juga 1950.-1990.
-
KENJAC
#5951 Re: juga 1950.-1990.
Slusaj vamo Montenegrino ! Il si s nama il si protiv ? Ne mozes tako pehlivanit. Hocu da pravim neki spisak, tek toliko da imamo sta radit kad se na vlast radimo, pa bih te zamolio da mi odgovoris bez vrdanja! Jesi li sa nama ili si sa njima ? Jel ti vaznije čojstvo il Srpstvo ? Jel ti drazi Lovcen i Vladika ili NATO okupator ! Priznajes li novonastale prćije ili ti je Juga jedina domovina ?
- Filter
#5952 Re: juga 1950.-1990.
Uz maršala Tita, junačkoga sina
nas neće ni pakao smest'.
Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo
i čvrsto stiskamo pest.
Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo,
Slavenstva smo drevnoga čest.
Ko drukčije kaže, kleveće i laže,
Našu će osjetit' pest.
Sve prste na ruci u jadu i muci
Partizanska stvorila je svijest.
Pa sad kad i treba, do Sunca do neba
Visoko mi dižemo pest.
kenjac, ako nisi stao u stavu mirno dok si ovo citao... nista od tebe
tebi na obraz ako lagis
i čvrsto stiskamo pest.
Našu će osjetit' pest.
Visoko mi dižemo pest.
tebi na obraz ako lagis
- Banksy
#5953 Re: juga 1950.-1990.
Djevojko u sukobu s Titom...
Glede teme, raspoloženje mi varira, na dnevnoj bazi... Jedan dan https://www.youtube.com/watch?v=K8oOWe3z9Xk ,
drugi

Glede teme, raspoloženje mi varira, na dnevnoj bazi... Jedan dan https://www.youtube.com/watch?v=K8oOWe3z9Xk ,
drugi

-
KENJAC
#5954 Re: juga 1950.-1990.
Prvo, pravi Pionir nikad ne laze. Drugo, ovo citam u 15:50 i taman sam sjeo od stava mirno 15:05 ! A da mi je srce zaigralo kad sam ovo citao, jes brate i te kako !Filter wrote:Uz maršala Tita, junačkoga sina
i čvrsto stiskamo pest.
Našu će osjetit' pest.
Visoko mi dižemo pest.
tebi na obraz ako lagis
-
KENJAC
#5955 Re: juga 1950.-1990.
Izvini , ali ovaj link je zešći kretenizam !Banksy wrote:Djevojko u sukobu s Titom...
drugi
- Filter
#5956 Re: juga 1950.-1990.
sirene u 3:05 i svi stojimo mirno... bilo je nekog smisla u svemu tomeKENJAC wrote: Prvo, pravi Pionir nikad ne laze. Drugo, ovo citam u 15:50 i taman sam sjeo od stava mirno 15:05 ! A da mi je srce zaigralo kad sam ovo citao, jes brate i te kako !
-
detroit-mercy
#5957 Re: juga 1950.-1990.
Ah taj Goli Otok, formiran prevnsteno kad je trajala borba za vlast izmedju dviju struja. Mnogi hard core komunisti, slijepi sljedbenici partije, nosioci spomenice od prvog dana do onih koji se nisu nekome svidjali iz bilo kog razloga (dobra sluzba, dobra zena, dobra kuca/imanje) su zavrsili na njemu. Da bi na kraju postao zatvor za sitne kriminalce.KENJAC wrote:Na danasnji dan prije 37 godina , na Klinickom Centru u Ljubljani, prestalo je da kuca srce jedinog mog komandanta.
Druze Stari, dvije ti stvari necu oprostiti. Prvo , sto ne zavrsi zapoceto sa Golim Otokom! Drugo , sto si umro mlad, sto ne pozivi barem do moje penzije.
Sve ostalo si uradio , nebi ni ja bolje! Hvala ti , komandante !
Sta urbane legenda napravi od tog mjesta
- listopad
#5958 Re: juga 1950.-1990.
Sta ima u Detroitu?detroit-mercy wrote:Ah taj Goli Otok, formiran prevnsteno kad je trajala borba za vlast izmedju dviju struja. Mnogi hard core komunisti, slijepi sljedbenici partije, nosioci spomenice od prvog dana do onih koji se nisu nekome svidjali iz bilo kog razloga (dobra sluzba, dobra zena, dobra kuca/imanje) su zavrsili na njemu. Da bi na kraju postao zatvor za sitne kriminalce.KENJAC wrote:Na danasnji dan prije 37 godina , na Klinickom Centru u Ljubljani, prestalo je da kuca srce jedinog mog komandanta.
