BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
amal1

#59476 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Pozzz...zna li neko da li su oba utora za sim karticu zakljucana na Meizu M6 ???hvala
MTV

#59477 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

beni-bu-man wrote: Pacijent
Dijagnoza
beni-bu-man

#59478 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
beni-bu-man wrote: Pacijent
Dijagnoza
Poseban slucaj, nema dijagnoze, puko.
made_in_sarajevo

#59479 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

TESLA_EDISON wrote:Daljinski od tv se ne kvari jer lijepo isti se odloži u vitrinu te se ne koristi i pazi se na njega budući da je tvoj. Daljinski od telekoma (ili bilo koga drugog) daju se djeci da se igraju, kuci, maci, svako ga gazi i glođe pa onda traži zamjenu. E pa nemere. Fino 28 KM izdvojiš, kupiš novi i vidjećeš kako se taj nikad ne kvari ;)
Ja vec deseti put sigurno pisem i ja lazem, vi znate bolje od mene?

Daljinski koji se koristi na dan otprilike 1h i 30min je prvi koji se.poceo kvariti,a nakon toga daljinski koji se cesce koristi. Nema djece, nema zivotinja, nema poplave, skakanje napona, pozara, malih zelenih, komsija da udje preko prozora znaci bas nista. Ista kolicina koristenja daljinskih na LG televizorima i rade jos uvijek.nakon 15 godina. Pa kako jebem ga, ali sigurno ja lazem. Rezo suho meso na daljinskom.

Sve dok sam pod obaveznim trajanjem ugovora, dok rentam opremu i sve sto se.pokvari zato sto telekomu prodaju muda pod bubrege marke od mene nece vidjeti za ovakve stvari.

Ovo copy paste prica pojedinaca kao od prije par godina kad je islo ubjedjivanje "5mbita vam je previse, sta ce ti 20mbita". U telekomu sve hadzije i postenjacine.
semirsar

#59480 Re: BHTelecom All About

Post by semirsar »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:Daljinski od tv se ne kvari jer lijepo isti se odloži u vitrinu te se ne koristi i pazi se na njega budući da je tvoj. Daljinski od telekoma (ili bilo koga drugog) daju se djeci da se igraju, kuci, maci, svako ga gazi i glođe pa onda traži zamjenu. E pa nemere. Fino 28 KM izdvojiš, kupiš novi i vidjećeš kako se taj nikad ne kvari ;)
U mene mi anamotamo dva daljinska rade od oktobra 2012. Par puta su pali sa kreveta/kauca na pod. Veci je problem sto su se neke oznake obrisale sa tipki i kad se baterija isprazni nece neke tipke da reaguju ili jako tesko reaguju a kad su nove baterije radi jako dobro. Nit se daljinski cuva ko oci u glavi nit gazi. Nepokvarili se. :mrgreen:
meni kod mogami "milog" provajdera sta god sam trazio od opreme, to sam vec sutridan i dobio, stb, daljinski, ruter... jbm_mu... trazio bih i tu cvajnciku sto Nikola_Tomas_Halva spominje, pu, kud to ne znadoh prije.. :shock: :-)
TESLA_EDISON wrote:
beni-bu-man wrote:
MTV wrote: duffy_duck je Telemachov korisnik koji je utripovao da radi na Novoj BH a prije nekoliko godina na oficijalnom Telemach forumu je glumio oficijelnu podrsku. Odmah nakon toga je ugasen forum.
Seres :shock:
Živa istina. Nick mu je bio AdrijanMijic. Uspio je na Telemach forumu dobiti ban gdje niko nikada nije banovan. Nakon toga su mu kontaktirali "nosioca ugovora" i nije ga bilo duže vremena i sad evo ga opet. Kako je krenuo, ima tužbu da fasuje :D.
ma nemres lika zaboravit', za anala je :mrgreen:
ovdje ga ja prvi provalih pa se i drugi sjetise..
ne mres povjerovati ali ziva istina, reg'o sam se kao on, samo u formi "prezime.ime" i pisao kao on. Povilenio je blago receno, sve dok nije sam sebe poceo citirati i pisati, ja sam pravi A.M, on je fake, vaki je naki je, i da mu se nista ne vjeruje jerbo je veliki prevarant :pisnuo:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#59481 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

beni-bu-man wrote:
MTV wrote:
un1ted wrote:
Hoce li telekom pojeftiniti ili poboljšati uslugu slučajno, da se vratim? :)
To je pitanje postavljeno duffiju jer uvijek nesto pametuje kad mu Telemach poskupi a sklon je i petljanju, krizi identiteta itd.
Nije bit posta hoce li Telekom il Telemach poskupiti/pojeftini i unazaditi/unaprijediti uslugu. Ako pratite sta doticni sve pise razumjet cete ako ne onda nista.
cije je on korisnik ???
On nije niciji. Možda mu tata ima ugovor sa Telemachom :D
Maharadza

