BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Samso

#59451 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

ado_sar wrote:
un1ted wrote:
made_in_sarajevo wrote: nece i ne moraju, eto to su njihove rijeci. ja kad sam poceo psovati monterima koji su me naravno blijedo gledali tipa otkud ja kod njih, odakle mi pravo da tu dodje, eh nakon psovanja jer su to sami trazili dobio sam 2 nova daljinska uz rijeci "eto inace ovo nikad ne radimo, ima da se kupi". ja jos pod obaveznim trajanjem ugovora. mozda jedino treba psovati pa eto :mrgreen: . dva puta mi odbijaju reklamaciju za 2 racuna kad mi daljinski nije radio, jer eto usluga je isporucena i briga njih sto je ne mogu saltati kanale.
Hoce i moraju :) Ti placas rentanje te opreme, a ako ista nije ispravna, oni su duzni otkloniti kvar. To je isto da kazes, STB ne radi, nema fizickog ostecenja, ali ti ga moras platiti. Da li ga placas i da li bi platio par stoja za STB? Normalno da ne bi, zato i fataju raju, a posebno penzionere da kupe ovo unverzalno sranje, koje oni dilaju.
daljisnki je potrosna roba, stb nije. Ti potrosio ti nabavi novi.
Lakse onda pokvariti i stb pa nek mijenjaju sve ili otkaz usluge.
beni-bu-man

#59452 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Samso wrote: Lakse onda pokvariti i stb pa nek mijenjaju sve ili otkaz usluge.
shuti sad ce ti rec covjek da ne budes cigan da kupis novi STB :lol: :lol: :lol:
ado_sar

#59453 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

beni-bu-man wrote:
shuti sad ce ti rec covjek da ne budes cigan da kupis novi STB :lol: :lol: :lol:
Ljudi pogani, ali zato ovakve vode i ovakvog zraka nema nigdje
sencobih

#59454 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

beni-bu-man wrote:
un1ted wrote:Normalno da su cigani. Hej, platim dvogodisnji ugovor preko 1200KM i ti pravis problem oko daljinskog? hajde da imaju pravilo, prva zamjena besplatna, druga se naplacuje, ali jok, plati odmah novi, i to uber skupi univerzalni.

Ja došao nakon 3 godine korištenja daljinskog da reklamiram, jednostavno "potrošna roba", red je da ga zamjene, oni se kofrče :) E pa onda daj mi novu opremu, pa se nećemo cigančiti.
Ja sam kod konkurencije, i otisao mi daljinski jednostavno prestao sa radom, pojma nemam sto, nazvao ljude, sutradan dosli donjeli novi iptv box i daljinski. Hvala prijatno, prijatno. Bez ikakvih dodatnih troskova ovo ono.
A nisu ti dali još i cvaju za kafe?
ado81

#59455 Re: BHTelecom All About

Post by ado81 »

ado_sar wrote:
beni-bu-man wrote:
Ljudi pogani, ali zato ovakve vode i ovakvog zraka nema nigdje
Meni punac priključio moja TV i kao benefit imao pravo da bira izmedju moja tv flix i jos nesto ili dodatni resiver i snimalicu na 6 mjeseci.Nije ni znao za te benefite, jedino je pitao montera kad je dosao za jos jedan resiver a ovaj mu odgovorio kao tek na proljece i košta oko 4 km. Kad sam ja dosao i vidio u ugovoru da je kao izabrao dodatni resiver, nazovem korisničku sluzbu i lijepo reknem kako mu nisu priključili i da od tih benefita nece nista koristiti pa ako je moguce da zamjene benefite da se može makar moja tv flix koristiti, gospodja koja je jako neljubazna i drska, napade me, kao, ne moze se to mjenjat, kako nije priključio, sto nije priključio itd.Reko pitajte njega i spustim slusalicu.Ja sam kod konkurencije i jedva cekam da konkurencija bude bila moguća i kod njega, pa nek je i skuplje ja cu mu placat.Ne bih ja imao se zivaca sa njima natezati ni da oni meni placaju a ne ja njima.Cigani.
beni-bu-man

#59456 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

sencobih wrote:
beni-bu-man wrote:
un1ted wrote:Normalno da su cigani. Hej, platim dvogodisnji ugovor preko 1200KM i ti pravis problem oko daljinskog? hajde da imaju pravilo, prva zamjena besplatna, druga se naplacuje, ali jok, plati odmah novi, i to uber skupi univerzalni.