Druze Stari, dvije ti stvari necu oprostiti. Prvo , sto ne zavrsi zapoceto sa Golim Otokom! Drugo , sto si umro mlad, sto ne pozivi barem do moje penzije.
Sta urbane legenda napravi od tog mjestatako ispade da je Tito pozatvarao neprijatelje drzave- nacinliste, cetnike i ustase tamo
. Malo morgen, oni sto razbise drzavu svi su pozavrsavali najvise partijske skole i kurseve utemljene od strane koga
.
Sasvim je tocno da je Goli otok bio otvoren za pristalice Informbiroa, ali i za fasiste i to od prvog dana.
-
detroit-mercy
#5960 Re: juga 1950.-1990.
Says who, Historiografski Zavod Univeriteta u Travnikulistopad wrote:Sta ima u Detroitu?detroit-mercy wrote:Ah taj Goli Otok, formiran prevnsteno kad je trajala borba za vlast izmedju dviju struja. Mnogi hard core komunisti, slijepi sljedbenici partije, nosioci spomenice od prvog dana do onih koji se nisu nekome svidjali iz bilo kog razloga (dobra sluzba, dobra zena, dobra kuca/imanje) su zavrsili na njemu. Da bi na kraju postao zatvor za sitne kriminalce.KENJAC wrote:Na danasnji dan prije 37 godina , na Klinickom Centru u Ljubljani, prestalo je da kuca srce jedinog mog komandanta.
Sta urbane legenda napravi od tog mjestatako ispade da je Tito pozatvarao neprijatelje drzave- nacinliste, cetnike i ustase tamo
. Malo morgen, oni sto razbise drzavu svi su pozavrsavali najvise partijske skole i kurseve utemljene od strane koga
.
Sasvim je tocno da je Goli otok bio otvoren za pristalice Informbiroa, ali i za fasiste i to od prvog dana.
Tito dragi ,ustani da vidis sta ti rade
-
KENJAC
#5961 Re: juga 1950.-1990.
Goli Otok se uzima kao sinonim borbe protiv onih kojima nije valjao sistem tadasnje Jugoslavije. Naravo imao je prizvuke licne osveste kao i svaka druga drustvena pomjeranja. Tacno je i to da je dosta nevinih tamo odlezalo. Tacno je i to da je samo neko ko je iznio najtezu borbu protiv fasizma se mogao izjasniti za rezoluciju Inform-Biroa. Biti za Staljina nije mogao bit neko ko je fasista. Ali je tacno i to da nije samo fasizam prijetio mladoj drzavi. Sjetite se samo kako je bila unistena Ceska, Rumunija, Madjarska...! Jugoslavija je bila Amerika za Madjarsku sedamdesetih i osamdesetih.
Ponavljam, bilo je i te kako nevinih.
Naravno, sad je lako plasirat price tipa ovih " imo dobru zenu, imo dobar stan...." Dosta ima izmisljanja, ali realno, bilo je i toga.
Da imam vlast , ja bi i danas drzo otvoren Goli ! 24/h 7/7 , 365 ! Pa ...bilo bi i nevinih. Jebi ga !
Naravno, sad je lako plasirat price tipa ovih " imo dobru zenu, imo dobar stan...." Dosta ima izmisljanja, ali realno, bilo je i toga.
Da imam vlast , ja bi i danas drzo otvoren Goli ! 24/h 7/7 , 365 ! Pa ...bilo bi i nevinih. Jebi ga !
-
detroit-mercy
#5962 Re: juga 1950.-1990.
Sve je tacno ali..................KENJAC wrote:Goli Otok se uzima kao sinonim borbe protiv onih kojima nije valjao sistem tadasnje Jugoslavije. Naravo imao je prizvuke licne osveste kao i svaka druga drustvena pomjeranja. Tacno je i to da je dosta nevinih tamo odlezalo. Tacno je i to da je samo neko ko je iznio najtezu borbu protiv fasizma se mogao izjasniti za rezoluciju Inform-Biroa. Biti za Staljina nije mogao bit neko ko je fasista. Ali je tacno i to da nije samo fasizam prijetio mladoj drzavi. Sjetite se samo kako je bila unistena Ceska, Rumunija, Madjarska...! Jugoslavija je bila Amerika za Madjarsku sedamdesetih i osamdesetih.
