Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
spinel_

#59426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Pomisljam ja. Zato se ne testiram.
Ateista

#59427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ateista »

biglebovski wrote: 10/01/2022 21:09
jeza u ledja wrote: 10/01/2022 21:04 Kad je tek pocelo, nije se znalo koga ce zahvatit i koliko. Znalo se otprilike, ali ne sa sigurnoscu. Dok se to uhafizalo prvih nekoliko mjeseci, sve ostalo je poslije hvatanje vlastitog repa.

Nije pitanje sta si ti slagao, nisam ni ja nista slagao, vec je pitanje nase razlicite interpretacije toga.
Ma znali su od Kineza sve, sve je tako ispalo kako su Kinezi prijavili na početku. Onda je počela igranka. I nije problem ni ta tri mjeseca ni pola godine, godina, ali evo sad u treću ulazimo i još nekakvih nebuloza... Jbt ga.
Ovo je tacno, dobro se sjecam jos kad se tek pocelo pricati o novom virusu da je receno da uglavnom ozbiljno pogadja starije i bolesne, i to se nije promijenilo. Zbog velike zaraznosti umre i po neko mladji, ali i dalje stoji tacna ta prva informacija da vecinom najebu stari i bolesni.
Stoji i to da se sve moglo puno bolje uraditi, fokusirati se vise ma zastitu ugrozenih kategorija, na jacanje imuniteta i slicno, a ne na zskljucavanje onih koji su najmanje pogodjeni i prisilnu vakcinaciju svakog i kome treba i kome ne treba.
Jedino zakljucavanje koje bi imalo smisla je u startu ograniciti ukaz u drzave, pogotovo iz azije ko dolazi, i pokusati sprijeciti da virus dodje u evropu, a ne ne raditi nista i onda zakljucati svoj ljude kad si vec pustio da virus udje i kad je kasno.
Toliko stvari se radi naopako da je to strasno...
MehmedPasaMoric

#59428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MehmedPasaMoric »

Pisaju Balkanci po toj fasistickoj kvazi drzavi nastaloj od potomaka prostitutki i robijasa samo tako :izet:
dr_Evil

#59429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

spinel_ wrote: 11/01/2022 10:31 Pomisljam ja. Zato se ne testiram.
Po tvojoj logici, svaki put kad se testiram sa simptomima gripe trebalo bi pokazati da imam koronu, evo 2 godine i kusur i sigurno 10 puta se testirao, nikad pozitivan.

Urota!
spinel_

#59430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

dr_Evil wrote: 11/01/2022 11:03
Po tvojoj logici, svaki put kad se testiram sa simptomima gripe trebalo bi pokazati da imam koronu, evo 2 godine i kusur i sigurno 10 puta se testirao, nikad pozitivan.

Urota!
Znam. Idem logikom da nema potreba za testom na svaki znak smrcanja, kasljanja, kihanja. Tek ako covjek zaglavi s par dana temp onda ok nek vidi da nije covid. Ostalo je nebuloza.
cvrčak_na_hedonizmu

#59431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Urota!
Cekaj malo, deset puta u dvije godine se testirao, jer si se osjecao lose, druze, meni se cini da to bas i nije normalno, jer ispada da svaka 2.5 mjeseca nisi dobar ili imamo na djelu hipohondriju :mrgreen:

Predlazem jos desetak vakcina, to ce ti sigurno pomoci :D

Salu na stranu, ako ne trolas, to je prilicno zabrinjavajuca situacija. Hrana i fizicka aktivnost, sve ostalo je supljak.
hladan.preminger

#59432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Ne možeš zaustaviti širenje virusa koji bar 50% asimptomatski.
dr_Evil

#59433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:20

Urota!
Cekaj malo, deset puta u dvije godine se testirao, jer si se osjecao lose, druze, meni se cini da to bas i nije normalno, jer ispada da svaka 2.5 mjeseca nisi dobar ili imamo na djelu hipohondriju :mrgreen:

Salu na stranu, ako ne trolas, to je prilicno zabrinjavajuca situacija. Hrana i fizicka aktivnost, sve ostalo je supljak.

Dvoje djece u vrticu, nijedan virus nas nije zaobisao.
cvrčak_na_hedonizmu

#59434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dr_Evil wrote: 11/01/2022 11:27

Vjeruj da to nije opravdanje, mada, tvoj zivot i zdravlje, moje je bilo da napomenem.

Helem, samo trci da se testiras i sto vise tableta i vakcina, nema fule, provjereno :D
dr_Evil

#59435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:31

Vjeruj da to nije opravdanje, mada, tvoj zivot i zdravlje, moje je bilo da napomenem.

