Ne znam ko ti je prva ruka, ali ti sa svojih 22 god. mozes samo prenositi neciji trac.dufresne wrote:Prijatelju, vjeruj mi da itekako znam o cemu govorim, i to iz prve ruke, a ne preko traceva iz desetih usta...
Uzdravlje...
SDA-All about
-
Innovation
#5926 Re: SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5927 Re: SDA-All about
to je samo posljedica duhovnog propadanja izazvanog smjenom ideologijaChallenger__ wrote:Shvatam Mujice. Ipak, moja replika se odnosila na jedan segment društva, pravosuđe i legislativu.
- Challenger__
#5928 Re: SDA-All about
Slažem se.
-
udrch
#5929 Re: SDA-All about
"oni" i to je problem..nismo ni ja ni ti..-LIBERO- wrote:A ko je uspostavio takav sistem i zakonski i vrijednosni?
Svi oni imaju svoja imena i prezimena, i imaju imena stranaka iz kojih dolaze.
Nisam ja glup da mislim da je elitizam i pljacka zaobisla neku od stranaka. Svi su oni, manje-vise, u prici.
Samo sto su pojedini 70% u prici, a ovi drugi, treci, cetvrti..sa nekim manjim postotcima.
Bas o tome ti kazem Stranka koja je ustolicila i aminovala svojom direktnom podrskom, nemoralnim novcem i profitom, novonastalu finansijsku elitu, ne moze biti amnestirana samo tako.
Prati trenutno sudjenje u Hrvatskoj i terecenje HDZ-a da je fakticki kolektivno odgovoran za uspostavu ovih pravila, finansijske manipulacije i malverzacije i sl. Znaci stranka je na sudu.
a "oni" neće sebe strpati u zatvor i ja tu vidim problem..ništa drugo..
inače da se ja pitam, ja bih im sudio prema šerijatu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5930 Re: SDA-All about
apsolutno....izdajnicima što gora kazna
- novi.dan.nova.nafaka
#5931 Re: SDA-All about
JoseMujica wrote:apsolutno....izdajnicima što gora kazna
Ja koliko vidim, Hozea "prevodimo" u naše redove polahko...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5932 Re: SDA-All about
Previse je to apstraktan odnos prema konkretnom problemu. Isto kao i ona floskula," suditi ce im se kad' odu na drugi svijet".
Mene konkretno interesuje pokretanje ovozemaljskih sudova i pravnih postupaka. Nek' oni prvo se oduze ovozemaljskim sudovima, a na ovo drugo..otom potom.
Ja ne vidim realnu mogucnost da mi nase drustvo ozdravimo sa ovakvim strankama i interesno-finansijskim lobijima.
Oni dragovoljno nece uvesti zemlju, i drustvo kao cjelinu, u neki moralno pravni proces ozdravljenja.
Pitanje je ko to moze uopste. Neka nova politicka inicijativa? Skeptican sam. Medjunarodna zajednica?? Moguce.
Trecu varijantu eventualnog ozdravljenja ja ne vidim.
Mene konkretno interesuje pokretanje ovozemaljskih sudova i pravnih postupaka. Nek' oni prvo se oduze ovozemaljskim sudovima, a na ovo drugo..otom potom.
Ja ne vidim realnu mogucnost da mi nase drustvo ozdravimo sa ovakvim strankama i interesno-finansijskim lobijima.
Oni dragovoljno nece uvesti zemlju, i drustvo kao cjelinu, u neki moralno pravni proces ozdravljenja.
Pitanje je ko to moze uopste. Neka nova politicka inicijativa? Skeptican sam. Medjunarodna zajednica?? Moguce.
- heckler
#5933 Re: SDA-All about
Broj 3: Potpuni kolaps kad se vise ni marke na kredit ne mogne dobiti od MMF-a i ostalih lihvara i onda napustanje potonulog broda. Samo ne znam moze li preostala lesina zvati "ozdravljenje" nakon toga-LIBERO- wrote:
-
dufresne
#5934 Re: SDA-All about
22...Innovation wrote:Ne znam ko ti je prva ruka, ali ti sa svojih 22 god. mozes samo prenositi neciji trac.dufresne wrote:Prijatelju, vjeruj mi da itekako znam o cemu govorim, i to iz prve ruke, a ne preko traceva iz desetih usta...