Stvari treba gledati u kontekstu vremena i kontekstu tog vremena meni je jasno sta je taj Goli Otok, ali taj i takav Goli Otok je sve samo ne ono u sta je narastao kroz tu vasu urbanu legendu.
Jer Jugu sigurno ne bi unistili zatvorenici Golog Otoka, velika vecina njih su bili tvrdokorni Jugosi, nego su je unistili sinovi nasljednici ovih sto oformise Goli Otok. Koji apsurd, zar ne
-
KENJAC
#5963 Re: juga 1950.-1990.
Jest ! Jebem im ja mater !
Meni bi sto puta lakse palo da je Jugu razvalio neko iz vana. Cinjenica da smo je razvali mi , iznutra, me budi po noci!
Meni bi sto puta lakse palo da je Jugu razvalio neko iz vana. Cinjenica da smo je razvali mi , iznutra, me budi po noci!
- Edin H.
#5964 Re: juga 1950.-1990.
Oliver Plakar
- Connaisseur Karlin
#5965 Re: juga 1950.-1990.
genijalacEdin H. wrote:Oliver Plakar![]()
- uglavnomja
#5966 Re: juga 1950.-1990.
Edin H. wrote:Oliver Plakar![]()
- ¤ jelena ¤
#5967 Re: juga 1950.-1990.
Kakva boja glasa, dikcija, intonacija...muzika za uši, i to klasična, u poređenju s današnjim voditeljima uzduž i poprijeko ex yu medijskog prostora.uglavnomja wrote:Edin H. wrote:Oliver Plakar![]()
![]()
![]()
Milina.
-
KENJAC
#5968 Re: juga 1950.-1990.
Pita ovu zensku "odakle dolazite" a ona - Iz Beograda !
Meni srce stade. Kontam sad ce je iz sve snage sakom u glavu !
A onda se sjetim da je to u doba nase Juge .....
Eeeeh, nista ....odoh spavat !
A onda, opet kontam, mozda su im gume na autu izrezali kad su izasli...
Jesu , al da ti ne kazem. Nasla bi ih murija i odrala kozu.
Ostaje mi samo nada da ih je konobar u Esplanadi zavrnuo, kad je po naglasku skonto ko su!
Meni srce stade. Kontam sad ce je iz sve snage sakom u glavu !
A onda se sjetim da je to u doba nase Juge .....
Eeeeh, nista ....odoh spavat !
A onda, opet kontam, mozda su im gume na autu izrezali kad su izasli...
Jesu , al da ti ne kazem. Nasla bi ih murija i odrala kozu.
Ostaje mi samo nada da ih je konobar u Esplanadi zavrnuo, kad je po naglasku skonto ko su!
- ¤ jelena ¤
#5969 Re: juga 1950.-1990.
Da prostiš...odlična ti ta ideja da ideš spavat.
-
KENJAC
#5970 Re: juga 1950.-1990.
...ne mogu ! Razbio mi se san ! Nego, sta ti mislis, jesu li nasli na haubi ekserom napisano " U " ?¤ jelena ¤ wrote:![]()
Da prostiš...odlična ti ta ideja da ideš spavat.
-
radostan dan
#5971 Re: juga 1950.-1990.
Ne moze kenjac danas da spava, on danas 04.05. citav dan bdi, sve do petka u 15.05, kad smjenu, po kazni, preuzima.gojeni h..
-
KENJAC
#5973 Re: juga 1950.-1990.
Kako cu da spavam dok idem pješke u Uzičku 15 ?radostan dan wrote:Ne moze kenjac danas da spava, on danas 04.05. citav dan bdi, sve do petka u 15.05, kad smjenu, po kazni, preuzima.gojeni h..
- muha_sa
- muha_sa
#5975 Re: juga 1950.-1990.
http://novayugoslavia.blogspot.ba/2017/ ... izani.htmlKENJAC wrote:Kako cu da spavam dok idem pješke u Uzičku 15 ?radostan dan wrote:Ne moze kenjac danas da spava, on danas 04.05. citav dan bdi, sve do petka u 15.05, kad smjenu, po kazni, preuzima.gojeni h..