Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#5926 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

ubojica77 wrote:
Bodkin wrote:malo se pravimo ludi a :-D ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
Pravo na brak nije ustavno pravo. Ponavljam nemogu se vjencat u skoro niti jednoj drzavi u EU.
:lol:

Ustavno pravo ?! Šta je to ?! Misliš, civilno pravo ?!

Obnovite literaturu iz koje ste učili. Brak jeste civilno pravo ;)
ubojica77

#5927 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:
ubojica77 wrote:
Bodkin wrote:malo se pravimo ludi a :-D ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
Pravo na brak nije ustavno pravo. Ponavljam nemogu se vjencat u skoro niti jednoj drzavi u EU.
:lol:

Ustavno pravo ?! Šta je to ?! Misliš, civilno pravo ?!

Obnovite literaturu iz koje ste učili. Brak jeste civilno pravo ;)
Sad si jos jednom ispao neuk.

Brak nije predmet temeljnog ljudskog prava, prema Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Braku je posvećen članak 16. Opće deklaracije o pravima čovjeka [3] Ujedinjenih naroda.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Brak_i_istospolnost

Idi pokrij se necim po glavi i ne lupetaj,svaki put ti mislis da znas nesto,a ispada da nemas pojma o osnovnim stvarima.
Tolku aroganciju bez pokrica nisam nigdje vidio.
Shvati brak nije temeljno ljudsko pravo,niti je ustavom RH zajamceno pravo,a i u mnogim zemljama EU se istospolne osobe nemogu vjencati tako da ne da si ispao neznalica,nego arogantna neznalica. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#5928 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamen spoticanja »

64 % Za
33% Protiv...

Ali me fascinirala medijska kampanja protiv one markicke i referenduma...nevjerojatno i zastrašujuće
dalmatinka

#5929 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

kamen spoticanja wrote:64 % Za
33% Protiv...

Ali me fascinirala medijska kampanja protiv one markicke i referenduma...nevjerojatno i zastrašujuće
A nije zastrašujuća njena manipulacija demokracijom?
kamen spoticanja

#5930 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamen spoticanja »

dalmatinka wrote:
kamen spoticanja wrote:64 % Za
33% Protiv...

A nije zastrašujuća njena manipulacija demokracijom?
Zašto bi bila?
Referendum i to je to...
Onakvo cherechenje u konachnici imalo je i ključnu prevagu, gotovo sam siguran
karanana

#5931 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by karanana »

da li ovo znaci da su svi prethodni brakovi izmedju muskaraca i zena u hrvatskoj nistavni i nelegalni jer nisu bili dio ustava?

kako je ovaj referendum glup i na sta se pare bacaju.
ubojica77

#5932 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

Inace Leclerc na isto linku pise i ovo.

U nekim je državama institucija braka, kao isključive zajednice muškarca i žene, propisana Ustavom. Od država u Europi, to su Bjelorusija, Bugarska, Mađarska, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Srbija i Ukrajina.

Od navedenih nekoliko ih je clanica EU,pa sad Leclerc idi ih prijavi EU jer kako si rekao preventivno žele onemogućiti....
Smjesan si i tvrdoglav.
dalmatinka

#5933 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

karanana wrote:da li ovo znaci da su svi prethodni brakovi izmedju muskaraca i zena u hrvatskoj nistavni i nelegalni jer nisu bili dio ustava?

Bukvalno bacanje novaca. Ovo neće promijeniti ama baš ništa. Brak između istospolnih partnera ionako nije bio predviđen zakonom već drugačija definicija, međutim, ako se tko želi vjenčati nitko im ne može zabraniti da to učine u državi gdje je dozvoljeno. :-)
It_is_a_Leclerc

#5934 Re: Desavanja u Hrvatskoj

ubojica77 wrote:

Brak nije predmet temeljnog ljudskog prava, prema Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Braku je posvećen članak 16. Opće deklaracije o pravima čovjeka [3] Ujedinjenih naroda.

Idi pokrij se necim po glavi i ne lupetaj,svaki put ti mislis da znas nesto,a ispada da nemas pojma o osnovnim stvarima.
Shvati brak nije temeljno ljudsko pravo,niti je ustavom RH zajamceno pravo,a i u mnogim zemljama EU se istospolne osobe nemogu vjencati tako da ne da si ispao neznalica,nego arogantna neznalica. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: Pronađi razliku.
It_is_a_Leclerc

#5935 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Elem. Rasprava s ovim Trnkom me malo zanijela, pa nisam napisao ono što htjedoh.

Dakle. Ovim se krši princip jednakosti pred zakonom, i ovakav Ustav RH predstavlja diskriminaciju.

Sljedeći referendum ide i dalje - žele onemogućiti pripadnicima srpske manjine da koriste svoje tradicionalno pismo u općinama gdje predstavljaju dobar dio stanovništva. Nakon toga će vjerovatno i muslimankama zabraniti pokrivala za glavu.

