Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nathan Drake wrote:Pozdrav drugovi... Imam pitanje vezano za kupovinu uređaja na rate. Naime, nisam korisnik BHT usluga, i želio bih da kupim PS4 na rate, i logično, moram postati korisnik neke od BHT usluga. Prebacio bih se na mobilnu pretplatu, i zanima me da li mogu odmah kupiti uređaj na rate, jer drug mi reče kao moraš čekati par mjeseci, ili kao da moram donijeti potvrdu da sam zaposlen. Pa eto, zanima me kakva je procedura.
Ne razumijem se u te konzole, ali eto pa uporedi cijene. I ovdje piše da obračunavaju popust i kada plaćaš na rate. A ako planiraš moj mini 15 u telecomu, tu je minimalna ušteda. Mislim oko 36 km https://www.ekupi.ba/PlayStation-4-1TB- ... 82531.aspx
Kupio bih ja u BHT, nije u tome problem, samo me zanima da li mogu odmah kupiti na rate nakon što se prebacim na moj mini 15, ili treba čekati ili donositi neke potvrde da sam zaposlen...
90 dana se mora cekati za bilo sta... kada su u pitanju skuplji uredjaji onda traze od nekoga jos nesto dodatno da im potvrdi... znam da ja nisam mogao da uzmem s9+ bez tih nekih dodatnih provjera posto je u pitanju skup telefon,a tipa iphone8 je mogao....
Na kraju nisam nista ali eto
Nathan Drake wrote:Pozdrav drugovi... Imam pitanje vezano za kupovinu uređaja na rate. Naime, nisam korisnik BHT usluga, i želio bih da kupim PS4 na rate, i logično, moram postati korisnik neke od BHT usluga. Prebacio bih se na mobilnu pretplatu, i zanima me da li mogu odmah kupiti uređaj na rate, jer drug mi reče kao moraš čekati par mjeseci, ili kao da moram donijeti potvrdu da sam zaposlen. Pa eto, zanima me kakva je procedura.
Ne razumijem se u te konzole, ali eto pa uporedi cijene. I ovdje piše da obračunavaju popust i kada plaćaš na rate. A ako planiraš moj mini 15 u telecomu, tu je minimalna ušteda. Mislim oko 36 km https://www.ekupi.ba/PlayStation-4-1TB- ... 82531.aspx
Kupio bih ja u BHT, nije u tome problem, samo me zanima da li mogu odmah kupiti na rate nakon što se prebacim na moj mini 15, ili treba čekati ili donositi neke potvrde da sam zaposlen...
Ako vec imas neku uslugu od telecoma bez problema dodas broj mobitela i kupis na njega ili dones potvrdu da si zaposlen i mozes opet odmah uzeti
Nisam ti ja ni rekao da kupiš u telekomu. Nego da uporediš cijene. Ne znam kakav si sa matematikom? Na tebi je da izračunaš gdje ti je povoljnije.
Istekao mi ugovor, a uz produženje ugovora na 24 mjeseca imam popust od 176,40 km. I kako god sračunam opet plaćam više i sa ovim popustom, nego što mogu naći u drugim radnjama. Ovaj tv u telecomu 1399 km minus popust 176,40 jednako 1222 km. A ne http://www.ekupi.ba 1151 km. Možda jedina prednost što je telecom ovlašteni distributer samsunga.
Nije telekom ovlašteni distributer ničega, nego obična radnja koja preprodaje uređaje a nabavlja OD distributera, a u ovome slučaju Kimtec ti je glavni za Samsung u BiH, kako distributer tako i serviser! A ako taj ekupi nudi i fiskalni račun, onda ćeš dobiti Kimtec garanciju ISTU koju bi dobio i da ga kupiš u telecomu ili BILO KOJOJ normalnoj radnji sa računom!
Na ekupi.ba dobiješ fiskalni račun i garanciju. A to da telecom nije glavni za Samsung ja već znam. Samo moraš uvjeriti većinu ovdje koji tvrde suprotno.
A zasto bi to uradio? Odes direktno u santa domenicu i zavrsis, od njih i uzimaju. I tamo mozes na rate.
Istekao mi ugovor, a uz produženje ugovora na 24 mjeseca imam popust od 176,40 km. I kako god sračunam opet plaćam više i sa ovim popustom, nego što mogu naći u drugim radnjama. Ovaj tv u telecomu 1399 km minus popust 176,40 jednako 1222 km. A ne http://www.ekupi.ba 1151 km. Možda jedina prednost što je telecom ovlašteni distributer samsunga.
