Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#59301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

RTRS inace ide preko zemaljske digitalne mreze i u Mostaru. To je javni servis BiH i u BiH se ne zatamnjuju nasi kanali. HRT, RTL i RTS se zatamnjuju kod nas. Kad imas internet veci od prosjeka citaj 5Mbps imas zato streamove i gledis sta hoces.
kokikol

#59302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

MTV wrote:RTRS inace ide preko zemaljske digitalne mreze i u Mostaru. To je javni servis BiH i u BiH se ne zatamnjuju nasi kanali. HRT, RTL i RTS se zatamnjuju kod nas. Kad imas internet veci od prosjeka citaj 5Mbps imas zato streamove i gledis sta hoces.
mani se demagogije i strimova i internet brzina nego zašto se rtrs zatamnjuje u vrijeme prenosa utakmice to ako je istina je velika sramota i njihovo prikrivanje da se radi o plaćanju nekih sadržaja
MTV

#59303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Jesi ti na svoje oci vidio zatamnjen RTRS?! Ili vjerujes pricama cula-rekla-kazala.
kokikol

#59304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

MTV wrote:Jesi ti na svoje oci vidio zatamnjen RTRS?! Ili vjerujes pricama cula-rekla-kazala.
ja ne tvrdim ništa već čitam komentare po FB ,,a kakvi su sve je od njih za očekivati
MTV

#59305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mozda je pobrkala RTL i RTRS jbg pocinje na isto slovo. :mrgreen:
kokikol

#59306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

MTV wrote:Mozda je pobrkala RTL i RTRS jbg pocinje na isto slovo. :mrgreen:
nije samo jedna osoba to napisala
Mentha_Piperita

#59307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mentha_Piperita »

Da li može biti aktivan internet bez uključene kablovske? Hvala.
crnivrag

#59308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mentha_Piperita wrote:Da li može biti aktivan internet bez uključene kablovske? Hvala.
Ne može, jer se internet isporučuje putem kablovske infrastrukture, dakle preduslov za uvođenje internet paketa je uvođenje kablovskog sistema, i mjesečno plaćanje 18 KM za održavanje KKS sistema + samostalni internet paket ili Duo/Trio paket.
chakany

#59309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Kod mene već mjesecima dolazi do pikselizacije i smetnji na FACE HD.Mislio sam da je nešto do mene ili do Telemacha, ali eto ispostavilo se da i drugi imaju isti problem kao ja.Znači da nije do mene.
Malo-malo pa dođe do nekih smetnji i pikselizacije :-)
crnivrag

#59310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo malo veći članak o prodaji Total TV-a Hrvatskoj i kupovini Nove TV: https://www.vecernji.hr/premium/razvija ... ke-1219769
dembele

#59311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

@crni
Naspavaj se do ponedjeljka, jer bi pink paket mogao uletjeti u šemu 15-og, pa da ne propustiš LIVE javljanje :D
crnivrag

#59312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:@crni
Naspavaj se do ponedjeljka, jer bi pink paket mogao uletjeti u šemu 15-og, pa da ne propustiš LIVE javljanje :D
Pošto su do sada ubacivali kanale u noći sa utorka na srijedu, i sa četvrtka na petak, ako i dobijemo Pink paket, mislim da će doći 17.01 u 00:00.

Eh sad je opet pitanje da li će ga oskrnaviti, kao što su to odlučili u Srbiji (iako su dobili sve Pink kanale na raspolaganje osim Pink Si, Fight Network i Pink Erotic 1-8), Total TV u Srbiji i SBB su odlučili da izbace iz ponude kanale Pink Plus, Pink Extra i Pink M.
dembele

#59313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Vidim da ovi u SBB očekuju pink paket u ponedjeljak kao i korisnici Totala, pa ćemo vidjeti, šta će biti kod nas.
Kakogod budi u pripravnosti. :D
Što se tiče izbacivanja nekih kanala vjerovatno će biti isti šablon za cijelu UG.
crnivrag

#59314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dembele wrote:Vidim da ovi u SBB očekuju pink paket u ponedjeljak kao i korisnici Totala, pa ćemo vidjeti, šta će biti kod nas.
Kakogod budi u pripravnosti. :D
Što se tiče izbacivanja nekih kanala vjerovatno će biti isti šablon za cijelu UG.
Svaku noć iza ponoći skeniram frekvencije da vidim ima li šta novo oficijalno, nažalost stari TV sam prodao, koji je imao mogućnost da prepozna "kanale bez imena" koji se testiraju na određenim frekvencijama, prije zvaničnog ubacivanja u Telemach shemu.
crnivrag

