Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Pandakonda

#5951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Nova pressica, ludilo kreće :D

RNG_25

#5952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Fudo387 wrote:
RNG_25 wrote:Odluka o smanjenju, koja tek treba da se sprovede u djelo, nije isto što i u djelo sprovedena odluka. To je vrlo lako za razumjeti i vrlo jednostavan koncept. Da je odluka bila sprovedena u djelo, onda bi mogli govoriti o povišenju. Kako nije, nije bilo ni sniženja, rata je ostala ista, slijedi nije bilo ni povišenja.
Odluka je uredbom predsjednika Obame trebala stupiti na snagu.
Smanjenje PMI.
Odluka je uredbom donalda ponistena.
Povecanje PMI.
Sta ti nije jasno?
To "Smanjenje PMI" se nije desilo. Nije bilo smanjenja. Analogno, nije bilo niti "Povećanja PMI". Mislim, šta hoćeš reći, da ljudi zbog Trumpa sada plaćaju više nego što su prije? Ili da su plaćali manje prije Trumpove odluke? Neto rezultat: sve ostalo kao što je i bilo. Nije se desilo sniženje, nije se desilo povišenje.

Odluke, nesprovedene u djelo, su jedna stvar. Stvarno stanje na terenu je druga.

Govorimo stvarnosti ovdje, tj. šta jeste bilo i šta jeste sada, ne o tome šta je neko zamislio da bude i odlučio tako 2 sedmice prije isteka mu mandata.
MyTao

#5953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

aratet wrote:Trump ako stvarno bude pravio zid onda mu treba cestitati na mudima, a ako odustane nakon silne spike protiv ilegalnih imigranata onda ce ispasti cirkusant.
Ma kakav zid... mozda digne neku zicu na nekim mjestima i to je to... zaposli extra agenata da cuvaju granicu i to je to... Nema sanse da ce se u 21. vijeku graditi zid kao da je ovo stara kina jbt...
Fudo387

#5954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

RNG_25 wrote:To "Smanjenje PMI" se nije desilo.
Desilo se.
Odluka je donesena.
Od 27. janura Fudo umjesto da placa 200 dolara mjesecno, placa 120 dolara.
Trump kaze, nemre, placaces 200.
Izbio mi iz dzepa 80 dolara.
Znaci, supak.
Sto nije bio zajeban pa ponistio odluku da ne bude ni 200 ni 120, vec 60?
I jebo te on.
Necu vise s tobom da pricam.
RNG_25

#5955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

Fudo387 wrote:
RNG_25 wrote:To "Smanjenje PMI" se nije desilo.
Desilo se.
Odluka je donesena.
Odluka. Ne i posljedice odluke. Nema promjene u stvarnosti.
Od 27. janura Fudo umjesto da placa 200 dolara mjesecno, placa 120 dolara.
Koristi ispravna glagolska vremena i riječi koje reflektuju ono što jeste, tj:
Od 27. janura Fudo bi trebao da umjesto da placa 200 dolara mjesecno, placa 120 dolara.
Trump kaze, nemre, placaces i dalje 200.
Izbio mi iz dzepa 80 dolara.
Koje nisi ni imao na prvom mjestu.
Znaci, supak.
Znači, ne razumiješ osnove Logike.
Sto nije bio zajeban pa ponistio odluku da ne bude ni 200 ni 120, vec 60?
Jer to nije poništavanje odluke, već poništavanje odluke + dodatne izmjene.
I jebo te on. Necu vise s tobom da pricam.
Naravno, jer Istina boli. Ali hajd' što te ne zanima Istina, već što totalni besmisao ovdje prosipaš, kao da je iko u obavezi uzeti tvoje fantazije o budućnosti kao trenutno stanje stvari.
aratet

#5957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

MyTao wrote:
aratet wrote:Trump ako stvarno bude pravio zid onda mu treba cestitati na mudima, a ako odustane nakon silne spike protiv ilegalnih imigranata onda ce ispasti cirkusant.
Ma kakav zid... mozda digne neku zicu na nekim mjestima i to je to... zaposli extra agenata da cuvaju granicu i to je to... Nema sanse da ce se u 21. vijeku graditi zid kao da je ovo stara kina jbt...
Sto da ne, Turci isto najavljuju zbog straha od Kurdistana, mislim da su ga zapoceli.