Jesi ti siguran da mozes kupiti TV na rate i dobiti popust na Moja TV? BH Telecom je to
Jesi ti siguran da mozes kupiti TV na rate i dobiti popust na Moja TV? BH Telecom je to
Pa to sam i uradio, čak ostavio i link od TV-a, ali u telecomu su zabranili direktan link na određeni TV.
Uglavnom TV se ne isplati uzimati. Najisplativiji su ovi jeftiniji mobiteli, a to sam i uradio. Rezervisao mobitel za 1.59 km mjesečno.
Otisao u BHTelekom da promijenim internet i uzmem PLC uredjaj. Imam Moja TV paket, i da bi dobio PLC uređaj morao sam uzet dodatni STB prvo, hajd nema veze i potpisem da hocu ta dva nova uredjaja i kazu mi zvat ce vas monteri, evo 3 dana niko nista ne zove.
Hocu da promijenim dodatni paket 1 u onaj novi internet 100/10 ili kako vec ide, podnesem zahtjev kaze dodji na salter 7-10 dana dok se prvo iskljuci dodatni paket, pa tek onda pravimo zahtjev za ovaj novi.
PlusSA wrote:Najgore je druze ako se nacekas pa poslje 10x dana ti kazu da nemas tehnicku mogucnost za tim paketom
Ja čekao 40 dana da mi kazu da nema TM.
Nakon toga se zahvalio i odjavio sve.
Ja zovem vec nekoliko puta da mi zamijenu router, da bi covjek sa druge strane telefona rekao da je to odradjeno...jednostavno, ljudi su poceli naloge rijesavati u kancelarijama, a ne na terenu !
Last edited by amal1 on 09/11/2018 15:04, edited 1 time in total.
Opljaha mi BH Telecom 2.10 KM lafo za humanitarni poziv. Ko god je smislio i odobrio ovakav način prevare i krađe, dabogda i za njega skupljali pare. Lopovi.
Pa oni su naumili pretplatu ostaviti sebi, nema to da ti iz tih 15 maraka potrosis 5 na pozive a 5 na donacije. Potpisom ugovora sve je njihovo, a ti dobijes da razgovaras do neke mjere. Ako prevrsis mjeru, naplate ti jos.
Samo oni to malo spinuju i upakuju u drugaciju ambalazu pa govore o nekom obracunu, prebacivanju u sljedece mjesece i sl.
U sustini uzeli su ti pare, potrosio ti njih ili ne.
Dioxis wrote:Otisao u BHTelekom da promijenim internet i uzmem PLC uredjaj. Imam Moja TV paket, i da bi dobio PLC uređaj morao sam uzet dodatni STB prvo, hajd nema veze i potpisem da hocu ta dva nova uredjaja i kazu mi zvat ce vas monteri, evo 3 dana niko nista ne zove.
Hocu da promijenim dodatni paket 1 u onaj novi internet 100/10 ili kako vec ide, podnesem zahtjev kaze dodji na salter 7-10 dana dok se prvo iskljuci dodatni paket, pa tek onda pravimo zahtjev za ovaj novi.
Zar se stvarno ovako dugo mora cekati?
Jel' to provjerena informacija da se prvo mora deaktivirati stari paket da bi mogao podnijeti zahtjev za novi ?
Meni to malo nema logike da se prvo mora odjaviti stari paket da bi ti aktivirali novi.
drug_profi wrote:Pa oni su naumili pretplatu ostaviti sebi, nema to da ti iz tih 15 maraka potrosis 5 na pozive a 5 na donacije. Potpisom ugovora sve je njihovo, a ti dobijes da razgovaras do neke mjere. Ako prevrsis mjeru, naplate ti jos.
Samo oni to malo spinuju i upakuju u drugaciju ambalazu pa govore o nekom obracunu, prebacivanju u sljedece mjesece i sl.
U sustini uzeli su ti pare, potrosio ti njih ili ne.
Na donacije ne trošim. Niti pozivam niti dajem na ulici. Plaćam u fond solidarnosti i svaki mjesec i dosta od mene. Samo se pojavi da sam zvao broj a nisam, i nema nikakve veze sa pretplatom nego krađom. Sto hiljada pretplatnika, po dvi markice, pa ti kontaj.