Razlikuje se, ali ti ne možeš resetovati sadržaj i "povući" neki novi, jer Telemach ručno ubacuje s vremena na vrijeme sadržaje u Pickbox, HBO OD, AXN Now foldere.nedobih wrote:Sadrža Video kluba razlikuje se između TV i EON?
Kako resetovati data za video klub.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#59276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#59277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skratio sam URL za pristup listi kanala i frekvencijama na kojima se nalaze kanali, da vam je lakše pristupati dokumentu.
Novi link (koji inače možete naći i u potpisu na mom profilu) je: https://goo.gl/9njUE3
Novi link (koji inače možete naći i u potpisu na mom profilu) je: https://goo.gl/9njUE3
- semirsar
#59278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da ima, ali ako si mislio na TV 1000 i sl. kao neku referencu za filmski kanal tad si ti fulio cijeli fudbalkokikol wrote:
ima filmskih kanala i bez reklama koje upadaju usred filma nie valjda da ne znaša ja mislio da smo dosad ove sa reklamama besplatno gledali,evo ti primjer tv1000 nikada reklama u okviru filma,,,može se kad se hoće
iznenadio bi se ti kad bi znao sto ja znam s tim u vezi
Da su isti kanali nisu, moze biti da se nekad nesto poklopi pa mozes i tamo i vamo nesto pogledati kao farma svojevremeno, ali da su potpuno isti nisu. Mozda ne znas, imam pimkace sve i sve do jednog mogu gledati, ali na moju radost ni ja niti iko od mojih to gleda. Tu su samo kao nuzno zlo u sklopu paketa i ne pada mi na pamet govoriti da se ukinu jerbo su identicni ili zato sto ih ja uopste ne gledam, toliko o tome sta ja mislim o seljakluku. Bilo je i bice uvijek onih koji to vole gledat i kojima je to nesto bez cega ne mogu, uzmi "Sinana za primjer"fusion_ba wrote: Ne govorim u svoje ime nego generalno. Pogledaj raspored za Pink Srbija, Pink M i Pink Plus i vidjećeš da je raspored skoro identičan. Dovoljan je jedan takav kanal, zašto bi bespotrebno 3 ista kanala zauzimala toliko mjesta na koje može doći neki drugi kanal? Tako da prvo se treba informisati pa onda pisati.
Ako je nekome ta naučna televizija seljakluk a Pink nije onda je sve rečeno.
Poenta mog posta je bila da se stavljaju novi i kvalitetniji kanali ma sta to "kvalitetniji" znacilo iz ugla onog koji ih gleda a da se ne brisu stari uz opravdanje "jer ste vi to trazili" odnosno "zbog slabe gledanosti". Po toj logici ne bi trebali opstati nijedan od lokalnih kanala a pogotovu ne oni uvezani u tzv "mrezu" dje sve isto satima traje na sve i jednom lokalcu, pa dok sve presaltas komotno i epizodu serije odgledas
Ne, ne mozemo generalizovati ni ti ni ja, uvijek ce se naci neko sa kontraargumentima za ili protiv, zato nek svega ima i nek nista ne brisu, osim analogije, nju pod hitno ukinuti i raji besplatno podijeliti receivere uz istu cijenu.
-
rolacity
#59279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje se mogu gledati sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva bez ograničenja:
http://www.ehftv.com/int/
- Radar71
#59280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jest da nema problema sa serverom kao sinoćrolacity wrote:Ovdje se mogu gledati sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva bez ograničenja:
- ortodont
#59281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hard resetovao telefon i ne mogu da se spojm vise na unifi, sve radim by the book, obrisao sve racune i opet ne moze, ima li neko rjesenje?
- Benq
#59282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za Phase2 stavi MSCHAPV2 , a CA Certificate stavi "Do not validate" i trebalo bi proci.ortodont wrote:Hard resetovao telefon i ne mogu da se spojm vise na unifi, sve radim by the book, obrisao sve racune i opet ne moze, ima li neko rjesenje?
-
rolacity
#59283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije radilo nekih 5 minuta. Poslije je sve bilo ok.Radar71 wrote:Jest da nema problema sa serverom kao sinoćrolacity wrote:Ovdje se mogu gledati sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva bez ograničenja:
- Radar71
#59284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Utakmice od 18:15 nisu ni minute radile, one od pola 9 jesu.rolacity wrote:Nije radilo nekih 5 minuta. Poslije je sve bilo ok.Radar71 wrote:Jest da nema problema sa serverom kao sinoćrolacity wrote:Ovdje se mogu gledati sve utakmice Europskog rukometnog prvenstva bez ograničenja:
- vkmiro
#59285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa kako je onda na Bosanskom ako si stavio primarni Hrvatskicrnivrag wrote:Evo slika teletext-a na TV1 putem originalne analogne ponude u Sarajevu (bivši BH Cabel Net), gdje također ide teletext na bosanskom jeziku.sencobih wrote:
Kod mene je analogna i ide teletekst na onim grckim slovima, čudno
P.S. Provjeri da ti TV nije podešen da očitava te neke strane jezike i simbole, pa se teletext zbog toga poremetio.
Kod mene npr. u postavkama TV-a postoji opcija primary i secondary teletext language, i glavnu sam postavio na hrvatski, a dodatnu na engleski.
- crnivrag
#59286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidiš ima smislavkmiro wrote:
Pa kako je onda na Bosanskom ako si stavio primarni Hrvatski![]()
![]()
![]()
-
tnt-tunja
#59287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
je li planirate nešto poduzeti po pitanju prenosa rukometnog prvenstva? Jeste li dobili zahtjev za zatamnjenje RTL? Ukoliko jeste, je li i u ostalim krajevima BiH zatamnjem RTL ili hercegovci opušteno mogu gledati?
