Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Rockefeller
#5926 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nadam se da će biti pametnija kuja nakon smrti.
- Kaligrafija
#5927 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam!johnlock071 wrote:Kaligrafija wrote:Bas je epizoda dobra... Napi se ser vitez otrova i protivotrova...I tata bi sine...Minder hanuma zaglavi sa "sestrom", neka je pogan jedna, ko drugom jamu kopa fizicki je radnik... Kralj sisica, zavoljeh onog gadnog Joffrey-ja, poslije ovog jada, steta sto umrije... Bolji je Sansi bio od ovog ludaka... Ona sticavje hoce da zrtvuje malu... Debeli na racun vuka skinu mrak...Gusari prodadose gladijajatore... Gladijajatori s Moravu, stigose na cevape kod zmaja! Smrad ostade smrad, svjeca se ne upali...odrase babu... Mala hanumica nece kuci... Velika vrana ode u orlovo gnijezdo... Pravi kralj mora u napad, zima dolazi... Episkop neretvljansko-dubrovacki hapsi po mahali, ne gine mu vatra ili sikira...itd.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jesil ikad razmišljao da se profesionalno baviš kritikom?
Jel' se to nudi negdje posao!?
Nejasna mi je samo uloga Episkopa neretvljansko-dubrovackog, da li mu je scenario namjenio ulogu da podigne sirotinju na bunu i da zauzme grad, ili ce da bude oduvan sa lica zemlje!!?
-
omar little
#5928 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jel ovo lik sad mrtvo-hladno spojla radnju iz knjiga?
- Rockefeller
#5929 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ahaomar little wrote:jel ovo lik sad mrtvo-hladno spojla radnju iz knjiga?
- Kaligrafija
#5930 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja koliko sam vidio, moze komotno spoilat knjigu, i ja sam se bunio prije, ali sad vidim da knjiga haman pa nema veze sa serijom...
-
Juliuscezar
#5931 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa dobro oni i nisu trenutno neprijatelji, ne vlada mrznja medju njima. Sto bi se reklo profesionalci ljudiTito_i_Partija wrote:Mislio sam bas onako kako to u prevodu znaci, bez ironije i negativnog konteksta.omar little wrote:nisam te pitala sta znaci how yes no, nego u kom smislu mislis vezano za moj post (kako da ne ironicno ili kako da ne u smislu naravno, pisao je). u mom svijetu se how yes no koristi ironicno i u negativnom kontekstu. inace, uvredljivo je i pomisliti da neko s naseg prostora ne zna tu referencu.
okej, kao sto rekoh, bolji je kada adaptira, tanji kada sam pise.![]()
A evo upravo odgledah epizodu, stvarno mi je se svidjela. Cersei ce bit' kaznjena, al' tu se ne zavrsava njen put...ja mislim da ce se ona prije ili kasnije vratit' na poziciju moci, i tu ce vjerovatno bit' kraj High Sparrow-u (ako ga Baelish i Olenna ne smaknu prije). Moram isto da kazem da mi se jako svidja glumac koji ga glumi, Jonathan Pryce. Fantastican glumac sa decenijama iskustva, bas k'o Charles Dance (Tywin).
Ona vjestica sad hoce i Stannisovu kcerku da spali.Haj' da je Stannisova zena pa i nekako, jest mi ionako odvratna...al' ovo za dijete fakat nije normalna. Dobro pa joj Stannis zacepi gubicu.
A drago mi je za Bronna, mozda covjek stagod i umoci prije nego sto se vrati kuci, mada mi nije bas jasno zasto mu je dala protivotrov kad su taj isti dan ranije htjeli oci jedno drugima iskopat'. Al' to je haman kako nas narod kaze: ko se tuce, taj se voli.
- Kaligrafija
#5932 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja koliko sam shvatio, tri su poklona bila... Dragonglass za vranu, Tyrion za majku zmajeva i pismo Maloprstog za staru Tyrelicu u kojem se optuzuje Cersei za blud...
