Ognjen i Edin su indikatori kakva ce to reakcija biti.IlijaLadin wrote:cekam spahinu reakcijutodd_smith wrote:Babuka poslao vaspitnu.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#5926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- Muhamed Đakmić
#5927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Meni i ovo nešto govori. Ovo što su njih dvojica napisali.
- cvrčak_na_hedonizmu
#5928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
1,5 godina, prije bi dočekali Godoajeza u ledja wrote:Ko je spominjao Zukanovica u jesen 2010e? Igrao u timu koji je na kraju ispao iz lige. Mogli smo tako i Damira Mirvica ili Veldina Muharemovica pozvati.
-
Korisničkoime
#5929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Naravno da nije do nas ovdje smo (i zaista to spominjem po 100 puta) da razglabamo o nama važnim stvarima fudbal i repka.IlijaLadin wrote:ako uzmem sebi za pravo da budem selektor, igrao bih uvijek sa igracima na prirodnim pozicijama. lulic - pjanic - miske - steva u veznom redu. gore vedo i dzeki. 4-4-2. ili pjana i medo a onda lulic, miske i steva. gore dzeko. 4 u zadnjoj liniji uvijek. 4-2-3-1.Korisničkoime wrote:Hajde da pitam i tebe i druge za mišljenje da li bi trebalo nastaviti sa dosadašnjim lažnim desnim krilom ili ubaciti Stevanovića na tu poziciju ili pak kao ponekad Ibiševića. Da li nakon dugog niza godina koje nam je poklonio Misimović režiserska palica treba da pređe na Pjanića i da li je dovoljan jedan režiser ili i dalje trebamo imati dva. Da li trebamo odustati od igranja sa def.veznim mislim ima i drugih taktičkih formacija. Trebalo li više našu igru možda prenjeti na krila sada kada imao mogućnost. Da li formacija 4-3-3 dolazi u obzir.
kako god, nije do mene i tebe. vjerujem da ce doci novi kvalitet u roster koji ce omoguciti varijacije.
Ova zadnja ti je ubitačna padnu mi na pamet francuski razbijači ljudi ni pola ne znaju s loptom kao naši ali nas potukli do nogu. Po meni od Pjanića, Misketa i Medunjanina jedan mora van poželjna su dva ali jedan je svakako.
Meni se sviđa ta ideja o klasičnom 4-4-2 međutim sa Salihovićem i Pjanićem u sredini Lulić i Stevanović na krilima jer ovako muke mučiti sa def.veznim ne vidim svrhu.
3 u zadnjoj liniji iako nije baš moderno možda i prevaziđeno rješava nas donekle problema lijevog beka.
Po meni mislim da se moramo riješiti te zamisli sa lažnim desnim krilom a pogotovo Ibiševića na desnom krilu.
-
IlijaLadin
#5930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
samo izbor rijeci cekam cutitodd_smith wrote:Ognjen i Edin su indikatori kakva ce to reakcija biti.IlijaLadin wrote:cekam spahinu reakcijutodd_smith wrote:Babuka poslao vaspitnu.
- Logovan
#5931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dijelimo pola-pola, jedan Hajrović njima a jedan nama.It_is_a_Leclerc wrote:Aha...Sead Hajrović će igrati za nasjeza u ledja wrote:Izet Hajrovic i Haris Seferovic
-
todd_smith
#5932 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
IlijaLadin wrote: samo izbor rijeci cekam cuti

-
IlijaLadin
#5933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
hvala. kapitenski.
