BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- Dosadno mii
#5926 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koja mi ja alternativa za stanic i bijelu tehniku?
-
moralista78
#5927 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
Omega - Beko, Grundig, Bosh, Rowenta https://omega.ba/bijela-tehnika
-
probook
#5928 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ma ja kupi Telefounken smece umjesto Samsunga ili LGmoralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
- CPT
#5929 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... oprobook wrote:Ma ja kupi Telefounken smece umjesto Samsunga ili LGmoralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
-
probook
#5930 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunkenCPT wrote:na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... oprobook wrote:Ma ja kupi Telefounken smece umjesto Samsunga ili LGmoralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
Omega - Beko, Grundig, Bosh, Rowenta https://omega.ba/bijela-tehnika![]()
- CPT
#5931 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunken[/quote]probook wrote: na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o![]()
sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?
-
moralista78
#5932 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Telefunken odličan TV
lično iskustvo, naravno kupljen u Bingu
lično iskustvo, naravno kupljen u Bingu
-
probook
#5933 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?[/quote]CPT wrote:Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunkenprobook wrote: na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o![]()
Ne mogu se porediti i suluda je prica da se telefunkrn kupuje jer ga uvozi Bingo.
- CPT
#5934 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne mogu se porediti i suluda je prica da se telefunkrn kupuje jer ga uvozi Bingo.[/quote]probook wrote:sto znaci da je Telefunken jedina alternativa ili da je kvalitetan? ili da se uopste mogu porediti? sigurno si opazio razliku u cijeni?CPT wrote:Lg televizori, frizideri, masine su mnogo bolji nego telefunkenprobook wrote: na svijetu postoje samo Samsung, LG illi TelefOunken.... a LG postao kao simbol kvalitete.... o![]()
to nema veze sa onim sto si ti napisao...
-
probook
#5935 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
To je sve vezano sa gore spiskom proizvoda koje "ne treba kupovati". Ispade da se moramo ograniciti na Beko i Telefunken, da se ne kupuju autodijelovi SKF, Bosch, da se ne kupuju gume Continental
Van svake pameti momak je pukao skroz
-
moralista78
#5936 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
bukvalac koji nije baš bistar
za mnoge proizvode ima dobra domaća ili strana alternativa sa domaćim distributerom, za neke, nažalost ne, ali bar da stoji informacija da para ide "tvrtki" iz Škutorlenda, ono čisto da se svjesno da ako se mora da se zna da će ratni profiteri Škutorlenda omastiti brk
Continental gume i sam imam, kupljene u Guma-m, tako da... nažalost, pare su mi otišle u Škutorland, ali nisam imao izbora
za mnoge proizvode ima dobra domaća ili strana alternativa sa domaćim distributerom, za neke, nažalost ne, ali bar da stoji informacija da para ide "tvrtki" iz Škutorlenda, ono čisto da se svjesno da ako se mora da se zna da će ratni profiteri Škutorlenda omastiti brk
Continental gume i sam imam, kupljene u Guma-m, tako da... nažalost, pare su mi otišle u Škutorland, ali nisam imao izbora
- rumenige_brajtner
#5937 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Malo je maka, što bi splićani rekli.probook wrote:To je sve vezano sa gore spiskom proizvoda koje "ne treba kupovati". Ispade da se moramo ograniciti na Beko i Telefunken, da se ne kupuju autodijelovi SKF, Bosch, da se ne kupuju gume Continental![]()
- Thorgerson
#5938 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni.
Htjeli bi cjelovitu drzavu, al eto nemoj kupovat od hrvata, nemoj se vozit autoputem kroz RS i ostale budalastine. Jeste li vi normalni? Mislim, ako vam je cilj da imamo tih 30ak % drzave, onda ok na dobrom ste putu. Ako nam je cilj da imamo drzavu BiH, onda se jos jednom presaberite pa skontajte kakve gluposti pisete.
Pa daj onda da odmah potpisemo, koji ce nam qrac Hercegovina ako necete nista s njima da imate? Sta ce nam i RS ako necete nista ni s njima? Daj nam onda daj fildzan tuzla - sarajevo - gorazde - zenica, pa da vise zivimo ko ljudi, jel. Bihac ionako daleko, ko ih šiša, nek se snalaze.
Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl.
I konta da je patriota, jer ce eto otic u Bingo.
Znaci prvo se deklarisite jel hocete fildzan drzavu. Jer ovo sto pisete vodi ka tome, da vam je to cilj. Meni nije. I ja cu kupovati od koga ja hocu i na citavom prostoru BiH. Za mene je domaci proizvod i od Ognjena iz Bijeljine, a i od Mate iz Citluka.
Sav taj novac se slijeva u jednu kasu. I to je ono sto je bitno. I mi se trebamo pobrinut da se taj novac kontinuirano slijeva. A od koga dolazi, apsolutno me boli briga.
Kupovinu domaceg naravno podrzavam, ali ovo nekakvo izbjegavanje distributera i dokle vi idete s tim, smijesno.

Htjeli bi cjelovitu drzavu, al eto nemoj kupovat od hrvata, nemoj se vozit autoputem kroz RS i ostale budalastine. Jeste li vi normalni? Mislim, ako vam je cilj da imamo tih 30ak % drzave, onda ok na dobrom ste putu. Ako nam je cilj da imamo drzavu BiH, onda se jos jednom presaberite pa skontajte kakve gluposti pisete.
