jedna takva je danas u Maglaju, Kakanjska firma DELTA PETROL je dopremila svoje specijalno vozilo za čišćenje i 6 radnika da pomažu u čišćenjumenuet wrote:

Moderator: anex
jedna takva je danas u Maglaju, Kakanjska firma DELTA PETROL je dopremila svoje specijalno vozilo za čišćenje i 6 radnika da pomažu u čišćenjumenuet wrote:

"Inicijativa Vlade FBiH da se vanredna situacija proglasi na nivou BiH, a oni neće da je proglase u Federaciji BiH je lakrdija. Mislim kako je to samo igra i politiziranje pojedinaca. Sigurno je bilo više nego očekivano i potrebno da Vlada FBiH u uslovima kada je pola entiteta pogođeno poplavama proglasi vanredno stanje na teritoriji Federacije BiH. Da je Vlada FBiH proglasila vanredno stanje u Federaciji BiH, a Vlada RS je to već učinila za teritorij RS-a de facto bi imali proglašeno vanredno stanje u cijloj BiH", ocijenio je Nović.
Proglašeno vanredno stanje u Republici Srpskoj
„Situacija u Bijeljini i Šamcu je dramatična, ali zahvaljujući pomoći Slovenije, Hrvatske i OS BiH, stigli su veliki helikopteri koji značajno olakšavaju transport pomoći u te dvije opštine“, naglasila je premijerka RS Željka Cvijanović.
Veličina slova: Smanji slova Povećaj slova
Objavljeno 17.05.2014. u 14:33
Ovo se zove drzava organizacija.Uvijek tu da pomognumenuet wrote:
100% se desavalo ranijih godina, ljudi pricali, poznanici upravo o ovome o cemu govori #rovac13Havatar wrote:Jel to 100% tacnorovac13 wrote:Znaci ne mogu da vjerujem.
Pored save s nase strane straza svako malo,zato sto su iz hrvatske vec pokusavali preci ovamo i probit bosanski nasip da bi se sava izlila u bosnu.
Sve mislim da sam sve vidio.Dokle vise.
Postoji razlika, zakonski, u terminima "prirodna nesreca" i "vanredno stanje".Innovation wrote:Vlada FBiH: Proglašeno stanje prirodne nesreće
Vlada Federacije BiH je danas na telefonski održanoj sjednici, na prijedlog Federalnog štaba civilne zaštite, donijela Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije BiH nastalog zbog kišnih padavina koje su prouzrokovale izlijevanje rijeka i bujičnih potoka iz korita i plavljenja velikog broja infrastrukturnih i stambenih objekata, kao i poljoprivrednog i drugog zemljišta.
Vrijeme objave: 15.05.2014 15:58
Vijesti
BiH
18.05.2014. u 15:03
Sredoje Nović: Inicijativa o proglašenju vanrednog stanja u BiH zakašnjela.
"Inicijativa Vlade FBiH da se vanredna situacija proglasi na nivou BiH, a oni neće da je proglase u Federaciji BiH je lakrdija. Mislim kako je to samo igra i politiziranje pojedinaca. Sigurno je bilo više nego očekivano i potrebno da Vlada FBiH u uslovima kada je pola entiteta pogođeno poplavama proglasi vanredno stanje na teritoriji Federacije BiH. Da je Vlada FBiH proglasila vanredno stanje u Federaciji BiH, a Vlada RS je to već učinila za teritorij RS-a de facto bi imali proglašeno vanredno stanje u cijloj BiH", ocijenio je Nović.
Mislim da ovakav tip pucanja zasitite od poplava nije prirodan:rovac13 wrote:Znaci ne mogu da vjerujem.
Pored save s nase strane straza svako malo,zato sto su iz hrvatske vec pokusavali preci ovamo i probit bosanski nasip da bi se sava izlila u bosnu.
Sve mislim da sam sve vidio.Dokle vise.

Ovi konkretno na slici idu za Srbijumenuet wrote:
Tako i ja cujem, ja sam u sjevero-istocnom dijelu, u blizini naselja Badre koje je strasno ugrozeno klizistem, kise jos nema, a nadam se da nece biti jer mislim da u Badrama ne bi izdrzali jos jedne obilne padavinewannabe_ultra wrote:u tuzli prolom oblaka ?

wannabe_ultra wrote:u tuzli prolom oblaka ?
Sitnawannabe_ultra wrote:u tuzli prolom oblaka ?
Boga mi kod mene poce kisa da pada nevjerovatno zestinom, kojom nije padala zadnja 2 ili 3 dana, sigurno.ćiribiribela wrote:wannabe_ultra wrote:u tuzli prolom oblaka ?
Ma nije, sitna neka kisa pada.
To su minirali da se voda može povuc,nije ta magistrala od polpave stradalakakavdanakneiskustvu wrote:nOrMaLaC wrote:
Dragi prijatelji, Do Posavine se ne moze dalje od Doboja.
ovo m-17,bože sačuvaj
nista opasnoguber90 wrote:Boga mi kod mene poce kisa da pada nevjerovatno zestinom, kojom nije padala zadnja 2 ili 3 dana, sigurno.ćiribiribela wrote:wannabe_ultra wrote:u tuzli prolom oblaka ?
Ma nije, sitna neka kisa pada.

It_is_a_Leclerc wrote:Ko pozove 090 - 291 - 090 možete pričati sa Seom, Džekom, Emirom i drugima i usput donirati 2 marke za banku koštane srži u BIH (ljudi, to je nevjerovatno važno), a dio će se preusmjeriti za poplavljena područja.