Ja došao nakon 3 godine korištenja daljinskog da reklamiram, jednostavno "potrošna roba", red je da ga zamjene, oni se kofrče :) E pa onda daj mi novu opremu, pa se nećemo cigančiti.
Ja sam kod konkurencije, i otisao mi daljinski jednostavno prestao sa radom, pojma nemam sto, nazvao ljude, sutradan dosli donjeli novi iptv box i daljinski. Hvala prijatno, prijatno. Bez ikakvih dodatnih troskova ovo ono.
A nisu ti dali još i cvaju za kafe?
Ma jok šupci samo cenera ostavili da popijem sokic na razmucivanje......
made_in_sarajevo

#59457 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ado_sar wrote:
un1ted wrote:
made_in_sarajevo wrote: nece i ne moraju, eto to su njihove rijeci. ja kad sam poceo psovati monterima koji su me naravno blijedo gledali tipa otkud ja kod njih, odakle mi pravo da tu dodje, eh nakon psovanja jer su to sami trazili dobio sam 2 nova daljinska uz rijeci "eto inace ovo nikad ne radimo, ima da se kupi". ja jos pod obaveznim trajanjem ugovora. mozda jedino treba psovati pa eto :mrgreen: . dva puta mi odbijaju reklamaciju za 2 racuna kad mi daljinski nije radio, jer eto usluga je isporucena i briga njih sto je ne mogu saltati kanale.
Hoce i moraju :) Ti placas rentanje te opreme, a ako ista nije ispravna, oni su duzni otkloniti kvar. To je isto da kazes, STB ne radi, nema fizickog ostecenja, ali ti ga moras platiti. Da li ga placas i da li bi platio par stoja za STB? Normalno da ne bi, zato i fataju raju, a posebno penzionere da kupe ovo unverzalno sranje, koje oni dilaju.
prvi put za zivota cujem da je daljinski potrosna roba i da se moj potrosio. potrosio se nakon godinu i po dana koristenja, cak se prvi potrosio onaj koji se najmanje koristi. cudno li je to garant mali zeleni dodju u sobu pa gledaju tv. jesam li pod obaveznim trajanjem ugovora - jesam, jesam li kupio/vlasnik sam opreme - nisam, jel tu opremu rentam - rentam, a daljisnki se nije pokvario radi bacanja, gadjanja, zaljevanja pivom nego jednostavno tipka po tipka prestajala raditi i posto sam pod obaveznim trajanjem ugovora, posto opremu rentam onda tu opremu i zamjeni.

jebem mu mater da mu jebem, pa kako se daljinski od TV tako ne potrosi. imam 2 LG guzicara kupljeni nekad poslije rata, evo dan danas daljinski radi kao i prvog dana, sve i jedna tipka. imam i philips isto tako, tv se kvario 5x i to nakon 15 godina koristenja, ali daljinski nikad. ovdje nakon godinu dana kaze potrosni materijal. pa jebem ga jesmo kao narod budale ali bas tolike budale nismo.
uostalom mene kao korisnika desno mudo zaboli zasto telekom fuseri i kupuje jeftine kineske daljinske i stb-ove. isti telekom daljinski se moze naci kod kineza na internetu. to sto se kod njih fuseri, zavrce na tenderima ili su jednostavno nesposobni pa im uvale muda pod bubrege to fakat nije moj problem. kad urednu znaju traziti da im se plati onda nek uredno svoju opremu i odrzavaju. da su oni meni prodali STB onda je to moj problem, ali sve dok ja placam po ugovoru i rentam opremu eh to je vec njihov problem.

mogu modeme mjenjati, stb novi, dati novi mobitel ako se ovaj ne moze popraviti,a kvar je fabricki, ali daljinski je vec problem :lol:

jos nesto, zamjenski daljinski koji sam dobio je 200x kvalitetniji od onih sto su se pokvarili. da nije bilo malo caprkanja po kutijama i zamjene daljinskih...
duffy_duck

#59458 Re: BHTelecom All About

Post by duffy_duck »

