pod Komsic, koji je opet dobio veliki broj glasova na svoju ubleharsko šuplju, a stranka grohnula samo tako i jos više bi da se on nije kandidovao. Vidjet cemo DF sada, pa i platformu. Bez ekipe na terenu i jakih opcinskih organizacija nema mandata.
Da li je ikada?
...
Ako Hadzikadic bude vodio narod na protestima a opozicija bude pisala saopatenja, SDA ce pregaziti izbore. Glasovi nezadovoljnih ce se podijeliti na opoziciju i Platformu a vosjka SDA uhljeba ce disciplinovano odraditi posao.
- bingov buraz
#5973 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Najfriškiji mimovi kod bingovog buraza
Cijena??Sitnica...

Cijena??Sitnica...

- shiljak
#5974 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ne znam ne pratim ga toliko ali očigledno da ima dosta raje u stranci i da mu je dobar tim čim održava protest u mostaru, u sarajevu, aktvini na facebooku. Jasmo mi je šta hoćeš da kažeš, gdje su drugi, ali ako ovo vrlo kvalitetno odrađuju onda sigurno i da će odabrati kvalitetne i članove za izbore ili nešto drugo šta budu radiliizvrsni direktor wrote: ↑01/06/2020 17:42Ovo je tacno, ispred ove platforme samo hadzikadic i niko drugi. Ima li on ikog jos u toj stranci?shiljak wrote: ↑01/06/2020 17:35 Može se pretpostaviti da će dobro proći na izborima i da će možda biti bolji u KS i od NS po broju glasova. Čak se i promovišu bolje nego druge stranke, stalno nešto novo, neki novi pristup i aktivni su na facebooku za razne stvari. Evo npr ko je iz neke stranke pričao kako se virus širi? Samo Hadžikadić in iko više. Svi očekuju da će odlično proći, ali naravno opet nema smisla da se neko dogovara sa njima koji još nije izlazio na izbore i nemaju rezultat.
Hoce li hadzikadic biti kandidat u svakom opcinskom vijecu u drzavi pa da glasamo za njeg?
- cyprus