Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
diablobih

#59326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

kokikol wrote:Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje sadržaje u čemu je onda poenta ako nije u plaćanju prosvjetlite me
Ako ti nije jasno, Total je ustvari Telemach. Ne zatamnjuje niko RTRS niti ima razloga zatamnjivati. Total isto zatamnjuje RTS i RTL kada treba da zatamni.

Ono sto se zatamnjuje, ne moze se vise platiti da odtamni.
Benq

#59327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@kokikol , to je neprovjerena informacija koju je plasirao novi forumas i na osnovu tog jednog posta ne mozemo pisati kako "Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje" ako nismo to prethodno provjerili.
fusion_ba

#59328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Total zatamnjuje RTS i RTL.
probook

#59329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kokikol wrote:Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje sadržaje u čemu je onda poenta ako nije u plaćanju prosvjetlite me
Ti glup ili se pravis glup? Total TV d.o.o. kao firma samostalno ne postoji ima vec sigurno pola godine, ako ne i godina dana i sve na podrucju BiH je pod Telemach d.o.o.

Sve i da se moze platiti kao sto ti tvrdis, eto ispade tm platio za satelit, a nije za kablovsku.

I drugo ti stvarno mislis da neko pored rtrs koji je kupio pravo prenosa za BiH moze da legalno pusta prenos na nekom drugom kanalu?
Ljakan

#59330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Satelit je jedno a kablovski operateri drugo.Preko satelita se signal isporucuje cijelom svijetu i svakako se ne moze ukinuti po drzavama.Total tv sto prenosi na svojim kanalima za to uzima pare za kartice i sa tim ocigledno nema problema,ima problema na relaciji telemah-logosoft-bht- prema onima sto svoj signal zabranjuju na teritoriji bh kod nekih desavanja jer isti ne placaju onoliko koliko treba za to i tu je kraj cijele price.Kad budu placali nece se tamnit.Zasto su hrvati privilegovani pa zato sto su hrvati i njima daju dzaba.
Last edited by Ljakan on 14/01/2018 13:44, edited 1 time in total.
kokikol

#59331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

probook wrote:
Ti glup ili se pravis glup? Total TV d.o.o. kao firma samostalno ne postoji ima vec sigurno pola godine, ako ne i godina dana i sve na podrucju BiH je pod Telemach d.o.o.

Sve i da se moze platiti kao sto ti tvrdis, eto ispade tm platio za satelit, a nije za kablovsku.

I drugo ti stvarno mislis da neko pored rtrs koji je kupio pravo prenosa za BiH moze da legalno pusta prenos na nekom drugom kanalu?
pitajte korisnike eroneta da li im se zatamnjuju kanali
kokikol

#59332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Ljakan wrote:Satelit je jedno a kablovski operateri drugo.Preko satelita se signal isporucuje cijelom svijetu i svakako se ne moze ukinuti po drzavama.Total tv sto prenosi na svojim kanalima za to uzima pare za kartice i sa tim ocigledno nema problema,ima problema na relaciji telemah-logosoft-bht- prema onima sto svoj signal zabranjuju na teritoriji bh kod nekih desavanja jer isti ne placaju onoliko koliko treba za to i tu je kraj cijele price.Kad budu placali nece se tamnit.Zasto su hrvati privilegovani pa zato sto su hrvati i njima daju dzaba.
bravo to i hoću da kažem stvar je isključivo u plaćanju a mislim da mi kao korisnici isuviše plaćamo za nešto što nam se onemogućava
fusion_ba

#59333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Samo vi lupajte.
Stvar je u poštovanju zakona. Neko ga poštuje a neko ne. Dakle, RTL i RTS nikako ne mogu legalno prenositi utakmice u BiH jer je RTRS kupio prava. I tu je kraj priče. To što (i ako) neki operateri (uglavnom u Hercegovini) ne zamračuju te kanale je krivično djelo koje će vjerovatno proći nekažnjeno.

Što se tiče Total TV-a, naravno da se može zamračiti po državama, to se i radi. I tamo su RTL i RTS zamračeni u TTV BiH.
Last edited by fusion_ba on 14/01/2018 14:17, edited 1 time in total.
Ljakan

#59334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

fusion_ba wrote:Samo vi lupajte.
Stvar je u poštovanju zakona. Neko ga poštuje a neko ne. Dakle, RTL i RTS nikako ne mogu legalno prenositi utakmice u BiH jer je RTRS kupio prava. I tu je kraj priče. To što (i ako) neki operateri (uglavnom u Hercegovini) ne zamračuju te kanale je krivično djelo koje će vjerovatno proći nekažnjeno.

Što se tiče Total TV-a, naravno da se može zamračiti po državama, to se i radi. I tamo su RTL i RTS zamračeni u TTV BiH.
Nisu samo u pitanju utakmice zatamnjuju se i serije tako da ti prica i ne pije puno vode.Kod nas po kucama uvode srbijanski total tv total tv bh kanali ne postoje.Postoji jedan total tv a to je srbija koji svoje kanale isporucuje po bosni i hrvatskoj.
Ljakan

#59335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Srbija je baza ovi ostali su nastali kasnje u cilju da se uzme lova i po drugim zemljama.Od baze sve ide.
fusion_ba

#59336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ljakan wrote:Nisu samo u pitanju utakmice zatamnjuju se i serije tako da ti prica i ne pije puno vode.Kod nas po kucama uvode srbijanski total tv total tv bh kanali ne postoje.Postoji jedan total tv a to je srbija koji svoje kanale isporucuje po bosni i hrvatskoj.
Naravno da se zatamnjuje sve za šta kanali iz regiona nemaju kupljena prava ako neko zatraži zamračenje. Šta nije jasno? Utakmice sam uzeo kao konkretan primjer jer se sport najviše zatamnjuje.

