Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kloniran

#5926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

ahaha tek skontah
80 je tamam :D
ko ide prema hadzicima nek se pazi, premjestili su radar kod ferhatovica :D
Nabucco

#5927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

Joj ludila danas od Blažuja do Sarajeva.. Kiša pada, ono baš na hercegovacki način, iz neba i iz zemlje sto se kaže...
Vožnja onom izhabanom trakom je gotovo ravna samoubistvu.. Vozim lijevom trakom 90ak, vidim prilazi mi lik pozadi, ja se prestrojavam, odma kontrola stabilnosti poce da blinka.. Znaci auto isto kao na snijegu kad se prestrojavaš iz trake u traku, pa ono pocne da blago zanosi, kad točak gazi snijeg između traka... Haj kontam prestroio se, sad ce prestati kad jok... Ono i dalje nosa auto, desno lijevo... ESP i dalje ludi... Kontam daj da se vratim u ovu lijevu traku, kad kur*c ovaj vamo razvuko, nikad da me prođe... Kocnicu pipnut ne smijem.. pustim gas, i polahko opet uz blago zanošenje se vratim u ovu lijevu traku.... Zimske gume, dobra šara, i 3 osobe u autu.....

I ovi sudari danas na Autoputu sto su bili su nastali zbog lokvi i potoka preko autoputa.....
kloniran

#5928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Nabucco wrote:Joj ludila danas od Blažuja do Sarajeva.. Kiša pada, ono baš na hercegovacki način, iz neba i iz zemlje sto se kaže...
Vožnja onom izhabanom trakom je gotovo ravna samoubistvu.. Vozim lijevom trakom 90ak, vidim prilazi mi lik pozadi, ja se prestrojavam, odma kontrola stabilnosti poce da blinka.. Znaci auto isto kao na snijegu kad se prestrojavaš iz trake u traku, pa ono pocne da blago zanosi, kad točak gazi snijeg između traka... Haj kontam prestroio se, sad ce prestati kad jok... Ono i dalje nosa auto, desno lijevo... ESP i dalje ludi... Kontam daj da se vratim u ovu lijevu traku, kad kur*c ovaj vamo razvuko, nikad da me prođe... Kocnicu pipnut ne smijem.. pustim gas, i polahko opet uz blago zanošenje se vratim u ovu lijevu traku.... Zimske gume, dobra šara, i 3 osobe u autu.....

I ovi sudari danas na Autoputu sto su bili su nastali zbog lokvi i potoka preko autoputa.....
zato sto na 90 km/h na nasim cestama ne vozis na cesti nego lebdis tj. vozis na tom sloju vode :D
KB9

#5929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

Leon16v wrote:
KB9 wrote:u zadnje vrijeme mi konstantna duga ubjedljivo najvise pice po zivcima

kakvi debili to voze auta majka mu stara
Ma ne znas jesu li i duga, to nesto ubaci u farove svijetli ko Las Vegas
stisni pa pogledaj u retrovizor po noci ako takav vozi iza :-)
seoBIH

#5930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Mene jebe ako voze na auto putu pod dugim. Poseban je problem kada se ubacim u lijevu traku i preticem a oni doalze u susret. Jebeno opasno.
samo pozitiva

#5931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by samo pozitiva »

kiki-miki wrote:
kloniran wrote:ahaha tek skontah

Khm gdje ti dodje ferhatovic?
Blazuj
kloniran

#5932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

kiki-miki wrote:

Khm gdje ti dodje ferhatovic?
onaj ferhatovic sto radi spuru, prije mesnice mujanic na 200m :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

koji radar?

počesto stoje na suprotnom smjeru, na proširenju kod pumpe... dobili su mahanje prekjučer :lol:
kloniran

#5934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

mk ultra wrote:
koji radar?

počesto stoje na suprotnom smjeru, na proširenju kod pumpe... dobili su mahanje prekjučer :lol:
sad znaju biti kod ferhatovica, valjda skontali da prije podvoznjaka raja uspori pa ponovo nagazi, a dok skontas da su na stanici ti vec debelo prekoracio ogranicenje :D
530i

#5935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

seoBIH wrote:Mene jebe ako voze na auto putu pod dugim. Poseban je problem kada se ubacim u lijevu traku i preticem a oni doalze u susret. Jebeno opasno.
A šta gledaš u suprotan smjer? Gledaj u svoju stranu...barem na autoputu ima dovoljno mjesta.
seoBIH

#5936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

N gledam ja, gledaju farovi u mene. Nikada nisi preticao a idiot isto tako pretice pa je medjusobna udaljenost izmedju auta 2-3 metra?
amar1994

#5937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Na pojedinim autima se duga automatski pale iznad 130km/h , radi sigurnosti, jer ce sigurno ranije vozac vidjet prepreku nego sa kratkim, i ja drzim duga upaljena kada idem preko 130, radi sebe a i drugih :)
kloniran

#5938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

http://www.ebay.com/itm/2-X-H4-80W-LED- ... JV&vxp=mtr

cuner style, ovoga sve vise na nacuniranim vozilicama, ne prave led sa hi/lo opcijom nego bas ove maglenke :D

al i na 130 bi se ta duga trebala iskljuciti kad se prestize automobil posebno nova auta, desilo mi se nekoliko puta da zaslijepe skroz, tako da ja u zadnje vrijeme obaram unutrasnji retrovizor kad vozim navece i na otvorenoj cesti
manje boli
Nabucco