Helem, samo trci da se testiras i sto vise tableta i vakcina, nema fule, provjereno :D
Pa dobro, rece covjek koji vjerovatno nema djece, ili ako ima cuva mu ih stara kad ih spusti sa drugog na prvi sprat.
cvrčak_na_hedonizmu

#59436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dr_Evil wrote: 11/01/2022 11:33
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:31

Pa dobro, rece covjek koji vjerovatno nema djece, ili ako ima cuva mu ih stara kad ih spusti sa drugog na prvi sprat.
Samo sto vise testiranja, tableta i vakcina i bices superman, nema fule :D

Da ne trollam vise
dr_Evil

#59437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:37
dr_Evil wrote: 11/01/2022 11:33

Da ne trollam vise
A trolas i te kako. Dok nisu krenuli u vrtic nisam ni znao sta je prehlada ni virus. Djecu izbace vani po kisi po 3-4 sata svaki dan, a da ne spominjem da lizu sve sta se moze dohvatit. Period zivota, jednostavno treba predurati tih prvih godinu, dvije dok oni sami steknu imunitet.

Ne preferiram hemiju, i tablete ne koristim, tek kad ne mogu dignuti glave.

Da nije vakcina vjerovatno bi ti bi babo (ne znam jel rahmetli, nije ni bitno) davno bolovao zausnjake pa danas ti nebi trolao po klixu, srecom u Jugi to nije bila opcija. I zbog takvih koliko hiljada familija u BiH nece imati djecu, jer im je neko bio protiv vakcine za zausnjake.
MUNAFIK

#59438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Ovdje sve iz supljeg u prazno...

Mali je ko ovdje protiv vakcina ali mnogi smo protiv 'struke' koja nije strucna i koja donosi idiotske odluke.

Energija oko vakcinacije se treba usmjeriti na ugrozene kategorije, a ne mene pravig zdravog, sa antitjelima primoravat da se bodem 3ci put radi virusa koji je za mene bezopasan.

I sto 'struka' vise prisilom pokusava nas netjerat da se vakcinisemi bunt kid ljudi je veci, u nekim zemljama ljudi koji su 2 puta vakcinisani sada se vode kao nevakcinisani, mislim cemu to... U mojoj okolini ima dosta raje primilo vakcinu kazu da mogu putovat i da se ne peglaju ali naravno nigdje nisu mogli i sad kazu da im ne pada na pamet primat 3cu dozu...

Sve je to rezultat 'struke'...
cvrčak_na_hedonizmu

#59439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

dr_Evil wrote: 11/01/2022 11:42
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:37

Da ne trollam vise
A trolas i te kako. Dok nisu krenuli u vrtic nisam ni znao sta je prehlada ni virus. Djecu izbace vani po kisi po 3-4 sata svaki dan, a da ne spominjem da lizu sve sta se moze dohvatit. Period zivota, jednostavno treba predurati tih prvih godinu, dvije dok oni sami steknu imunitet.

Ne preferiram hemiju, i tablete ne koristim, tek kad ne mogu dignuti glave.

Da nije vakcina vjerovatno bi ti bi babo (ne znam jel rahmetli, nije ni bitno) davno bolovao zausnjake pa danas ti nebi trolao po klixu, srecom u Jugi to nije bila opcija. I zbog takvih koliko hiljada familija u BiH nece imati djecu, jer im je neko bio protiv vakcine za zausnjake.
Babo je papanski izraz, vazda bio i ostao, za pocetak. I jeste nekome bitno jel mu rahmetli stari ziv ili nije. Debilima nije bitno, logicno.

Sreca pa su i vakcine iz Juge bile uvozna filantropska varijanta koje su smlacene za nekoliko mjeseci umjesto 5 do 10 godina koliko je posebno da se vakcina napravi i ispita, a onda se eksperimentisalo sa vakcinacijom cjelokupnog stanovnistva sa necim sto 95% pomaze i gdje trebaju max dvije doze, a onda dodjemo do cetvrte pri cemu one prve tri ishlape za nekoliko mjeseci, a nesto i ne rade kad su u pitanju ovi novi sojevi.

Price za goveda, realno.
cvrčak_na_hedonizmu

#59440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

MUNAFIK wrote: 11/01/2022 11:53 Ovdje sve iz supljeg u prazno...

Mali je ko ovdje protiv vakcina ali mnogi smo protiv 'struke' koja nije strucna i koja donosi idiotske odluke.

