Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ElRe

#59401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

MTV wrote:DANAS 15.01.2018. DIREKTNO IZ UNITED GROUP STIŽU VESTI...

1. Prodaja Total TV Hrvatske neće uticati na poslovanje u ostalim zemljama i dalje prodaje nisu u planu.
2. Čeka se odobrenje za kupovinu NOVE TV u Hrvatskoj i PopTV u Sloveniji.
Ovo prvo je posljedica drugog. Naime, Hrvati im nisu dozvolili kupovinu Nove dok se ne rijese Total TVa.
fusion_ba

#59402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

sumnjam da su se oni rijesili ttv hr, samo su ga prodali na papiru
diablobih

#59403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Telemach wrote:
diablobih wrote:Kako je moguce da mi na 2.4 mrezi mob nahvata preko 70 Mbit/s, a laptop koliko i treba 50, oboje udaljeni isto, eto mob cak udaljen 5 cm vise :D
Paket je inace onaj sa 80 Mbit/s, nije problem, ali eto cudno :D

Ovo je mob:
https://i.imgur.com/SzlVJKN.jpg

Laptop:
http://www.speedtest.net/result/6966420316
@diablobih,
Rezultat mjerenja brzine (speedtest.net) je urađen na odgovarajući način ukoliko se računar priključi direktno na modem, kako bi sam rezultat mjerenja brzine bio validan, te da se mjerenje uradi prema serveru grupacije Telemach. Također, dosta zavisi od wifi kartice i od vanjskih uticaja.
Ma više mislim kako je moguće da je prešlo 50, a 2,4 Ghz mreža.
zateznistub

#59404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Oplakah

Image

Nisam ja Sakib, sad sam Sakuba!
diablobih

#59405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

TheWatcher wrote:u prevodu znaci ne dobiva nista :oops:
Dobijamo isto i FOX u HDu, dosad smo imali fox life i crime, ne I fox u HDu.
kemox

#59406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kemox »

zippoo87 wrote:je li to vi neki fakat jedva cekate ove pink kanale...pa od tih kanala,ja ni jedan ne gledam i ne mogu reci da ima neki program
na moja tv ima 30+ pink kanala
znao sam nekada gledati film na pink premium ali i tu ubise reklame i najavne spice svako malo
za pink kanale ne bi dao 1 KM a ne 9 KM
onda pink erotski kanali...kakvo je to smece od kanala...scene koje su snimane prije 10 godina u ZNJ produkciji,kvalitet slike ocajan
cijeli pink paket je takvo smece meni i nije vrijedan paznje
Potpisujem sve!

Imam na moja tv ove kanale samo džaba trošim bateriju u daljinskom dok ih prešaltam :D
crnivrag

#59407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Problem sa ovom izmjenom može biti u sljedećem:

1. Kanal TVSA SD je imao opciju vraćanja sadržaja unazad putem digitalne platforme, moguće je da zamjenjena HD verzija neće imati ovu opciju.
Last edited by crnivrag on 15/01/2018 15:38, edited 1 time in total.
chakany

#59408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Hoćemo i AlJazeericu u HD :(
MTV

#59409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mozda je exskluziva BHTelecoma-Elte/TXtv-mtela-LOLa :-)
DON_eARL

#59410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

diablobih wrote:
Trenutni HD kanali u Proširenom paketu:

Image
crnivrag

#59411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DON_eARL wrote:
diablobih wrote:
Trenutni HD kanali u Proširenom paketu:

Image
Već duže vrijeme je greška na web stranici, odnosno kanal Discovery ID se emituje samo u SD rezoluciji, i HD verzija nije dio Telemach ponude, iako je dio ponude ostalih kompanija United Grupe.
ElRe

#59412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

chakany wrote:Hoćemo i AlJazeericu u HD :(
Slažem se. A bilo bi dobro da ukinu hrvatski titl sa Travel Channel HD i da pogase hr komentatore na SK kanalima.
hipija

#59413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

ElRe wrote:
Slažem se. A bilo bi dobro da ukinu hrvatski titl sa Travel Channel HD i da pogase hr komentatore na SK kanalima.
Zašto da ukidaju hrvatske komentatore? Imaš mogućnost izbora za audio i vidiš šta ti više paše. Hrvatski komentatori ma kakvi da su uvijek će biti prvi izbor telemach korisnika u Vitezu, Busovaći, zap.Mostaru, Čapljini.
Rugafet

#59414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ja sam se pogubio sa ovim izmjenama HD kanala, doduse i cvrcno sam malo. Znaci prosireni paket dobija sta tacno, fox hd, discovery science i animal planet hd, je li tako?
I to od sutra idu izmjene koliko sam upratio?
pecpec

#59415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Ne pij dok kontas,slabo ti ide i kad si trijezan :lol:
crnivrag

#59416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Ja sam se pogubio sa ovim izmjenama HD kanala, doduse i cvrcno sam malo. Znaci prosireni paket dobija sta tacno, fox hd, discovery science i animal planet hd, je li tako?
Samo Discovery Science HD prelazi u prošireni paket, ostali kanali prelaze u start i osnovni paket (koji su ujedno i dio proširenog paketa).
hipija

#59417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Najbolje bi bilo da ovaj hd paket potpuno ukinu i da se kanali razbacaju na start+osnovni+prošireni.
Moglo bi se reći da se polako i ide u tom pravcu. :)
diablobih

#59418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

crnivrag wrote:
Rugafet wrote:Ja sam se pogubio sa ovim izmjenama HD kanala, doduse i cvrcno sam malo. Znaci prosireni paket dobija sta tacno, fox hd, discovery science i animal planet hd, je li tako?
Samo Discovery Science HD prelazi u prošireni paket, ostali kanali prelaze u start i osnovni paket (koji su ujedno i dio proširenog paketa).
U pravu je rugafet, nisu dio prosirenog FOX HD i ostali, tako da i njih dobijamo.
c_g

#59419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

MTV wrote:6. Sprema se puštanje nove generacije video platforme na kablu (EON). Šta to znači? Umesto sadašnjih D3 boksova, dobijaće se novi sa EON platformom.
Šta mislite otprilike kada će ovo biti uvedeno? Ima li neki naznaka?