#5939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nabucco »

Joj vidio sam ove LED neki dan na nekoj 4ki.. stavio ih umjesto sijalica za duga... Ne znam kako osvjetljava i da li smeta ostalima, al brate ruzno izgleda.. Haman da dodiruju staklo fara koliko su duge, a i pocrnile od korištenja...
amar1994

#5940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kloniran wrote:http://www.ebay.com/itm/2-X-H4-80W-LED- ... JV&vxp=mtr

cuner style, ovoga sve vise na nacuniranim vozilicama, ne prave led sa hi/lo opcijom nego bas ove maglenke :D

al i na 130 bi se ta duga trebala iskljuciti kad se prestize automobil posebno nova auta, desilo mi se nekoliko puta da zaslijepe skroz, tako da ja u zadnje vrijeme obaram unutrasnji retrovizor kad vozim navece i na otvorenoj cesti
manje boli
naravno, ja ih manuelno iskljucim i cim ga prodjem,upalim :thumbup: , stari me naucio ponasanju u saobracaju :D :D
MAN-lion's coach

#5941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MAN-lion's coach »

1) Za osvjetljavanje puta/ceste vozač vozila na motorni pogon, u pravilu,upotrebljava duga svjetla.
(2) Vozač vozila na motorni pogon dužan je upotrebljavati za osvjetljavanje
puta/ceste kratka svjetla umjesto dugih svjetala:
1) prije mimoilaženja s drugim vozilom na razdaljini s koje ocijeni da svjetlom
svog vozila zasljepljuje vozaća vozila koje mu dolazi u susret, a pri mimoilaženju s drugim vozilom - kad vozač tog vozila upali kratka svjetla ili kad naizmjeničnim paljenjem i gašenjem svjetala upozorava da mu duga svjetla smetaju,uvijek na razdaljini manjoj od 200 m;
2) za vrijeme kretanja za drugim vozilom na rastojanju od najmanje 100 m da dugim svjetlima svog vozila ne bi zasljepljivao vozača vozila ispred sebe;
3) za vrijeme dok vozilom prolazi pored organizovane/organizirane koloneili povorke pješaka;
4) kada se kreće putem/cestom koji se pruža neposredno pored plovnogputa/ceste ili pored željezničke ili tramvajske pruge - u susretu s plovilom,
odnosno s vozilom koje se kreće po šinama/tračnicama a koje nailazi iz suprotnogsmjera.
(3) Noću, kao i danju u slučaju smanjene vidljivosti, vozač vozila na motorni
pogon za vrijeme vožnje mora imati na vozilu upaljena najmanje kratka svjetla za osvjetljavanje puta/ceste.

Ali.....
530i

#5942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

seoBIH wrote:N gledam ja, gledaju farovi u mene. Nikada nisi preticao a idiot isto tako pretice pa je medjusobna udaljenost izmedju auta 2-3 metra?
Jesam, ali ne gledam u drugi smjer autoputa ni u kom slučaju nego ispred sebe i iza sebe...puno su mi gori oni koji voze iza sa upaljenim ili nepodešenim farovima. A i na svim krivinama imaju te zaštite...meni zaista ne smetaju farovi iz drugog smjera na autoputu, taman posla da gledam u njih...
undefined007

#5943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

Je li to postavljen znak zabrane skretanja lijevo tj. u pravcu prema željezničkoj kad se spuštaš niz Koševsko i hoćeš da se ukljućiš poslije kružnog toka na cestu? Koliko sam ja čuo sad moraš desno da skreneš pa onda kroz kružni baciš krug i onda ideš prema stanici.
amar1994

#5944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

jeste i obratno, ali svejedno opet se krsi zabrana i to uveliko, ali srecom bude policije na autobuskoj pa uzima lovu laganini :izet: :D
a kad se pogleda, fakat zablokiraju dvije trake dok se uljuce odozgo, nece nista izgubit za 10 - 15 sec koliko mu treba da kruznim tokom dodje do istog mjesta, al jok, ko mi sta moze, ja sam opsan pa cu kroz zabranu :bih: :evil:
Last edited by amar1994 on 16/02/2016 00:26, edited 1 time in total.
undefined007

#5945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

amar1994 wrote:jeste i obratno, ali svejedno opet se krsi zabrana i to uveliko, ali srecom bude policije na autobuskoj pa uzima lovu laganini :izet: :D
ma bude moj klinac ja danas prolazim hladno se uključuju isto tako i neki dan :-)
amar1994

#5946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

undefined007 wrote:
amar1994 wrote:jeste i obratno, ali svejedno opet se krsi zabrana i to uveliko, ali srecom bude policije na autobuskoj pa uzima lovu laganini :izet: :D
ma bude moj klinac ja danas prolazim hladno se uključuju isto tako i neki dan :-)
pa ne mogu stalno :-) :-)
undefined007

#5947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

šteta otvorila im se prilika da popune budžetske deficite :D
Capajebo

#5948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Capajebo »

Budu bas cesto na prosirenju, bar 2-3 puta dnevno po par sati. Eto da znate :D
tempuser

#5949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Neki dan vidim zaustavljaju pametnjakovice sto skrecu u zabranu s Kosevskog prema z. stanici, naredali ih ko u kladionici!
Sodom1

#5950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ja kad sam zadnji put bio u Sa nikakvih kruznih tokova nije bilo. Bio jedan na Dobrinji ,
Post Reply