Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da ponovim - prvenstvo nije izgubljeno veceras, i puno je vaznija za Barelonu utakmica protiv Celzija. Guardiola je to znao i tako postavio ekipu ...
Da, u igri je još 9 bodova, ali ipak Real bježi Barci prevelikih 7. Dočekuju kod kuće osrednju Sevilju, poslje idu relativnoi Slaboj Granadi, prava bi bila senzacija i samo jednom neriješeno da odigraju u zadnje tri utakmice a kamo li da prospu ovu prednost, ali slažem se matematički Barca još može da se nada, ali u tome i jeste fazon, nije fora rasturiti ih odjednom, treba ljude pustiti da se što duže nadaju
36. 29.04.12. Real Madrid - Sevilla ---:---
37. 06.05.12. Granada - Real Madrid ---:---
38. 13.05.12. Real Madrid - Mallorca ---:---
Teufik wrote:Svako ima pravo da prema svojim mogucnostima bira nacin kako ce da igra.
Ne postoji antifudbal.
Postoji brate, ja razumijem kad losa ekipa pokusava da iznenadi kontrom a citavu uatkmicu odigra bunker. Ne
razumijem kad ekipa u kojoj igra Ronaldo, Benzema, Ozil...pokusava ostvariti rezultat na taj nacin. Ustvari,
razumijem, jbg igraju protiv objektivno boljih od sebe, ali nije to tolika razlika da moras postaviti igru k`o
zadnja ckapi. Opet kazem, uzeli su zasluzeno, ali ne zato sto su odigrali bog zna se nesta, jednostavno Barsa
je odigrala svoju najgoru utakmicu u zadnjih deset godina.
Igraju protiv onih koji su nenadjebivi u posjedu lopte i ako se zaletis i pocnes ganjati posjed sta ti ostaje?
Da isplazis jezik do poda i primis 3,4 ili 5 golova.
Ovakvu Barcu ce slabo ko' nadigrati.Bitno im je uvaliti kad ti se ukaze prilika.
I to se na kraju krajeva i gleda.Pusti ti to:"Odigrali ko ckepi!"Ljudi uzese titulu.
Svaka cast Barci na ljepoti i posjedu lopte.To rade jer su tako uceni od malena i ne znaju drugacije ali to nicim ne osporava pravo drugima da igraju onako kako misle da ce najbolje ostvariti rezultat.
Last edited by Teufik on 21/04/2012 23:05, edited 1 time in total.
cuj nesto najbolje posljednjih 20 godina Sjeti se ekipe Reala: Figo, Raul, Bekam, Ronalndo, Zidan, Hiero... Bayerna iz doba Elbera. Zelje iz sadasnjice, imaju bolji niz od Barce, ako cemo i statistike gledati
Teufik wrote:
Igraju protiv onih koji su nenadjebivi u posjedu lopte i ako se zaletis i pocnes ganjati posjed sta ti ostaje?
Da isplazis jezik do poda i primis 3,4 ili 5 golova.
Oavkvu Barcu ce slabo ko' nadigrati.Bitno im je uvaliti kad ti se ukaze prilika.
Ne kontam sta znaci nadigrati? Pa jebemu nije posjed lopte nadigravanje...
Volio bih vidjeti gol Barcelone u akciji koja je od svog sesnesterca do sesnesterca protivnika imala 4 dodira igraca i lopte
Al najjaca prica navijaca Barcelone. Izgubise od Celzija "lafa" cuvali igrace za utakmicu protiv Reala. Veceras izgubili protiv Reala a prica je a cuvaju igrace za revans protiv Celzija. Dajte ba ljudi pretanite isprike traziti i cestitajte ljudima na osvojenoj tituli !!!
sabanss wrote:Ja ne mogu skontati kako je dolazak pred gol protivnika u tri poteza antifudbal?
Gledam grafiku poslije utakmice sa gustocom posjeda lopte oba tima: Barcelona se crveni oko centra ostalo blijedo zuto, sa druge strane Real manje-vise podjednak posjed po cijelom terenu.