Uzdravlje...
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5935 Re: SDA-All about
Super si ga opisao/la ...dufresne wrote: Ocito je da ne poznajes situaciju u SDA ni sekunde, Asim koliko je los politican, 10000X je gori covjek... Asim Sarajlic je klasican primjer napacenog Bosnjaka, koji do 95 ima tri razreda srednje skole, a onda u kratkom periodu izrasta u magistra politickih nauka i dolazi u poziciju da moze nesto odlucivati! To je bandit nevidjenih razmjera, ustvari reci cu "sirotinja", a kad sirotinja se sjeti sta je bijeda i neimastina, ona kopa i rukama i nogama da obezbjedi svoju praunucad, da ne bi osjetili ponovo tu bijedu...
Mislim da ni Asim sam sebe ne bi bolje opisao ...
E, to je Tihićev prvi suradnik sa kojim je on pronašao zajednički interes i jezik, a s' kim si, takav si.
Asim pijan kao letva napravi tešku saobraćajnu nesreću, ponaša se nasilnički i bude presuđen za to na Sudu, a nakon toga poziva se na vjeru i mlade muslimane, kako bi ga ljudi poistovjetili sa tim časnim ljudima.
Zamisli samo kakav je to munafik i licemjer.
-
Kolt12
#5936 Re: SDA-All about
Slazem se pogotovo za lobiranje. Lobiranje je jedan od najvecih problema BiH nakon pravosudnog sistem koji je "lijen" a vjerovatno i nestrucan. Velikom vecinom od Daytona do danas, ekonomske i financijske odluke su usvajane kako bi pogodovale strancima, stranim kompanijama i strancima pojedincima.-LIBERO- wrote:Previse je to apstraktan odnos prema konkretnom problemu. Isto kao i ona floskula," suditi ce im se kad' odu na drugi svijet".![]()
Znaci stvar je pocela sa poroznim granicama, preko potpisivanja ugovora o slobodnoj trgovini sa Slovenijom, Hrvatskom i tokom alijanse sa Srbijom, do danas nepostojecih carina sa EU. Jednostavno u ratu razvaljena industrija nije imala vremena da se razvije kako bi se mogla nositi sa stranom konkurencijom, a stvar su dodatno komplikovale porozne granice, preko kojih se uvozilo sve i svasta, sto je dodatno otezavalo stajanje u ratu razvaljene ekonomije. Nije da se nije imalo tad sanse.
Dijaspora je i tad upucavala godisnje vise nego medjunarodna zajednica, jednostavno ti novci su bili dovoljni da BiH ekonomija stane na noge i da krene u roku od nekih recimo 5-10 godina, da su je vlade stitile i da granice nisu bile porozne.
Medjutim porozne granice, uvoz svega i svacega bez carine, potrosaci potpuno nesvijesni sta ce to znaciti za njihova radna mjesta, plus izlobirane odluke kojima se strancima daje povlasten polozaj u BiH, su apsorbovali lovu koju je dijaspora slala/trosila u BiH, tako da su od toga najvise imali koristi stranci, sto znaci lova je zavrsila napolju, a ne u ratom razvaljenoj ekonomiji kojoj je neophodno bila potrebna lova kako bi otvarala nova radna mjesta. Krivci sve politicke partije koje su bile na vlasti od Daytona do danas, plus narod koji je cak najkrivlji.
Da je narod razmisljao kako je trebao, da je bio ekonomski patriotski nastrojen, stvar bi bila sasvim drugcija i BiH bi imala sansu, zapravo narod bi imao posla. Naravno, ipak su stranke na vlasti od Daytona do danas, te koje su daleko najvise odgovorne, ovaj korumpirane.
