Sto me odmah napadas? Samo sam dao pojasnjenje i mislim da sam bio "pristojan". Tvoj odgovr je implicirao neko mijenjanje iz centrale onako odokativno i kada se njima cefne (valjda je ovo podrazumjevalo i intervenciju nekog od uposlenika sto nije slucaj u stvarnosti). Ja sam samo dao dodatno pojasnjenje na pitanje koje je covjek postavio. Niti sam koga uvrijedio niti sam se trudio ispasti pametan. Da sam htio da se "isprsim" koristio bih tehnicke izraze u prethodnom komentaru umjesto ovih zargonskih koje sam uglavnom stavljao pod navodnike da bi covjek bolje razumio o cemu govorim. Kada budem htio da se pravim pametan budi siguran da neces imati pojma o cemu pricam.Ellinor wrote:
Hajd sad objasni kako to nije mijenjanje "iz centrale" naspram mijenjanja resetovanjem modema i obavezno se, opet, potrudi ispasti pametan.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
iceman2010
#5951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- semirsar
#5952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izgradili su ti ovdje takav imidz, da je l' samo zines da udahnes zraka, vec lete salve napada i optuzbi za zavjeru itd...iceman2010 wrote:Sto me odmah napadas? Samo sam dao pojasnjenje i mislim da sam bio "pristojan"...Ellinor wrote:
Hajd sad objasni kako to nije mijenjanje "iz centrale" naspram mijenjanja resetovanjem modema i obavezno se, opet, potrudi ispasti pametan.
Paranoja, sta li vec... ne mres ti u nji'ovim ocima vise nikad biti dobar, ma koliko god davao tacne i precizne a ipak pojednostavljene odgovore na pitanja obicnih korisnika
-
iceman2010
#5953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
semirsar wrote:Izgradili su ti ovdje takav imidz, da je l' samo zines da udahnes zraka, vec lete salve napada i optuzbi za zavjeru itd...iceman2010 wrote:Sto me odmah napadas? Samo sam dao pojasnjenje i mislim da sam bio "pristojan"...Ellinor wrote:
Paranoja, sta li vec... ne mres ti u nji'ovim ocima vise nikad biti dobar, ma koliko god davao tacne i precizne a ipak pojednostavljene odgovore na pitanja obicnih korisnika
Ma razumijem ja to, ali fakat pazim u posljednje vrijeme na to da se sto manje javljam na teme drugih operatera i kada se javim uglavnom je nesto ovog tipa. Niti pod...vam niti s..m o usluzi i sl. Mislim da bi neki trebali vise obratiti paznju na ono sta je napisano, a manje na to ko je to napisao.
- ExNihilo
#5954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Najsrdačnije bih te zamolio da mi detaljno objasniš kako moje dvije riječi ("iz centrale") impliciraju ovo:iceman2010 wrote:Sto me odmah napadas? Samo sam dao pojasnjenje i mislim da sam bio "pristojan". Tvoj odgovr je implicirao neko mijenjanje iz centrale onako odokativno i kada se njima cefne (valjda je ovo podrazumjevalo i intervenciju nekog od uposlenika sto nije slucaj u stvarnosti). Ja sam samo dao dodatno pojasnjenje na pitanje koje je covjek postavio. Niti sam koga uvrijedio niti sam se trudio ispasti pametan. Da sam htio da se "isprsim" koristio bih tehnicke izraze u prethodnom komentaru umjesto ovih zargonskih koje sam uglavnom stavljao pod navodnike da bi covjek bolje razumio o cemu govorim. Kada budem htio da se pravim pametan budi siguran da neces imati pojma o cemu pricam.Ellinor wrote:
Iz mog odgovora mogu se zaključiti samo 2 stvari: 1. korisnik ne može sam mijenjati IP 2. Istu mijenja Telemach. Šta je tu ustvari "netačno", kako kažeš?Tvoj odgovr je implicirao neko mijenjanje iz centrale onako odokativno i kada se njima cefne (valjda je ovo podrazumjevalo i intervenciju nekog od uposlenika sto nije slucaj u stvarnosti).