- cvrčak_na_hedonizmu
#5934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Jebe te malo što nema ko da potrči i oduzme loptu. Jedino ako kontaš da će nam protivnici dodavati lopte iz samilosti. Super formacija ako si zadnju utakmicu pogledao osamdeset i neke. Pričam o ozbiljnom fudbalu. Da nam se opet ne dešavaju Portugal, Rumunija, Francuska na Koševu, debakli koji se ne dešavaju slabijim reprezentacijama od naše.IlijaLadin wrote:ako uzmem sebi za pravo da budem selektor, igrao bih uvijek sa igracima na prirodnim pozicijama. lulic - pjanic - miske - steva u veznom redu. gore vedo i dzeki. 4-4-2. ili pjana i medo a onda lulic, miske i steva. gore dzeko. 4 u zadnjoj liniji uvijek. 4-2-3-1.Korisničkoime wrote:Hajde da pitam i tebe i druge za mišljenje da li bi trebalo nastaviti sa dosadašnjim lažnim desnim krilom ili ubaciti Stevanovića na tu poziciju ili pak kao ponekad Ibiševića. Da li nakon dugog niza godina koje nam je poklonio Misimović režiserska palica treba da pređe na Pjanića i da li je dovoljan jedan režiser ili i dalje trebamo imati dva. Da li trebamo odustati od igranja sa def.veznim mislim ima i drugih taktičkih formacija. Trebalo li više našu igru možda prenjeti na krila sada kada imao mogućnost. Da li formacija 4-3-3 dolazi u obzir.
kako god, nije do mene i tebe. vjerujem da ce doci novi kvalitet u roster koji ce omoguciti varijacije.
U Grčkoj smo uzeli bod sa sličnom formacijom ali se nismo sastavili sa loptom kako treba.
- Mikady
#5935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
U Grčkoj smo uzeli bod sa sličnom formacijom ali se nismo sastavili sa loptom kako treba.
Jesi se mozda zapitao zasto.. jednostano nije igrao nas najbolji vezista Miralem Pjanic, dusa sredine terena. Pa ti gledaj kako Barsa ili Juve igraju bez Cavija odnosno Pirla a toliko su mocni, jednostavno Pjanic je dusa ove repke.
Kapiten
- Edin H.
#5936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Mikady wrote:Prije toga pričate kako je Pape trebao njima ići kući i moliti ih na koljenima da igraju za reprezentaciju, jer nismo Brazil i nemamo puno talenata![]()
![]()
Safet Susic Pape
Posto se vise nema sta kalkulisati vrijeme je da Pape, kao i odgovorni iz Saveza poloze racune i objasne javnosti sta su tacno preduzeli i pokusali da ova dva mamlaza ne zaigraju za Svicarce
-
Max Bunker
#5937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Treba Pape otici, ostavku dati.Edin H. wrote:Mikady wrote:Prije toga pričate kako je Pape trebao njima ići kući i moliti ih na koljenima da igraju za reprezentaciju, jer nismo Brazil i nemamo puno talenata![]()
![]()
Safet Susic Pape
Posto se vise nema sta kalkulisati vrijeme je da Pape, kao i odgovorni iz Saveza poloze racune i objasne javnosti sta su tacno preduzeli i pokusali da ova dva mamlaza ne zaigraju za Svicarceposto ovaj suplji Spahinin i Dzekin populizam ne znaci nista i nista ne mijenja u biti.
- Mikady
#5938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Javnost ako sad nije skonatala.. nece nikad.Edin H. wrote:Mikady wrote:Prije toga pričate kako je Pape trebao njima ići kući i moliti ih na koljenima da igraju za reprezentaciju, jer nismo Brazil i nemamo puno talenata![]()
![]()
Safet Susic Pape
Posto se vise nema sta kalkulisati vrijeme je da Pape, kao i odgovorni iz Saveza poloze racune i objasne javnosti sta su tacno preduzeli i pokusali da ova dva mamlaza ne zaigraju za Svicarceposto ovaj suplji Spahinin i Dzekin populizam ne znaci nista i nista ne mijenja u biti.
Mozda takvim kao ti nikad nista i nije jasno..
Last edited by Mikady on 05/02/2013 01:58, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#5939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nije dosta ovaj poziv upucen nedavno?
Nije dosta Dzekin i Spahin razgovor sa Hajrovicem ranije?
Nije dosta Susicev ranije razgovor sa Hajrovicem i to sto je otisao da ga gleda?
Pa dobro, nekom nista nije dosta.
Nije dosta Susicev ranije razgovor sa Hajrovicem i to sto je otisao da ga gleda?
- It_is_a_Leclerc
#5940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Trebaju da polože račune i otkriju ko je tačno iz saveza stajao u redu u MUP-u i čekao rodni list za Seferovićajeza u ledja wrote:Nije dosta ovaj poziv upucen nedavno?
- Edin H.
