Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bogami se grdno varas. ne poznas ti dovoljno onda neke stvari. drzavu bosnu u hercegovinu zna se ko zeli unistiti. valjda ti je to jasno bilo i u periodu 92-95 a i ovih 22 godine iza.
poznajem ja izuzetno dobro stvari.22 godien iza rata nas UBIJA SDA,pljačka,krade,uništava,ponižava.Nije ni Milorad niti Šešelj ubio dijete u Aleji nego sin tajkuna iz SDA.Nije Milorad kriv što nema vode,struje,prevoza,posla...nego SDA.Od četnika sam se odbranio a od ovih nećemo.Nestaćemo ko Inke i Maje.
ko nas je ubijao od 92-95 ? i na zalost, ti i ja se nismo odbranili od cetnika, samo smo spasili zivote, a oni i dalje atakuju na nasu drzavu. i pokazuju jedinstvo u tome, nasuprot nama, tada patriotima, koji se sada dijele. na uzalost.
zasto ivanic, koji predstavlja drzavu bih, staje na stranu druge drzave ? lafo brani institucije drzave, a prije dva mjeseca rusi te institucije postrojavanjem osbih. zasto su svi ujedinjeni ustali da se suprostave ovoj reviziji a vrijeme ce pokazati da ce to biti najpogubnije upravo za njih .
zaboli mene ona stvar za sda, drzava je iznad njih. ko to ne shvata, ima problem. takodjer, ko moze stati na stranu onih koji sprecavaju zrtvama da dodju do istine, taj nema dobe namjere ili je naivan.
nema patriota. postoje samo oni koji bi da se domognu državnih jasli i oni koji su već na njima.
svima puca neka stvar za državom i njenom opstojnošću. primjeri su svakodnevni, samo se treba osvrnuti oko sebe. da sad ne guslam o tome kako patriotizam nije prokazivanje salonaca, pjevanje Bosnom behar probeharao i navijanje za reprezentaciju, nego neke konkretnije stvari.
da sutra dođe do ukidanja kantona vidjeli bismo ucviljene face na protestima protiv centralizacije, a do juče puna usta Jedne i Jedine.
maher wrote:opet klasika ... ko ne voli bakira pljuje ga, ko ga voli brani ga ... sve selektivno, kako kome sta odgovara ... bakir s tuzbom nije imao veze do 2007 kada smo izgubili spor ... nikad nismo profesionalno analizirali zasto je taj spor izgubljen ... beogradski pravni fakultet je sa svojim profesorima, asistentima, pa čak i studentima i ostalim advokatima uspio 2007 spasiti srbiju od presude za genocid, a ne boris tadić ili kostunica ... njihov prvi pravni zastupnik tibor varadi je 2005 godine podnio ostavku na tu funkciju upravo zato jer je mislio da srbija nema sanse da se odbrani u tom sporu ...
hajmo malo vidjeti sta za to vrijeme radio nas pravni fakultet, nasi profesori, asistenti, pa i studenti ... da li je ih profesionalna etika vukla da se uključe na bilo kakav način, zvao ih neko ili ne ... sta su radile advokatske komore, pa i nevladine organizacije ... zasto smo morali angažovati strane advokate, gdje su naši eksperti za međunarodno pravo i da li imamo uopšte... vjerovatno su se bavili sutorinom ...
mi spor 2007 nismo izgubili jer nije bilo dokaza ... izgubili smo ga jer tuzba nije bila dobro napisana ... odnosno za ono sto je bilo tuzbi nije bilo relevantnih dokaza ... gdje je bakir bio 2004 ili 2005 ili već kada je ta tuzba pisana? ... bakir u to doba bio ili direktor zavoda ili član parlamenta ...
ako se vec trazi krivac, ne moze biti veci krivac onaj ko je izgubio reviziju od onoga ko je izgubio prvobitni spor ...
treba priznati da je ovo više pobjeda pravne struke srbije koja se uspjela izvuci iz jednog izgubljenog slučaja ... iako i ono za sta su osuđeni - nespriječavanje genocida usprkos rezoluciji un iz 1993 da su obavezni da sve urade da bi spriječili genocid - nije mala stvar ... i sigurno da bi neka druga zemlja sa pravnim profesionalcima iz toga izvukla puno više ...
Ovdje je sve rečeno, moram se s tobom u popunosti složiti.
Nažalost standardi za osudu jedne države za genocid su visoko posavljeni, ali ovom poslu se prišlo toliko amaterski da je to za nepovjerovati.Baš zato se ovako ozbiljne stvari i danas koriste u dnevno političke svrhe.
priželjkivati smo mogli mi koji nismo znali šta će biti. pa sad jedan ili drugi ishod. ali bakir i sakib su znali, jasno, nedvosmisleno, od strane istog suda im je rečeno da treba novo ovlaštenje.
JThomas wrote:podnio bih tužbu putem punomoćnika za kojeg je sud koji će o njoj odlučivati ranije rekao da to više nije
znajući da su moji fanovi takve pameti da će i to okarakterisati kao političku mudrost
Bakir je ovo korektno odigrao.
