BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dosadno mii

#5926 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Dosadno mii »

Koja mi ja alternativa za stanic i bijelu tehniku?
moralista78

#5927 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
Omega - Beko, Grundig, Bosh, Rowenta https://omega.ba/bijela-tehnika
probook

#5928 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

moralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
Ma ja kupi Telefounken smece umjesto Samsunga ili LG :lol:
CPT

#5929 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by CPT »

probook wrote:
moralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o :lol: :lol:
probook

#5930 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

CPT wrote:
probook wrote:
na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o :lol: :lol:
Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunken
CPT

#5931 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by CPT »

probook wrote: na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o :lol: :lol:
Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunken[/quote]

sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?
moralista78

#5932 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

Telefunken odličan TV
lično iskustvo, naravno kupljen u Bingu :wink:
probook

#5933 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

CPT wrote:
probook wrote: na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o :lol: :lol:
sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?[/quote]

Ne mogu se porediti i suluda je prica da se telefunkrn kupuje jer ga uvozi Bingo.
CPT

#5934 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by CPT »

probook wrote:
CPT wrote:
sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?
Ne mogu se porediti i suluda je prica da se telefunkrn kupuje jer ga uvozi Bingo.[/quote]

to nema veze sa onim sto si ti napisao...
probook

#5935 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

To je sve vezano sa gore spiskom proizvoda koje "ne treba kupovati". Ispade da se moramo ograniciti na Beko i Telefunken, da se ne kupuju autodijelovi SKF, Bosch, da se ne kupuju gume Continental :run:
Van svake pameti momak je pukao skroz
moralista78

#5936 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

bukvalac koji nije baš bistar
za mnoge proizvode ima dobra domaća ili strana alternativa sa domaćim distributerom, za neke, nažalost ne, ali bar da stoji informacija da para ide "tvrtki" iz Škutorlenda, ono čisto da se svjesno da ako se mora da se zna da će ratni profiteri Škutorlenda omastiti brk
Continental gume i sam imam, kupljene u Guma-m, tako da... nažalost, pare su mi otišle u Škutorland, ali nisam imao izbora
rumenige_brajtner

#5937 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by rumenige_brajtner »

probook wrote:To je sve vezano sa gore spiskom proizvoda koje "ne treba kupovati". Ispade da se moramo ograniciti na Beko i Telefunken, da se ne kupuju autodijelovi SKF, Bosch, da se ne kupuju gume Continental :run:
Van svake pameti momak je pukao skroz
Malo je maka, što bi splićani rekli.
Thorgerson

#5938 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Thorgerson »

Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni. :-)

Htjeli bi cjelovitu drzavu, al eto nemoj kupovat od hrvata, nemoj se vozit autoputem kroz RS i ostale budalastine. Jeste li vi normalni? Mislim, ako vam je cilj da imamo tih 30ak % drzave, onda ok na dobrom ste putu. Ako nam je cilj da imamo drzavu BiH, onda se jos jednom presaberite pa skontajte kakve gluposti pisete.

Pa daj onda da odmah potpisemo, koji ce nam qrac Hercegovina ako necete nista s njima da imate? Sta ce nam i RS ako necete nista ni s njima? Daj nam onda daj fildzan tuzla - sarajevo - gorazde - zenica, pa da vise zivimo ko ljudi, jel. Bihac ionako daleko, ko ih šiša, nek se snalaze.

Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl. :roll: I konta da je patriota, jer ce eto otic u Bingo.

Znaci prvo se deklarisite jel hocete fildzan drzavu. Jer ovo sto pisete vodi ka tome, da vam je to cilj. Meni nije. I ja cu kupovati od koga ja hocu i na citavom prostoru BiH. Za mene je domaci proizvod i od Ognjena iz Bijeljine, a i od Mate iz Citluka.

Sav taj novac se slijeva u jednu kasu. I to je ono sto je bitno. I mi se trebamo pobrinut da se taj novac kontinuirano slijeva. A od koga dolazi, apsolutno me boli briga.

Kupovinu domaceg naravno podrzavam, ali ovo nekakvo izbjegavanje distributera i dokle vi idete s tim, smijesno.

:run:
rumenige_brajtner

#5939 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Thorgerson wrote:Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni. :-)

Htjeli bi cjelovitu drzavu, al eto nemoj kupovat od hrvata, nemoj se vozit autoputem kroz RS i ostale budalastine. Jeste li vi normalni? Mislim, ako vam je cilj da imamo tih 30ak % drzave, onda ok na dobrom ste putu. Ako nam je cilj da imamo drzavu BiH, onda se jos jednom presaberite pa skontajte kakve gluposti pisete.

Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl. :roll: I konta da je patriota, jer ce eto otic u Bingo.

Znaci prvo se deklarisite jel hocete fildzan drzavu. Jer ovo sto pisete vodi ka tome, da vam je to cilj. Meni nije. I ja cu kupovati od koga ja hocu i na citavom prostoru BiH. Za mene je domaci proizvod i od Ognjena iz Bijeljine, a i od Mate iz Citluka.

Sav taj novac se slijeva u jednu kasu. I to je ono sto je bitno. I mi se trebamo pobrinut da se taj novac kontinuirano slijeva. A od koga dolazi, apsolutno me boli briga.

Kupovinu domaceg naravno podrzavam, ali ovo nekakvo izbjegavanje distributera i dokle vi idete s tim, smijesno.

Pa ovima sto pisu te gluposti cilj i jeste fildzan, samo nemaju muda to naglas rec, nego to uvijaju u lazni patriotizam.
Osim toga, garantujem ti da ovo samo laprdaju i da ne kupuju ovako. Zamisli cirkusa kad ode u bingo da kupuje, a veci mu spisak distributera od spiska za gebiru.
moralista78

#5940 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

Robot -AWT https://www.robot.ba/brandovi/awt
nažalost Bira koja se mogla kupit u Robotu, propade
rumenige_brajtner

#5941 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok :thumbup:
moralista78

#5942 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

Thorgerson wrote:Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni. :-)

Pa daj onda da odmah potpisemo, koji ce nam qrac Hercegovina ako necete nista s njima da imate? Sta ce nam i RS ako necete nista ni s njima? Daj nam onda daj fildzan tuzla - sarajevo - gorazde - zenica, pa da vise zivimo ko ljudi, jel. Bihac ionako daleko, ko ih šiša, nek se snalaze.

ta si se prepo bolan
razvozit ćeš ti s kombijem i dalje, ko i ova dvojica, robu za neku od ovih šverc-komerc tvrtki iz Škutorlenda, al ako bogda sve manje i manje ture
samo sabura, nekad je Bingo bio trećerazredni igrač, iza Merkatora i Konzuma, a danas ima prihode ko i konzum i merkator zajedno
samo laganini :wink:
moralista78

#5943 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

rumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok :thumbup:
ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlenda
imal šta nejasno ?
rumenige_brajtner

#5944 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

moralista78 wrote:
rumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok :thumbup:
ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlenda
imal šta nejasno ?
Sve je jasno. Smiješan si, neobrazovan i fasista bez muda da to jasno kaze.
DaffyDuck

#5945 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

moralista78 wrote:
Robot -AWT https://www.robot.ba/brandovi/awt
nažalost Bira koja se mogla kupit u Robotu, propade
u pravu je Brajtner. Sta je taj ljudi izvarao.... On je zasluzio bojkot isti kao UZP
moralista78

#5946 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

:lol:
reče neko ko.podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
ja sam samo osvješteni patriota koji nedam pare onima koji radi na razbijanju jedine mi domovine
ti svakako imaš rezervnu, šta se uzrujavaš
rekoh ti, vozat ćeš kombi i dalje za skutorsku šverc-komerc tvrtku, ne ?
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ...
DaffyDuck

#5947 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by DaffyDuck »

moralista78 wrote::lol:
reče neko ko.podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
ja sam samo osvješteni patriota koji nedam pare onima koji radi na razbijanju jedine mi domovine
:?

hajd fino popij terapiju pa kad krene djelovati vidi ciji originalni post i listu uopste kopiras ;-)
probook

#5948 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

rumenige_brajtner wrote:
moralista78 wrote:
imal šta nejasno ?
Od sada cemo ga zvati "filđanac" :lol:
moralista78

#5949 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by moralista78 »

DaffyDuck wrote:
moralista78 wrote::lol:
idi umij se
:?

hajd fino popij terapiju pa kad krene djelovati vidi ciji originalni post i listu uopste kopiras ;-)
nije tebi dobro, tebe terapija malo poljuljala pa ne možeš da skontaš da si uletio u međupost i to sto citiraš nije bilo za tebe, al eto našo si se prozvan a nedovoljno bistar da skontaš da nije tebi
nego ovom kamiondžiji
rumenige_brajtner wrote:
moralista78 wrote:
imal šta nejasno ?

:lol:
reče neko ko podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ..
rumenige_brajtner

#5950 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Patriotizam je posljednje utočište hulja, al nisi ti na tom nivou da bi to shvatio na pravi način.
Post Reply