Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
just principe

#5926 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

burek_in_space wrote:Jel josh u igri?!
ahm, a zasto ne bi, stvara prilike a navijaci mu pjevuse
burek_in_space

#5927 Re: Edin Džeko...

Post by burek_in_space »

just principe wrote:
Mene strah nekog mesarskog starta pred kraj tekme, pa se sve nadam da ce ga izvesti. :-?
hary

#5928 Re: Edin Džeko...

Post by hary »

burek_in_space wrote:Jel josh u igri?!
Jest. Upravo je imao priliku lijevom nogom, golman odbranio.
Edin ulijeva nadu pred Portugal :bih:
just principe

#5929 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

burek_in_space wrote:
just principe wrote:
Mene strah nekog mesarskog starta pred kraj tekme, pa se sve nadam da ce ga izvesti. :-?

ma nece snazan je Dzeko, mene vise strah protiv zeljovaca kad bude igrao... :roll: mislim zbog terena

edit: cak i odbranu igra, umalo da asistira Silvi sa svog 16-terca :D
todd_smith

#5930 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

i kad se sjetim kako je odigrao protiv Villareala u Mancesteru...koja razlika jbte :dance: :mrgreen:

ovo je njegov nivo, igrac utakmice veceras :thumbup: :thumbup: :thumbup:

zabiti, namjestiti i opet stici u odbranu da radis Lescottov i Savicev posao :thumbup: :bih: :bih:

poslije Spursa ovo mu je bila najkompletnija igra sezone, onako kako i za njegv nivo i treba, nemam sta reci ubjedljivo najbolji igrac na terenu veceras :bih: :bih:
SundanceKid

#5931 Re: Edin Džeko...

Post by SundanceKid »

Na Goal.com zvijezda Top of the match stoji pored Dzekinog imena. :thumbup:
jeza u ledja

#5932 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Dzeko proglasen igracem utakmice.

Odlican danas, pogotovo na desnom beku. :D

PS: Dakle prestigao je Aguera i Rooneyja na listi strijelaca, ali je RvP danas zabio pa je i dalje gol ispred.
todd_smith

#5933 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

jeza u ledja wrote:Dzeko proglasen igracem utakmice.

Odlican danas, pogotovo na desnom beku. :D

PS: Dakle prestigao je Aguera i Rooneyja na listi strijelaca, ali je RvP danas zabio pa je i dalje gol ispred.
1.R.V.Persie 11

2.E.Dzeko 10

3. nebitno

:mrgreen:
Logovan

#5934 Re: Edin Džeko...

Post by Logovan »

halkan wrote:evo ga :) :) :)

Pa šta uradi ovom iz QPR-a :lol: :lol: Čovjek se slomio da ga zaustavi i opet ništa. :bih:
veljaca

#5935 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

ooooooooooooooooooooooooo Edin Dzekoooooooooooooooooooooooooo
todd_smith

#5936 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

jbga bas mu se ne da, sto se tice Engleskih medija :lol:

kada je zabio 4 Tottenhemu, glavna prica je bila o Unitedovoj pobjedi od 8-2 nad Arsenalom

sada spasio City i najbolju utakmicu imao, glavna prica Fergijevih 25 godina u Unitedu

:lol: :mrgreen:
moa

#5937 Re: Edin Džeko...

Post by moa »

Mashina za davanje golova... Nekako sve se desava u najboljem mogucem trenutku. Lansira formu pred baraznu tekmu. Djete samo igraj... :thumbup:
todd_smith

#5938 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

procitah i ovo sad
Dzeko - who has netted at a quicker rate than any other Premier League player so far this term, scoring a goal every 50 minutes - commented later that QPR were the best side City had come across away from home.
:thumbup:
klixober

#5939 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

Evo ga i legendarni Ronaldo (brazilski) spominje na Twitteru.

Ronaldão:
Esse Dzeko joga muito. Certeza q o Andres Sanches vai contrata-lo pro Timão ano q vem!!!

E sad, pitanje šta je pisac htio reći..."Ovaj Džeko igra..." i u nastavku "muito", što google translate prevodi na dvadesetak načina (mnogo, moćno, odlično, strašno, sli i grozno itd.) :D
Corola

#5940 Re: Edin Džeko...

Post by Corola »

komeba wrote:Evo ga i legendarni Ronaldo (brazilski) spominje na Twitteru.

Ronaldão:
Esse Dzeko joga muito. Certeza q o Andres Sanches vai contrata-lo pro Timão ano q vem!!!