Shvatite da ima ljudi koji ne vole gledati beskonacna dodavanja vec direktan napad na gol...
voliš gledati u 90 minuta 2 napada na gol.ma hajde.
a fino je malo promijeniti,pa pogledati ronalda na poziciji beka
sabanss wrote:Ja ne mogu skontati kako je dolazak pred gol protivnika u tri poteza antifudbal?
Gledam grafiku poslije utakmice sa gustocom posjeda lopte oba tima: Barcelona se crveni oko centra ostalo blijedo zuto, sa druge strane Real manje-vise podjednak posjed po cijelom terenu.
Shvatite da ima ljudi koji ne vole gledati beskonacna dodavanja vec direktan napad na gol...
Cini mi se da zaboravljas da je Real zabio vise golova od Barcelone ove sezone...
Na kraju broj udaraca prema golu u ovoj utakmici je izjednacen, pa ako jedna ekipa to napravi iz 70% posjeda a druga iz 30% sta ces reci ko je efikasniji i ljepse igra?
Realno, utakmica tanka. Mislim da je Mourinho konačno našao lijek za Barceloninu igru, a ova pobjeda će im valjati na psihološkom planu u budućim derbijima.
fidoremilienko wrote:Sta je ovo, hoce li iko okaciti statistiku pasova i posjeda lopte
Mozda onaj 505_scrtom
On ti kopa rudu u banovicima .... inace bi stavio - jer je dosta realan momak ...
Realan ko i ti
Taj je upisao pobjedu -1 ima mjesec dana. Kad bi ko reko da Real ima sanse, bilo bi
Opet kazem - nadji mi post gdje sam ja otpisao real ( a to si napisao ) ..... Nisam to nikada ....
A kakav je on momak - po tvome misljenu - mozes kada se vrati iz Banovica - to sa njim rascistiti .... Ja imam svoje misljenje, ti svoje, tebi tvoje a meni moje ....
Uzivajte u pobjedi reala ....
Barceloni ostaje da do kraja ove sezone pobijedi ( ako je moguce ) Celzi sa vise od 2 gola razlike, pokusa uzeti LP i pokusa osvojiti Kup kralja ( mada kako im neki pripisuje separatizam - nece se oni tome previse radovati ) ....
EdoI wrote:Realno, utakmica tanka. Mislim da je Mourinho konačno našao lijek za Barceloninu igru, a ova pobjeda će im valjati na psihološkom planu u budućim derbijima.
Kopirao Di Mattea od neki dan, i Mourinho našao lijek?
sabanss wrote:
Volio bih vidjeti gol Barcelone u akciji koja je od svog sesnesterca do sesnesterca protivnika imala 4 dodira igraca i lopte
Nisi me razumio.Nisam mislio na posjed.
Mislio sam na to da ih neko razvuce i da im ne da prici lopti a istovremeno biti nadmocan u stvaranju sansi kroz duzi period utakmice.
To je vrlo tesko ostvariti zbog Barcinog konstantnog presinga u momentu kada izgube loptu.
Brzo je povrate i odlicno kontrolisu protok lopte kroz kretnje svojih igraca.
EdoI wrote:Realno, utakmica tanka. Mislim da je Mourinho konačno našao lijek za Barceloninu igru, a ova pobjeda će im valjati na psihološkom planu u budućim derbijima.
Kopirao Di Mattea od neki dan, i Mourinho našao lijek?
Pa nije baš da su igrali bunker, pogledaj samo statistiku napada i udaraca:
Cini mi se da zaboravljas da je Real zabio vise golova od Barcelone ove sezone...
