BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

strongmen

#5953 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

a jest se bhtelekomovac razmaho sa jadnim ponudama bhtelekoma
jedino vrijedno pažnje je 7 GB za 15 KM a i to je talašika spram 10 GB za 15 KM kod Slagalice
getriba

#5955 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

Pobrisali su mi post na pogrešnoj temi pa evo ovdje opet.

U svakom slučaju ovo je smiješno naspram eronetove ponude za Roaming gdje za 15KM (bilo da imaš ugovor kod njih ili si na hej) možeš imati 1GB mobilnog interneta u roamingu i to u bilo kojoj mreži u državi u kojoj si.

INTERNET - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... et-opcije/
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ng-opcije/
RAZGOVORI - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... eu-7-dana/
RAZGOVORI HR, SRB - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ng-5-dana/

Ovi u BHT uzmu 30KM i onda ti kao dozvole 30 dana da surfaš po 0,12KM/MB :lol: :lol: :lol: Pa za te pare kod eroneta možeš dobiti 2GB roaming interneta bez dodatnog plaćanja.

Pa bolje kupiti eronetovu hej karticu na trafici, aktivirati internet i otputovati u Evropu.

Ne mogu da vjerujem šta sve korisnici kupuju :-) :-) :-) :-) ...Neka me neko demantuje ako sam ove Travel pakete pogrešno protumačio. Ne bi me iznenadilo koliko konfuzno objavljuju ponude i akcije.
beni-bu-man

#5956 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

getriba wrote:
Pobrisali su mi post na pogrešnoj temi pa evo ovdje opet.

U svakom slučaju ovo je smiješno naspram eronetove ponude za Roaming gdje za 15KM (bilo da imaš ugovor kod njih ili si na hej) možeš imati 1GB mobilnog interneta u roamingu i to u bilo kojoj mreži u državi u kojoj si.

INTERNET - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... et-opcije/
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ng-opcije/
RAZGOVORI - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... eu-7-dana/
RAZGOVORI HR, SRB - http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... ng-5-dana/

Ovi u BHT uzmu 30KM i onda ti kao dozvole 30 dana da surfaš po 0,12KM/MB :lol: :lol: :lol:
Pa bolje kupiti eronetovu hej karticu na trafici, aktivirati internet i otputovati u Evropu.

Ne mogu da vjerujem šta sve korisnici kupuju :-) :-) :-) :-) ...Neka me neko demantuje ako sam ove Travel pakete pogrešno protumačio. Ne bi me iznenadilo koliko konfuzno objavljuju ponude i akcije.
Ma ERONET nije ni tolko skup bez ovih opcija kad si u romingu
strongmen

#5957 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

6 KM za 30 minuta roaming razgovora u okviru 7 dana takođe sasvim ok ponuda
beni-bu-man

#5958 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

Image
nagibSA

#5959 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

strongmen wrote:6 KM za 30 minuta roaming razgovora u okviru 7 dana takođe sasvim ok ponuda
Sta ja govorim druze, i to prema svima u tim drzavama i prema svima u BiH, sasvim ok ponuda. Otputujes negdje na par dana uplatis sebi i miran ako zatreba.

Za net manje/vise, ogrebao bi se za wifi negdje.

Dobra stvar je i Unify od SBBa, nisam koristio nikad, ne znam kakva je dostupnost u regionu i sire.
getriba

#5960 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

nagibSA wrote:
strongmen wrote:6 KM za 30 minuta roaming razgovora u okviru 7 dana takođe sasvim ok ponuda
Sta ja govorim druze, i to prema svima u tim drzavama i prema svima u BiH, sasvim ok ponuda. Otputujes negdje na par dana uplatis sebi i miran ako zatreba.

Dobra stvar je i Unify od SBBa, nisam koristio nikad, ne znam kakva je dostupnost u regionu i sire.
Upravo tako.
Poanta je da je stalna ponuda za sve korisnike eroneta bez obzira da li si pod ugovorom ili ne. Prihvatljive su cijene a imaš opciju izbora dan, 5 dana, 30 dana.
diablobih

#5961 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

nagibSA wrote:

Unifi radi, ali bit ce bolji kada i nama zvanicno daju unifi travel.
strongmen

#5962 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

ušuti se.onaj bhtelekomovac
a bio se raspojaso sa reklamama jadnh ponuda bhtelekoma, ubjedljivo najgoreg operatera
strongmen

#5963 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

novi operater od 1.maja
http://zona.ba/mobilna-telefonija
za 17.5 KM
75 minuta i 500 MB

glupani su gori i od bhtelekoma :lol:
beni-bu-man

#5964 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

strongmen wrote:novi operater od 1.maja
za 17.5 KM
75 minuta i 500 MB

ovi nisu dobri u glavi
MTV

#5965 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by MTV »

Koriste eronetovu infrastukturu.
Image
strongmen

#5966 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

beni-bu-man wrote:
strongmen wrote:novi operater od 1.maja
za 17.5 KM
75 minuta i 500 MB

ovi nisu dobri u glavi
nova jedinica za najgoreg

ono....do sada je bilo, ti i ti su bolji od bhtelekoma (kao najgoreg) dva, tri... puta
puz_u_salati