#5941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Prije svega ja ne govorim ovdje samo o selektoru, nego i Savezu, jer valjda bi trebali da rade zajedno sa zajednickim ciljem.
Ovaj nedavni poziv Begica ne treba komentarisati, jer smo vidjeli kako je Susic reagovao.
Pohvalno da su Dzeko i Spahic porazgovarali, ali tu se ipak radi o neformalnom razgovoru.
Kada je to Susic ili neko iz Saveza isao da razgovara i da gleda Hajrovica? Sta se izdesavalo sa Seferovicem, zar nije trebao doci u Ljubljanu.
Ne kazem da niko nije isao gledati Hajrovica, ali se ja toga ne sjecam ili mi je promaklo.
U svakom slucaju bi bilo dobro da neko iz Saveza ili selektor izadju pred javnosti i objasni sta se ovdje ustvari izdesavalo.
Ovaj nedavni poziv Begica ne treba komentarisati, jer smo vidjeli kako je Susic reagovao.
Pohvalno da su Dzeko i Spahic porazgovarali, ali tu se ipak radi o neformalnom razgovoru.
Kada je to Susic ili neko iz Saveza isao da razgovara i da gleda Hajrovica? Sta se izdesavalo sa Seferovicem, zar nije trebao doci u Ljubljanu.
Ne kazem da niko nije isao gledati Hajrovica, ali se ja toga ne sjecam ili mi je promaklo.
U svakom slucaju bi bilo dobro da neko iz Saveza ili selektor izadju pred javnosti i objasni sta se ovdje ustvari izdesavalo.
- Mikady
#5942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Druze ovo je novi savez vidjecemo sve polako
bio je i Ivica na celu saveza.
Safet Susic je licno isao i gledao Izeta razg. sa njim rekao da racuna na njega ali prvo da bi dobio poziv treba mu pasos i nogometno drz. bh naravno ovaj se i dan danas pravi
kakvi papiri ovo ono.. neka neka
jakupovicu.
Safet Susic je licno isao i gledao Izeta razg. sa njim rekao da racuna na njega ali prvo da bi dobio poziv treba mu pasos i nogometno drz. bh naravno ovaj se i dan danas pravi
-
Dead Man Walking
#5943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne kontam sto streba da se Dzeko i kompanija petljaju u ovo i tjeraju Seferovica ili bilo koga. Prvo, covjek je od nas dobio poziv na druzenje na koji se selektor osuo, dok je od Svice dobio poziv za nastup (mislim da se u slucaju neodazivanja i sankcije mogu pokrenuti). Dalje, cak i sa tim nastupom za Svicu on nije izgubljen za nas i ukoliko nam je potreban trebamo to jasno reci i boriti se za njega, jer ono sto je do sad izaslo iz Sajinih usta i nije bas odavalo da ga ovaj Seferovic uopste zanima. Prema tome, stvarno ne vidim zasto ovo treba Dzeki i Spahi (a pogotovo Vranjesu, wtf kakav je on faktor?), mozebit da stari klanovi jos nisu izumrli. 
- jeza u ledja
#5944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Znaci ne samo jebo Susicevo misljenje, vec i misljenje Dzeke i Spahica , opet bi stali na stranu tih malaca. Aferim.
Moguce je da bi ovi mogli biti kaznjeni, ali ja nisam nikad cuo da se to konkretno desilo ikome. Vjerovatno je tesko dokazati da se igrac mogao odazvati.
Moguce je da bi ovi mogli biti kaznjeni, ali ja nisam nikad cuo da se to konkretno desilo ikome. Vjerovatno je tesko dokazati da se igrac mogao odazvati.
-
Dead Man Walking
#5945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ako me sjecanje sluzi (a sluzi, ne sumnjam da ces izguglati ne bil me pobio) pomenuti dvojac je slicno midljenje i za Begovica iznio. Meni je svaki igrac bitan i borio bih se na sve nacine dok ima i trun sanse da zaigra za nas. Treba neko da igra i nakon ovog ciklusa, nece ova generacija vjecno biti na okupu i u ovim godinama.
