Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba

#59451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 06/05/2026 11:58
Haris.ba wrote: 06/05/2026 11:55
Novak20 wrote: 06/05/2026 11:51 prije svih drugih političara besmislenim i nepotrebnim udarima na Dodika, Čovića, SNSD, HDZ i zaustavila (zajedno sa blokadama kao odgovorom) svaki pomak BiH naprijed.
Glasam sa Cudicku. :bih:
Ja sam ih volio dok je Kojovic, forumski nas drug, bio preCjednik. Cudicka je potpisala ferman NS-u u Mostaru i od tada mi se zgadila. Inace do tog trena su bili jedini koji su imali stav.
Ma samo protiv uzp politike. Idealnih nema.
Point.

#59452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Haris.ba wrote: 06/05/2026 11:55
Novak20 wrote: 06/05/2026 11:51 prije svih drugih političara besmislenim i nepotrebnim udarima na Dodika, Čovića, SNSD, HDZ i zaustavila (zajedno sa blokadama kao odgovorom) svaki pomak BiH naprijed.
Glasam sa Cudicku. :bih:
Po Novaku, SNSDHDZ osovina je prinuđena da blokira put BiH.

Dobar je Arsla :D
dr_Evil

#59453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Neg citam sva ova zadnja priopCenja, raznih stranaka, udruga, i obicno sve nesto sprsko, hrvatsko, bosnjacko/muslimansko.

Zanimljiv bi bio koncept gdje bi Bosnjaci u politici poceli koristiti sprsko/pravoslavno te hrvatsko/katolicko. Jedno lEpo izjednacavanje sa religijskom grupom, a usput izbijes 100-200.000 ljudi s popisa ove dvije etnije.

Izbori se zaista blize, a vidim nasi susjedi nemaju problem da svoje komsije izloze progonima i novom genocidu od strane geopolitike koja plovi na valu istrebljenja muslimana.

Sjetih se kad je krenula agresija na Ukrajinu, pa NATO stvorio anti-rusku histeriju na citavom Zapadu, nemusti su bili pokusaji da se stvori nesto slicno protiv bosanskih Srba, ali je brzo prestalo i nije se islo sa tim, tek poneki stidni glasic. Ali evo, vidim ni susjedi ni komsije nemaju problema s isticanjem ovog u svojim priopCenjima.

lEpo.
Isner

#59454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

sime_cipol wrote: 06/05/2026 08:52
Isner wrote: 06/05/2026 01:00
sime_cipol wrote: 05/05/2026 08:56

Kako ide dalje ako ne plate nakon 30 dana? Kako ide pokretanje izvršnog postupka? Kad bi BHRT mogao dobiti te pare?
Na Odjeljenju za sporove male vrijednosti cekao sam 3 godina na izvršenje prinudnom naplatom od dužnika, ukupna vrijednost duga 2.750 KM... Osnovna sredstva za rad ne mogu mu plijeniti, procijenili nekakve stolove, saksije i gomilu skula cija je realna vrijednost nazor 300 KM... Još mi rekli da moram obezbjediti utovar i prevoz za te stvari, pa ti kad dođeš prvi put a tamo zakljucano, kao nema uslova za izvršenje, još ostavio neku ženu koja kune i proklinje, platio ljude i hajd nazad, drugi pokušaj kao za mjesec dana, neka, hvala, batali...
BHRTu kako sam cuo odmah blokiraju racun cim ih radnici dobiju na sudu za doprinose. I ostaje blokiran dok se to ne isplati.
Da al imaš primjer i GRAS-a kao ubjedljivo najveceg dužnika u KS, njima pod izvršenjem ne uzimaju ništa do starih rashodovanih vozila za sekundarne sirovine.. Kod nas sve ide iz krajnosti u krajnost...
muha_sa

#59455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Novak20 wrote: 06/05/2026 11:51
Prpa.ba wrote: 06/05/2026 09:45
Skupljanje jeftinih politickih poena i nabacivanje voleja pred izbore. Zaludjuju mase, umjesto da se dogovore i da gradjanima bude bolje.

:mrgreen:
Nemam vremena ni živaca da je slušam ali Sabini nikada nije bilo bolje i truditi će se da tako ostane.

Ova pudlica silnog političkog rahmetlije Murphyja je izbornu kampanju pokrenula prije svih drugih političara besmislenim i nepotrebnim udarima na Dodika, Čovića, SNSD, HDZ i zaustavila (zajedno sa blokadama kao odgovorom) svaki pomak BiH naprijed.