Ne mozes prodati recimo Rusima cjelokupnu postojecu naftnu industriju i ocekivati da ces smanjiti nezaposlenost, ne mozes prodati Hrvatima i Madjarima Energopetrol za bagatelu i ocekivati da ces ovoriti nova radna mjesta itd itd.
Ne radi se o tome da vlasti od Daytona do danas nisu znale sta treba uraditi da bi se recimo oporavila BiH privreda, da bi pocela zaposljavati ljude, ne, to nije toliko komplikovano da to ne zna cak i jedan diletant u ekonomiji, medjutim tu se radi o korupciji, gdje su zakoni pravljeni da daju nekom povlasten polozaj, istovremeno se znalo kakav ce to impakt imati na BH privredu i da ce to rasturiti i onu malu zaposlenost.
Sto se tice pravnog sistema, prozivati ih po medijima, na internetu, zagorcati odgovornima u pravnom sistemu zivot, mozda nesto bude od toga.
Last edited by Kolt12 on 21/12/2012 08:43, edited 2 times in total.
- Shahab
#5937 Re: SDA-All about
Da li je ovaj strašni pad industrijske proizvodnje bio temom komentara bilo kojeg političara...Prevedeno u konkretni život, ovaj statistički podatak znači nekoliko hiljada izgubljenih radnih mjesta, uništenih socijalnih prilika nekoliko hiljada obitelji Federacije. Njima su bitne federalne televizije, Razvojne banke i raznorazne druge spletke od kojih građani nemaju nikave koristi. U tom kadroviranju nekompetentne i nesposobne oligarhije najgori je Sulejman Tihić i njegovi kadrovi. On je veliko zlo i nesreća za bosanski narod i državu.
Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u periodu januar - novembar 2012. godine u odnosu na isti period 2011. godine manja je za 4,7 odsto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku. Industrijska proizvodnja u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 3,9 odsto, u oblasti prerađivačke industrije manja je za dva odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom i vodom manja je za 12,9 odsto.
Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda u navedenom periodu, bilježi se povećanje proizvodnje trajnih proizvoda za široku potrošnju za 22,6 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 odsto.
Zabilježeno je smanjenje proizvodnje energije za 12,4 odsto, drugih intermedijarnih proizvoda za 2,7 odsto, i kapitalnih proizvoda za 3,6 odsto.
Industrijska proizvodnja u FBiH u novembru u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2011. godine manja je za 3,2 odsto, u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine manja je za 2,8 odsto, dok je u odnosu na oktobar ove godine manja za 1,1 odsto.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#5938 Re: SDA-All about
Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.Shahab wrote:Da li je ovaj strašni pad industrijske proizvodnje bio temom komentara bilo kojeg političara...Prevedeno u konkretni život, ovaj statistički podatak znači nekoliko hiljada izgubljenih radnih mjesta, uništenih socijalnih prilika nekoliko hiljada obitelji Federacije. Njima su bitne federalne televizije, Razvojne banke i raznorazne druge spletke od kojih građani nemaju nikave koristi. U tom kadroviranju nekompetentne i nesposobne oligarhije najgori je Sulejman Tihić i njegovi kadrovi. On je veliko zlo i nesreća za bosanski narod i državu.Ukupna industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u periodu januar - novembar 2012. godine u odnosu na isti period 2011. godine manja je za 4,7 odsto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku. Industrijska proizvodnja u oblasti vađenja ruda i kamena manja je za 3,9 odsto, u oblasti prerađivačke industrije manja je za dva odsto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom i vodom manja je za 12,9 odsto.
Prema glavnim industrijskim grupacijama industrijskih proizvoda u navedenom periodu, bilježi se povećanje proizvodnje trajnih proizvoda za široku potrošnju za 22,6 odsto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 odsto.
Zabilježeno je smanjenje proizvodnje energije za 12,4 odsto, drugih intermedijarnih proizvoda za 2,7 odsto, i kapitalnih proizvoda za 3,6 odsto.