Pun mi qraz "stručnjaka" što "eskpertizu" dokazuju po forumu, s čim ti imaš popriličan staž na ovoj temi, valjda vođeni samarićanskom željom da svoje znanje simplificirano približe ostatku pučanstva. Samo nekad vam se omakne u pokušaju spuštanja na naš nivo, pa se ne možete sjetiti BHS riječ za "lease"
-
Kralj Tvrtko I.
#5955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ka'ce otvorenje telemacha u Zenici??
-
iceman2010
#5956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaista nemam namjeru da idem u daljnju raspravu, pogotovo ne na nivou koji podrazumjeva upotrebu Klaica. Ipak to nije moja specijalnost.
Medjutim, kada kazes "mijenjaju" to podrazumjeva obicno ljude i to mnozinu. Obicno se ne radi o robotima, a pogotovo se tesko moze misliti na servere. neka ovo bude moj posljednji komentar na ovu raspravu jer ne zelim da me pojedinci jos vise zamrze. Uzivaj u prelijepoj noci i nemoj mi se naci sta uvrijedjen. Nisam imao lose namjere. 
- dale cooper
#5957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li ko ima li Telemach kakve planove za Tuzlu? Kod nas je ponuda tv kanala očajna. 
-
Titanium009
#5958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako da na Telemach Moj Portalu resetiram lozinku ? Ima li ta opcija uopšte ?
- chudjenhe
#5959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
jel do mene il...sta da radim
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nikako, osim da se probas ajviti supportu jer im to ne radi.Titanium009 wrote:Kako da na Telemach Moj Portalu resetiram lozinku ? Ima li ta opcija uopšte ?
Loguj se na mojtelemach.ba i idi na zamjena d3go uredjaja i izbrisi uredjaje. Za 24h ce biti opet moguce.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
-
kakavdanakneiskustvu
#5961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hoće li biti novih kanala uskoro?
-
doff
#5962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uđi na mojtelemach, izaberiu karticu D3GO pa na zamjena D3GO uređaja i obriši sve prijavljenje. Nakon toga ćeš tek nakon 24h moći ponovo pristupiti usluzi.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
- chudjenhe
#5963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
un1ted wrote:Loguj se na mojtelemach.ba i idi na zamjena d3go uredjaja i izbrisi uredjaje. Za 24h ce biti opet moguce.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
kakvo im je to sranje, pa samo sam s laptopa pristupaodoff wrote:Uđi na mojtelemach, izaberiu karticu D3GO pa na zamjena D3GO uređaja i obriši sve prijavljenje. Nakon toga ćeš tek nakon 24h moći ponovo pristupiti usluzi.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MOzda si reinstalriao sistem ili je problem s webright pluginom koji zeza i prijavi vise uredjaja 
- dječak sa šibicama
#5965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li obarao sistem, ako jesi, svaki novi put ga d3go registruje kao novi racunar.chudjenhe wrote:un1ted wrote:Loguj se na mojtelemach.ba i idi na zamjena d3go uredjaja i izbrisi uredjaje. Za 24h ce biti opet moguce.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
jel do mene il...sta da radimkakvo im je to sranje, pa samo sam s laptopa pristupaodoff wrote:Uđi na mojtelemach, izaberiu karticu D3GO pa na zamjena D3GO uređaja i obriši sve prijavljenje. Nakon toga ćeš tek nakon 24h moći ponovo pristupiti usluzi.chudjenhe wrote:javlja mi da mi je registrovano previse uredjaja, a samo sam laptopom pristupao
Udji na njihovu stranicu, na svoj nalog, obrisi sve uredjaje i sutra ces moci koristiti uslugu. Drugi nacin ne postoji.
