sarajevoxxxx wrote:revolucionari
Sirija vol. 2
-
handžar88
#5951 Re: Sirija vol. 2
- Arteta
#5952 Re: Sirija vol. 2
handžar88 wrote:sarajevoxxxx wrote:revolucionari
- Lincoln-Burrows
#5953 Re: Sirija vol. 2
Ako je arapsko proljeće revolucija onda se s pravom mogu zvati revolucionari.handžar88 wrote:sarajevoxxxx wrote:revolucionari
A poznati su rezultati revolucije u Libiji, nebi bilo dobro da bude isto u Siriji.
- Co0l
#5954 Re: Sirija vol. 2
Napad nije izvrsio samo jedan avion kojeg su uspjeli snimit, nego vise njih i ne znam zasto,apriori,odbacujes mogucnost da je i ruska avijacija ucestvovala.Ustvari,znam,ali eto.Challenger__ wrote:Upravo gledam AJ. Napad koji je - prema Patkovim snimcima - očigledno izvršio sirijski MIG-23, pripisan Rusima.
![]()
Koji patuljci.
Svako ko ima i gram mozga,pod uslovom da nije ispran, bi ostavio prostora za sumnju a ne automatski odbacio i tu mogucnost.
- Arteta
#5955 Re: Sirija vol. 2
Arapi su prevrtljiv narod, imaju u podrumu 10 razlicitih zastava, podrzavali bi oni svakoga ko se nadje na njihovom teritoriju.Lincoln-Burrows wrote:Odavna sam to govorio, mislim da većina tog naroda podržava ISIL i to je bolest.Mlohavi wrote:Postoji li jedan jedini izvjestaj o nekom pokusaju oruzanog ustanka naroda pod ISILom??? Makar ilegala, pojedinacni napadi na njihove pripadnike, sabotiranje bilo cega...??![]()
Haman da oni presutno odobravaju nove im vladare il' koji ku**c se to desava?
Naravno da to nikako ne znači da je ideologija ISILa ispravna jer je mnoge bolesnike
poput Hitlera i recimo Hutu naroda u Ruandi podržavala apsolutna većina a
ta većina im nije davala legitimitet jer im je ideologija bila monstruozna.
ISIL je bolest uma i mora se liječiti možda i rigidnom terapijom.
Velika je steta sto je takvim ljudima pripalo onoliko resursa.
-
handžar88
#5956 Re: Sirija vol. 2
Pa ako "revolucionari" pobijede kao u Libiji onda sigurno nece biti nista bolje ni u Siriji, tako da svako normalan je na strani Assada jer gori od ovih revlucionara ne moze biti.Lincoln-Burrows wrote:Ako je arapsko proljeće revolucija onda se s pravom mogu zvati revolucionari.handžar88 wrote:sarajevoxxxx wrote:revolucionari
A poznati su rezultati revolucije u Libiji, nebi bilo dobro da bude isto u Siriji.
-
handžar88
#5957 Re: Sirija vol. 2
Ali zato al jazira i forumaski vehbosi ne ostavljaju prostor sumnji i kazu da su napad izveli iskljucivo Rusi.Co0l wrote:Napad nije izvrsio samo jedan avion kojeg su uspjeli snimit, nego vise njih i ne znam zasto,apriori,odbacujes mogucnost da je i ruska avijacija ucestvovala.Ustvari,znam,ali eto.Challenger__ wrote:Upravo gledam AJ. Napad koji je - prema Patkovim snimcima - očigledno izvršio sirijski MIG-23, pripisan Rusima.
![]()
Koji patuljci.
Svako ko ima i gram mozga,pod uslovom da nije ispran, bi ostavio prostora za sumnju a ne automatski odbacio i tu mogucnost.
- Co0l
#5958 Re: Sirija vol. 2
Iskljucivo nisu sigurno,mogli su samo zajedno sa rezimskom avijacijom jer se na snimku jasno vidi sirijski avion.handžar88 wrote:Ali zato al jazira i forumaski vehbosi ne ostavljaju prostor sumnji i kazu da su napad izveli iskljucivo Rusi.Co0l wrote:Napad nije izvrsio samo jedan avion kojeg su uspjeli snimit, nego vise njih i ne znam zasto,apriori,odbacujes mogucnost da je i ruska avijacija ucestvovala.Ustvari,znam,ali eto.Challenger__ wrote:Upravo gledam AJ. Napad koji je - prema Patkovim snimcima - očigledno izvršio sirijski MIG-23, pripisan Rusima.