EON je također blokiran. Dok je slika na RTRS-u katastrofalna sa onim omjerom slike...
je li planirate nešto poduzeti po pitanju prenosa rukometnog prvenstva? Jeste li dobili zahtjev za zatamnjenje RTL? Ukoliko jeste, je li i u ostalim krajevima BiH zatamnjem RTL ili hercegovci opušteno mogu gledati?
EON je također blokiran. Dok je slika na RTRS-u katastrofalna sa onim omjerom slike...
- fusion_ba
#59288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka oni srede ovu rezoluciju na RTRS u EONu, odnosno prebace u 16:9 i biće ok
- MTV
#59289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Izbacili H2 HD, Super RTL, Food Network SD i Fight Sport ubacili SNTV koji nije radio prvi mjesec dana ili ako je radio slika je bila kao provucena kroz neki mrki filtar. A emisije na istom, dovedu nekog glumca/glumicu a voditelj dok sa njima vodi intervju ujedno nesto slika na platnu. Ako je to nauka ja sam engleska kraljica...semirsar wrote: i da, SNTV je dosao na mjesto H2 HD kanala, da si vidio kvalitet slike i koje su teme u emisijama sve bi ti se samo kazalo, pitaj @MTV ako meni ne vjerujes![]()
Poenta mog posta je bila da se stavljaju novi i kvalitetniji kanali ma sta to "kvalitetniji" znacilo iz ugla onog koji ih gleda a da se ne brisu stari uz opravdanje "jer ste vi to trazili" odnosno "zbog slabe gledanosti".
Pink kakav god bio svi se ugledali na njega. Prva pokrenu xx novih kanala, RTS takodjer, ovaj onaj kanal isto tako. Sutra ce biti Prva 50ti kablovski kanal, HRT 50 itd...
- MTV
#59290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dje mi je crni. Eno Eurosport News izbacen i iz Elte/Txtv. Mislim da time kanal vise nije dostupan u BiH.
- fusion_ba
#59291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro al u poredjenju sa pinkom i zadrugom je vrhunac nauke i kultureMTV wrote:Izbacili H2 HD, Super RTL, Food Network SD i Fight Sport ubacili SNTV koji nije radio prvi mjesec dana ili ako je radio slika je bila kao provucena kroz neki mrki filtar. A emisije na istom, dovedu nekog glumca/glumicu a voditelj dok sa njima vodi intervju ujedno nesto slika na platnu. Ako je to nauka ja sam engleska kraljica...semirsar wrote: i da, SNTV je dosao na mjesto H2 HD kanala, da si vidio kvalitet slike i koje su teme u emisijama sve bi ti se samo kazalo, pitaj @MTV ako meni ne vjerujes![]()
Poenta mog posta je bila da se stavljaju novi i kvalitetniji kanali ma sta to "kvalitetniji" znacilo iz ugla onog koji ih gleda a da se ne brisu stari uz opravdanje "jer ste vi to trazili" odnosno "zbog slabe gledanosti".
Pink kakav god bio svi se ugledali na njega. Prva pokrenu xx novih kanala, RTS takodjer, ovaj onaj kanal isto tako. Sutra ce biti Prva 50ti kablovski kanal, HRT 50 itd...
- crnivrag
#59292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači ipak je Eurosport poslao dopis operaterima da uklone taj kanal iz ponude, iako on nastavlja sa radom u drugim zemljama osim Balkana i Portugala.MTV wrote:Dje mi je crni. Eno Eurosport News izbacen i iz Elte/Txtv. Mislim da time kanal vise nije dostupan u BiH.
Za ostale zemlje nisam mogao naći informaciju o gašenju ovog kanala od 01.01.
-
CooK
#59293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dajte popravite ovo povremeno kockanje i artefakte na FACE HD da makar zadnjih 15 minuta utakmice pregledam rahat.
- MTV
#59294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I na LOLi je tako. Ipak je to do Face-a.
Edit: po komentarima sa klixa isto ima zalbi za sjeckanje Face-a.
-
CooK
#59295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha. Nije ga izgleda Senad ustekao do kraja(mislim na kabal).MTV wrote:I na LOLi je tako. Ipak je to do Face-a.
- kokikol
#59296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nisam nešto pratio utakmice a jel se ovo tako vam Boga i rtrs zatamnjuje,vidim neke komentare po fb
- MTV
#59297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobar dobarCooK wrote:Aha. Nije ga izgleda Senad ustekao do kraja(mislim na kabal).MTV wrote:I na LOLi je tako. Ipak je to do Face-a.
- crnivrag
#59298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zatamnjuje se u zemljama regiona, kod nas ide u BiH ide normalno.kokikol wrote:nisam nešto pratio utakmice a jel se ovo tako vam Boga i rtrs zatamnjuje,vidim neke komentare po fb
Isto kao što RTS u Srbiji ili RTL u Hrvatskoj normalno rade, dok se kod nas ti kanali moraju zatamnjivati za vrijeme rukometnih utakmica.
Last edited by crnivrag on 13/01/2018 21:35, edited 1 time in total.
- Benq
#59299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HahahaMTV wrote:Dobar dobarCooK wrote: Aha. Nije ga izgleda Senad ustekao do kraja(mislim na kabal).![]()
![]()
- kokikol
#59300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
žena iz mostara tvrdi da je zatamnjen bio prije sat vremenacrnivrag wrote:Zatamnjuje se u zemljama regiona, kod nas ide u BiH ide normalno.kokikol wrote:nisam nešto pratio utakmice a jel se ovo tako vam Boga i rtrs zatamnjuje,vidim neke komentare po fb
Isto kao što RTS u Srbiji ili RTL u Hrvatskoj normalno rade, dok se kod nas ti kanali moraju zatamnjivati za vrijeme rukometnih utakmica.