Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
supercali

#5926 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by supercali »

ja sam trazio povrat jer je seller izbrisan sa ebay-a
narucio neke 2 stvari iz usluge i nisam ni obracao paznju i onda nakon skoro mjesec reko ajd bas da vidim kad ono obrisan korisnik
i otvorim case i u roku 5 minuta rijese slucaj u moju korist i vrate pare a na ovoj temi saznadoh i to da su vratili direktno na racun a ne ono cekaj kraj mjeseca i slicno
zippoo87

#5927 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

supercali wrote:ja sam trazio povrat jer je seller izbrisan sa ebay-a
narucio neke 2 stvari iz usluge i nisam ni obracao paznju i onda nakon skoro mjesec reko ajd bas da vidim kad ono obrisan korisnik
i otvorim case i u roku 5 minuta rijese slucaj u moju korist i vrate pare a na ovoj temi saznadoh i to da su vratili direktno na racun a ne ono cekaj kraj mjeseca i slicno
dobro,to je druga situacija ,kada je prodavac muljator
Bradafilozof

#5928 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bradafilozof »

ja sam od deset naručenih artikala za četiri tražio povrat, i dobio naravno. dva su naknadno stigla pa sam vratio pare. dakle 10/2.
SA 071

#5929 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SA 071 »

Kada za svoj "tracking number" vidim na posta.ba prispjeće pošiljke na 24.10. (danas) kada to mogu očekivati na kućnoj adresi? :-D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5930 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Sarajevo-Zenica-Tuzla- dan nakon što bude pisalo "otrpema pošiljke u uvozu prema"
Mostar-BL-Brćko- dva-tri dana nako što bude pisalo "otrpema pošiljke u uvozu prema".
SA 071

#5931 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SA 071 »

un1ted wrote:Sarajevo-Zenica-Tuzla- dan nakon što bude pisalo "otrpema pošiljke u uvozu prema"
Mostar-BL-Brćko- dva-tri dana nako što bude pisalo "otrpema pošiljke u uvozu prema".
Hvala na info :-D Datum 24.10. je stajao i kod tog "otprema pošiljke u uvozu prema" što znači da ako ne bude danas, biće najdalje u ponedjeljak (što je vjerovatnije jer je vikend) :-D LP
Hajlac

#5932 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hajlac »

CooK wrote:Ljudi je li neko od vas primjetio da sve manje kineskih prodavaca sa ebay-a salju robu u Bosnu i Hercegovinu? Meni danas stigao ovaj mis: http://www.ebay.com/itm/Brand-New-2-4GH ... 46257c7e68 .
Posto je stvarno super odmah sjedem za racunar da narucim jos jedan kad ono vise ne ship-uju u BiH. Bezveze odem na summary i pocnem kliktati na kineske artikle koje sam do sada kupio i koji su mi stigli kad ono na pola ih pise crvenim slovima "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Zna li neko koji bi mogao biti razlog zasto vise ne salju u BiH? Meni ovo smrdi da je nasa posta imala svoje prste u tome.
Upravo dođoh na temu radi ovog problema!

Interesantno je da BiH skinu s spiska tek nakon što nešto naručiš! Kao da tamo njima u pošti naprave neki problem pa ljudi hem saznaju ukinu nas?

Pravo loše :(
joe_cole

#5933 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by joe_cole »

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa.... This happened because it has been denied by the card issuer.

Izbaci mi ovo kad odem na zavrsnu fazu kupovine. Par dana prije sam narucivao nije bilo nikakvih problema, a nisam nista cackao. U cemu je problem? Hvala
supercali

#5934 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by supercali »

istekla kartica?
seoBIH

#5935 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Ili nemas para na kartici, ili ima neka zabrana od strane banke. Nazovi ih i provjeir.
zubi

#5936 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zubi »

joe_cole wrote:We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa.... This happened because it has been denied by the card issuer.

Izbaci mi ovo kad odem na zavrsnu fazu kupovine. Par dana prije sam narucivao nije bilo nikakvih problema, a nisam nista cackao. U cemu je problem? Hvala
moguce da si nabrao previse transakcija, meni se to redovno desava (raiffeisen banka) :D nazovi banku nek ti ih ociste...
IcedMFEarth

#5937 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by IcedMFEarth »

Je li bolje kupovati nove stvari sa amazona ili ebay ? Onako generalno me interesuje, ne snalazim se baš po ovim stranicama.
ja nisam ja

#5938 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Ebay
_Reds_

#5939 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Ljudi šta kad kupite više stvarica, a ne dođu vam sve. Šta je najbolje raditi.

Mislim vise stvarcica od istog lika, iako ne poisljci pise ono sto treba, u paketu nema svega.
quarterback

#5940 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

pa standardno - case
dzemaludin007

#5941 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dzemaludin007 »

_Reds_ wrote:Ljudi šta kad kupite više stvarica, a ne dođu vam sve. Šta je najbolje raditi.

