Od kada krecu ove promjene sa HD kanalima.....crnivrag wrote:Samo Discovery Science HD prelazi u prošireni paket, ostali kanali prelaze u start i osnovni paket (koji su ujedno i dio proširenog paketa).Rugafet wrote:Ja sam se pogubio sa ovim izmjenama HD kanala, doduse i cvrcno sam malo. Znaci prosireni paket dobija sta tacno, fox hd, discovery science i animal planet hd, je li tako?
I to od sutra idu izmjene koliko sam upratio?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#59426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#59427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Emituju se od nedavno i ovi kanali u HD rezoluciji, ali ih još nijedan operater nije uvrstio u ponudu.fusion_ba wrote:Ma gdje to imaju Hayatovci, Hayat music i folk u HD? Samo glavni Hayat je u HD koliko znam
- crnivrag
#59428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Večeras iza 00:00.hrasno38 wrote:
Od kada krecu ove promjene sa HD kanalima.....
- hrasno38
#59429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aha hvalacrnivrag wrote:Večeras iza 00:00.hrasno38 wrote:
Od kada krecu ove promjene sa HD kanalima.....
- crnivrag
#59430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pod FTV se misli na kanal Fashion TV, a ne na Federalnu TV.hrasno38 wrote:
aha hvalavala neka vise onu FTV i TVSA prebace na HD jer ono je negledljivo!
- hrasno38
#59431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hahahahahaha e jebaji gacrnivrag wrote:Pod FTV se misli na kanal Fashion TV, a ne na Federalnu TV.hrasno38 wrote:
aha hvalavala neka vise onu FTV i TVSA prebace na HD jer ono je negledljivo!
- Benq
#59432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti bi da gledas Vizu za buducnost u HD ??hrasno38 wrote: hahahahahaha e jebaji ga
- crnivrag
#59433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Pošto Pink paket neće biti dio Telemach digitalne ponude, vjerovatno zbog nedostatka slobodnih digitalnih frekvencija, mogli ste navedeni paket ubaciti u ponudu EON aplikacije.
P.S. Niko me još nije kontaktirao vezano za one smetnje i probleme.
Pošto Pink paket neće biti dio Telemach digitalne ponude, vjerovatno zbog nedostatka slobodnih digitalnih frekvencija, mogli ste navedeni paket ubaciti u ponudu EON aplikacije.
P.S. Niko me još nije kontaktirao vezano za one smetnje i probleme.
- hrasno38
#59434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hahahaahah taman se nameracioBenq wrote:Ti bi da gledas Vizu za buducnost u HD ??hrasno38 wrote: hahahahahaha e jebaji ga
- kokikol
#59435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel fashion kanal toliko potreban da se bez njega ne može ,,đe su glas drine i novi pazar televizije
- Benq
#59436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hehe znao samhrasno38 wrote: hahahaahah taman se nameracio![]()
![]()
![]()
ove se promjene nece odrazavati na analognu TV....ona ostaje sa istim kanalima?
Sto se analogne tice zasad nema nikakvih promjena.
- fusion_ba
#59437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Emituju se od nedavno i ovi kanali u HD rezoluciji, ali ih još nijedan operater nije uvrstio u ponudu.fusion_ba wrote:Ma gdje to imaju Hayatovci, Hayat music i folk u HD? Samo glavni Hayat je u HD koliko znam
Emituju se samo unutar Hayata, još kanali nisu komercijalno pušteni. Prvo su najavili da će krenuti na satelitu, pa će onda operateri dobiti ponude. Za sad samo je glavni Hayat HD za krajnje korisnike.
- hrasno38
#59438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hahahaha ma zajebavam se jso ce neko shvatiti ozbiljno.......Benq wrote:Hehe znao samhrasno38 wrote: hahahaahah taman se nameracio![]()
![]()
![]()
ove se promjene nece odrazavati na analognu TV....ona ostaje sa istim kanalima?
Sto se analogne tice zasad nema nikakvih promjena.
- chakany
#59439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na Test kanalu se pojavio N1 HD.
- MTV
#59440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li se kada ce krenuti krajnim korisnicima?! Najavljeni su tamo u 11 mjesecu. Sad ce 2 mjesec 2018fusion_ba wrote:crnivrag wrote:Emituju se od nedavno i ovi kanali u HD rezoluciji, ali ih još nijedan operater nije uvrstio u ponudu.fusion_ba wrote:Ma gdje to imaju Hayatovci, Hayat music i folk u HD? Samo glavni Hayat je u HD koliko znam
Emituju se samo unutar Hayata, još kanali nisu komercijalno pušteni. Prvo su najavili da će krenuti na satelitu, pa će onda operateri dobiti ponude. Za sad samo je glavni Hayat HD za krajnje korisnike.
- crnivrag
#59441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo prijedlog za uvođenje cijelog Pink paketa u Telemach digitalnu ponudu:
Pošto je frekvencija 458 Mhz (S41) prazna i ne koristi se ni za šta, moguće je da na nju prebace jedan od analognih kanala, te da se ukine još jedan analogni kanal iz ponude, što bi osiguralo prostor za 30 Pink SD kanala + 9 SD kanala na mjestima kanala koji će večeras biti uklonjeni iz ponude, i onda ostaje samo da još jedan Pink SD kanal smjeste na neku od postojećih digitalnih frekvencija, čime bi dobili 40 Pink kanala u ponudi + 5 postojećih koji su dio digitalne sheme, što bi dovelo do uvođenja cijelog Pink paketa u digitalnu ponudu.