Image

Koliko se sjecam, to bi trebao biti takodje jedan veliki zid.
FreakyStyley

#5958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by FreakyStyley »

MyTao wrote:
Pa zid vec postoji, na nekim mjestima na granici sa Meksikom, a izgradjen je ne tako davno - za vrijeme Bushove administracije. Za taj zid su glasali i demokrate, izmedju ostalih Obama i Clinton. To su sve sluzbene, potvrdjene i lako provjerljive informacije. Pa Obama je, recimo, protjerao vise ilegalnih imigranata nego ijedan predsjednik prije njega. Nije taj Trumpov zid nista specijalno novo, naprotiv, nego je to samo jedan populisticki manevar koji personificira njegovu politiku prema ilegalnoj imigraciji, nacionalnoj sigurnosti Amerike i protekcionizmu kojeg planira da uspostavlja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

prokopat će mexi tunele, svakako ih ima na hiljade duž granice radi trgovine drogom
pici

#5960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

imal ko u Hameriki da razvijemo bizmis
Pandakonda

#5961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Fudo zaratio sa administracijom zbog 80 dolara :D

Nego što se tice zida, evo primjer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_West_Bank_barrier

The Israeli government argues that it protects civilians from suicide bombings and other terror attacks that increased significantly during the Second Intifada. Between 2000 and July 2003 (completion of the "first continuous segment"), 73 suicide bombings were carried out from the West Bank. However, from August 2003 to the end of 2006, only 12 attacks were carried out
http://www.breitbart.com/london/2015/10 ... is-levels/

While last month up to 10,000 migrants a day illegally crossed into Hungary, now border controls have been fully implemented, that number has fallen to dozens per day.
E sad da li će se to moći prenijeti na US i Meksiko pitanje je sad :-)
insomnia78

#5962 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

animals wrote:
pici wrote:a ko će mu gradit zid kao radna snaga nego crnci i latinosi.... :mrgreen: ma švabo je to, kome muda pod bubrege prodaje, 80% jeftine radne snage dolazi od emigranata, hoće ćojk da napravi švabiju, a kritikuje Merkelevu što je dozvolila milion izbjeglica koji sada rade i održavaju njemačku i njezin sistem jer da njih nema švabija bi se urušila a švabo neče da kopa kanale i moleriše...
Gdje rade [emoji38]
Cuj gdje :D. Po parkovima, metrou, budzacima [emoji23][emoji23][emoji23]

Bog su meni ove price kako domicilni nece raditi. Evo kod mene u firmi od nas stotinjak stranci smo samo ja i jedan decko iz Portugala. Plus sto u citavoj firmi rade jedan arap i jedan crnac. U prve dvije u kojima sam radio nije bilo "obojenih"
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5963 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

RNG_25 wrote:
Chmoljo wrote:
RNG_25 wrote:Lik ne zna ništa. Sve što zna se može sumirati u: "vjerovatno" i tvrdnje o budućnosti ("uskoro"). Kako niti jedna nije trenutno provjerljiva, te kako pisac teksta nije Bog (ili bog), jasno je da je riječ o šupljiranju.

Ovako su isto govorili o Trumpu da "nema ŠANSE" da se kandiduje, da pobijedi, da postane predsjednik, da nešto učini, ovo, ono. Ne znam samo kako jednom ne zastanete i ne upitate se jeste li možda u krivu, obzirom da vam svo znanje staje u 2-3 riječi: "možda" (bude) i "vjerovatno".
Poselami Logiku.
Alejkumu selam.

Taj koji je napisao članak samo "pretpostavlja", "predviđa", definiše neku "vjerovatnoću" (naravno, ne naučnim, ili nedaj Bože Logičkim pristupom) i tako dalje. Uzdati se u to je naivnost, u najboljem slučaju, koja ne donosi nikakvu korist. Možda samo neku ispraznu nadu, ili šta već...

Ali kako god hoćeš...
Nije selam tebi vec Logici. Treba joj malo mira od tvog konstantnog silovanja.
Fudo387

#5964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Pandakonda wrote:Nego što se tice zida, evo primjer:
Ovo je jos bolji primjer,

tzv zivi zid i slika i prilika frikova koji se loze na tu glupost. :lol:
pici

#5965 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

insomnia78 wrote:
animals wrote:
Gdje rade [emoji38]

Bog su meni ove price kako domicilni nece raditi. Evo kod mene u firmi od nas stotinjak stranci smo samo ja i jedan decko iz Portugala. Plus sto u citavoj firmi rade jedan arap i jedan crnac. U prve dvije u kojima sam radio nije bilo "obojenih"

ma vas dvoje ste intelektualci, rade švabe i na bauštelu i u rudnicima i u kamenolomima i u lukama itd itd... a šta šte tamo nema tržnog centra... pa dobro i ona roba koja dojde u tržni centar to roboti iz kamiona iznose i unose :mrgreen:
animals