Problem je što zbog ovoga političkog kaosa u zadnje dvije godine na izborima neće popušiti nitko od navedenih političara nego će popušiti "Trojka" koje više neće biti, a NS i NiP će pasti q.rcu za uši. :D

A narod je u svemu ovome svakako donji.
:thumbup:
Da ne bi Sabine, Forte i Konakovica mi bi vec bili na samom pragu EUrope :D zajeba nas Sabina sa svojim ahbabima :D
vee-jay

#59456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Da mu nije bilo Mafrija, nebi bilo HDZa na vlasti.
Ali eto on sada - kao i uvijek - kako mu stranka nalozi.
DonieBrasco

#59457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Cime Sdfa odrzava ove armije botova, sendvicara, prehljeba meni nije jasno.
tokio25

#59458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

DonieBrasco wrote: 06/05/2026 17:39 Cime Sdfa odrzava ove armije botova, sendvicara, prehljeba meni nije jasno.
necu ti dirati ono sto si prisvojio
necu ti pisati kaznu za bespravnu gradnju
necu te ganjati sto si duzan xxx iznos drzavi itd
Novak20

#59459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

muha_sa wrote: 06/05/2026 16:04
Prpa.ba wrote: 06/05/2026 09:45

Skupljanje jeftinih politickih poena i nabacivanje voleja pred izbore. Zaludjuju mase, umjesto da se dogovore i da gradjanima bude bolje.

:mrgreen:
Nemam vremena ni živaca da je slušam ali Sabini nikada nije bilo bolje i truditi će se da tako ostane.

Ova pudlica silnog političkog rahmetlije Murphyja je izbornu kampanju pokrenula prije svih drugih političara besmislenim i nepotrebnim udarima na Dodika, Čovića, SNSD, HDZ i zaustavila (zajedno sa blokadama kao odgovorom) svaki pomak BiH naprijed.

Problem je što zbog ovoga političkog kaosa u zadnje dvije godine na izborima neće popušiti nitko od navedenih političara nego će popušiti "Trojka" koje više neće biti, a NS i NiP će pasti q.rcu za uši. :D

Da ne bi Sabine, Forte i Konakovica mi bi vec bili na samom pragu EUrope :D zajeba nas Sabina sa svojim ahbabima :D
Jedina istina je da navedeni uključujući i Nikšića nisu za.ebali sebe i svoje priljepke.

Nakon efikasne početne trgovine foteljama u kojoj su izašli u susret Dodiku i Čoviću jesu li možda ostvarili neki zacrtani politički cilj i postigli neki uspjeh u ove četiri godine koji je vidljiv građanima BiH ?

Šuplja im, čini mi se, neće pomoći na izborima.
DaysleepeR

#59460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 07/05/2026 08:16

Jedina istina je da navedeni uključujući i Nikšića nisu za.ebali sebe i svoje priljepke.

Nakon efikasne početne trgovine foteljama u kojoj su izašli u susret Dodiku i Čoviću jesu li možda ostvarili neki zacrtani politički cilj i postigli neki uspjeh u ove četiri godine koji je vidljiv građanima BiH ?

Hoće li hrvati oprostiti HDZ-u što nije ispunio jedini i glavni cilj u protekle 4 godine a to je izmjena izbornog zakona?

15.04.2023.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-u ... /230415036

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-m ... /230506018
Last edited by DaysleepeR on 07/05/2026 08:27, edited 2 times in total.
Novak20

#59461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

vee-jay wrote: 06/05/2026 16:55 Da mu nije bilo Mafrija, nebi bilo HDZa na vlasti.
Ali eto on sada - kao i uvijek - kako mu stranka nalozi.
:-)

Netočno.

Hajde objasni kako HDZ-e ne bi bilo u vlasti nakon izbora 2022. kada su imali dovoljno delegata u DN F BiH i BiH i bez nakaradnih intervencija stranaca.
Novak20

#59462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

DaysleepeR wrote: 07/05/2026 08:18

Hoće li hrvati oprostiti HDZ-u što nije ispunio jedini i glavni cilj u protekle 4 godine a to je izmjena izbornog zakona?
Hoće.

Zato što su svjesni da se niti jedna bošnjačka stranka ni pod kakvim uvjetima neće odreći nametanja političkih predstavnika Hrvatima.

Kada je neki politički cilj nemoguće dosegnuti, onda se mijenja cilj, a neuspjeh izmjena Izbornog zakona postaje zgodno opravdanje i dobar argument.

:run:
DaysleepeR

#59463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 07/05/2026 08:33

Hoće.