#59482 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Evo nešto "interesantno" sa HWB foruma a tiče se uhljeba; https://forum.hardwarebase.net/index.ph ... ost-536902

:lol: :run:
escobar__

#59483 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Neka, neka, tako treba kad au stranka, poznanstvo i pare glavni uslovi za posao tamo.
sencobih

#59484 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

a to je trebao onaj monter koji im je priključivao uslugu uraditi kućnu instalaciju u toj biblioteci ? i to postavlja sliku lik koji se hvali da održava instalacije i rješava im probleme, u stvari uzima im pare, a ne radi ništa
made_in_sarajevo

#59486 Re: BHTelecom All About

sencobih wrote:a to je trebao onaj monter koji im je priključivao uslugu uraditi kućnu instalaciju u toj biblioteci ? i to postavlja sliku lik koji se hvali da održava instalacije i rješava im probleme, u stvari uzima im pare, a ne radi ništa
Onda su bar trebali odbiti posao i reci necemo ovako raditi dok ovo ne popravite. Odrzavanje instalacije i ovo sto lik.odrzava it opremu veze jedno sa drugim nema, samo kazem
ado_sar

#59487 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

made_in_sarajevo wrote:
sencobih wrote:a to je trebao onaj monter koji im je priključivao uslugu uraditi kućnu instalaciju u toj biblioteci ? i to postavlja sliku lik koji se hvali da održava instalacije i rješava im probleme, u stvari uzima im pare, a ne radi ništa
Onda su bar trebali odbiti posao i reci necemo ovako raditi dok ovo ne popravite. Odrzavanje instalacije i ovo sto lik.odrzava it opremu veze jedno sa drugim nema, samo kazem
Jasta su. Joj serendatora ovdje na ovoj temi ljudi moji
made_in_sarajevo

#59488 Re: BHTelecom All About

ado_sar wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Jasta su. Joj serendatora ovdje na ovoj temi ljudi moji
ma tako je, zato cu ja mjesec dana provoditi na objektu popravljajuci stvari nakon "majstora" takvih kao ti i ovih montera. nije to nista "joj ovi seru", nego se kulturno odbije izvrsiti posao iz tih i tih razloga, prilozi se slika ako treba i kad se izvrsi popravka instalacije, montira uticnica, spakuje sve na svoje mjesto onda cemo izvrsiti prikljucenje i pustanje u rad. ako smo mi vec seratori i kad je vec bruka odbiti posao onda nek telekom iste sekunde prestane govoriti kako nema tehnicke mogucnosti, nek svima HD puste i nek svima puste minimalne brzine interneta od 50mbita.

da su meni ovako prikopcali i otisli, svaki dan bi slao zalbe i reklamacije, krv bi im na slamku pio jer ovdje je samo pitanje dana kad ce biti "zovi one debile jebem im sve ne radi internet opet". odbiti posao jer se ne moze ispostavati sigurnost , ne moze se garantovati ispravnost usluge,a samim tim pomazes svojoj firmi da ih ljudi ne prozivaju, da nemaju reklamacija, tuzbi i da pomognes svojoj firmi da ne trosi poslije nekad bespotrebne pare,vrijeme,ljude da bi se to popravljalo. ali slabo se to konta u telekomu, deri ko ga jebe nije moje.

ja se smijem kladiti da bi u telemachu radi ovoga neko bez plate ostao za kaznu i to samo iz jednog razloga, telemach je privatnik i privatnik nema preceg posla nego tako bespotrebno slati ljude na 100x istu lokaciju jer nije odma uradjeno kako treba.