Energija oko vakcinacije se treba usmjeriti na ugrozene kategorije, a ne mene pravig zdravog, sa antitjelima primoravat da se bodem 3ci put radi virusa koji je za mene bezopasan.

I sto 'struka' vise prisilom pokusava nas netjerat da se vakcinisemi bunt kid ljudi je veci, u nekim zemljama ljudi koji su 2 puta vakcinisani sada se vode kao nevakcinisani, mislim cemu to... U mojoj okolini ima dosta raje primilo vakcinu kazu da mogu putovat i da se ne peglaju ali naravno nigdje nisu mogli i sad kazu da im ne pada na pamet primat 3cu dozu...

Sve je to rezultat 'struke'...
Nakon pune dvije godine valjda je jasno da ovo vise nema veze sa strukom.
spinel_

#59441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Pricekaj sivog dok se probudi da ti objasni. Prethodnih dana bio je dezurni svakome.
dr_Evil

#59442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 11/01/2022 11:59
Babo je papanski izraz, vazda bio i ostao, za pocetak. I jeste nekome bitno jel mu rahmetli stari ziv ili nije. Debilima nije bitno, logicno.

Sreca pa su i vakcine iz Juge bile uvozna filantropska varijanta koje su smlacene za nekoliko mjeseci, a onda se eksperimentisalo sa vakcinacijom cjelokupnog stanovnistva sa necim sto 95% pomaze i gdje trebaju max dvije doze, a onda dodjemo do cetvrte pri cemu one prve tri ishlape za nekoliko mjeseci, a nesto i ne rade kad su u pitanju ovi novi sojevi.

Price za goveda, realno.
Kod mene je uvijek bio "stari" otkad sam usao u pubertet i tako je i ostalo. A "babo" je papanski izraz samo za one sta imaju kompleks nize vrijednosti. Nikad nisam cuo da se koristi kod nas po gradu, "vozari" su ga redovno koristili, a mi ih gledali sa visoka. Kasnije svako normalan shvati da je on bio idiot. Dobro, ne starimo svi isto bit ce.

Ne, za ovu pricu nije bitno, jer ga nicim nisam uvrijedio.

Nadajmo se samo da ce virus nastaviti slabiti, i da nece biti potrebne vakcine, niti kakve mjere. I u Jugi se eksperimentisalo, samo likovima koji se razumiju u vakcinu ko baba u muda(ja i ti), nisu davali mjesta u javnom prostoru.
suspect_zero

#59443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by suspect_zero »

I kod mene slična situacija, malac iz škole pokupi i prenese nama....i onda se samo smjenjujemo sa slinjenjem....testiram se kad se sastavi više simptoma, prošlu sedmicu samo nos začepljen i nisam.
adsubzero

#59444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 11/01/2022 12:05 Pricekaj sivog dok se probudi da ti objasni. Prethodnih dana bio je dezurni svakome.
Sta se ima vise objasniti na budalastine koje se stalno vrte u krug?
spinel_

#59445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 11/01/2022 12:11
spinel_ wrote: 11/01/2022 12:05 Pricekaj sivog dok se probudi da ti objasni. Prethodnih dana bio je dezurni svakome.
Djesi 97% zastite nisam te prepoznao :-) :D
dr_Evil

#59446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

Bas nista, ovdje samo prosipamo iz supljeg u prazno i uvijek su isti argumenti/supljaci. Ubijamo vrijeme, i to je to.
adsubzero

#59447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

spinel_ wrote: 11/01/2022 12:16
Djesi 97% zastite nisam te prepoznao :-) :D
Ni ja tebe ravnozemljas :skoljka:
dr_Evil

#59448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dr_Evil »

Eto ti ga de:

HERCEGOVAČKA PRIRODA "Lijek za koronavirus ipak postoji"

https://www.hercegovina.info/hercegovin ... ji/200270/

Ne znam sta komplikuje, nasa loza lijeci sve!
hladan.preminger

#59449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Imam i ja dvoje u vrtiću, pa supruga i ja ništa.
To su dječije bolesti.
spinel_

#59450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Sta kaze Cerkez
Ukoliko ste prebolovali covid, vaša potvrda vrijedi četiri mjeseca. Ukoliko je osoba vakcinisana trima dozama, tada potvrda vrijedi devet mjeseci, a ako ste vakcinisani dvjema dozama, šest mjeseci.
:lol: :lol:

I treba da slusam ovakvu struku?
Zbog ovaca koji se neprestano testiraju i idu na bustere ovo ce i trajati.. Jebavanje u zdrav mozak. Zao mi vas koji u ovo sve vjerujete.
Locked