The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
splinter

#5926 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

Naši junaci idu dalje sa svojim avanturama. Činjenica je gdje god da dođu, tu mira više nema i krv poteče, a Rick sa okrvavljenim rukama i svojim čuvenim What već polako postaje ikona postapokaliptičnog svijeta. Nešto imam šuhu da će Eugen ili eventualno Morgan u narednim epizodama odigrati zapažene uloge, samo nagađam . . .
Logovan

#5927 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: Rick bi naprimjer bio Risto. :D
Bolje je Refik. :D
dale cooper

#5928 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Ima Enid, ona je tinejdžerka.
kakavdanakneiskustvu

#5929 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

turbofolk wrote:Od početka ove polusezone ja ne vidjeh Deryla sa onim samostrijelom.
Nadam se da griješim, al ono Maggie-ino: "It could (will) cost us" u razgovoru sa Rickom kad vijećaju da li da pomognu Jesusovim ljudima, mi sluti na to da će najviše koštati nju. Glenne jesi ko mačka, al si do sad ispuco sve živote. Al bi stvarno bilo brutalno prema Maggie, koga je sve izgubila i koliko je puta već oplakala Glenna. Manje bi mi smetalo da se od nje oprostimo.
Ono milovanje Ricka i Mishone u kamperu je stvarno bilo bespotrebno, a i njena faca je bila kao - prođi me se, živ bio.
Imam jedno glupo pitanje za kraj, da ne bih ponovo gledao zadnju epizodu treće sezone, nek mi neko kaže šta se desilo sa onom djevojkom, koja je bila Guvernerova desna ruka (a i zamjena za desnu ruku :izet: if you know what I`m saying) do Andreinog dolaska u Woodbury, onom koja jedina preživi masakr Guvernera nad svojim ljudima, pa je Rick i njegovi nađu u onom kamionu i zajedno s njom idu u Woodbury, po Andreu. Ne vidjeh je među onim pridošlicama u zatvor i nikad kasnije, a ne mogu se sjetit je li izginula na povratku u Woodbury. Ka što rekoh pitanje je glupo, pa nema veze ako dobijem neki glup odgovor :D

BTW Svima vam želim sretan dan nezavisnosti :bih:
kako se te sjeti dragi @turbofolk
r_faruk

#5930 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by r_faruk »

Heh, ako ce zaplatit abraham ili glen, neka to bude glenn.

Al kako stoje stvari u seriji, neko ce da Nahebe iz rickove ekipe...
turbofolk

#5931 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ma ja sam kompletan serijal do ovih zadnjih epizoda odgledo u zadnjih par mjeseci, pa mi je još uvijek sve svježe :D al mi ovo nekako ostalo ko misterija. Al, evo ipak sam se natjero i odgledo sam kraj treće sezone. Dakle, ta Guvernerova i ova koja preživi Guvernera su dvije različite osobe. Meni se kod prvog gledanja učinilo da je cura ista. Eh sad, ova druga je ona Tyreese-ova djevojka koja se razboli na početku četvrte sezone, pa je Carol tajno ubije i zapali, dok za ovu prvu, još uvijek ne mogu da skontam kako završi :D
adda_sa

#5932 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

turbofolk wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Ma ja sam kompletan serijal do ovih zadnjih epizoda odgledo u zadnjih par mjeseci, pa mi je još uvijek sve svježe :D al mi ovo nekako ostalo ko misterija. Al, evo ipak sam se natjero i odgledo sam kraj treće sezone. Dakle, ta Guvernerova i ova koja preživi Guvernera su dvije različite osobe. Meni se kod prvog gledanja učinilo da je cura ista. Eh sad, ova druga je ona Tyreese-ova djevojka koja se razboli na početku četvrte sezone, pa je Carol tajno ubije i zapali, dok za ovu prvu, još uvijek ne mogu da skontam kako završi :D
ima ova Image koaj je prezivjela guvernerov pokolj,poslije se pridruzila glenu da nadju maggie..na nju mislis?
i onda ima guvernerova svalerka, kad se on zvao brian, i zivjeli u onim prikolicama?? mislim da je ona umrla kad su napali zatvor
turbofolk

#5933 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

adda_sa wrote: ima ova Image koaj je prezivjela guvernerov pokolj,poslije se pridruzila glenu da nadju maggie..na nju mislis?
i onda ima guvernerova svalerka, kad se on zvao brian, i zivjeli u onim prikolicama?? mislim da je ona umrla kad su napali zatvor
Za ove dvije znam, ova na slici je još uvijek prisutna, a Guvernerova švalerka je njena sestra. Upravo sam spomeno smrt njene kćerke u jednom od prethodnih postova. U pravu si za nju, nju su walkeri pojeli dok je Guverner ubijao Hershela.
Ona o kojoj govorim je prva djevojka koju vidimo s Guvernerom, prije Andree, ona s kačketom, koja stražari na kapiji Woodbury-ja i pojavljuje se samo u trećoj sezoni. Nema veze, uglavnom je više nema :D
adda_sa