Na kraju broj udaraca prema golu u ovoj utakmici je izjednacen, pa ako jedna ekipa to napravi iz 70% posjeda a druga iz 30% sta ces reci ko je efikasniji i ljepse igra?
i grčka osvoji euro,a nismo se ljepote baš nagledali.od igrača koje ima real smiješno je očekivati bunker i igru kao granada,ali tako valjda treba
Najdraze mi je zbog ovih forumasa koji su unaprijed upisali 3 boda za Barcu i -1, te ocekivali kiks Reala kod Bilbaa, a sada pricaju da je titula davno izgubljena i da nisu upisali 3 boda
Real je ovdje na neki nacin igrao i za Chelsea, nekako mi se sve vise cini da ce onaj Chelsea kojem je jedina pozitivna tacka do prije 2 mjeseca bila doktorica uspjeti izbaciti Barcu
and wrote:
i grčka osvoji euro,a nismo se ljepote baš nagledali.od igrača koje ima real smiješno je očekivati bunker i igru kao granada,ali tako valjda treba
Pa dobro,nije bio klasican bunker.Bilo je par diverzanata koji su dobro obavili zadatke.
veljaca wrote:
On ti kopa rudu u banovicima .... inace bi stavio - jer je dosta realan momak ...
Realan ko i ti
Taj je upisao pobjedu -1 ima mjesec dana. Kad bi ko reko da Real ima sanse, bilo bi
Opet kazem - nadji mi post gdje sam ja otpisao real ( a to si napisao ) ..... Nisam to nikada ....
A kakav je on momak - po tvome misljenu - mozes kada se vrati iz Banovica - to sa njim rascistiti .... Ja imam svoje misljenje, ti svoje, tebi tvoje a meni moje ....
Uzivajte u pobjedi reala ....
Barceloni ostaje da do kraja ove sezone pobijedi ( ako je moguce ) Celzi sa vise od 2 gola razlike, pokusa uzeti LP i pokusa osvojiti Kup kralja ( mada kako im neki pripisuje separatizam - nece se oni tome previse radovati ) ....
Greska. Napisao si da je da je realan, a daleko je bio od toga. Njegovi kometari su bili po principu ''upisana 3 boda i -1''. Ako ti je to realno, onda si se slozio s njim. Realno je da u El Clasicu niko ne moze sa sigurnoscu upisati 3 boda. Ja sam u startu rekao da je na Barceloni pritisak jer mora pobijediti. Da se ova utakmica igrala u Madridu, Barci bi bilo puno lakse doci do pobjede.
sabanss wrote:
Nisi me razumio.Nisam mislio na posjed.
Mislio sam na to da ih neko razvuce i da im ne da prici lopti a istovremeno biti nadmocan u stvaranju sansi kroz duzi period utakmice.
To je vrlo tesko ostvariti zbog Barcinog konstantnog presinga u momentu kada izgube loptu.
Brzo je povrate i odlicno kontrolisu protok lopte kroz kretnje svojih igraca.
Pa neces igrati njihovu igru ako mislis pobjediti. Sto Barcelona ne zaigra na kontre iz dva-tri poteza?
Real se moze prilagoditi Barceloninoj igri ali obrnuto i nije bas slucaj. Ova Barcelona je imala svoju eru kojoj neminovno dolazi kraj (ako vec i nije, ove ili sljedece sezone svejedno)
Da li Barcelonini navijaci stvarno misle da je lako igrati "bunker" kakav Real igra?
Madrid wrote:Najdraze mi je zbog ovih forumasa koji su unaprijed upisali 3 boda za Barcu i -1, te ocekivali kiks Reala kod Bilbaa, a sada pricaju da je titula davno izgubljena i da nisu upisali 3 boda Real je ovdje na neki nacin igrao i za Chelsea, nekako mi se sve vise cini da ce onaj Chelsea kojem je jedina pozitivna tacka do prije 2 mjeseca bila doktorica uspjeti izbaciti Barcu
Bas suprotno ..... Sada Barceloni ostaje samo LP i finale Kupa ..... i sve mi se vise cini da je bolje ( mada je to tesko shvatiti ) sto je Barcelona veceras izgubila - zbog utakmice sa Celzijem i eventualnog finala LP-a ....
sabanss wrote:
Grcka je svoje utakmice dobijala sa 1:0
Opet ponavljam, zaboravljas da je Real zabio vise golova od Barcelone ove godine.
Last edited by sabanss on 21/04/2012 23:31, edited 1 time in total.