Industrijska proizvodnja u FBiH u novembru u odnosu na prosječnu mjesečnu proizvodnju iz 2011. godine manja je za 3,2 odsto, u odnosu na proizvodnju iz istog mjeseca prošle godine manja je za 2,8 odsto, dok je u odnosu na oktobar ove godine manja za 1,1 odsto.
Sistem vladanja Tihića i njegovih suradnika je zasnovan samo na te tri stvari i ništa više.
Dakle, kod Tihića i njegovih suradnika su samo životinjske strasti: sila, novac i seks.
Islamska zajednica se mora usprotiviti ovim (ne)ljudima i beskrupuloznoj zloupotrebi vjere.
Kao što sami znate godinama na ovom forumu pišemo o ovom sistemu stočne pijace i opet ništa ...
Administracija predstavnika velikih sila svakodnevno prati pisanje nas građana.Poslije svakih izbora, razne korumpirane PSIHOPATE, osobe oboljele od antisocijalnog poremećaja ličnosti (sa sumnjivim ili kupljenim diplomama) daju novac za lobiranje utjecajnim pojedincima iz Stranaka/Partija na vlasti i tako, kao na pijaci, kupuju svoje pozicije.
Nakon što KUPOVINOM a ne svojih referencama dođu na visoku poziciju, ovi ljudi u svojoj psihopatiji umisle da su postali i vlasnici a da su uposlenici njihovi ROBOVI koji treba da rade bez pogovora. Ovi ljudi imaju kriva moralna i ostala uvjerenja jer su korumpirani. Napasni su i arogantni prema svim onima koji su po hijerarhijskoj ljestvici ispod njih a prema svojim poslušnicima su dragi i ljubazni. Za njih ne vrijede zakoni i moralne norme i veoma često ih se može uhvatiti u nekim kriminalnim aktivnostima kao što je uzimanje novca za zapošljavanje bez konkursa ili prodaja nižih pozicija. Oni koji ih otkriju odmah postaju njihove žrtve i sva svoja (ne)djela prebacuju na njih, što je klasični MOBBING od čega ljudi svakodnevno umiru. Oni sebi za suradnike biraju ljude sa istim ili sličnim psihičkim poremećajem koji su također od njih KUPILI svoju nižu poziciju čime se ovaj krug mita i korupcije produbljuje od VRHA do samog DNA.
U današnje vrijeme širom BiH oni se veoma uspješno kriju iza utjecajnih pojedinaca u Strankama, vjerskih zajednica i uglednih ljudi, koji štite ove PSIHOPATE radi nekog svoga ličnog suženog interesa i daju im podršku u svakom pogledu prije svega radi novca, pozicije ili neke usluge, bez obzira na kolateralne štete koje svakodnevno prave državi i široj društvenoj zajednici.
Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti, koju doktor Robert Hare, jedan od svjetskih eksperata za psihopatiju u svojoj knjizi ''Without Conscience'' - ''Bez savjesti'', označava kao potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja.
Ukoliko psihopata uopće nešto osjećaja, onda su to emocije najpliće vrste. On čini bizarne i samo-destruktivne stvari zato što je potpuno imun na konsekvence koje bi normalnog čovjeka ispunile osjećanjima srama ili griže savjesti. Ono što bi drugi u tom smislu smatrali katastrofom, za njega predstavlja samo jednu malu nezgodu ili „čistu sitnicu”. Psihopatija sasvim uobičajena u ljudskom društvu i postoji mnogo slučajeva psihopata koji normalno rade kao biznismeni, doktori, pa čak i psihijatri.
Oni izgledaju u svakom pogledu kao normalni ljudi, samo što su duševno mrtvi ljudi bez ikakvih osjećaja.
Duševno mrtvilo, čini ih veoma efikasnim „mašinama”. Oni mogu biti briljantni, mogu da pišu naučne radove, mogu da IMITIRAJU riječi pune emocija (veoma su uspješni glumci), međutim, vremenom postaje sve jasnije i jasnije da te njihove riječi nisu u skladu s njihovim ponašanjem. („Po njihovim plodovima poznajete ih.”). Oni su tip čovjeka koji je u jednom momentu tvrditi kako je strahovito pogođen bolom uslijed smrti nekog bliskog prijatelja a u sljedećem momentu će otići u disko klub „da bi to zaboravio”. Čini se da oni to STVARNO zaborave.