#5934 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

pojma nemam koja je ta :D ne sjecam da je imao neku prije andree
Daryl Dixon

#5935 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

adda_sa wrote:fakat slabo neke likove ubacuju vise. ni carol nema vise..
sad se sjetih onog para koji je ukrao darilu motor.sigurna sam da ces opet pojaviti. koja bjese njihova prica?bjezali su od nekoga, jelde?
bježali su meščini od nekih likova koji su ih proganjali pa se igrom slučaja tu zadesio DD i par walkera, pa je jedan walker ujeo nekog njihovog levata pa su mu ruku odjekli da ga spase i onda otišli bez traga (možda su oni bili iz Neganove ekipe, koliko se sjećam tražili su neke resurse, trgovci šta već)... tu su mu bajk uzeli ali naletit će oni sigurno opet (mozda bas sad kad krene pohod na Osvetnike), volio bi da onog kloca našamara za bajk dede mi vise nego ista, još im pomog'o a oni ga nasamariše... :izet: :-D
Logovan wrote:
Tito_i_Partija wrote: Rick bi naprimjer bio Risto. :D
Bolje je Refik. :D
Rifko, za prijatelje Brada :lol:
klixoris

#5936 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

dale cooper wrote:Ima Enid, ona je tinejdžerka.
Enid cuvaju za jednookog :izet:
ExNihilo

#5937 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Lista za odstrijel:

1. Papučar Glen
2. Maggy (abnormalno iritantan naglasak, ne kontroliše se ženska 1%)
3. Pičkica Eugen
4. Brko Abraham
5. Debela doktorica
6. Donatelo Morgan

Iskreno se nadam da će sve gore navedene Negan pomesti ili da će ih koji walker gricnuti. Ne bih plakao ni za popom ili Sašom. Ostali su OK. Carl je nekada bio prvi na listi, ali sve je manje iritantan.
sizifinho

#5938 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ExNihilo wrote:Lista za odstrijel:

1. Papučar Glen
3. Pičkica Eugen
4. Brko Abraham
5. Debela doktorica
6. Donatelo Morgan

Iskreno se nadam da će sve gore navedene Negan pomesti ili da će ih koji walker gricnuti. Ne bih plakao ni za popom ili Sašom. Ostali su OK. Carl je nekada bio prvi na listi, ali sve je manje iritantan.
ako cemo pratiti transformaciju ricka od prve sezone pa do sad, pa onda to prenijeti na carla

carl ce za pet sezona postati glavni lik
ExNihilo

#5939 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Nije isključeno, autor stripa je rekao da bi Rick mogao odapeti negdje along the way. Zapravo, SPOILER ALTER - Rick je sada u strip totalno oronuo i sjeban.

Inače, ako ćemo vjerovati stripu, nakon susreta s Neganom, Ricku slijedi nova karakterna transformacija. :D
klixoris

#5940 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

sizifinho wrote: ako cemo pratiti transformaciju ricka od prve sezone pa do sad, pa onda to prenijeti na carla

carl ce za pet sezona postati glavni lik
Taman za jos 6 dodatnih sezona, al sad posvecenih transformaciji Carla :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5941 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

ExNihilo wrote:Nije isključeno, autor stripa je rekao da bi Rick mogao odapeti negdje along the way. Zapravo, SPOILER ALTER - Rick je sada u strip totalno oronuo i sjeban.

Inače, ako ćemo vjerovati stripu, nakon susreta s Neganom, Ricku slijedi nova karakterna transformacija. :D
Pff....realno, dosadasnjih 6 sezona se vrti manje-vise oko Ricka, kad bi on nekad za 2,3...5 sezona odapeo, onda bi to bila neka sasvim druga prica i podvaljivanje muda pod bubrege. Nestanak Rickovog lika iz serijala i nastavak istog bi u tom slucaju trebalo nazvati TWD II, jer bi to bila neka nova epoha.
Kako god, serija ne prati bukvalno strip, tako da mi ta Rickova egzekucija ne izgleda logicna, cak i kad Carl odraste.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5942 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

I ne kontam ove liste za odstrel, zelje da nekog sto prije nestane....pa ti papucari, iritirajuci likovi, oni i jesu tu da izazovu upravo takve reakcije :-D
Logovan

#5943 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

sizifinho wrote: carl ce za pet sezona postati glavni lik
A za 15-tak sezona, Judith će preuzeti glavnu ulogu. :D
ExNihilo

#5944 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Logovan wrote:
A serija će se rebrandirati kao "Dinastija".
Tito_i_Partija

#5945 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote:Lista za odstrijel:

1. Papučar Glen
3. Pičkica Eugen
4. Brko Abraham
5. Debela doktorica
6. Donatelo Morgan

Sto bolan Brko? Slazem se za ove ostale, al' tip je po meni jedan u koje se Rick moze pravo pouzdat', k'o Daryl naprimjer. Mislim, tip je ocigledno tu samo da pije pivu, ubija zombije, i jebe dobre trebe...de reci da ne bi i ti tako. :D
sizifinho