U početku je SBB upravljao, već godinu dana ima kako je Telemach preuzeo upravljanje nad Total TV BiH. A kanali nikad nisu bili isti. Po mom mišljenju Total u BiH ima najbolju ponudu od svih država u kojoj posluje.
Last edited by fusion_ba on 14/01/2018 14:41, edited 1 time in total.
Ljakan

#59337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Jel ti imas total tv pa ti tamne te kanale za vrijeme sporta i programa sto tamne na kablovskim operaterima?Kod mene na satelitu se nista ne tamni pa mi nije jasno kako tamne vamo.
Last edited by Ljakan on 14/01/2018 14:41, edited 1 time in total.
fusion_ba

#59338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Imam. Sve što je zatamnjeno na Telemachu, zatamnjeno je i na Totalu.
Ljakan

#59339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Nisam to znao,meni preko 16e rtl ide normalno, max tv jer videoguard nije jos dostupan preko cs tako da total ne radi.
probook

#59340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kokikol wrote:
Ljakan wrote:Satelit je jedno a kablovski operateri drugo.Preko satelita se signal isporucuje cijelom svijetu i svakako se ne moze ukinuti po drzavama.Total tv sto prenosi na svojim kanalima za to uzima pare za kartice i sa tim ocigledno nema problema,ima problema na relaciji telemah-logosoft-bht- prema onima sto svoj signal zabranjuju na teritoriji bh kod nekih desavanja jer isti ne placaju onoliko koliko treba za to i tu je kraj cijele price.Kad budu placali nece se tamnit.Zasto su hrvati privilegovani pa zato sto su hrvati i njima daju dzaba.
bravo to i hoću da kažem stvar je isključivo u plaćanju a mislim da mi kao korisnici isuviše plaćamo za nešto što nam se onemogućava
Evo jos jednog da pametuje. Pa cemu sluze kartice u risiverima? Imao sam total i kad na rtrs ide prenos utakmice rts2 se zamraci. Cuj molim te ne mogu nista zamraciti na satelitu :lol:
probook

#59341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Ljakan wrote:Nisam to znao,meni preko 16e rtl ide normalno, max tv jer videoguard nije jos dostupan preko cs tako da total ne radi.
Normalno da ti ne tamne rtl kada gledas preko max tv tj hrvatski operater legalno dostupan samo u Hrvatskoj
Ljakan

#59342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

probook wrote:
kokikol wrote:
Evo jos jednog da pametuje. Pa cemu sluze kartice u risiverima? Imao sam total i kad na rtrs ide prenos utakmice rts2 se zamraci. Cuj molim te ne mogu nista zamraciti na satelitu :lol:
Pa da mogu nebi gledo bez problema na 39e sve srbijanske kanale,ne lupaj.
fusion_ba

#59343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ljakan wrote: Pa da mogu nebi gledo bez problema na 39e sve srbijanske kanale,ne lupaj.
Pa gledaš preko cs,a ne gledaš legalno :lol: mi govorimo o legalnoj distribuciji

@Gizmo from Space kako ti ne zatamnjuju? Pa recimo pola programa Nove TV je zatamnjeno kad idu turske serije ili sport na RTS-u, Zvezde granda na Prvoj...isto kao na TM (ako koristiš TTV BiH). Jedino ako si novi korisnik, meni je npr. prva 2-3 mjeseca sve bilo otključano (ne znam zašto), onda su počeli zatamnjivati kao i svima ostalima.
Last edited by fusion_ba on 14/01/2018 15:25, edited 2 times in total.
MTV

#59344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ova tema postaje sve zanimljivija i zanimljivija. :mrgreen:
fusion_ba

#59345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Pa eto vidiš da nisi provjeravao.
Ja kažem za srbijanski RTS, a ne za RTRS..... :zzzz:
Ljakan

#59346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

fusion_ba wrote:
Ljakan wrote: Pa da mogu nebi gledo bez problema na 39e sve srbijanske kanale,ne lupaj.
Pa gledaš preko cs,a ne gledaš legalno :lol: mi govorimo o legalnoj distribuciji
Kako govori o legalnoj distribuciji ako kaze da preko satelita mogu zatamnit,ja mu kazem ne mogu jer da mogu tamnili bi sve pored kartica.Jedno je satelit drugo ovo o cemu vi pricate.Jedno su zakljucani kanali koji se otvaraju preko kartica -cs-a a sasvim drugo ovaj total tv o kojem vi pisete.
fusion_ba

#59347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ne vrijedi objašnjavati jbg...
MTV

#59348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

:lol: :lol:
Ljakan

#59349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ljakan »

Ne kontas ocigledno.Onaj tvrdi da na satelitu mogu zatamnit program ja mu kazem da ne mogu niti je ikad moglo jer na satelitu ako imas karticu da odkljucas odgovarajuci paket tu vise nema zatamnjivanja nit je ikad bilo.Ovo sto rade kablovski operateri ima samo kod njih i nidje vise.Nadam se da si sad shvatio.
Telemach

#59350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Brat

Da li još uvijek imate poteškoće sa signalom?
Možete nam dostaviti podatke u pp, ili pozvati našu besplatnu telefonsku liniju 0800 31111.
Locked