Btw. da li mogu daljinski da zamijenim od D3? Moj ko da je crko, neće ništa da prebaci. :lol:
kokikol

#59420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

c_g wrote:
MTV wrote:6. Sprema se puštanje nove generacije video platforme na kablu (EON). Šta to znači? Umesto sadašnjih D3 boksova, dobijaće se novi sa EON platformom.

Btw. da li mogu daljinski da zamijenim od D3? Moj ko da je crko, neće ništa da prebaci. :lol:
za 7-8 GODINA
Benq

#59421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

c_g wrote: Btw. da li mogu daljinski da zamijenim od D3? Moj ko da je crko, neće ništa da prebaci. :lol:
Mozes zamijeniti besplatno u korisnickom centru ako nema fizickih ostecenja.

Prije toga provjeri da slucajno nisi klinuo na taster "TV" pa da zato ne reaguje na resiver, klikni na STB tipku i ako ni tada ne radi onda zamijeni.
diablobih

#59422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

c_g wrote:

Ja koliko sam shvatio kroz price, nekad na jesen ili zimu tek. Ipak im treba dok nabave bruku resivera, pa mjenjati svima.
crnivrag

#59423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote:Najbolje bi bilo da ovaj hd paket potpuno ukinu i da se kanali razbacaju na start+osnovni+prošireni.
Ostalo je još da se izbace sljedeće duple SD verzije kanala: N1 SD, Hayat SD, Face TV SD, Al Jazeera Balkans SD, Kanal 6 SD, City TV SD, TV USK SD, Fox SD, Fox Life SD, Fox Crime SD, Fox Movies SD, AMC SD, Sci Fi SD, Hayatovci SD, Discovery Channel SD, Animal Planet SD, National Geographic SD, History Channel SD, TLC SD, Fine Living SD, Discovery ID SD, Sport Klub 1 SR SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 2 SD, Sport Klub 3 SD, Arena Sport 1 BiH SD, Arena Sport 1 HR SD, Arena Sport 1 SR SD, Arena Sport 2 SD, Arena Sport 3 SD, Arena Sport 4 SD, Eurosport 1 SD, Eurosport 2 SD, Fight Channel SD, Motorsport TV SD, Hayat Music SD, Hayat Folk SD, Dorcel TV SD.

Te da se dodaju sljedeće HD verzije: Al Jazeera Balkans HD, Kanal 6 HD, TV USK HD, City TV HD, AMC HD, Discovery ID HD, Sci Fi HD (pušten danas na satelitu), Hayatovci HD, Discovery Channel HD (u pripremi), TLC HD, Fine Living HD, Sport Klub 1 HR HD, Arena Sport 1 HR HD, Arena Sport 1 SR HD, Fight Channel HD, Motorsport TV HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Dorcel TV HD.
kokikol

#59424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

crnivrag wrote:
hipija wrote:Najbolje bi bilo da ovaj hd paket potpuno ukinu i da se kanali razbacaju na start+osnovni+prošireni.
Ostalo je još da se izbace sljedeće duple SD verzije kanala: N1 SD, Hayat SD, Face TV SD, Al Jazeera Balkans SD, Kanal 6 SD, City TV SD, TV USK SD, Fox SD, Fox Life SD, Fox Crime SD, Fox Movies SD, AMC SD, Sci Fi SD, Hayatovci SD, Discovery Channel SD, Animal Planet SD, National Geographic SD, History Channel SD, TLC SD, Fine Living SD, Discovery ID SD, Sport Klub 1 SR SD, Sport Klub 1 HR SD, Sport Klub 2 SD, Sport Klub 3 SD, Arena Sport 1 BiH SD, Arena Sport 1 HR SD, Arena Sport 1 SR SD, Arena Sport 2 SD, Arena Sport 3 SD, Arena Sport 4 SD, Eurosport 1 SD, Eurosport 2 SD, Fight Channel SD, Motorsport TV SD, Hayat Music SD, Hayat Folk SD, Dorcel TV SD.

Te da se dodaju sljedeće HD verzije: Al Jazeera Balkans HD, Kanal 6 HD, TV USK HD, City TV HD, AMC HD, Discovery ID HD, Sci Fi HD (pušten danas na satelitu), Hayatovci HD, Discovery Channel HD (u pripremi), TLC HD, Fine Living HD, Sport Klub 1 HR HD, Arena Sport 1 HR HD, Arena Sport 1 SR HD, Fight Channel HD, Motorsport TV HD, Hayat Music HD, Hayat Folk HD, Dorcel TV HD.
i to kao neko unapređenje što ćemo gledati malo kvalitetniju sliku a oni će dalje po svom kao da oni nama plaćaju a ne mi njima
fusion_ba

#59425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ma gdje to imaju Hayatovci, Hayat music i folk u HD? Samo glavni Hayat je u HD koliko znam
Locked