BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ado81

#59326 Re: BHTelecom All About

Post by ado81 »

Odlično.Good bye BH Telecom. I am out.
ing-ecc

#59327 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

ado81 wrote:Odlično.Good bye BH Telecom. I am out.
Neeemmmooojjjjjjj
Vrattiiii seeee sinneeeee :P
amal1

#59328 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

Moze neka preporuka za dobar modem/router za moja tv full?
kakaljin

#59329 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

amal1 wrote:Moze neka preporuka za dobar modem/router za moja tv full?
Dobijes od telecoma router
amal1

#59330 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

kakaljin wrote:
Imam ovo govno h108l a nece ga zamijene, ku*cu nevalja...pa zato pitam, da kupim sebi nesto drugo
DaTRiX

#59331 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

amal1 wrote:
kakaljin wrote:
Imam ovo govno h108l a nece ga zamijene, ku*cu nevalja...pa zato pitam, da kupim sebi nesto drugo
Ako imas kakve kvarove prijavi i zamjenice ti ga. Jel misliš na WiFi signal?
PlusSA

#59332 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

amal1 wrote:
kakaljin wrote:

Vodom ga zalij i ima da zamjene :thumbup:
amal1

#59333 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

@DaTRiX
Kazu da je normalno da mi puca konekcija na viberu skype i wtsup...snr margin mi je oko 6 db
ado_sar

#59334 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

amal1 wrote:
kakaljin wrote:
Tom modemu nista ne fali
DaTRiX

#59335 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

amal1 wrote:@DaTRiX
Kazu da je normalno da mi puca konekcija na viberu skype i wtsup...snr margin mi je oko 6 db
Ako im kazes bas to tako, onda se nece zamarati jer misle da imas slab wifi signal. Kazes im da ti internet veza skroz prekida cak i preko LANa, ako imas mojutv reci i da slika se zamrzne. Meni se tako pocetkom mjeseca desavalo i onda ustanovili da je parica skroz losa i prebacili me na optiku. Prije sam imao problema, tako prijavim kvar i oni to donekle poprave. Ili ga zalij vodom, vidjece da nemas net nikako onda :D
DaTRiX

#59336 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

Sad vidim da sam isti ruter imao (znam ga po ZXHN) dobar je bio samo je znao nekad nekakav vrag biti sa njim, nisam mogao otvoriti ni admin panela na 192.168.1.1 samo vrti, zablokira skroz ili se preoptereti mu CPU. Uglavnom, restart rijesi stvar. Ako ti brzo otvara sve stranice panela, onda ti je parica katastrofa, a ne ruter.
amal1

#59337 Re: BHTelecom All About

Post by amal1 »

DaTRiX wrote:Sad vidim da sam isti ruter imao (znam ga po ZXHN) dobar je bio samo je znao nekad nekakav vrag biti sa njim, nisam mogao otvoriti ni admin panela na 192.168.1.1 samo vrti, zablokira skroz ili se preoptereti mu CPU. Uglavnom, restart rijesi stvar. Ako ti brzo otvara sve stranice panela, onda ti je parica katastrofa, a ne ruter.
Image
DaTRiX

#59338 Re: BHTelecom All About

Post by DaTRiX »

Evo kakav je meni bio prije dvije godine:
Image
I onda se kasnije normalizirao na 13Mbps.
drug_profi

#59339 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

ing-ecc wrote:
drug_profi wrote:
pametnjakovic1987 wrote:Da li je moguce trajno obrisati kontakte sa SIM kartice ?
Oznacim sve ,obrisem,i nakon 2-3min sve se vrate,pokusao sam i nekim aplikacijama sa Google Play,nekim managerima ,ali nista ?! :!: :?:
Imas backup u svom acc. na googlu i on ti vrati sve automatski.
Jesi siguran da moze kontakte i sa/na SIM karticu vratiti?
Ja kad sam uzeo twin karticu, čim sam je stavio u novi telefon sve mi je google odradio, sav transfer svega. Bukvalno nisam nista osim yes trebao uraditi.
bumerangss

#59340 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

The BEN10 wrote:Kako ide odjava usluga BH Telecoma nakkon što je istekao ugovor: da li se obračunava do dana kada si korisnik ili do kraja mjeseca? Koliko dugo traje procedura prenosa broja u drugu mrežu?
Mislim da dodje racun za kalendarski mjesec kao i obicno ali srazmjerno broju dana koliko si tu uslugu koristi. Npr ako je pretplata tog paketa 30 km a ti koristo prvih 10 dana septembra onda ce ti doci racun za septembar u iznosu od 10 KM.

malo otežu kad prenosiš broj u drugu mrežu vjerovatno ne bi li se predomislio :D Ja sam dosao u BHTelecom i rekao da hocu da odvavim mojmini i da prenesem broj u GOfree i teta me odmah pogledala kao da sam Karadžić :lol: i rekla mi da dodjem sutra da izmirim troškove i tako je i bilo i onda mi rekli da dodjem za 3 radna dana dok im dodje riješenje od RAK-a i meni su dali to ustvari odobrenje koje sam ja odni u GOfree i oni mi zakazali dan i vrijeme u 14:00 da cu prestati dobivati signal BHTelecom mreže i da tad izvadim i bacim :D njihovu sim karticu a da stavim novu od GOfree koju sam dobio brzom poštom
pametnjakovic1987