S obzirom da su veoma efikasne mašine, kao kompjuteri, u stanju su da obavljaju veoma kompleksne radnje koje su zamišljene tako da izazovu druge da im ovi daju svoju podršku za ono što oni žele. Na taj način mnoge psihopate su u stanju da dostignu visoke pozicije u društvu. Tek nakon dužeg vremena njihove kolege i suradnici postaju svjesni činjenice da je njihov uspjeh i napredak zasnovan na gaženju drugih ili kršenju njihovih prava. Iako su potpuno indiferentni što se prava drugih tiče, oni često kod drugih ljudi veoma spretno inspirišu osjećaj iskrenog povjerenja. Psihopata nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja. Osim što su egocentrični, oni su često i narcisoidni. Narcisoidnost je samo jedna od njihovih karakternih crta.
Rijetko kad dolaze u sukob sa zakonom, dok istovremeno čine strahovite štete državi i kolegama s posla. Psihopate se najčešće druže samo s onima od kojih mogu imati neke koristi. Za psihopatu je najvažnija jedino njegova „glad,” a sve ostalo je za njega ‘tamo negdje daleko’, osim ukoliko se to ne može apsorbovati s njegove strane u smislu neke vrste „hrane”. Za njega postoji samo jedno pitanje: „Da li se to može na neki način iskoristiti” ili – „da li ja mogu nešto od toga dobiti,” a sve ostalo je od strane njegovih nagona rangirano kao manje vrijedno.
Ukratko je psihopata predator ili grabljivac. On se kamuflira uz pomoću jedne „maske trezvenosti,” a onda slično grabljivim životinjama tiho i neprimjetno prati svoju žrtvu, izdvaja je iz stada, približava joj se i krši njen otpor. Dobri su stratezi i veoma dobro se maskiraju koristeći sve vrste riječi, gestova laži i manipulacija kako bi uvukli žrtvu u svoju zamku. U mnogim slučajevima oni će prethodno skupiti što je moguće više informacija o svojim žrtvama, saznati sve njihove vrline, slabosti i mane, te će igrati na te karte koliko god je to moguće i kako im to odgovara.
Iako nemaju savjesti, oni će još u svojoj mladosti primijetiti tu „čudnu” osobinu kod drugih, te će taj problem prilično brzo intelektualno premostiti, a onda će svoje žrtve često manipulisati tako što će se oslanjati ili apelovati na - NJIHOVU savjest. Psihopata će vas uvijek optužiti da radite ono što on radi ili namjerava da uradi. U svakoj interakciji između psihopate i normalnog čovjeka sa potpunim opsegom emocija, psihopata uvijek pobjeđuje.
Ovakvi ljudi uopće ne pokazuju osjećaj krivice za kolateralne štete koju svakodnevno prave državi, firmi i uposlenicima kao i svim drugim običnim normalnih građanima.
Citati su preuzeti od doktora Roberta Hare koji je jedan od svjetskih eksperata za psihopatiju.
Autor je knjige ''Without Conscience'' - ''Bez savjesti''.
Zato slobodno pišite.
Last edited by antimobbing on 21/12/2012 09:07, edited 4 times in total.
-
daddy-kool
#5939 Re: SDA-All about
?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
Sistem vladanja Tihića i njegovih suradnika je zasnovan samo na te tri stvari i ništa više.
Dakle, kod Tihića i njegovih suradnika su samo životinjske strasti: sila, novac i seks.
- antimobbing
#5940 Re: SDA-All about
Šta nije jasno?daddy-kool wrote:?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
-
daddy-kool
#5941 Re: SDA-All about
Ne ide mi nešto Tihić i seks? Ako može pojašnjenje.antimobbing wrote:Šta nije jasno?daddy-kool wrote:?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
- antimobbing
#5942 Re: SDA-All about
daddy-kool wrote: Ne ide mi nešto Tihić i seks? Ako može pojašnjenje.