Zato što su svjesni da se niti jedna bošnjačka stranka ni pod kakvim uvjetima neće odreći nametanja političkih predstavnika Hrvatima.

Kada je neki politički cilj nemoguće dosegnuti, onda se mijenja cilj, a neuspjeh izmjena Izbornog zakona postaje zgodno opravdanje i dobar argument.

Upravo si dao odgovor sam sebi - "politički ciljevi" su apstrakcija i potpuno nebitna stvar, sve dok neka prijetnja visi nad glavom.

Dakle ovo što si napisao o trojki, fula totalna.
Prpa.ba

#59464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

U ovom mandatu odlukama OHR-a nametnut je cijeli niz "hrvata, srba i ostalih" iz tzv. trojke, kojima su popunjene bosnjacke pozicije.

S druge strane niti jedna pozicija koja pripada etnickim hrvatima nije popunjena niti jednim Bosnjakom.
Novak20

#59465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

DaysleepeR wrote: 07/05/2026 08:40

Hoće.

Upravo si dao odgovor sam sebi - "politički ciljevi" su apstrakcija i potpuno nebitna stvar, sve dok neka prijetnja visi nad glavom.

Nije mnogo vremena ostalo do izbora.

Ako "Trojka" kojim slučajem pobijedi, priznati ću svoju "totalnu fulu".

Bošnjaci imaju luksuz da biraju između SDFA i "Trojke" koja nije "izdala" ali nije ništa ni uradila u svom mandatu.

Prpa jedva čeka da ih pomete NS i NiP iz fotelja :D ali suštinski se neće promijeniti ništa. Nacionalisti imaju bolju komunikaciju i konekciju nego građani pa je red da nekada završe ovo što su započeli '90.-ih.
DaysleepeR

#59466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 07/05/2026 10:17

Hoće.

Bošnjaci imaju luksuz da biraju između SDFA i "Trojke" koja nije "izdala" ali nije ništa ni uradila u svom mandatu.

Prpa jedva čeka da ih pomete NS i NiP iz fotelja :D ali suštinski se neće promijeniti ništa. Nacionalisti imaju bolju komunikaciju i konekciju nego građani pa je red da nekada završe ovo što su započeli '90.-ih.
Apsolutno nijedna politička struja nije ispunila nijedan politički cilj.

Dodik nije dobio vraćanje ovlasti, a kamoli nezavisnu RS.
HDZ nije dobio izborni zakon.
Trojka nije dobila EU put.

Malo mi je deplasirano naslađivanje što je propao jedini konstruktivan plan od ova tri, a to je EU put.
Sve drugo je opstrukcija i nazadak.
gistro

#59467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gistro »

Rad trojke, a pogotovo NS, se najbolje vidi u slučaju Skenderije.

Imali su dobru priču, prodali šuplju, mi glasali za njih a oni doveli i postavili apsolutno nesposobne ministre i direktore.

A ti ministri i direktori su daleko najlošiji kadar koji je ovaj kanton i država imala, čak su uspjeli da nadmaše sda.
Novak20

#59468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

DaysleepeR wrote: 07/05/2026 10:21

Malo mi je deplasirano naslađivanje što je propao jedini konstruktivan plan od ova tri, a to je EU put.
U politici se generalno ništa ne dobije na lijepe oči.

U BiH se ništa ne dobije ako se sve tri strane odnosno politički predstavnici tri naroda ne slože.

A mogu se složiti - dogovoriti samo oko raspodjele fotelja. Sve ostalo je ili po mom ili nikako.
svi u napad

#59469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

dr_Evil wrote: 06/05/2026 12:48 Neg citam sva ova zadnja priopCenja, raznih stranaka, udruga, i obicno sve nesto sprsko, hrvatsko, bosnjacko/muslimansko.

Zanimljiv bi bio koncept gdje bi Bosnjaci u politici poceli koristiti sprsko/pravoslavno te hrvatsko/katolicko. Jedno lEpo izjednacavanje sa religijskom grupom, a usput izbijes 100-200.000 ljudi s popisa ove dvije etnije.
Kao i obicno doktor napisa pravu stvar. Prijedlog odlican i podrzavam ga 1000% (da hiljadu). :kiss: :thumbup: Na zalost nasi bezidejni glupani nikad nista nece uraditi po ovom pitanju kao sto nisu uradili ni po kojem drugom. Nevjerovatna je pasivnost bezidejnost i dezorjentisanost nasih glupana. Zaista bi bilo interesantno vidjeti i cuti suprotne strane tj. njihove reakcije kad bi neko od nasih stisnuo m..o i uradio ovo sto doktor predlaze.
Mene interesuje samo jedna stvar a to je da li smo mi ikad uspjeli progurati neku stvar u nasu korist tj. korist drzave BiH a na stetu HDZ za sve ove godine. Nemoj te mi samo navoditi Komsica kao primjer jer se tu radi o glasanju prema ustavu. Zivjeli.
DonieBrasco

#59470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

gistro wrote: 07/05/2026 11:05 Rad trojke, a pogotovo NS, se najbolje vidi u slučaju Skenderije.