![]()
Koji patuljci.
- ioannes
#5959 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Turci?DuckZz wrote: U međuvremenu, na sjeveru Aleppa je ISIL dobio svoju avijaciju, u pitanju nije Sirijska.
Turska je najzasluznija za postojanje ISILa na sjeveru Alepa. YPG bi davno zauzeo uporista ISILa u provinciji Alep da se tome ne protivi Turska.
Umjerene brade u Rijadu![]()
![]()
![]()
![]()
Sukobi u Efrinu
http://aranews.net/2015/12/kurdish-forc ... as-aleppo/
Na ovoj slici "sirijske opozicije" fale:
Alawiti,Asirci,Druzi,Armenci,turkmeni.siiti, kurdi i žene
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5960 Re: Sirija vol. 2
[/quote]Co0l wrote:Iskljucivo nisu sigurno,mogli su samo zajedno sa rezimskom avijacijom jer se na snimku jasno vidi sirijski avion.handžar88 wrote: Ali zato al jazira i forumaski vehbosi ne ostavljaju prostor sumnji i kazu da su napad izveli iskljucivo Rusi.
Ovdje su komotno i ameri mogli učestvovati.
-
sarajevoxxxx
#5961 Re: Sirija vol. 2
Sela el-Mesasineh i el-Buvejdah koja su pala u ruke opozicije u sjevernoj okolini Hame:
http://wikimapia.org/21830219/ar/%D8%A7 ... 9%86%D8%A9
http://wikimapia.org/21830219/ar/%D8%A7 ... 9%86%D8%A9
- apsidejzi
#5962 Re: Sirija vol. 2
Meni je oduvjek bila cudna glupost i naivnost ovih kamermana. Pa covjece, ti imas live prenos svog polozaja a ruske avione na nebu koji uhvate koordinatu i bum. Mislim... ako oni misle da ih je ova raketa "slucajno" pogodila onda su budale. Sami su odali svoju poziciju na neki nacin putem elektronike koju koriste.DuckZz wrote:Kakva slučajnost, isti dan sam razgovarao sa osobom koja je snimila ovaj videoSehro wrote:Južni Aleppo, 12.12.2015, pobunjenici se pripremaju da otvore vatru na položaje SAA (top 57 mm), ali..
![]()
Upravo mi je on poslao ovaj klip al sa njihovog kanala.
https://www.youtube.com/watch?v=6T9HQDGextI
Kaže kako su izgubili jedino oružje koje su imali, to je bio ovaj top57mm. Sada nemaju više ništa.
Dalje kaže kako su svi, i on sam, na snimku ranjeni, ali nije niko poginuo.
-
Sehro
#5963 Re: Sirija vol. 2
Koliko je ovaj front južno od Alepa dug i koliko vojnika je angažovano s obje strane..

- Challenger__
#5964 Re: Sirija vol. 2
A to što ih nema a sirijskog ima je dovoljno vama lažljivim munaficima da pretpostvaljate da ih ima i da taj sirijski napad proglašavate za "ruski". Ubij se jadniče.Co0l wrote:Iskljucivo nisu sigurno,mogli su samo zajedno sa rezimskom avijacijom jer se na snimku jasno vidi sirijski avion.
-
sarajevoxxxx
#5965 Re: Sirija vol. 2
Najpoznatiji pro-režimski portal Dimeshq Now:
https://www.facebook.com/dimashq.now
''Tragovi granate koja je pala na region ebu Remaneh, pored džamije el Hasen (dio Damaska koji je pod kontrolom sirijskog režima)

https://www.facebook.com/dimashq.now
''Tragovi granate koja je pala na region ebu Remaneh, pored džamije el Hasen (dio Damaska koji je pod kontrolom sirijskog režima)
عدسة دمشق الآن توثق آثار قذيفة صاروخية انفجرت في منطقة .أبو رمانة جانب جامع الحسن .