Samo domaći proizvodi, dok njegovim mladim suradnicima ne trebaju stimulansi jer su PREPOTENTNI.
Last edited by antimobbing on 21/12/2012 09:14, edited 2 times in total.
- FOČANSKI PROPISI
#5943 Re: SDA-All about
Po šerijatu?udrch wrote:"oni" i to je problem..nismo ni ja ni ti..-LIBERO- wrote:A ko je uspostavio takav sistem i zakonski i vrijednosni?
Svi oni imaju svoja imena i prezimena, i imaju imena stranaka iz kojih dolaze.
Nisam ja glup da mislim da je elitizam i pljacka zaobisla neku od stranaka. Svi su oni, manje-vise, u prici.
Samo sto su pojedini 70% u prici, a ovi drugi, treci, cetvrti..sa nekim manjim postotcima.
Bas o tome ti kazem Stranka koja je ustolicila i aminovala svojom direktnom podrskom, nemoralnim novcem i profitom, novonastalu finansijsku elitu, ne moze biti amnestirana samo tako.
Prati trenutno sudjenje u Hrvatskoj i terecenje HDZ-a da je fakticki kolektivno odgovoran za uspostavu ovih pravila, finansijske manipulacije i malverzacije i sl. Znaci stranka je na sudu.
a "oni" neće sebe strpati u zatvor i ja tu vidim problem..ništa drugo..
inače da se ja pitam, ja bih im sudio prema šerijatu..znam da bi se i Mujica složio u ovom slučaju, svejedno što je islamofob
To znači prvo ih povješati ,pa onda na sud.
Slažem se.
- FOČANSKI PROPISI
#5944 Re: SDA-All about
Tihić nešto napravio?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
Sve je on to naslijedio iz onih teških vremena.Ne zaboravi da on ima kakvu, takvu konkurenciju.
- Paranoid
#5945 Re: SDA-All about
SDA je u suštini nesposobna, ali samo zato što nema fašisoidne tendencije, a takođe im zamjeram što su manji nacionalisti od srpskih i hrvatski stranaka.. Volio bih znati kako bi izgledali komentari današnjih analitičara i forumskih "imača kada" da se iza stranke SDA čuje retorika šumskog Metodija ili kockoglavog Ćirila...FOČANSKI PROPISI wrote:Tihić nešto napravio?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
Sve je on to naslijedio iz onih teških vremena.Ne zaboravi da on ima kakvu, takvu konkurenciju.
U jedno sam siguran, buduća esdea retorika koju prizivam se može namirisati...jebeš "tihu vodu", danas je "tsunami" in...
- Shahab
#5946 Re: SDA-All about
Beskičmenjak Tihić je napravio stranku prema svome mentalitetu...beskičmenjačku, nekompetentnu, pojavno jadnu i tragikomičnu, ideološki dezorijentisanu... Najbitnije je to ko će biti na čelu stranke. Treba gledati profil i karakter osobe koja će voditi SDA, jer će onda ona prema nepisanom zakonu skrivenog svijeta ali i empirijskim psihološkim zakonima, uspostaviti lanac komandovanja i hijerahiju u skladu sa svojim karakteristikama...Paranoid wrote:SDA je u suštini nesposobna, ali samo zato što nema fašisoidne tendencije, a takođe im zamjeram što su manji nacionalisti od srpskih i hrvatski stranaka.. Volio bih znati kako bi izgledali komentari današnjih analitičara i forumskih "imača kada" da se iza stranke SDA čuje retorika šumskog Metodija ili kockoglavog Ćirila...FOČANSKI PROPISI wrote:Tihić nešto napravio?antimobbing wrote: Tihić je od vrha države pa sve do samog dna napravio sistem stočne pijace gdje je sve na prodaju i sistem u kojem nema merhameta već samo vlada sila kroz politiku, novac i seks.