- chudjenhe
#5966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
radio sam reinstalaciju OS
hvala vam
evo usao sam i obrisao
hvala vam
- dječak sa šibicama
#5967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa da, tako je i meni, koristim d3go samo na svom racunaru i tabletu, obarao sistem i slucajno skuzio po datumu registracije "novog" uredjaja, da je to onaj dan kad sam obarao sistem i da je nakon toga isti racunar prepoznao kao novi.
- un1ted
#5968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbga, vrsi zapis iz browsera a ne mac adrese, zato se to i desava.
- Telemach
#5969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vaša reklamacija je proslijeđena nadležnom sektoru, provjerićemo i korigovati sve što je potrebno u najkraćem roku.Ellinor wrote:@Telemach
Ellinor wrote:Već danima imam problema s brzinom, koja drastično varira i ne prelazi 10 MB/s. Imam duo paket. Zamolio bih Telemacha da reagira.
-
GoodTaste
#5970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristimo trio paket (internet, telefon, kablovska) i zanima nas jel u to ukljucen i D3GO, bez nekog dodatnog placanja ?
-
StupskaBitanga
#5971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
daGoodTaste wrote:Koristimo trio paket (internet, telefon, kablovska) i zanima nas jel u to ukljucen i D3GO, bez nekog dodatnog placanja ?
-
motorola01
#5972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko se sjecam nije radila ni analogna veliku vecinu vremena i ono sto je radilo, radilo je samo par kanala i jako malo vremena u odnosu na cjelokupni prekid. Evo ovdje ima jos zenicana pa neka me oni isprave ako grijesim..Telemach wrote:Podsjećamo da se umanjenje računa odnosilo na usluge koje su bile u prekidu (D3, tel i net), ne i analognu tv, što rezultira iznosom koji Vam je naveden na fakturi.motorola01 wrote:Evo danas mi stigao racun za prosli mjesec i racun je umanjen za 2,49KM umjesto za 3,99 kako je najavljeno(10 posto)..
-
kakavdanakneiskustvu
#5973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
motorola01 wrote:Koliko se sjecam nije radila ni analogna veliku vecinu vremena i ono sto je radilo, radilo je samo par kanala i jako malo vremena u odnosu na cjelokupni prekid. Evo ovdje ima jos zenicana pa neka me oni isprave ako grijesim..Telemach wrote:Podsjećamo da se umanjenje računa odnosilo na usluge koje su bile u prekidu (D3, tel i net), ne i analognu tv, što rezultira iznosom koji Vam je naveden na fakturi.motorola01 wrote:Evo danas mi stigao racun za prosli mjesec i racun je umanjen za 2,49KM umjesto za 3,99 kako je najavljeno(10 posto)..
tačno,bilo je pola kanala na analognoj
-
motorola01
#5974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde sto je bilo pola kanala, nego sto su samo mozda sat vremena prije nego sto ce ponovo aktivirati D3 pustili i to malo kanala. Jos jedna zanimljivost u vezi te "analogne" koju puste kad nista ne radi. Meni se uvijek pojavi onaj kanal IQS Life na "toj" analognoj, dok recimo sad na ovoj "regularnoj" nema sanse da ga nadjem
.
-
iceman2010
#5975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno i signal za analognu TV dolazi optikom iz Sarajeva, dok Telemach koristi staru centralu Telekabl-a kao backup (drugi programi i druge frekvencije - radi potpuno samostalno u slucaju prekida optike). Zbog toga vjerovatno dolazi do pojave razlicitih programa i vrlo lako moguce da se oni koji su isti nalaze na drugim frekvencijama od onih na kojima su kada je situacija "pod kontrolom". Naravno, ovo je samo moja pretpostavka, ali je sasvim logicno da rade bas tako.motorola01 wrote:Hajde sto je bilo pola kanala, nego sto su samo mozda sat vremena prije nego sto ce ponovo aktivirati D3 pustili i to malo kanala. Jos jedna zanimljivost u vezi te "analogne" koju puste kad nista ne radi. Meni se uvijek pojavi onaj kanal IQS Life na "toj" analognoj, dok recimo sad na ovoj "regularnoj" nema sanse da ga nadjem.