#5946 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ExNihilo wrote:
Logovan wrote:
A serija će se rebrandirati kao "Dinastija".
ja sam prestao citat strip jos od Ezekiela i njegovog kraljevstva. Koliko ih je od tad izaslo, vrijede li se citati i koliko cesto izlaze? Budu li brzo na torrentima?
ExNihilo

#5947 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

sizifinho wrote:
ja sam prestao citat strip jos od Ezekiela i njegovog kraljevstva. Koliko ih je od tad izaslo, vrijede li se citati i koliko cesto izlaze? Budu li brzo na torrentima?
Bude na torrentima isti dan kad i na trafici. :D Izlazi jednom mjesečno, nekada budu i 2 broja mjesečno. Jesi li završio sagu sa Neganom? To je vrhunac stripa (vjerovatno će biti i serije), samim tim vrijedi čitati, nakon toga je dramatičan pad kvalitete. Praktički, zadnjih godinu dana (možda i više) se u stripu nije desilo ništa vrijedno spomena. Autori vele da velike stvari tek predstoje, da je zatišje intencionalno, ali vidjet ćemo...
Tito_i_Partija wrote:
Sto bolan Brko? Slazem se za ove ostale, al' tip je po meni jedan u koje se Rick moze pravo pouzdat', k'o Daryl naprimjer. Mislim, tip je ocigledno tu samo da pije pivu, ubija zombije, i jebe dobre trebe...de reci da ne bi i ti tako. :D
Ima smisla sve što kažeš, ali me ponekad iznervira to što je notorna seljačina. Uz to, ne vidim da naročito doprinosi seriji i mislim da će zaginuti u skorije vrijeme. Pa ipak, još uvijek je za klasu bolji od ostalih na listi. :D
sizifinho

#5948 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

nisam završio negana, sad ću iz početka čitavu sagu sa alexandrijom i nadalje
Tito_i_Partija

#5949 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

ExNihilo wrote: Ima smisla sve što kažeš, ali me ponekad iznervira to što je notorna seljačina. Uz to, ne vidim da naročito doprinosi seriji i mislim da će zaginuti u skorije vrijeme. Pa ipak, još uvijek je za klasu bolji od ostalih na listi. :D
Pa dobro, sto se tice doprinosa seriji, maltene sve se svodi na "core cast", sto znaci: Rick, Carl, Glenn, Michonne, Daryl. Rick je vise od 50% serije, Maggie i Carol se mijenjaju povremeno u znacajnosti. I to je to. Svi ostali karakteri su skroz periferalni i samo je pitanje dana kad ce ih nesto lose strefit'.

Ibro jest' seljacina (doduse ni blizu Eugena Savojskog, mada mi i on nije toliko los), al' mi se svidja njegova "Man's Man" postavka koja jos uvijek ima duse i dobrote u sebi...dok mi recimo Rick nekad toliko bespotrebno prelazi granicu koja dijeli razumno bice i psihopatu. U zadnjoj epizodi recimo nece frajer uopste da komunicira, nego daj mu odmah stagod da zakolje da malo smiri zivce, jer je samo tad on u svom elementu. Kod Ibre toga nema, i to mi se svidja.
sizifinho

#5950 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Rick, za vrijeme zombi apokalipse, dolazi u posjetu u drugi grad kako biše raspravili o mogućoj razmjeni.
Pri tome je čovjek prošao pakao, probudio se sam u bolnici, njegova žena ga prevarila s najboljim prijateljem koji ga je pokušao ubiti. Izgubio 3 smještaja, i nebrojeno mnogo prijatelja. Morao ubiti desetine ljudi, neke čak i svirepo a opet NIKAD bespotrebno. Sina mu pokušali silovati.

Nakon svega što je preživio, obraduje se novom mjestu gdje će moći s ljudima razmjenjivati iskustva... ulazi u kuću kad tamo, za vrijeme zombi apokalipse, izlazi čovjek u odijelu. Čovjek kojem je preče da mu sagovornici budu čisti od tog da mu grad bude siguran i očito čovjek koji ne bi vani preživio ni deset minuta.
Ne znam za tebe Tito, ali da sam ja Rick ne bih ni pogledao onog debila od "vođe".

I da, Rick udari frajera koji je pokušao ubit drugog čovjeka, a ovaj na njeg skoči nožem, čak mu ga i na vrat stavi. I šta je Rick tu trebao uradit, ono... okej, izvini druže možeš li - prije nego me prekolješ - pomaći tu nogu, pritisnuo si me u jaja..
s druge strane - "ibro".. napada ga lik i ide s namjerom da ga ubije a on leži i masturbira intelektualno an rositu ili sašu... da nije bilo "glenna mlakonje" ne bi bilo ni ibrake

:lol:
Post Reply