U jedno sam siguran, buduća esdea retorika koju prizivam se može namirisati...jebeš "tihu vodu", danas je "tsunami" in...
- FOČANSKI PROPISI
#5947 Re: SDA-All about
Slažem se sa tobom za rečeno o SDA,međutim Tihić je nemoćan i da hoće nešto promijeniti.Zato ,ponovo predlažem da se zakonom zabrani njen rad zbog štete koju je nanijela narodu i državi.Sad bar postoji većina da to i uradi,već sutra ko zna.Shahab wrote:
Beskičmenjak Tihić je napravio stranku prema svome mentalitetu...beskičmenjačku, nekompetentnu, pojavno jadnu i tragikomičnu, ideološki dezorijentisanu... Najbitnije je to ko će biti na čelu stranke. Treba gledati profil i karakter osobe koja će voditi SDA, jer će onda ona prema nepisanom zakonu skrivenog svijeta ali i empirijskim psihološkim zakonima, uspostaviti lanac komandovanja i hijerahiju u skladu sa svojim karakteristikama...
- Shahab
#5948 Re: SDA-All about
Nije moguće zakonom zabraniti rad bilo koje stranke ili slobodu političkog mišljenja. Ta vremena su nepovratno prošla. Ono što je istina vezano za SDA jeste ogroman nesklad između članstva i rukovodstva stranke predvođenog Tihićem. Članstvo i simpatizere stranke predstavlja desetine hiljada moralnih vjernika, dok rukovodstvo predstavljaju nekompetentni, nemoralni i korumpirani ljudi, što je isključiva krivica Sulejmana Tihića jer on upravlja kadrovskim križaljakama, i namjerno, postavlja takve nekompetentbne, nemoralne i korumpirane ljude. Priliku treba da dobiju mladi intelektualci koji se boje Boga.FOČANSKI PROPISI wrote:Slažem se sa tobom za rečeno o SDA,međutim Tihić je nemoćan i da hoće nešto promijeniti.Zato ,ponovo predlažem da se zakonom zabrani njen rad zbog štete koju je nanijela narodu i državi.Sad bar postoji većina da to i uradi,već sutra ko zna.Shahab wrote:
Beskičmenjak Tihić je napravio stranku prema svome mentalitetu...beskičmenjačku, nekompetentnu, pojavno jadnu i tragikomičnu, ideološki dezorijentisanu... Najbitnije je to ko će biti na čelu stranke. Treba gledati profil i karakter osobe koja će voditi SDA, jer će onda ona prema nepisanom zakonu skrivenog svijeta ali i empirijskim psihološkim zakonima, uspostaviti lanac komandovanja i hijerahiju u skladu sa svojim karakteristikama...
- FOČANSKI PROPISI
#5949 Re: SDA-All about
Ja bih prije glasao za one koji se boje UDBE.Shahab wrote:Nije moguće zakonom zabraniti rad bilo koje stranke ili slobodu političkog mišljenja. Ta vremena su nepovratno prošla. Ono što je istina vezano za SDA jeste ogroman nesklad između članstva i rukovodstva stranke predvođenog Tihićem. Članstvo i simpatizere stranke predstavlja desetine hiljada moralnih vjernika, dok rukovodstvo predstavljaju nekompetentni, nemoralni i korumpirani ljudi, što je isključiva krivica Sulejmana Tihića jer on upravlja kadrovskim križaljakama, i namjerno, postavlja takve nekompetentbne, nemoralne i korumpirane ljude. Priliku treba da dobiju mladi intelektualci koji se boje Boga.FOČANSKI PROPISI wrote:Slažem se sa tobom za rečeno o SDA,međutim Tihić je nemoćan i da hoće nešto promijeniti.Zato ,ponovo predlažem da se zakonom zabrani njen rad zbog štete koju je nanijela narodu i državi.Sad bar postoji većina da to i uradi,već sutra ko zna.Shahab wrote:
- Shahab
#5950 Re: SDA-All about
Ima još jači ovozemaljski strah..uvesti smrtnu kaznu za djela korupcije i nepotizma.