See Translation

- salik79
#5966 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:
Ako su samo hipotetske onda ne znamo da li bi bile takve.
Niko ne govori o unistavanju terorista nego o svakodnevnom masakriranju civila.
Komentariso ti ili ne,ali teroristi su svojevremeno iz Sirije prolazili u Irak uz rezimsku asistenciju i to nije savina propaganda.
A kako unistiti teroriste koji koriste civilne objekte u vojne svrhe i gradove, tj njegove urbane dijelove, kao uporista?! O tome govorim, kada kazem "tamam da sam i ja sa svojima tamo".
Al-kaida teroristi su mozda i prolazili, ali sigurno ne uz rezimsku asistenciju. Propaganda na nivou saudijskog Hizbullaha.
- Co0l
#5968 Re: Sirija vol. 2
Donekle mogu shvatiti kad neki pocetnik iz Šumadije,koji je rat vidio samo na youtubu,valja ovakve besmislice,ali ne mogu shvatiti da neko,ko za sebe tvrdi da je bio pripadnik ARBiH i ko je vrlo dobro upoznat sa stradanjima civila u nasem ratu,pise ovo.Kakvog stanja svijesti treba da neko bude,da nakon ovih danasnjih slika i snimaka i dalje pravda ovakve zlocine i krivca trazi u nekom desetomarman1 wrote:Bolan si ti izgleda i to u glavu. Ovo što lijepi ovaj savo i haver mu gusak je čista propaganda. Nedavno su njemci objavili snimak neke djece koja su kao poginula u bombardovanju, a sad odjednom živa i zdrava u austriji u izbjegištvu. Nije se dim od bombe ni slegao a oni imaju HR slike rahmetlija iz sretnijeg vremena i sve podatke o poginulim razdjeljene na preko 80 sajtova i foruma. Ovaj savo i gusak su dio mreže za podršku teroristima, a ako to ne možeš da skontaš tvoj problem. Znam da u ovom bombardovanju strada mnogo civila, a putko i Assad su najmanje za to krivi. Krivi su teroristi koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu i krivi su nato kurve koji plačaju ovaj teroristički šljam.dragma wrote:sarajevoxxxx wrote:Tri mala cvijeta koja su poginula u ruskom bombardovanju Istočne Gute:
arman1 wrote:Opet vodku po pekari proljevaju.![]()
Halo bolan, u kojem stadiju je kod tebe proces evolucije krenuo u povratnom smjeru?
Kako te samo nije stid da nešto ovakvo napišeš bez imalo žalosti i poštovanja prema ovim jadnim djevojčicama.
I onda se pojedini, ćoravi kod očiju, ubiše dokazivanjem jednakost zla ISIL-a i onih koji ga podržavaju a ne vide da ima i gorih. Gluho i daleko bilo...
Ubuduće umij se, popij appaurin pa mi se obračaj.
Na ovim danasnjim snimcima i slikama nema ni jednog covjeka u uniformi a kamoli sa oruzjem a ono i dalje ponavlja onu mantru, koje smo se i mi svojevremeno naslusali, o teroristima koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu
Kakvu vojnu namjenu je imalo obdaniste sa djecom u njemu!?
Smijete se zatucanim Arapima a sebe smatrate civilizovanim dok pisete ovakve gadosti.Kad vec podrzavate ove zlocince,imajte barem toliko stida i ljudskosti da tu podrsku i opravdanja ne pokazujete nakon ovakvih zlocina.
Jest da bi onda rijetko kad imali priliku da je pokazujete posto su ovakvi masakri skoro svakodnevni,ali to je vec vas problem.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5969 Re: Sirija vol. 2
Ne izvrči. Ne kažem da ne bude fula sa fatalnim ishodom nego ovo što haveri ti savo i gusak rade očito je zloupotreba žalosnih činjanica. Treba li da ti nalazim snimak, bio je na ovoj temi gdje kvazi rebeli ispaljuju iz neosredne blizine zgrada dok se u pozadini vide djeca koja posmatraju vatromet.