Ali. U svemu lošem, ima i nešto dobro. Ako Hrvatska sa diskriminatoskim ustavom može u EU, mislim da je krajnje vrijeme da se i nas primi - sve sa Sejdićem i Fincijem.
cyprus

#5936 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cyprus »

Jebo ih referendum... Sad mi nema kviza na HRT-u, jer rade specijalnu emisiju o ovoj budalaštini... Jebali ih pederi i oni pedere...
dalmatinka

#5937 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

It_is_a_Leclerc wrote:Elem. Rasprava s ovim Trnkom me malo zanijela, pa nisam napisao ono što htjedoh.

Dakle. Ovim se krši princip jednakosti pred zakonom, i ovakav Ustav RH predstavlja diskriminaciju.

Sljedeći referendum ide i dalje - žele onemogućiti pripadnicima srpske manjine da koriste svoje tradicionalno pismo u općinama gdje predstavljaju dobar dio stanovništva. Nakon toga će vjerovatno i muslimankama zabraniti pokrivala za glavu.

Ali. U svemu lošem, ima i nešto dobro. Ako Hrvatska sa diskriminatoskim ustavom može u EU, mislim da je krajnje vrijeme da se i nas primi - sve sa Sejdićem i Fincijem.
A sve ostalo ste obavili? :-)
Great Cornholio

#5938 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Great Cornholio »

karanana wrote:da li ovo znaci da su svi prethodni brakovi izmedju muskaraca i zena u hrvatskoj nistavni i nelegalni jer nisu bili dio ustava?

Poništavaju se :D

Ne znam samo kako će biti na vjenčanjima između dvije žene, ili dva muškarca, ko će tu biti muž, a ko supruga :? :D
Vitezanin

#5939 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Vitezanin »

Paradoks je da su desničari koji su mahom glasali "Za" i koji redovito teže predstaviti Hrvatsku kao "zapadnu" zemlju koja nema nikakve veze s brdovitim Balkanom ili istokom Europe sad ovim upali u "fino društvo" koje definira brak kao zajednicu muškarca i žene - Moldavija, Bugarska, Bjelorusija, Poljska, Mađarska, .... :-?

A izlaznost od 35% također jasno govori koliko je ovo pitanje zapravo društveno neznačajno i pitanje od tkz nacionalnog interesa. Ljude boli ona stvar što je s druge strane zapravo i ok jer ipak govori da možda većinu ljudi u Hrvatskoj brak između dva lika ili dvije lezbe ne tangira toliko i da nisu toliko zadrti.

Pretpostavljam da od sljedeće ljetne sezone počinje bojkot gay kruzera prema Dubrovniku. :D :D :D
ubojica77

#5940 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:
ubojica77 wrote:

:lol: Pronađi razliku.
Razlika je u tome da si ispao trol i neznalica.
Great Cornholio

#5941 Re: Desavanja u Hrvatskoj

webby-x wrote:
Bodkin wrote:ako e po ustavu brak samo izmedju muskarca i zene, kako ce se onda gay parovi vjencavati?
A kako će se čovjek sa više žena vjenčati,
ili žena sa više muškaraca?
za ovo prvo mora otići u Saudijsku Arabiju, ili neku državu u kojoj je na snazi šerijatski zakon, a za ovo drugo mora pronaći neku zaostalu plemensku zajednicu u kojoj je dozvoljena poliandrija ( zajednica jedne žene i više muškaraca).
webby-x

#5942 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by webby-x »

Čestitke Hrvatskoj.
Da je u BiH ovo pitanje na referendumu omjer bi bio 90:10 u korist "ZA".
Kada ćemo mi mijenjati Dayton da uvedemo ovu definiciju?

:D
Great Cornholio

#5943 Re: Desavanja u Hrvatskoj

webby-x wrote:Čestitke Hrvatskoj.

Stani malo, jesu li hrvatski građani glasali za, ili protiv homoseksualnih brakova :?
ubojica77

#5944 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ubojica77 »

It_is_a_Leclerc wrote:Elem. Rasprava s ovim Trnkom me malo zanijela, pa nisam napisao ono što htjedoh.

Opet trolas ,. Dokazao sam ti da brak nije po konvenciji UN-a temeljno ljudsko pravo i da nekoliko EU drzava to vec ima na taj nacin rjeseno,progutaj to sta si nas..o i :run:
m_l

#5945 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by m_l »

Cestitke Hrvatskoj :thumbup:
dalmatinka

#5946 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

m_l wrote:Cestitke Hrvatskoj :thumbup:
A na čemu? :evil:
m_l

#5947 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by m_l »

Great Cornholio wrote:
webby-x wrote:Čestitke Hrvatskoj.

Stani malo, jesu li hrvatski građani glasali za, ili protiv homoseksualnih brakova :?
Glasali ZA brak kao zajednicu zene i muskarca, tj. glasali su protiv homoseksualnih brakova. :)
megaman4

#5948 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by megaman4 »

pošto sam protiv istospolnih brakova, moram čestitati susjedima na izbor :thumbup: , mada su ovim referendumom samo razljutili elitu u Briselu, koja im ovo neće olahko oprostiti, jer su ovim sebi još više počeli kopati jamu u koju upadaju.
dalmatinka

#5949 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Samo da se zahvalim građanima Istarske i Primorsko Goranske županije :thumbup:
muzicar_iz_parka

#5950 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muzicar_iz_parka »

Kakvih 90%, kod nas bi bilo 99% ZA. :D
Post Reply