#5966 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

pici wrote:
insomnia78 wrote:
animals wrote:
Gdje rade [emoji38]

ma vas dvoje ste intelektualci, rade švabe i na bauštelu i u rudnicima i u kamenolomima i u lukama itd itd... a šta šte tamo nema tržnog centra... pa dobro i ona roba koja dojde u tržni centar to roboti iz kamiona iznose i unose :mrgreen:
Rade i Nijemci kao i stranci..
ali ovi najnoviji azilanti, koji su dosli prosle god, su vecinom svi na socijali..
ne znam nesto da su nasli poslove..
prognoza za Austriju, da ce u naredni 5 god, samo jedan od deset naci posao..
aratet

#5967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

Pandakonda wrote:Fudo zaratio sa administracijom zbog 80 dolara :D

Nego što se tice zida, evo primjer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_West_Bank_barrier

The Israeli government argues that it protects civilians from suicide bombings and other terror attacks that increased significantly during the Second Intifada. Between 2000 and July 2003 (completion of the "first continuous segment"), 73 suicide bombings were carried out from the West Bank. However, from August 2003 to the end of 2006, only 12 attacks were carried out
http://www.breitbart.com/london/2015/10 ... is-levels/

While last month up to 10,000 migrants a day illegally crossed into Hungary, now border controls have been fully implemented, that number has fallen to dozens per day.
E sad da li će se to moći prenijeti na US i Meksiko pitanje je sad :-)
Pa dobro, to je mali zid i mala zemlja da bi se Amerika poredila s njima, ali smijesno mi je da se napada Trumpa zbog ovog zida, a i dok su Demokrate bile na vlasti nista nisu radili protiv zida u Izraelu, dvostruki sandardi po ovom pitanju.

U Izraelu je krenula gradnja krenula 2002.godine za vrijeme Ariela Sharona, i pokazalo se veoma uspjesnom po Izrael.
Hemel

#5968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hemel »

...i od prijatelja stvara neprijatelje.
Trebat ce trojici buducih predsjednika samo da poprave sto ce ovaj zabrljati.
Fudo387

#5969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Evo ga,
Onaj meksicki el presidente otkazao dogovorenu posjetu i sastanak sa donaldom.
Kaze frajer, necu da imam posla sa budalasom.
:lol:
Al' jbg, iste sekunde peso se strmoglavio.
Jebo mamu ludu, zaraticemo sa meksikom bezveze. Otecemo im sve kaktuse, drugo nista tamo i nema.
Pandakonda

#5970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

10 meksikanaca protiv jednog rednecka, ko dobija ? :D
statixx

#5971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

RNG_25 wrote: Lik ne zna ništa. Sve što zna se može sumirati u: "vjerovatno" i tvrdnje o budućnosti ("uskoro"). Kako niti jedna nije trenutno provjerljiva, te kako pisac teksta nije Bog (ili bog), jasno je da je riječ o šupljiranju.

Ovako su isto govorili o Trumpu da "nema ŠANSE" da se kandiduje, da pobijedi, da postane predsjednik, da nešto učini, ovo, ono. Ne znam samo kako jednom ne zastanete i ne upitate se jeste li možda u krivu, obzirom da vam svo znanje staje u 2-3 riječi: "možda" (bude) i "vjerovatno".
Vecina teksta je citiranje afirmiranih ekonomista, tako da ne znam sta si ti procitao. Mozda ce kratkroconi efekti biti pozitivni, ali dugorocni tesko.
Last edited by statixx on 26/01/2017 19:56, edited 1 time in total.
daddy-kool

#5972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

Veselo.

https://www.washingtonpost.com/news/jos ... 0b8e0477ad

The State Department’s entire senior management team just resigned

Secretary of State Rex Tillerson’s job running the State Department just got considerably more difficult. The entire senior level of management officials resigned Wednesday, part of an ongoing mass exodus of senior foreign service officers who don’t want to stick around for the Trump era.
aratet

#5973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by aratet »

Slusam ove nae medije, spominje se 3000 km zida.

Izraelski zid je dug 400 km, Turci planiraju 800 km.
animals

#5974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Mexikanci se nemaju sta buniti..
zemlja bezvlasca , i terora..katastrofa od drzave..
Pandakonda

#5975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Dolaze nam interplanetarni Trump hoteli :D

http://www.bbc.com/news/technology-38753819
Post Reply