E sad, pitanje šta je pisac htio reći..."Ovaj Džeko igra..." i u nastavku "muito", što google translate prevodi na dvadesetak načina (mnogo, moćno, odlično, strašno, sli i grozno itd.) :D
Sigurno da je grozno kad igrac zabije napravi asistenciju i plus uz to obavi defanzivne zadatke :D
todd_smith

#5941 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

trcicu trceci wrote:

Ronaldão:

ako je uopste ga veliki Ronaldo spomenuo, to je uspjeh
^ovo :mrgreen:
Baudelaire

#5942 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Za njeg je dobro što je onaj Balotelli tokmak samo takav. Danas je to opet dokazao, prvo onom simulacijom koju bi prokužio i Stevie Wonder, a kasnije i on pokušajem loba sa 340 metara, kad je golman bio haman na svojoj liniji. Ni Aguero ne blista nešto, nije dao gol od meča sa Unitedom a i taj meč nije dramatično dobro odigrao. Džeko u posljednjih 5 nastupa, 7 golova i još par asistencija. Nama je prava sreća što u ovo vrijeme dolazi dvomeč sa Portugalom, a Manciniju će vjerovatno biti krivo, jer Džeko trpa nemilice i mislim da je današnja izmjena Johnson - Aguero pokazala da je i Mancini svjestan da mu je Džeko u ovom momentu najbolji napadač, i da se ne smije zajebavati sa njegovim samopouzdanjem.

Ronaldo je vjerovatno htio reći da je strašan :D Nije nikad bio neki pljuvač nikoga, tako da je jedino mogao pohvaliti Džeku.
klixober

#5943 Re: Edin Džeko...

Post by klixober »

Corola wrote:

Ronaldão:

Sigurno da je grozno kad igrac zabije napravi asistenciju i plus uz to obavi defanzivne zadatke :D
Ma eto, samo kažem šta sam pročitao u riječniku :razz:

Od dvadesetak ponuđenih prevoda za "muito", samo jedan je negativan. Nije mi portugalski jača strana, ali na osnovu google translate i viđenog u utakmici, rekao bih da je Ronaldo napisao "Ovaj Džeko igra moćno".
Koshpa

#5944 Re: Edin Džeko...

Post by Koshpa »

Oh and a big hello to those Bosnian fans following City and Edin, don't get to wound up with the knee jerking idiots that struggle to see past there noses.

Well done Edin.

i'll 2nd that Pete.
Was so happy these guys came on here tbh.
It shows they don't care what team their hero plays for,if it's City,then great.
They obviously love the guy.
Well done the Bosnians.
Welcome to Bluemoon.
Oh,btw..nice 1 tonight Edin ;)

BLuemoon :dance:

Prem only:

Goals & Assists

RVP: 11......4
Dzeko: 10....3
Kun: 9......3
Wooney: 9...3

Minutes played per goal scored

Dzeko: 58
Kun: 71
RVP: 82
Wooney: 92

Minutes played per goal scored or assisted

Dzeko: 44
Kun: 53
RVP: 60
Wooney: 69

Dzeko scores or assists for goal once every 44 minutes!!!
jeza u ledja

#5945 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:a Manciniju će vjerovatno biti krivo, jer Džeko trpa nemilice i mislim da je današnja izmjena Johnson - Aguero pokazala da je i Mancini svjestan da mu je Džeko u ovom momentu najbolji napadač, i da se ne smije zajebavati sa njegovim samopouzdanjem.
Pa mislim da je bilo ocigledno da Aguero danas nije bio na nivou i ocekivano je bilo da ce ga smjeniti. Mislim da to nema veze s tim ko je u ovom momentu najbolji napadac, jer se to mijenja iz utakmice u utakmicu.
Mobile_Disco

#5946 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

Sta motm, 2 motm hahahaha koja igra, koji tempo, koji nivo! Hvalio sam ga i prije, cak i kad je lose igrao, al ovo veceras, nemam rijeci! Veliki si majstor Edine, all-round player! :) Ajd gol, ajd asistencija, ajd one dvije velike sanse sto je ima, al one dvije oduzete lopte desnom beku svaka cast! Dzeko odigrao fantasticno! Pjanic veceras po meni extra, Vedo ga zabio, ajmo cigane izbacit pa na euro :D
Corola

#5947 Re: Edin Džeko...

Post by Corola »

Po SkY Kun dobio devetku,a Dzeko osmicu.Grohotom se smijem,grohotom :-)
zlatanko

#5948 Re: Edin Džeko...

Post by zlatanko »

"Touch of an elephant" kako rekose oni kreteni na bluemoonu!! :lol: :lol: :lol: :bih:
Baudelaire

#5949 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Corola wrote:Po SkY Kun dobio devetku,a Dzeko osmicu.Grohotom se smijem,grohotom :-)
I onda neko kaže da mu je milina gledati i slušati strane novinare. Ne bi znali prepoznati dobrog igrača i dobru utakmicu ni da im život od tog ovisi. Fuj kakvi jadovi.
xXBl0odXx

#5950 Re: Edin Džeko...

Post by xXBl0odXx »

Corola wrote:Po SkY Kun dobio devetku,a Dzeko osmicu.Grohotom se smijem,grohotom :-)

Strasno majke mi moje :S Pa lik se nije vidio do izlaska sa terena :S
Post Reply