Imali su dobru priču, prodali šuplju, mi glasali za njih a oni doveli i postavili apsolutno nesposobne ministre i direktore.

A ti ministri i direktori su daleko najlošiji kadar koji je ovaj kanton i država imala, čak su uspjeli da nadmaše sda.
Opcenito je to copy/paste Sdfa, dosli na pozicije da rade sa medom a da odole da ne probaju, samo pare, tenderi, pare, fotelje, prehljebljavanje rodbne i prijatelja.
geoxx

#59471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

svi u napad wrote: 07/05/2026 11:14
dr_Evil wrote: 06/05/2026 12:48 Neg citam sva ova zadnja priopCenja, raznih stranaka, udruga, i obicno sve nesto sprsko, hrvatsko, bosnjacko/muslimansko.

Kao i obicno doktor napisa pravu stvar. Prijedlog odlican i podrzavam ga 1000% (da hiljadu). :kiss: :thumbup: Na zalost nasi bezidejni glupani nikad nista nece uraditi po ovom pitanju kao sto nisu uradili ni po kojem drugom. Nevjerovatna je pasivnost bezidejnost i dezorjentisanost nasih glupana. Zaista bi bilo interesantno vidjeti i cuti suprotne strane tj. njihove reakcije kad bi neko od nasih stisnuo m..o i uradio ovo sto doktor predlaze.
Mene interesuje samo jedna stvar a to je da li smo mi ikad uspjeli progurati neku stvar u nasu korist tj. korist drzave BiH a na stetu HDZ za sve ove godine. Nemoj te mi samo navoditi Komsica kao primjer jer se tu radi o glasanju prema ustavu. Zivjeli.
Valjda kontas da se Dodik sa muslimanima prije svega obraca svjetskim radikalima koji su po pravilu islamofobi. Prije svega Trumpu jer je za vrijeme njegovog prvog mandata i poceo masovno koristiti taj termin.

Kome bi se ti obratio sa katolicima i pravoslavcima?

Na kraju krajeva, i ne morate to raditi jer Dodik vec radi za vas, s obzirom da u zadnje vrijeme nema javnog istupa da o sebi i njima ne govori kao krscanima. Ista adresa kao i sa muslimanima.
tokio25

#59472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

gras je najbolji primjer koliko je tesko izmjeniti godine nerada koje je sda instalirala u preduzeca firme ministarstva i sl
ko zna ko sve koci u ministarstvima firmama i sll da se prikaze kako trojka nista ne radi
steta nabavio tramvaje polako izvukao gras iz stecaja i opet radnici od cistacice do direktora nastavili svoje sto su radili 30 godina
zabusavanje nerad vjerovatno i kradja dijelova materijala cega sve ne i tek kad se desila nesreca kao mi smo upozoravali a nikad nijedno upozorenje da izadje u javnost
znaci samo se oglasili da speru krivicu sa sebe
tako vrlo vjerovatno i u ostalim firmama i gdje god je sda ukorijenila svoj modus operandi
nama ce trebati minimalno decenija da se vrati na pocetnu poziciju a kamoli da se pocne popravljati situacija u bilo kom pogledu
DaysleepeR

#59473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Novak20 wrote: 07/05/2026 11:08

U politici se generalno ništa ne dobije na lijepe oči.

U BiH se ništa ne dobije ako se sve tri strane odnosno politički predstavnici tri naroda ne slože.

A mogu se složiti - dogovoriti samo oko raspodjele fotelja. Sve ostalo je ili po mom ili nikako.
Sad će se vratiti SDA pa će biti bolje za hrvate. Biće i izborni da se zacementira SDA-HDZ-SNSD za vijeke vijekova.
BAK-eV

#59474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

HDZ/Hrvati/katolici su dobili dio IZ.
Srbi/pravoslavci su dobili apsolutnu imunost od drzave. Mogu u buduce raditi sta hoce.
DaysleepeR

#59475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Taman ih trojka stigla, SDA ode u box na soft.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /260507044

@_BataZiv_0809
Post Reply