-Novog agenta nije bilo moguće imenovati, nema tu 2 protiv jednog, jer ima zaštita vitalnog interesa entiteta.
-Po važećim odlukama predsjedništva BiH SS je agent BiH pred Međunarodnim sudom u Hagu za potrebe procesa protiv Srbije.
-Jedina šansa za pokretanje revizije je bila držati se te "tehnikalije" i blokirati poništenje njegovog statusa agenta.
-Sud je počinio strašan prekršaj u međunarodnim odnosima sa BiH jer se nije obratio jedinom tijelu nadležnom za vanjsku politiku, nego pojedincima i na taj način ugrozio suverenitet i integritet BiH.
-Ovo je bila teška odluka za Bakira jer je politička cijena značajna, a nagrada je uvijek bila na dugom štapu.
Ovo i ja pokusavam napisati. Softic je jos uvijek nas agent, jer nema rok isteka mandata kolko ja znam! Ne moze jedan clan predsjednistva oduzeti taj mandat. Krajnje politicka odluka suda 100%....
Do neki dan su ovdje svi bili vrsni pravnici i hvalili mudrog Bakira koji ih je iznenadio britkošću i lukavošću. Glavna teza bila je, u najkraćem: da Ivanić jednostavno mora dokazati da Softić nema punomoć za zastupanje BiH pred Sudom u reviziji postupka. U suštini bitka je bila izgubljena još prošle godine Ivanićevim obraćanjem sudu.
Ja sam prije desetak dana par puta napisao da Ivanić (obrativši se Sudu s osporavanjem još prošle godine) ne treba ništa nikome dokazivati, već upravo suprotno: trebat će dokazati da Softić zastupa državu BiH, a to politički nije bilo izvodivo.
Sud nije ulazio u pravni već u politički meritum i tražio očitanje meritornog tijela, to jest predsjedništva. Dovoljno je bilo da Ivanić kaže da je protiv, i bez suzdržanog Ćovića i sud bi donio politički zaključak da ne postoji jedinstven stav oko Softićevog prava na zastupanje.
To se znalo čim je uputio tri pisma a ne jedno kao kolektivnom tijelu.
Bakir je mogao ranije ispipati ''puls'' suda, što je vjerojatno i učinio, i onda ipak pokušao.... pa šta bi bi... jebat ga.
Samo je bila nepotrebna ona euforija...obrukao se.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako ovo komentarisati već izdaja ili su totalni diletanti koji se igraju vođenja naroda.
Međunarodni sud pravde u Hagu je još krajem maja prošle godine obavijestio Sakiba Softića da ga ne smatra agentom Bosne i Hercegovine pred tim sudom, ali je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uprkos tome, preko Softića, u februaru podnio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.
To je ono o čemu sam pričao. Kretenčinu treba razapeti! Doveo je zemlju gotovo do ratnog stanja, poigrao se sa emocijama cijelog jednog naroda, a posebno žrtvama genocida, ponizio ih na najbezobzirniji način, sve radi političkih poena. Ako debilko ne da ostavku, treba demonstracije ko u Rumuniji pokrenut dok ne smaknemo njega i stranku mu kriminalnu s vlasti za sva vremena!
Nema nista od toga .
Mi nismo u stanju da izbojkotujemo kladionice a kamoli sta vece da uradimo .
Ko ce propustiti onlike zicere na kladari
TheMule wrote:
Ovo i ja pokusavam napisati. Softic je jos uvijek nas agent, jer nema rok isteka mandata kolko ja znam! Ne moze jedan clan predsjednistva oduzeti taj mandat. Krajnje politicka odluka suda 100%....
Jesi li sljep ti i čitaj
Beta: Sud ranije obavijestio Sakiba Softića da nije agent
Kako god bilo za prosutim mlijekom ne treba plakati već, kao što reće The 51st State gore iznad, treba izvući pouku iz ovoga jer ako to ne uradimo to je onda još pogubnije.
Gotovo je,gasite svjetla.bio ga je Bake zestoko pristavio genocidasima ali evo dodje vrijeme da obuku gace.vrijedilo je vidjeti pascadi kako placu ali svemu lijepom dodje kraj.
zenit dozic wrote:
Kakve veze ovo sto si ti nabrojo ima sa mnom ili mojim postom
ima veze samnom i sa tobom a i vecinom nasih gradjana koji se busaju po prsima sa ljijanima a presutno smo odobrili vecinu stvari koje su nam nametnule "nase" balije..ukratko..stanje nacije i odraz drustva .