Predjite kod konkurencije, to ih najvise boli.
MTV

#59459 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Hoce li ti to Telemach opet poskupiti?!
sabanss

#59460 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

MTV wrote:Hoce li ti to Telemach opet poskupiti?!
Malo je reći da će poskupiti...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#59461 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Hoce li telekom pojeftiniti ili poboljšati uslugu slučajno, da se vratim? :)
Tesla Edison

#59462 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Daljinski od tv se ne kvari jer lijepo isti se odloži u vitrinu te se ne koristi i pazi se na njega budući da je tvoj. Daljinski od telekoma (ili bilo koga drugog) daju se djeci da se igraju, kuci, maci, svako ga gazi i glođe pa onda traži zamjenu. E pa nemere. Fino 28 KM izdvojiš, kupiš novi i vidjećeš kako se taj nikad ne kvari ;)
MTV

#59463 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

un1ted wrote:
To je pitanje postavljeno duffiju jer uvijek nesto pametuje kad mu Telemach poskupi a sklon je i petljanju, krizi identiteta itd.
Nije bit posta hoce li Telekom il Telemach poskupiti/pojeftini i unazaditi/unaprijediti uslugu. Ako pratite sta doticni sve pise razumjet cete ako ne onda nista.
beni-bu-man

#59464 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
un1ted wrote:
To je pitanje postavljeno duffiju jer uvijek nesto pametuje kad mu Telemach poskupi a sklon je i petljanju, krizi identiteta itd.
Nije bit posta hoce li Telekom il Telemach poskupiti/pojeftini i unazaditi/unaprijediti uslugu. Ako pratite sta doticni sve pise razumjet cete ako ne onda nista.
cije je on korisnik ???
MTV

#59465 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote:Daljinski od tv se ne kvari jer lijepo isti se odloži u vitrinu te se ne koristi i pazi se na njega budući da je tvoj. Daljinski od telekoma (ili bilo koga drugog) daju se djeci da se igraju, kuci, maci, svako ga gazi i glođe pa onda traži zamjenu. E pa nemere. Fino 28 KM izdvojiš, kupiš novi i vidjećeš kako se taj nikad ne kvari ;)
U mene mi anamotamo dva daljinska rade od oktobra 2012. Par puta su pali sa kreveta/kauca na pod. Veci je problem sto su se neke oznake obrisale sa tipki i kad se baterija isprazni nece neke tipke da reaguju ili jako tesko reaguju a kad su nove baterije radi jako dobro. Nit se daljinski cuva ko oci u glavi nit gazi. Nepokvarili se. :mrgreen:
Samso

#59466 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

un1ted wrote:

Telekom je sa moja tv internet dokupima napravio dobar potez ali pod hitno moraju sniziti cijene ili povecati brzine svih xDSL paketa.

Sramota je da se za paket netFlat 50 placa 59.90 KM. Jer taj paket ima samo 4mbit uploada.

Po mom misljenju netflat 20 treba imati 4 mbit uploada umjesto pisljivih 2.

Cijenu netflat100 necu ni da komentarisem...

Znam da ce se sad javiti ovi sto rade u telekomu i reci da uzmemo moju tv sa dokupom interneta ali realno imate ljude kojima ne treba tv usluga i ne zele da im opada brzina kada neko u kuci ukljuci 1 ili 2 stb-a
MTV

#59467 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

beni-bu-man wrote: cije je on korisnik ???
duffy_duck je Telemachov korisnik koji je utripovao da radi na Novoj BH a prije nekoliko godina na oficijalnom Telemach forumu je glumio oficijelnu podrsku. Odmah nakon toga je ugasen forum.
beni-bu-man

#59468 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

MTV wrote:
duffy_duck je Telemachov korisnik koji je utripovao da radi na Novoj BH a prije nekoliko godina na oficijalnom Telemach forumu je glumio oficijelnu podrsku. Odmah nakon toga je ugasen forum.
Seres :shock:
Tesla Edison