- salik79
#5970 Re: Sirija vol. 2
Razmislis li ti o ovome o cemu @arman pise, prije nego repliciras?!Co0l wrote:Donekle mogu shvatiti kad neki pocetnik iz Šumadije,koji je rat vidio samo na youtubu,valja ovakve besmislice,ali ne mogu shvatiti da neko,ko za sebe tvrdi da je bio pripadnik ARBiH i ko je vrlo dobro upoznat sa stradanjima civila u nasem ratu,pise ovo.Kakvog stanja svijesti treba da neko bude,da nakon ovih danasnjih slika i snimaka i dalje pravda ovakve zlocine i krivca trazi u nekom desetomarman1 wrote: Bolan si ti izgleda i to u glavu. Ovo što lijepi ovaj savo i haver mu gusak je čista propaganda. Nedavno su njemci objavili snimak neke djece koja su kao poginula u bombardovanju, a sad odjednom živa i zdrava u austriji u izbjegištvu. Nije se dim od bombe ni slegao a oni imaju HR slike rahmetlija iz sretnijeg vremena i sve podatke o poginulim razdjeljene na preko 80 sajtova i foruma. Ovaj savo i gusak su dio mreže za podršku teroristima, a ako to ne možeš da skontaš tvoj problem. Znam da u ovom bombardovanju strada mnogo civila, a putko i Assad su najmanje za to krivi. Krivi su teroristi koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu i krivi su nato kurve koji plačaju ovaj teroristički šljam.
Ubuduće umij se, popij appaurin pa mi se obračaj.![]()
Na ovim danasnjim snimcima i slikama nema ni jednog covjeka u uniformi a kamoli sa oruzjem a ono i dalje ponavlja onu mantru, koje smo se i mi svojevremeno naslusali, o teroristima koji civilne objekte koriste za vojnu namjenu![]()
Kakvu vojnu namjenu je imalo obdaniste sa djecom u njemu!?![]()
Smijete se zatucanim Arapima a sebe smatrate civilizovanim dok pisete ovakve gadosti.Kad vec podrzavate ove zlocince,imajte barem toliko stida i ljudskosti da tu podrsku i opravdanja ne pokazujete nakon ovakvih zlocina.
Jest da bi onda rijetko kad imali priliku da je pokazujete posto su ovakvi masakri skoro svakodnevni,ali to je vec vas problem.
-
sarajevoxxxx
#5971 Re: Sirija vol. 2
Što se tiče toga ko je danas bombardovao Doumu i druge dijelove Damaska evo šta kaže pro-režimski portal Dimeshq Now:
Pored ovog izraza, admin portala upotrebljava još i izraz الطيران الحربي السوري ''et tajran el harbi es suri'' odnosno ''sirijski vojni avion'', kao što se vidi na vijesti koju je danas ''Dimešk'' objavio u vezi bombardovanja Džobera.Dakle, za taj dio Damaska su sami pro-režimski portali objavili da se radi o sirijskom avionu, za Saqbu, Homoriu, i Doumu, danas su uopćeno objavili ''vojno vazduhoplovstvo''.Obzirom da je izvršeno preko 70 zračnih udara vjerovatno da su bombardovali i Rusi i Sirijci.
Evo linka:https://www.facebook.com/dimashq.now
Administrator portala je upotrijebio izraz سلاح الجو الحربي odnosno ''silah el džew el harbi'' u prevodu na naš jezik ''vojno vazduhoplovstvo''.عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف دمشق: سلاح الجو الحربي في الجيش السوري يستهدف مواقع المجموعات المسلحة في المنطقة الواقعة بين #سقبا و #جسرين بعدة ضربات جوية عنيفة.
See Translation
Pored ovog izraza, admin portala upotrebljava još i izraz الطيران الحربي السوري ''et tajran el harbi es suri'' odnosno ''sirijski vojni avion'', kao što se vidi na vijesti koju je danas ''Dimešk'' objavio u vezi bombardovanja Džobera.Dakle, za taj dio Damaska su sami pro-režimski portali objavili da se radi o sirijskom avionu, za Saqbu, Homoriu, i Doumu, danas su uopćeno objavili ''vojno vazduhoplovstvo''.Obzirom da je izvršeno preko 70 zračnih udara vjerovatno da su bombardovali i Rusi i Sirijci.