#5967 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

Pozdrav,

Trebam savjet. Želim prenijeti broj iz BH Telecom-a na neku drugu mrežu ali se još nisam odlučio za koju. Hallo i GoFree mi najviše odgovaraju pa želio bih čuti vaše mišljenje. Dakle trebao bi mi neki balans jeftinih razgovora i sms-a te zadovoljavajućeg internet saobraćaja (ništa puno i pretjerano) pa nisam baš siguran koje od ove dvije mreže mi to mogu ponuditi i koja nudi najveće benefite za prijenos broja? HTE i mtel mi ne odgovaraju nikako.
strongmen

#5968 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

eronetova slagalica ti je najbolja za puno minuta
za 10 KM 200 minuta
to niko ne daje
ako preneseš broj imaš 12 mjeseci poklon po 500 MB
za 5 KM možeš uz uduplavanje imat 1 GB i onih 0.5 GB poklona
daje solidnih 1.5 GB
dakle za 15 KM imaš 200 minuta i 1.5 GB

prednost GOfree je internet
za 10 KM 3 GB i nakon tih potrošenih 3 gb po max brzini ide flat na 128 kbps
prednost je i obračunska sekunda i 0.15 po minuti, ali opet to ne može bit ni približno Slagalici gdje minuta dođe 0.05 KM

haloo sa novim tarifama takođe nije loš, nešto slično slagalici samo uz još veću fleksibilnost kombinovanja minuta i MB ali ipak skuplje minute nego na Slagalici
naročita prednost je ako imaš komunikaciju sa drugim haloo brojevima kada je praktično priča besplatna
puz_u_salati

#5969 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

strongmen wrote:eronetova slagalica ti je najbolja za puno minuta
za 10 KM 200 minuta
to niko ne daje
ako preneseš broj imaš 12 mjeseci poklon po 500 MB
za 5 KM možeš uz uduplavanje imat 1 GB i onih 0.5 GB poklona
daje solidnih 1.5 GB
dakle za 15 KM imaš 200 minuta i 1.5 GB

prednost GOfree je internet
za 10 KM 3 GB i nakon tih potrošenih 3 gb po max brzini ide flat na 128 kbps
prednost je i obračunska sekunda i 0.15 po minuti, ali opet to ne može bit ni približno Slagalici gdje minuta dođe 0.05 KM

haloo sa novim tarifama takođe nije loš, nešto slično slagalici samo uz još veću fleksibilnost kombinovanja minuta i MB ali ipak skuplje minute nego na Slagalici
naročita prednost je ako imaš komunikaciju sa drugim haloo brojevima kada je praktično priča besplatna
Hvala puno, razmisliću o ovome. Opet, šta god da uzmem povoljnije je od BHT-a.
V3dran

#5970 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by V3dran »

Dakle kupim haloo broj, kupim dopunu i aktiviram internet 2GB + 2GB koji vrijedi 30 dana. U medjuvremenu kredit istekne, blokiraju i internet koji sam redovno platio. Hajde nadopunio sam ali mislim da nije fer
strongmen

#5971 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

nema tu šta nije fer
takva su pravila i tako je kod svih operatera
validnost trajanja dopune je glavna
njenim istekom prestaje aktivnost broja pa i interneta
da nisi cigančio nego uplatio 10 KM što daje validnost od 3 mjeseca, to ti se ne bi desilo
V3dran

#5972 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by V3dran »

strongmen wrote:nema tu šta nije fer
takva su pravila i tako je kod svih operatera
validnost trajanja dopune je glavna
njenim istekom prestaje aktivnost broja pa i interneta
da nisi cigančio nego uplatio 10 KM što daje validnost od 3 mjeseca, to ti se ne bi desilo
Nadopunio sam sad, nisam znao da tako kratko traje.
Ali realno samo kod nas dopuna moze da traje 5, 10, 25 dana pa čak se moze aktivirati usluga koja traje duže od validnosti samog broja (ok, možda i kod susjeda)
Posmatrac_007

#5973 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

puz_u_salati wrote:Pozdrav,

Trebam savjet. Želim prenijeti broj iz BH Telecom-a na neku drugu mrežu ali se još nisam odlučio za koju. Hallo i GoFree mi najviše odgovaraju pa želio bih čuti vaše mišljenje. Dakle trebao bi mi neki balans jeftinih razgovora i sms-a te zadovoljavajućeg internet saobraćaja (ništa puno i pretjerano) pa nisam baš siguran koje od ove dvije mreže mi to mogu ponuditi i koja nudi najveće benefite za prijenos broja? HTE i mtel mi ne odgovaraju nikako.
Ako planiraš koristiti mobilni internet za Viber pozive i ostale (Messenger i Skype pozivi) zaobiđi mtel u širokom krugu. Internet kod mtela nije za pozive, mreža je jako nestabilna. Najstabilniji je BHT a Eronet/Haloo za nijansu lošiji. BHT u gradovima koristi isključivo 2100MHZ za 3G pa je stabilnost dobra ali signal loš u zgradama a Eronet i Mtel i u gradovima koriste 3G na 900mzh pa je signal bolji od BHT-a ali stabilnost kod mtela katastrofa. Eronet/Haloo i uprkos ovom signalu na 900 imaju i dobar signal a i može se razgovarati preko VOIP-a bez problema.
beni-bu-man

#5975 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

diablobih wrote:Nigdje veze, cuj nestabilna mreza hahahha
Pravo los, tegoba
Super25 NET
Image
Post Reply