Bakir će iz ovoga izaći još jači...pazite šta vam kažem
evo već se vodeći SDAovci javljaju i pozivaju na zbijanje redova i podršku prvom među nejednakima
a ak se malo izmaknete vidićete da se isti model koristi kao kod Guardiana mi sami protiv svih, jadni, pravedni, napaćemni i tako to...ovdje se svjesno, od početka radi o prevari i sada se potpuno neosnovano gradi pozicija žrtve
znači, potpuno se ignoriraju činjenice, stvarnost, institucije nego se udara već pripremljeni tam-tam za Malog Princa
JThomas wrote:podnio bih tužbu putem punomoćnika za kojeg je sud koji će o njoj odlučivati ranije rekao da to više nije
znajući da su moji fanovi takve pameti da će i to okarakterisati kao političku mudrost
Bakir je ovo korektno odigrao.
-Novog agenta nije bilo moguće imenovati, nema tu 2 protiv jednog, jer ima zaštita vitalnog interesa entiteta.
-Po važećim odlukama predsjedništva BiH SS je agent BiH pred Međunarodnim sudom u Hagu za potrebe procesa protiv Srbije.
-Jedina šansa za pokretanje revizije je bila držati se te "tehnikalije" i blokirati poništenje njegovog statusa agenta.
-Sud je počinio strašan prekršaj u međunarodnim odnosima sa BiH jer se nije obratio jedinom tijelu nadležnom za vanjsku politiku, nego pojedincima i na taj način ugrozio suverenitet i integritet BiH.
-Ovo je bila teška odluka za Bakira jer je politička cijena značajna, a nagrada je uvijek bila na dugom štapu.
softic je dobio mandat ( 2:1 glasanje ) od tadasnjeg predsjednistva i jedino mu ga predsjednistvo moze i oduzeti, ali posto je covic neutralan ( kao i uvijek ) onda nije bilo tih potrebnih 2:1, jer je samo ivanic bio protiv, ali nije mogao, kao sto je nelegalno postrojio vojsku 9. januara. i on prica o vaninstitucionalnom djelovanju, koji kreten.
tako je kako jest......traziti odgovornost od onih koji su odgovorni za ovaj fijasko....a to je trenutno Bakir I. jer je za njegova mandata ovaj zahtjev za reviziju i predat. Da je za necijeg tudjeg mandata ovo sve bilo trebalo bi traziti odgovornost od njih:
a u svakom slucaju ima ih kako stranaka tako i njihovih vodja koji su imali vremena da se sve to pripremi.
istovremeno traziti da se odluka suda postuje....i na svako negiranje genocida od stane djikana ( sto je u suprotnosti sa vec donesenom presudom) sankcionisati...tj. podizati tuzbe....
ukratko....ima puno nacina da se sve ovo dovede u "suru".
Hafis wrote:Do neki dan su ovdje svi bili vrsni pravnici i hvalili mudrog Bakira koji ih je iznenadio britkošću i lukavošću. Glavna teza bila je, u najkraćem: da Ivanić jednostavno mora dokazati da Softić nema punomoć za zastupanje BiH pred Sudom u reviziji postupka. U suštini bitka je bila izgubljena još prošle godine Ivanićevim obraćanjem sudu.
Ja sam prije desetak dana par puta napisao da Ivanić (obrativši se Sudu s osporavanjem još prošle godine) ne treba ništa nikome dokazivati, već upravo suprotno: trebat će dokazati da Softić zastupa državu BiH, a to politički nije bilo izvodivo.
Sud nije ulazio u pravni već u politički meritum i tražio očitanje meritornog tijela, to jest predsjedništva. Dovoljno je bilo da Ivanić kaže da je protiv, i bez suzdržanog Ćovića i sud bi donio politički zaključak da ne postoji jedinstven stav oko Softićevog prava na zastupanje.
To se znalo čim je uputio tri pisma a ne jedno kao kolektivnom tijelu.
Bakir je mogao ranije ispipati ''puls'' suda, što je vjerojatno i učinio, i onda ipak pokušao.... pa šta bi bi... jebat ga.
nepotrebno je bilo laganje i loženje naroda, osim u slučaju kada to svjesno radiš da se reklamiraš
d) Član Predsjedništva koji se ne slaže sa odlukom, može odluku Predsjedništva proglasiti
destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritoriju sa koje je izabran, pod uslovom da to
učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj
skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član sa te teritorije; bošnjačkim delegatima
u Domu naroda Federacije, ukoliko je takvu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima
u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude
potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka
Predsjedništva neće imati učinka.
Sjeili se revizije 5 do 12.
Sad Vam Čović kriv. Što se nije podnosila dok je Željko bio u predsjedništvu...
Osim toga sjednica se nije ni održala pa Čović nije imao o čemu ni glasati, a da je i bio za tj da je bilo 2 nasuprot 1, znaš li kojim slučajem kako bi dalje išla procedura?
Ali ajmo nastavit guslati da Vam je Čović sad kriv, što je od početka ove priče oko tužbe sve amaterski da ne može amaterskije biti
nepotrebno je bilo laganje i loženje naroda, osim u slučaju kada to svjesno radiš da se reklamiraš
Šutio je Bakir o reviziji dok se god moglo, i dok ga nisu pritisnuli da se izjasni.
Znao je da ulazi u političko sranje.