-
omar little
#5933 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
hm. opisao ga je kao handsome young man, nije mi to definitivan opis malog lannistera. littlefinger je rekao da ima poklon. olenni je najvaznije da spasi svoje unuke, ne doima mi se kao glupa zena kojoj ce propast cersei biti vaznija od vlastite obitelji, ne vidim kakve on ima veze sa spasavanjem njenih unuka? plus sto zatvaranje cersei ovisi od septona, na njemu je bilo kada ce reagirati i optuziti je koristeci podatke koje odavno zna, kakve veze ima littlefinger s tim? kako littlefinger zna da ce septon bas u roku dan zatvoriti cersei?video wrote:omar little wrote:ima li spekulacija ko je poklon koji littlefinger poklanja olenni? ubice svjedoka onog iz bordela, kako se zove onaj plavutan? nesto ne znam da manjak svjedoka moze zaustaviti fundamentaliste u namjeri, ali vodja onaj bi mogao biti legalista. ako nije taj plavutan, ko bi onda mogao biti i kako bi to utjecalo na razvoj situacije?
cinjenica da je sam poklonio jonu dragonglass onaj garantira da ce jon sresti walkerse.
Kako ti je moglo promaci![]()
Opisao ga je Belis samo tako, jos samo da je spomenuo onaj "pecat" na celenci
- VenomousV
#5934 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pismo je bilo za Olennu da se nadje sa Littlefingerom. Kad su se nasli rekao je da ima isti poklon kao i za Cersei - mladica, tj. ispricao joj za Lancela, ona rekla High Sparrowu i uhapsili su CerseiKaligrafija wrote:Ja koliko sam shvatio, tri su poklona bila... Dragonglass za vranu, Tyrion za majku zmajeva i pismo Maloprstog za staru Tyrelicu u kojem se optuzuje Cersei za blud...
- harisoni
#5935 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Za nijansu lošija od ostalih, barem meni, a mislim da i nisam jedini.NK33 wrote:I ja sam pretpostavio da misli na Lancela.bhnapoleon1 wrote:Ja sam kontao da je poklon onaj Lancel, tj. propast Cersei.omar little wrote:ima li spekulacija ko je poklon koji littlefinger poklanja olenni? ubice svjedoka onog iz bordela, kako se zove onaj plavutan? nesto ne znam da manjak svjedoka moze zaustaviti fundamentaliste u namjeri, ali vodja onaj bi mogao biti legalista. ako nije taj plavutan, ko bi onda mogao biti i kako bi to utjecalo na razvoj situacije?
cinjenica da je sam poklonio jonu dragonglass onaj garantira da ce jon sresti walkerse.
A kao knjiga je losa?harisoni wrote:Najgora sezona do sada, meni gora čak i od knjige.
- karanana
#5936 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mozda je trebala prvo da je ucijeni da ce je reci muftiji ako joj ne oslobodi unuke.VenomousV wrote:Pismo je bilo za Olennu da se nadje sa Littlefingerom. Kad su se nasli rekao je da ima isti poklon kao i za Cersei - mladica, tj. ispricao joj za Lancela, ona rekla High Sparrowu i uhapsili su CerseiKaligrafija wrote:Ja koliko sam shvatio, tri su poklona bila... Dragonglass za vranu, Tyrion za majku zmajeva i pismo Maloprstog za staru Tyrelicu u kojem se optuzuje Cersei za blud...
ali bi je mozda cersei ubila nakon toga.
-
omar little
#5937 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ja mislim da njoj ovo nije kraj, prerano je zatvorena, u tri epizode svasta se moze desiti. pryce je odlican, meni posebno sjeda u ovoj ulozi jer sam ga nedavno gledala kao kardinala u wolf hall. scene sa olennom i cersei su super, vidi se da je iskusan kazalisni glumac, kao i dance uostalom.Tito_i_Partija wrote: Mislio sam bas onako kako to u prevodu znaci, bez ironije i negativnog konteksta.![]()
A evo upravo odgledah epizodu, stvarno mi je se svidjela. Cersei ce bit' kaznjena, al' tu se ne zavrsava njen put...ja mislim da ce se ona prije ili kasnije vratit' na poziciju moci, i tu ce vjerovatno bit' kraj High Sparrow-u (ako ga Baelish i Olenna ne smaknu prije). Moram isto da kazem da mi se jako svidja glumac koji ga glumi, Jonathan Pryce. Fantastican glumac sa decenijama iskustva, bas k'o Charles Dance (Tywin).