Također, pored dva gornja izraza admin portala ''Dimešk'' upotrebljava i treći izraz الطيران الحربي الروسي ''et tajran el harbi er rusi'' odnosno ''ruski vojni avion'', kao što se vidi na vijesti ispod u kojoj stoji da je danas ruski vojni avion bombardovao naoružane ljude u selu Selma u Latakiji:بالفيديو .. لحظة استهداف الطيران الحربي السوري لمواقع المسلحين في حي جوبر
"الفيديو منقول"
Sve tri vijesti su danas objavljene na prorežimskom portalu ''Dimashq now''عاجل | مراسل #دمشق_الآن في ريف اللاذقية : الطيران الحربي الروسي يقصف مواقع المسلحين في قرية سلمى والمارونيات والنوبه وبرج القصب اﻵن بريف اللاذقية
Evo linka:https://www.facebook.com/dimashq.now
Last edited by sarajevoxxxx on 13/12/2015 18:48, edited 1 time in total.
- Co0l
#5972 Re: Sirija vol. 2
Kao prvo,takav primitivni nivo komunikacije ostavi za svoje istomisljenike jer je ocito da vam je to imanentno.Challenger__ wrote:A to što ih nema a sirijskog ima je dovoljno vama lažljivim munaficima da pretpostvaljate da ih ima i da taj sirijski napad proglašavate za "ruski". Ubij se jadniče.Co0l wrote:Iskljucivo nisu sigurno,mogli su samo zajedno sa rezimskom avijacijom jer se na snimku jasno vidi sirijski avion.
Kao drugo,ja nisam nista slagao, niti tvrdio da su Rusi krivci,nego sam napisao da bi svako kome mozak nije ispran ostavio prostora i za tu mogucnost.Nacin na koji reagujes svaki put kada se Rusi optuze za nesto sto ti nije po volji,je dovoljan dokaz ispranosti mozga.
Kao trece,nije snimak jedini dokaz nego i tvrdnje tamo prisutnih.
- Arteta
#5973 Re: Sirija vol. 2
Savo je ovdje pisao da je bilo poginule djece tokom bombardovanja staba pobunjenika.arman1 wrote:Ne izvrči. Ne kažem da ne bude fula sa fatalnim ishodom nego ovo što haveri ti savo i gusak rade očito je zloupotreba žalosnih činjanica. Treba li da ti nalazim snimak, bio je na ovoj temi gdje kvazi rebeli ispaljuju iz neosredne blizine zgrada dok se u pozadini vide djeca koja posmatraju vatromet.
- Co0l
#5974 Re: Sirija vol. 2
Komentar na arman1jev post koji sam maloprije napisao savrseno se uklapa kao odgovor i na ovaj tvoj pa eto,da ne ponavljam isto,procitaj ga.salik79 wrote:Co0l wrote:
Ako su samo hipotetske onda ne znamo da li bi bile takve.
Niko ne govori o unistavanju terorista nego o svakodnevnom masakriranju civila.
Komentariso ti ili ne,ali teroristi su svojevremeno iz Sirije prolazili u Irak uz rezimsku asistenciju i to nije savina propaganda.
A kako unistiti teroriste koji koriste civilne objekte u vojne svrhe i gradove, tj njegove urbane dijelove, kao uporista?! O tome govorim, kada kazem "tamam da sam i ja sa svojima tamo".
Al-kaida teroristi su mozda i prolazili, ali sigurno ne uz rezimsku asistenciju. Propaganda na nivou saudijskog Hizbullaha.
- salik79
#5975 Re: Sirija vol. 2
Tacno.Arteta wrote:Savo je ovdje pisao da je bilo poginule djece tokom bombardovanja staba pobunjenika.arman1 wrote:Ne izvrči. Ne kažem da ne bude fula sa fatalnim ishodom nego ovo što haveri ti savo i gusak rade očito je zloupotreba žalosnih činjanica. Treba li da ti nalazim snimak, bio je na ovoj temi gdje kvazi rebeli ispaljuju iz neosredne blizine zgrada dok se u pozadini vide djeca koja posmatraju vatromet.