Pa daj onda da odmah potpisemo, koji ce nam qrac Hercegovina ako necete nista s njima da imate? Sta ce nam i RS ako necete nista ni s njima? Daj nam onda daj fildzan tuzla - sarajevo - gorazde - zenica, pa da vise zivimo ko ljudi, jel. Bihac ionako daleko, ko ih šiša, nek se snalaze.
Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl.
Znaci prvo se deklarisite jel hocete fildzan drzavu. Jer ovo sto pisete vodi ka tome, da vam je to cilj. Meni nije. I ja cu kupovati od koga ja hocu i na citavom prostoru BiH. Za mene je domaci proizvod i od Ognjena iz Bijeljine, a i od Mate iz Citluka.
Sav taj novac se slijeva u jednu kasu. I to je ono sto je bitno. I mi se trebamo pobrinut da se taj novac kontinuirano slijeva. A od koga dolazi, apsolutno me boli briga.
Kupovinu domaceg naravno podrzavam, ali ovo nekakvo izbjegavanje distributera i dokle vi idete s tim, smijesno.
- rumenige_brajtner
#5939 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa ovima sto pisu te gluposti cilj i jeste fildzan, samo nemaju muda to naglas rec, nego to uvijaju u lazni patriotizam.Thorgerson wrote:Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni.![]()
Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl.I konta da je patriota, jer ce eto otic u Bingo.
Osim toga, garantujem ti da ovo samo laprdaju i da ne kupuju ovako. Zamisli cirkusa kad ode u bingo da kupuje, a veci mu spisak distributera od spiska za gebiru.
-
moralista78
#5940 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Robot -AWT https://www.robot.ba/brandovi/awtmoralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
nažalost Bira koja se mogla kupit u Robotu, propade
- rumenige_brajtner
#5941 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok 
-
moralista78
#5942 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ta si se prepo bolanThorgerson wrote:Pa dobro je li vi shvatate sta ovdje pisete i koliko ste samo kontradiktorni.![]()
Mi smo jedna drzava i ne mogu da vjerujem sta citam. Jos lik analizu citavu uradio sta treba, sta ne treba kupovati, ko je distributer i sl.I konta da je patriota, jer ce eto otic u Bingo.
razvozit ćeš ti s kombijem i dalje, ko i ova dvojica, robu za neku od ovih šverc-komerc tvrtki iz Škutorlenda, al ako bogda sve manje i manje ture
samo sabura, nekad je Bingo bio trećerazredni igrač, iza Merkatora i Konzuma, a danas ima prihode ko i konzum i merkator zajedno
samo laganini
-
moralista78
#5943 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlendarumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok
imal šta nejasno ?
- rumenige_brajtner
#5944 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sve je jasno. Smiješan si, neobrazovan i fasista bez muda da to jasno kaze.moralista78 wrote:ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlendarumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok
imal šta nejasno ?
- DaffyDuck
#5945 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
moralista78 wrote:Robot -AWT https://www.robot.ba/brandovi/awtmoralista78 wrote:Bingo - Telefunken, Sharp, Gorenje https://www.bingotuzla.ba/kategorija-pr ... es-masine/
nažalost Bira koja se mogla kupit u Robotu, propade
u pravu je Brajtner. Sta je taj ljudi izvarao.... On je zasluzio bojkot isti kao UZPrumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok
-
moralista78
#5946 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
reče neko ko.podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
ja sam samo osvješteni patriota koji nedam pare onima koji radi na razbijanju jedine mi domovine
ti svakako imaš rezervnu, šta se uzrujavaš
rekoh ti, vozat ćeš kombi i dalje za skutorsku šverc-komerc tvrtku, ne ?
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ...
- DaffyDuck
#5947 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
moralista78 wrote:![]()
reče neko ko.podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
ja sam samo osvješteni patriota koji nedam pare onima koji radi na razbijanju jedine mi domovine
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ...
hajd fino popij terapiju pa kad krene djelovati vidi ciji originalni post i listu uopste kopiras
-
probook
#5948 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Od sada cemo ga zvati "filđanac"rumenige_brajtner wrote:Sve je jasno. Smiješan si, neobrazovan i fasista bez muda da to jasno kaze.moralista78 wrote:ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlendarumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok
imal šta nejasno ?
-
moralista78
#5949 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nije tebi dobro, tebe terapija malo poljuljala pa ne možeš da skontaš da si uletio u međupost i to sto citiraš nije bilo za tebe, al eto našo si se prozvan a nedovoljno bistar da skontaš da nije tebiDaffyDuck wrote:moralista78 wrote:![]()
idi umij se
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ...![]()
hajd fino popij terapiju pa kad krene djelovati vidi ciji originalni post i listu uopste kopiras
nego ovom kamiondžiji
rumenige_brajtner wrote:Sve je jasno. Smiješan si, neobrazovan i fasista bez muda da to jasno kaze.moralista78 wrote:ne ljubi se i ne grli s dodikom, ne ide na neustavnu proslavu blentiteta , jednostavno rečeno ne radi na razbijanju države BiH kao hdz ratni profiteti iz Škutorlendarumenige_brajtner wrote:Vlasnik robota ratni profiter iz enciklopedije, al nas je, to je ok
imal šta nejasno ?
reče neko ko podržava dokazane škutorlend fašiste još iz drugog svjetskog rata, i osuđene ratne zločince za udruženi zločinački poduhvat sa ciljem razbijanja BH
idi umij se
istina bit će sve manje tura, i ako bogda sve manja plata.... al štaš ..
- rumenige_brajtner
#5950 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Patriotizam je posljednje utočište hulja, al nisi ti na tom nivou da bi to shvatio na pravi način.