Ona vjestica sad hoce i Stannisovu kcerku da spali.Haj' da je Stannisova zena pa i nekako, jest mi ionako odvratna...al' ovo za dijete fakat nije normalna. Dobro pa joj Stannis zacepi gubicu.
A drago mi je za Bronna, mozda covjek stagod i umoci prije nego sto se vrati kuci, mada mi nije bas jasno zasto mu je dala protivotrov kad su taj isti dan ranije htjeli oci jedno drugima iskopat'. Al' to je haman kako nas narod kaze: ko se tuce, taj se voli.
sad je na stanisu da odluci sta je vaznije, dijete ili tron. nije ovo kraj te price.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5938 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Last edited by pici on 26/05/2015 13:27, edited 1 time in total.
- Rockefeller
#5939 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Žrtvovat' će dijete, bar bi ja da sam na njegovom mjestu.
- pici
#5940 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovo sam prije postavio...izgleda da će malu žrtvovat, mislio sam da su pali Boltonovima u šake al ona crvena rospija pali sve što stigne...stanis je potpuno pomutio s pameću za tronom...Selyse Baratheon žena stanisova pod
a) pala su konja
b) stanis je nagrdio
c) boltonovima pala u šake
d) snijeg pade na behar na voće
- karanana
#5941 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zrtvovat ce dijete, vec se razmislja sekundu nakon sto je trazila.
a sta dobija s time? postaje mi malo nesmotren i antipatican, posebno kako odjebaje davosa.
o bozi kako ga sam umochi.
a sta dobija s time? postaje mi malo nesmotren i antipatican, posebno kako odjebaje davosa.
o bozi kako ga sam umochi.
- pici
- Kaligrafija
#5943 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To sam i mislio... Uglavnom tri poklona su bila...VenomousV wrote:Pismo je bilo za Olennu da se nadje sa Littlefingerom. Kad su se nasli rekao je da ima isti poklon kao i za Cersei - mladica, tj. ispricao joj za Lancela, ona rekla High Sparrowu i uhapsili su CerseiKaligrafija wrote:Ja koliko sam shvatio, tri su poklona bila... Dragonglass za vranu, Tyrion za majku zmajeva i pismo Maloprstog za staru Tyrelicu u kojem se optuzuje Cersei za blud...
Edit: 4 poklona, debeli je skinuo mrak sa ociju...
- Lakat Jebić
#5944 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U knjizi npr onaj bolton ozeni laznu sansu, ja konto da je to neki veliki twist, a onda mi rekose prosle sedmice da je u seriji prava sansa... To ce bit alternativni krajevi, da se uzme vise para, jedno u seriji, drugo u knjigamaKaligrafija wrote:Ja koliko sam vidio, moze komotno spoilat knjigu, i ja sam se bunio prije, ali sad vidim da knjiga haman pa nema veze sa serijom...
- annoy
#5945 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U knjizi je lažna AryaLakat Jebić wrote:U knjizi npr onaj bolton ozeni laznu sansu, ja konto da je to neki veliki twist, a onda mi rekose prosle sedmice da je u seriji prava sansa... To ce bit alternativni krajevi, da se uzme vise para, jedno u seriji, drugo u knjigamaKaligrafija wrote:Ja koliko sam vidio, moze komotno spoilat knjigu, i ja sam se bunio prije, ali sad vidim da knjiga haman pa nema veze sa serijom...
- annoy
#5946 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, oni "uzimaju" lica od ljudi koji dođu i umru u Kućiomar little wrote:zar se ne mora umrijeti u njihovoj kuci da bi se tamo zavrsilo?