#59341 Re: BHTelecom All About

Post by pametnjakovic1987 »

Ja kad sam uzeo twin karticu, čim sam je stavio u novi telefon sve mi je google odradio, sav transfer svega. Bukvalno nisam nista osim yes trebao uraditi.[/quote]

Meni ne treba da ubaci ,ja hocu sve da pobrisem i rucno sam ubacivam brojeve.Ja obrisem sve kontakte i nakon 2min on samo odnekud vrati nekih 70ak kad udjem u neki kontakt pise SIM i ne mogu ih uredjivati (mjenjati imena) ,ja zelim sve to pobrisati i sam rucno ubacivati,kontam da ne vraca zbog Vibera i Whats appa,da sam ubaci brojeve onih s kim sam piso
boshniak

#59342 Re: BHTelecom All About

Post by boshniak »

Zainteresovan sam da kupim Nokia 6.1 koji ima hibridni dual sim, znaci drugi sim slot je ujedno i slot za micro sd, moje pitanje je da li su oba slota zakljucana na BHtelecom kartice.
drug_profi

#59343 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

pametnjakovic1987 wrote:
Meni ne treba da ubaci ,ja hocu sve da pobrisem i rucno sam ubacivam brojeve.Ja obrisem sve kontakte i nakon 2min on samo odnekud vrati nekih 70ak kad udjem u neki kontakt pise SIM i ne mogu ih uredjivati (mjenjati imena) ,ja zelim sve to pobrisati i sam rucno ubacivati,kontam da ne vraca zbog Vibera i Whats appa,da sam ubaci brojeve onih s kim sam piso
Znam da ti ne treba. Samo ti kazem sta je mozda uzrok. Kako ces to unlinkat ne znam na pamet.
smajkes

#59344 Re: BHTelecom All About

Post by smajkes »

Nova bh hd otkljucan :bih:
REDDEVILS

#59345 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Kakva je ovo procedura da se odjavi dodatni paket 1, a da se prijavi novi paket 50/8 treba se sljedece uraditi kako sam cuo u bh telecom centru :-)
Prvo se treba odjaviti dodatni paket 1 pa se treba otici u bh telecom centar radi prijavljivanja ovog novog paketa 50/8, pa zar nije logicnije da nazovem i odjavim DP1 i prijavim ovaj novi istim pozivom na 1444 ja sad imam 50/2 i HDpaket (Pink ne gledam) kad bih ovo odjavio ostao bih mi samo HD paket i 50/8 s tim da mi nebi kojim slucajem zavrnuli pipu na 30/8 e tad bi bio problem :evil: :lol:
kakaljin

#59346 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Image

Pustena brzina 200/40

Download mi je ovakav jer moram sada promjeniti swicheve u gigabitne, da bi prosao download. Imam stare swicheve

Najbitni mi je ovaj upload :-D :-D :-D :-D
kakaljin

#59347 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

REDDEVILS wrote:Kakva je ovo procedura da se odjavi dodatni paket 1, a da se prijavi novi paket 50/8 treba se sljedece uraditi kako sam cuo u bh telecom centru :-)
Prvo se treba odjaviti dodatni paket 1 pa se treba otici u bh telecom centar radi prijavljivanja ovog novog paketa 50/8, pa zar nije logicnije da nazovem i odjavim DP1 i prijavim ovaj novi istim pozivom na 1444 ja sad imam 50/2 i HDpaket (Pink ne gledam) kad bih ovo odjavio ostao bih mi samo HD paket i 50/8 s tim da mi nebi kojim slucajem zavrnuli pipu na 30/8 e tad bi bio problem :evil: :lol:
Ja sam sve zavrsio preko telefona imam moja tv full, i zvao sa fiksnog koji je registrovan u paketu.

Prvo moraju deaktivirati paket, kod mene je bio paket 2, pa tek onda zahtjev za aktivaciju opcije brzine, evo meni su zavrsili sve od petka do danas. Ne racunam vikend jer ova sluzba koja pusta brzinu ne radi vikendom.
REDDEVILS

#59348 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

kakaljin wrote:
REDDEVILS wrote:Kakva je ovo procedura da se odjavi dodatni paket 1, a da se prijavi novi paket 50/8 treba se sljedece uraditi kako sam cuo u bh telecom centru :-)
Ja sam sve zavrsio preko telefona imam moja tv full, i zvao sa fiksnog koji je registrovan u paketu.

Prvo moraju deaktivirati paket, kod mene je bio paket 2, pa tek onda zahtjev za aktivaciju opcije brzine, evo meni su zavrsili sve od petka do danas. Ne racunam vikend jer ova sluzba koja pusta brzinu ne radi vikendom.
Znaci mogu sutra nazvati preko telefona i odjaviti stari paket i prijaviti novi paket s tim da mi ostane HD zbog arena
kakaljin

#59349 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

REDDEVILS wrote:
kakaljin wrote:

Znaci mogu sutra nazvati preko telefona i odjaviti stari paket i prijaviti novi paket s tim da mi ostane HD zbog arena
Prvo moras odjaviti i da ti oni ugase, pa onda prijaviti novi, jer im aplikacija ne dozvoljava da aktiviraju dok ne deaktiviraju prijasnji paket.
REDDEVILS

#59350 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Znaci odjavim stari paket sacekam desetak minuta dok to prodje kroz sistem i ponovo nazovem da prijavim novi paket
Locked