Pošto je frekvencija 458 Mhz (S41) prazna i ne koristi se ni za šta, moguće je da na nju prebace jedan od analognih kanala, te da se ukine još jedan analogni kanal iz ponude, što bi osiguralo prostor za 30 Pink SD kanala + 9 SD kanala na mjestima kanala koji će večeras biti uklonjeni iz ponude, i onda ostaje samo da još jedan Pink SD kanal smjeste na neku od postojećih digitalnih frekvencija, čime bi dobili 40 Pink kanala u ponudi + 5 postojećih koji su dio digitalne sheme, što bi dovelo do uvođenja cijelog Pink paketa u digitalnu ponudu.
- fusion_ba
#59442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@MTV To je već teško pitanje
Znam da je Hayat music od samog pokretanja u HD rezoluciji, ali interno u Hayatu. Ne znam šta čekaju s tim.
A ni SBB nije uveo cijeli Pink paket, teško da će Telemach.
Znam da je Hayat music od samog pokretanja u HD rezoluciji, ali interno u Hayatu. Ne znam šta čekaju s tim.
A ni SBB nije uveo cijeli Pink paket, teško da će Telemach.
- diablobih
#59443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj davati ideje, bolje sto ga nece uvesti.crnivrag wrote:Evo prijedlog za uvođenje cijelog Pink paketa u Telemach digitalnu ponudu:
- MTV
#59444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U tih 45 fali pink erotic 1-8. Pravda za respu
Hvala fusion_ba. Nisam znao za to oko Hayat Musica.
Hvala fusion_ba. Nisam znao za to oko Hayat Musica.
- dembele
#59445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije @crni do frekvencija. Da su htjeli našli bi načina da to urade i kod nas i u SBB. Ona insajderska ekipa iz Srbije se malo zaletila u predviđanjima, mi se malo uhvatili i to je to.crnivrag wrote:Evo prijedlog za uvođenje cijelog Pink paketa u Telemach digitalnu ponudu:
- hemed
#59446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i sta sad nista od pinkova, pa bar ovih 5 da uvedu ko ovi iz SBB action premium i tako to
- diablobih
#59447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nedostaje ti steven seagal i bruce lee?hemed wrote:i sta sad nista od pinkova, pa bar ovih 5 da uvedu ko ovi iz SBB action premium i tako to
- crnivrag
#59448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Inače Telemach CG dodao 8 Pink kanala u ponudu: https://telemach.me/a23117/podrska/vije ... ANALE.html
- dembele
#59449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim da je ovo pretumbavanje HD kanala po paketima, neka navodna kompenzacija za promjene u ostatku UG. Kao što je bila loša procjena za pink paket, nadam se da će isto biti i oko nagađanja o navodnom poskupljenju.
-
ivannn
#59450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ako je netko pobrojio na kraju, koji kanali ostaju u HD paketu?crnivrag wrote:https://telemach.ba/a33260/podrska/vije ... formu.htmlPovećanje broja HD kanala i postepeni prelazak na HD platformu
Poštovani korisnici,
U želji da vam pružimo što efikasniji servis i obezbijedimo kvalitetniju uslugu, obavještavamo vas da ćemo u narednom periodu raditi na unaprjeđenju HD kanala. Tačnije, radi postepenog prelaska na HD platformu, koja omogućava kvalitetniju i bolju rezoluciju slike, 16.1. ubacujemo određeni broj HD kanala na SD verzije istih.
Prva promjena podrazumijeva to da SD verziju kanala: SK Golf, 24Kitchen, FTV TV, Nickelodeon, Travel Channel, Nat Geo Wild, Discovery Science i TV SA zamjenjujemo sa HD verzijama ovih kanala.
Također, kanali 24Kitchen HD, National Geographic HD prelaze iz Osnovnog u START paket; FTV TV HD, History HD, Fox life HD, Fox Crime HD prelaze iz Proširenog u START paket; FOX HD, Fox Movies HD, Nickelodeon HD, Animal Planet HD, Travel Channel HD prelaze iz HD paketa u START paket; Nat Geo Wild HD prelazi iz HD paketa u Osnovni paket; Discovery Science HD prelazi iz HD paketa u Prošireni paket, time u TV paketima povećavamo broj HD kanala, tako da će START paket imati 26 HD kanala, umjesto dosadašnjih 15.
Izmjene će biti urađene i na EON paltformi, gdje SD verzije kanala: BHT 1, Face TV, SK1, SK2, SK3, SK Golf, 24kitchen, FTV TV, History, Fox life, Fox Crime, FOX, FOX Movies, Nickelodeon, Animal Planet, Travel Channel, Nat Geo Wild, Discovery Science prebacujemo na njihovu HD verziju.
Uz ovaj broj HD kanala, još jednom potvrđujemo poziciju najveće HD platforme u Bosni i Hercegovini sa ubjedljivo najvećim izborom kanala u visokoj rezoluciji (HD), i to sa ukupno 50 HD kanala.
Zahvaljujemo vam se na razumijevanju i vjerujemo da prepoznajete našu inicijativu i želju da vam omogućimo još kvalitetniji servis.
Vaš Telemach