- Lakat Jebić
#5947 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jer ne mogu nac sansu? Moguce, uglavnom poenta je istaannoy wrote:U knjizi je lažna AryaLakat Jebić wrote:U knjizi npr onaj bolton ozeni laznu sansu, ja konto da je to neki veliki twist, a onda mi rekose prosle sedmice da je u seriji prava sansa... To ce bit alternativni krajevi, da se uzme vise para, jedno u seriji, drugo u knjigamaKaligrafija wrote:Ja koliko sam vidio, moze komotno spoilat knjigu, i ja sam se bunio prije, ali sad vidim da knjiga haman pa nema veze sa serijom...
- video
#5948 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
IzvinjaJem seomar little wrote:hm. opisao ga je kao handsome young man, nije mi to definitivan opis malog lannistera. littlefinger je rekao da ima poklon. olenni je najvaznije da spasi svoje unuke, ne doima mi se kao glupa zena kojoj ce propast cersei biti vaznija od vlastite obitelji, ne vidim kakve on ima veze sa spasavanjem njenih unuka? plus sto zatvaranje cersei ovisi od septona, na njemu je bilo kada ce reagirati i optuziti je koristeci podatke koje odavno zna, kakve veze ima littlefinger s tim? kako littlefinger zna da ce septon bas u roku dan zatvoriti cersei?video wrote:omar little wrote:ima li spekulacija ko je poklon koji littlefinger poklanja olenni? ubice svjedoka onog iz bordela, kako se zove onaj plavutan? nesto ne znam da manjak svjedoka moze zaustaviti fundamentaliste u namjeri, ali vodja onaj bi mogao biti legalista. ako nije taj plavutan, ko bi onda mogao biti i kako bi to utjecalo na razvoj situacije?
Kako ti je moglo promaci![]()
Opisao ga je Belis samo tako, jos samo da je spomenuo onaj "pecat" na celenci
I onda ulaz amidžić i staje pored gaNje.Šta ćemo naći kad odbacimo vašu finoću? Ne tako davno, mladić je došao k nama,slomljenog tela i duha.Imao je tako mnogo za odbaciti.Toliko mnogo ga vuklo dole. Ali komadić, po komadić,rasteretio se. Pustio taštinu, ponos, grijeh. Sad je njegova duša tako svijetla, lebdeće kroz Sedam Rajeva kao ptica. Iimao je tako mnogo reći o vama.
Po ovome gore sto je ovaj Baghdadi rekao ispade da je on ovo vec poodavno znao sto samo po sebi implicira puno sto sta.
E sad da se vratim na ono tvoje prvo pitanje u vezi littlefingera, koliko se sjecam od ranije da je on cijelo vrijeme znao( ma on zna sve spletke o svima
- annoy
#5949 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cersei traži Sansu jer misli da je umiješana u Joffreyevo ubojstvo, nju sigurno ne bi nudila za udaju sve i da je kod nje u KLLakat Jebić wrote: Jer ne mogu nac sansu? Moguce, uglavnom poenta je ista
- Tito_i_Partija
#5950 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cersei mrzi Tyriona i Sansu iz dubine duse, jer misli da su njih dvoje zajedno ubili Joffrey-a. Nema pojma sta joj Baelish radi iza ledja, a covjek je jebe u maltene svakom smislu osim bukvalno. Prvo joj ubi sina, pa je jos nagovori da ga unaprijedi u Warden of the North.
Postala je fakat njegova sluga, a da nema pojma da se to desilo.
Eh sad ne znam da li je bas on posl'o nju u zatvor, ili je to prije Baghdadi sve cuo od rodjaka kad se ovaj "rasterecavo". Mislim, nema bas puno smisla da Baelish salje Cersei u zatvor kad moze jos puno toga dobit' od nje, a i lakse mu je manipulisat' njom nego kombinaciji Olenna/Margaery.
Eh sad ne znam da li je bas on posl'o nju u zatvor, ili je to prije Baghdadi sve cuo od rodjaka kad se ovaj "rasterecavo". Mislim, nema bas puno smisla da Baelish salje Cersei u zatvor kad moze jos puno toga dobit' od nje, a i lakse mu je manipulisat' njom nego kombinaciji Olenna/Margaery.