#59469 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:Daljinski od tv se ne kvari jer lijepo isti se odloži u vitrinu te se ne koristi i pazi se na njega budući da je tvoj. Daljinski od telekoma (ili bilo koga drugog) daju se djeci da se igraju, kuci, maci, svako ga gazi i glođe pa onda traži zamjenu. E pa nemere. Fino 28 KM izdvojiš, kupiš novi i vidjećeš kako se taj nikad ne kvari ;)
U mene mi anamotamo dva daljinska rade od oktobra 2012. Par puta su pali sa kreveta/kauca na pod. Veci je problem sto su se neke oznake obrisale sa tipki i kad se baterija isprazni nece neke tipke da reaguju ili jako tesko reaguju a kad su nove baterije radi jako dobro. Nit se daljinski cuva ko oci u glavi nit gazi. Nepokvarili se. :mrgreen:
Ma ok to sve ali kad kaže "kako se moj nikad ne pokvari", povraća mi se. Iz iskustva znam kako korisnici koriste i kako paze na uređaje koje dobiju od operatera. Ima tu svega, od rashodovanih modema jer su željeli ugraditi jaču wifi antenu, bukvalno rastopljenih STB-ova a daljinski se od svega toga i najmanje čuva.
Tesla Edison

#59470 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

beni-bu-man wrote:
MTV wrote:
Seres :shock:
Živa istina. Nick mu je bio AdrijanMijic. Uspio je na Telemach forumu dobiti ban gdje niko nikada nije banovan. Nakon toga su mu kontaktirali "nosioca ugovora" i nije ga bilo duže vremena i sad evo ga opet. Kako je krenuo, ima tužbu da fasuje :D.
Samso

#59471 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

TESLA_EDISON wrote:
beni-bu-man wrote:
Živa istina. Nick mu je bio AdrijanMijic. Uspio je na Telemach forumu dobiti ban gdje niko nikada nije banovan. Nakon toga su mu kontaktirali "nosioca ugovora" i nije ga bilo duže vremena i sad evo ga opet. Kako je krenuo, ima tužbu da fasuje :D.
Znaci on je taj AdrijanMijic. Isti taj lik na fb stranici Telemacha baca lajkove na svaki komentar Telemach podrske. Bas sam se pitao ko je ova ulizica. :lol:
MTV

#59472 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

TESLA_EDISON wrote: Ma ok to sve ali kad kaže "kako se moj nikad ne pokvari", povraća mi se. Iz iskustva znam kako korisnici koriste i kako paze na uređaje koje dobiju od operatera. Ima tu svega, od rashodovanih modema jer su željeli ugraditi jaču wifi antenu, bukvalno rastopljenih STB-ova a daljinski se od svega toga i najmanje čuva.
Trudim se sve od tehnike cuvati bilo moje vlasnistvo bilo to od operatera. Drugi par rukava je sto su 2 routera prestala raditi tj gubila se konekcija pa su sve mijenjali i zice i na kraju router jer se ustanovilo da je on. Jos mi je uvijek zao onog sa antenom jer je imao odlican wifi. Neki dan vidim u tramvaju kod jedne djevojke na mobitelu razbijeno ono kaljeno staklo, ivice mobitela sastrugane kao da je mobitel bio u kamenolomu. Isti model moba imam i kod mene sve kao prvog dana osim burn-ina. Mogao bi mobitel prodati pod novi. Za burn in moram do servisa. :mrgreen:
MTV

#59473 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

beni-bu-man wrote:
Eto beni forumas ti je potvrdilo. Imam jos forumasa koji mogu potvrditi ako te zanima.
coco1

#59474 Re: BHTelecom All About

Post by coco1 »

ado_sar wrote:
un1ted wrote:
znaci, npr, uzmem auto od rent-a-car na godinu dana. bile lose zimske gume, prosle godine, u zimskoj sezoni kad sam uzeo auto i ove zime trebaju nove. posto su gume potrosna roba, po tvojoj logici, trebam ja kupiti nove zimske gume, bez obzira sto rentam auto?
beni-bu-man

#59475 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

TESLA_EDISON wrote: Živa istina. Nick mu je bio AdrijanMijic. Uspio je na Telemach forumu dobiti ban gdje niko nikada nije banovan. Nakon toga su mu kontaktirali "nosioca ugovora" i nije ga bilo duže vremena i sad evo ga opet. Kako je krenuo, ima tužbu da fasuje :D.
Pacijent
Locked