- jeza u ledja
#5946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- Safet Sušić me nazvao nedavno dok sam bio u Španiji sa klubom na pripremama. Izuzetno smo ugodno razgovarali i naravno glavna tema bila je reprezentacija. Selektoru sam poručio da je, ukoliko me pozove, moj jedini izbor Bosna i Hercegovina, a on mi je obećao kako će doći u Cirih da vidi moje nastupe, te da obavimo konkretan razgovor. - govori Izet Hajrović za Reprezentacija.ba portal.Edin H. wrote:Prije svega ja ne govorim ovdje samo o selektoru, nego i Savezu, jer valjda bi trebali da rade zajedno sa zajednickim ciljem.
Prije skoro tacno godinu dana.
Sjecam se da je Susic nesto lupio tipa eto nije neki igrac, ta ce nam....pa je bila prica oko toga.
http://www.haber.ba/sport/fudbal/4061-s ... o-bih.html
Sto se tice ovih poziva Saveza, Susic je reagovao preostro misleci da se radi o necem drugom, no ovi momci su dobili fino pismo, sa sve pecatom i potpisom, sa molbom, pa valjda je red da se odazovu majku mu, ili bar kazu - "NE HVALA, ODLUCIO SAM SE ZA SVICU". (Mislim mi ne znamo sve detalje, ali eto bitno je da ih nema)
- jeza u ledja
#5947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne sjecam se toga. Ako se i desilo , svjesno sam odlucio da zaboravim.Dead Man Walking wrote:Ako me sjecanje sluzi (a sluzi, ne sumnjam da ces izguglati ne bil me pobio) pomenuti dvojac je slicno midljenje i za Begovica iznio. Meni je svaki igrac bitan i borio bih se na sve nacine dok ima i trun sanse da zaigra za nas. Treba neko da igra i nakon ovog ciklusa, nece ova generacija vjecno biti na okupu i u ovim godinama.
(salim se ali fakat se ne sjecam, i da je bilo ne bi me cudilo jer je begovic koketirao sa kanadom, intevrju na radiu. za mene je lik stranac sa nasim porijeklom i ubjedjen sam da se odlucio igrati za nas samo iz profesionalnih razloga. i on i medunjanin prije svega.)
Uostalom, ako se tako nesto desilo, to samo pobija tvrdnju da takve izjave zatvaraju vrata ovim igracima.
Od svega mi je najvise muka sto moram glumit Corolu na forumu.
- Edin H.
#5948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma dobro skontao i on koji ce klinac igrati za levatsku Kanadu, a tu je bio i babo u Njemackoj koji je gurao bosansku opciju, zena Amerikanka, a nana mu uvijek napravi burek kada dodje na pripreme u Sarajevo.
Znaci realno nije imao izbora
Last edited by Edin H. on 05/02/2013 02:50, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#5949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
eto , prema tomeEdin H. wrote:Ma dobro skontao i on koji ce klinac igrati za levatsku Kanadu, a tu je bio i babo u Njemackoj koji je gurao bosansku opciju, a i nana mu uvijek napravi burek kada dodje na pripreme u Sarajevo.
Kad to spomenu. Kontam, sta ce im familija rec?! Zamisli babo i majka, amidza, nena, daidzici, ako su u tom dijasporskom krugu, ili jos gore u Bosni, pa kad pocne prica - "tvoj mali nece da igra za nas, kako si ga to odgojio?"
Da mi imamo kakve skaute, pa da se to sve istrazi, kakva mu je familija, s kim se druze, gdje izlaze, pa da se malo lobira, i to. eeee....
Nedavno sam citao o nekom malom Amerikancu ciji su roditelji Skoti, pa ga ovi htjeli vrbovat, zvali oca, majku , ma ista prica, ali mali nece i to ti je. Ma sve isto. Tezak je zivot dijaspore....
-
Dead Man Walking
#5950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovo je bilo oko Meksika, tako da je Begovic vec bio nas. Oni davali izjave a ti me jezu ubjedjivao da Begovic nije standardan u Stoke-u jer ne brani FA Cup utakmice. Da je tad imao izbora vjerovatno bi danas branio za Kanadu.
Kako god, ja opet kazem, za svakog bi se borio dok ne zaigra zvanicno za nekog drugog.
Kako god, ja opet kazem, za svakog bi se borio dok ne zaigra zvanicno za nekog drugog.