#59315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Da bi ponuda EON-a bila identična Telemach digitalnoj ponudi nedostaje joj još 14 TV i 2 radio kanala: N1 BiH SD, Hayat TV, TV USK, Radio BIR (TV), Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, K::CN 3, n-tv DE, Hayat TV HD, Arena Sport 1 HD, Arena Sport 2 HD, Arena Sport 3 HD, Arena Sport 4 HD, Radio Breza i Radio Običan.
fusion_ba

#59316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kokikol wrote:
MTV wrote:Jesi ti na svoje oci vidio zatamnjen RTRS?! Ili vjerujes pricama cula-rekla-kazala.
ja ne tvrdim ništa već čitam komentare po FB ,,a kakvi su sve je od njih za očekivati
nigdje veze, i ako se zamracuje to je greska i amaterizam operatera jer rtrs je jedini kupio prava za BiH.
kokikol

#59317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

fusion_ba wrote:
kokikol wrote:
nigdje veze, i ako se zamracuje to je greska i amaterizam operatera jer rtrs je jedini kupio prava za BiH.
kako već napisah ništa me od ovih petljanaca više ne čudi
kokikol

#59318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Gizmo from Space wrote:Na Total Tv se ništa ne zatamnjuje koliko vidim idu te rukometne tekme, usput vidim testira se i SCIFI HD na satelitu a sutra ide u ponudu kao normalan kanal, valjda će Total i ovo da uzme pod svoje, još ako krenu sa ponudom neta, Total će imati daleko najjaču ponudu.
normalno da Total ništa ne zatamnjuje jer sve uredno plaća a telemah nama bajke priča kao emiter zahtijeva da se,zatamni pa normalno da će zahtjevati ako se ne plati,,a to što mi plaćamo astronomske cifre nikom ništa
fusion_ba

#59319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kokikol wrote:
Gizmo from Space wrote:Na Total Tv se ništa ne zatamnjuje koliko vidim idu te rukometne tekme, usput vidim testira se i SCIFI HD na satelitu a sutra ide u ponudu kao normalan kanal, valjda će Total i ovo da uzme pod svoje, još ako krenu sa ponudom neta, Total će imati daleko najjaču ponudu.
normalno da Total ništa ne zatamnjuje jer sve uredno plaća a telemah nama bajke priča kao emiter zahtijeva da se,zatamni pa normalno da će zahtjevati ako se ne plati,,a to što mi plaćamo astronomske cifre nikom ništa
O kakvom plaćanju govoriš? Misliš da Telemach ima mogućnost platiti RTLu da ne zatammjuje rukomet? :lol:
kokikol

#59320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

fusion_ba wrote:
kokikol wrote:
O kakvom plaćanju govoriš? Misliš da Telemach ima mogućnost platiti RTLu da ne zatammjuje rukomet? :lol:
naravno da ima ali neće,,, jednostavno
fusion_ba

#59321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kokikol wrote:naravno da ima ali neće,,, jednostavno
To je nemoguće, ne znam odakle ti ta informacija. Ne može TM kupiti prava u BiH kad ih je već RTRS kupio.
Radar71

#59322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

fusion_ba wrote:
kokikol wrote:naravno da ima ali neće,,, jednostavno
To je nemoguće, ne znam odakle ti ta informacija. Ne može TM kupiti prava u BiH kad ih je već RTRS kupio.
Jarane njemu moraš crtati, pogledaj mu samo ostale postove i sve će ti biti jasno.
kokikol

#59323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje sadržaje u čemu je onda poenta ako nije u plaćanju prosvjetlite me
Radar71

#59324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

kokikol wrote:Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje sadržaje u čemu je onda poenta ako nije u plaćanju prosvjetlite me
Lažeš ko i sinoć da je RTRS zatamnjen a žena na FB (na koji se pozivaš) fino napisala RTS

i haj sad u skokovima trolu :izet:
kokikol

#59325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Radar71 wrote:
kokikol wrote:Total ne zatamnjuje a Telemach zatamnjuje sadržaje u čemu je onda poenta ako nije u plaćanju prosvjetlite me
Lažeš ko i sinoć da je RTRS zatamnjen a žena na FB (na koji se pozivaš) fino napisala RTS

i haj sad u skokovima trolu :izet:
pa neko je već napisao da total ne zatamnjuje sadržaje a ja trol e jbg ako je to najbolji odgovor koji si smislio onda se ne javljaj
Locked