polako nadoci ces i ti i telekom i svaki konj koji radi na drzavnoj sisi i ponasa se "boli me kurac nije moje", kao i svaki konj koji radi kod privatnika i isto se ponasa. izgorit ce nesto, poginut ce neko, otice zgrada nekome radi takvog odnosa, polako bit ce mjesta u zatvoru i para za milionske odstete, a kako se svaki dan sve vise takvih pojavljuje i u drzavnim i u privatnim firmama, dan za zatvora i milionske odstete je sve blizi.

ali naravno mi samo seremo, nas je telekom najbolji, ura ura ura
kakaljin

#59489 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Da je tako u Telemachu kao sto kazes. Onda bi ih dosta dobilo otkaz jer sam zvao i ovdje na forumu poslao po predstavniku telemacha da im je kutija od kablova otvorena u haostoru i da vise kablovi iz nje i da je neki monter umjesto svih spojeva promjenio samo dva. Ja sam poruku poslao prije mjesec dana oni su rekli poslati nekoga, ta kutija i dalje stoji kako sam je ja zatekao prije mjesec dana. Znaci niko jos nije dosao da to sredi. A to su kablovi telemacha o kojim oni vode racuna a ne unutrašnji kablovi koje je trebao riješiti vlasnik. Znaci imaju pristup bez ikakvih zapreka pa opet ga nisu uradili.
sencobih

#59490 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Jašta bi telemahu ostao bez posla zbog toga, pa ja sad mogu postaviti barem pet slika samo ispred kuće da izađem kako su kablovi postavljani preko drveća i po fasadama, i usput skinem resiver i modem sa police, objesim da visi, slikam i serem po forumu
howdy

#59491 Re: BHTelecom All About

Post by howdy »

Nedavno sam postao korisnik MojaTV Net paketa :D, brzina interneta dok balavci gledaju tv je sljedeca:

Image

e sad ovako pise na stranici:
U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se isporučiti i veća pristupna brzina u downloadu, maksimalno do 25/1 Mbps.
Jel treba zvat pa molit :D ili trazit stelu da se malo taj internet pogura sa brzinom?

Image
diablobih

#59492 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ma ne treba ti vise. :izet:
beni-bu-man

#59493 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

umene 3G brzi :bih:
Radar71

#59494 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

i previše ti je tih 8 :shock:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#59495 Re: BHTelecom All About

Post by gentoo »

Jel ovi placeni racuni i bodovi za bonusplus vaze samo ako se racun plati do xx u mjesecu ? Sad gledam u augustu nekad dobio 83 boda i to je to.. a placam svaki izdati racun u narednom kalendarskom mjesecu.
Hyperthalamus

#59496 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

gentoo wrote:Jel ovi placeni racuni i bodovi za bonusplus vaze samo ako se racun plati do xx u mjesecu ? Sad gledam u augustu nekad dobio 83 boda i to je to.. a placam svaki izdati racun u narednom kalendarskom mjesecu.
Moras racun koji si dobio u ovom mjesecu platiti do 10-og u narednom mjesecu.
Samso

#59497 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Hyperthalamus wrote:
gentoo wrote:Jel ovi placeni racuni i bodovi za bonusplus vaze samo ako se racun plati do xx u mjesecu ? Sad gledam u augustu nekad dobio 83 boda i to je to.. a placam svaki izdati racun u narednom kalendarskom mjesecu.
Moras racun koji si dobio u ovom mjesecu platiti do 10-og u narednom mjesecu.
a racun na kucnu adresu nikad ne dodje prije 11.u mjesecu.
Hyperthalamus

#59498 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

E taj racun koji nikada ne dodje prije 11.u mjesecu moras platiti prije 10-og u narednom mjesecu. Znaci sad je novembar...u novembru si dobio racun za 10/18...taj racun moras platiti najkasnije na dan 10.12.2018. da bi dobio bodove.
Samso

#59499 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Hyperthalamus wrote:E taj racun koji nikada ne dodje prije 11.u mjesecu moras platiti prije 10-og u narednom mjesecu. Znaci sad je novembar...u novembru si dobio racun za 10/18...taj racun moras platiti najkasnije na dan 10.12.2018. da bi dobio bodove.
Ja ga platim par dana nakon sto dodje na adresu a nekada i isti dan.
alibaba_i_30_godina

#59500 Re: BHTelecom All About

Post by alibaba_i_30_godina »

Sad provjerio, imam 649 bodova i na šta sada to iskoristiti? Na smanjenje mjesečne pretplate samo? :roll:
Locked