Mislim vise stvarcica od istog lika, iako ne poisljci pise ono sto treba, u paketu nema svega.
Syeb'o te lik, pjevaj borbene. :)
quarterback

#5942 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ja radi toga uvijek snimam unboxing, ali svejedno, otvori case, ne vidim sto ti ne bi vjerovali
CooK

#5943 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

Hajlac wrote:
CooK wrote:Ljudi je li neko od vas primjetio da sve manje kineskih prodavaca sa ebay-a salju robu u Bosnu i Hercegovinu? Meni danas stigao ovaj mis: http://www.ebay.com/itm/Brand-New-2-4GH ... 46257c7e68 .
Posto je stvarno super odmah sjedem za racunar da narucim jos jedan kad ono vise ne ship-uju u BiH. Bezveze odem na summary i pocnem kliktati na kineske artikle koje sam do sada kupio i koji su mi stigli kad ono na pola ih pise crvenim slovima "Does not ship to Bosnia and Herzegovina". Zna li neko koji bi mogao biti razlog zasto vise ne salju u BiH? Meni ovo smrdi da je nasa posta imala svoje prste u tome.

Interesantno je da BiH skinu s spiska tek nakon što nešto naručiš! Kao da tamo njima u pošti naprave neki problem pa ljudi hem saznaju ukinu nas?

Ja sam nesto malo istrazivao na netu nakon sto sam napisao ovaj post i jedino logicno objasnjenje na koje sam naletio je da je BiH svrstana u grupu drzava gdje posiljalac mora platiti vecu naknadu za slanje. Naime, kineski prodavaci sklapaju ugovore sa china postom o slanju odredjenog broja posiljki prema odredjenom broju drzava. Vecina ih sklapa paket ugovora da mogu mjesecno poslati cak i veci broj posiljki nego sto inace salju a isto vecina uzima paket ugovora koji je finansijski najprihvatljiviji i koji obuhvata najveci broj drzava(Npr: LUPAM, 10 000 posiljki mjesecno prema 100 drzava u svijetu za 1000$). Navodno je i BiH bila u tom paketu a sada vise nije i zato se ovo desava. Koji bi mogao biti razlog zasto je BiH izbacena iz te grupe drzava to stvarno ne znam a niti imam vise volje istrazivati(jer sam siguran da je do nasih ljudi a ne do kineza). Napominjem da ova moja informacija nije provjerena ali sve ukazuje na to da bi mogla biti istinita.
Last edited by CooK on 27/10/2014 05:20, edited 1 time in total.
CooK

#5944 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by CooK »

Smijeh2015 wrote:Postadosmo pravo slijepo crijevo :oops:
Pa ne mora bas znaciti radi toga sto ima kineskih prodavaca koji su potpisali ugovor sa china postom da mogu slati u sve drzave svijeta u koje chinapost salje ali oni obicno imaju malo skuplje artikle od ovih drugih. U svakom slucaju ne lici da ce BiH kupcima biti skroz blokirana kupovina od kineskih sellera sa ebay-a ali cemo obicno skuplje placati sve sto budemo kupovali. Nije dobra vijest, znam, ali sta cemo jbg... :sad:
ja nisam ja

#5945 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Moja se jakna nakon punih 20 dana stajanja na posti danas pokazala u Pekigu. Njoj ce trebati jos mjesec dva da se makne odatle a kad ce doci Bog dragi zna

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja nisam ja

#5946 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ja nisam ja »

Nema kod nas takva a valja naravno. Mada sam vjeruj izgubila volju za njom jos kakve sam hebene srece lupice mi carinu na nju

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hajlac

#5947 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hajlac »

Hajlac wrote:

Nakon što napokon dobih naručeno(čekao oko 30 dana) i nakon što prodavač ukinu BiH, kontaktirah ga. Kaže ovako:

"Thank you for your supported
because the shipping in your country is not good. Buyers from your country reported the package delay long time.
So we closed it to avoid bad comment. hope you can understand.
"

A fakat, otprilike od prošlog ljeta 100x mi se desilo da čekam preko 40 dana + što se cca 10% paketa "zagubi"... :twisted:

Burundi!
quarterback

#5948 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

cekam sada vec preko 40 dana baterije za rc helikopter, u dobra vremena stvari su dolazile za 3 sedmice
dzemaludin007

#5949 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dzemaludin007 »

Kako vas ne smara cekati mjesec i vise za neke stvari koje se mogu ovde kupiti tipa jakne, cipele i ostalo.

Sent from my Nexus 4
Ciprol

#5950 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ciprol »

Došla pošiljka iz Kine za 10 dana, još ne mogu da vjerujem.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Post Reply