Izrael je opet pocinio zlocin!
- sinuhe
#5926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu to posmatraci vec engleski potezi linijarom i eto ti problema vec 100 godina.
http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Kingdom_of_Syria
-
jarancuga
#5927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
@jeffersone...
ako se ne varam, hamas ne vlada zapadnom obalom vec fatah, zar ne...ako izrael zaista zeli mir, zasto protjeruju i ubija palestince koji zive na zapadnoj obali odnosno istocnom jerusalemu, zasto izrael tamo vrsi otimacinu zemlje i gradi ilegalna naselja...
ako se ne varam, hamas ne vlada zapadnom obalom vec fatah, zar ne...ako izrael zaista zeli mir, zasto protjeruju i ubija palestince koji zive na zapadnoj obali odnosno istocnom jerusalemu, zasto izrael tamo vrsi otimacinu zemlje i gradi ilegalna naselja...
-
jefferson
#5928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A da lenijar je kriv.sinuhe wrote:Nisu to posmatraci vec engleski potezi linijarom i eto ti problema vec 100 godina.
A otkad je wikipedia zamjenila normalne knjige?
-
jefferson
#5929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
- ljubav_aha
#5930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mozda napokon skontaju nas stavjefferson wrote:A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
-
jefferson
#5931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ejh, u to manje vjerujem nego da ce se izrael i hamas dogovoriti. najgore je kad s internet ratnicima pokusas naci zajednicku. Sve su to neki tenkisti i revolucionari. Sto bi rekao simpoziji: legendarni!ljubav_aha wrote:mozda napokon skontaju nas stavjefferson wrote:A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
- ljubav_aha
#5932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
uh to si dobro napisao 
- sinuhe
#5933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji je tvoj stav? Jesi li ti uopste sta napisala na ovoj temi?
-
jefferson
#5934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Napisala je ona svoj stav davno. Problem je sto ti npr. svoj stav temeljis na onome sta hoces da cujes, sto je mana interneta. Internet , koliko god da je pomogao u protoku informacija, danas je i smanji dotok informacija ljudima koji imaju odredjeni ideoloski stav, i traze samo ono sto zele da cuju.sinuhe wrote:Koji je tvoj stav? Jesi li ti uopste sta napisala na ovoj temi?
Politika je kompromis, i samo ce se kompromisom to rjesiti.
Sto se tice tih flotila, sve je to super, ali dovoljno sam se nagledao tih NGo da znam na sta to lici.
- sinuhe
#5935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti si vec morao potegnuti do biblioteke po Bibliju da pravdas postojanje Izraela.jefferson wrote:Napisala je ona svoj stav davno. Problem je sto ti npr. svoj stav temeljis na onome sta hoces da cujes, sto je mana interneta. Internet , koliko god da je pomogao u protoku informacija, danas je i smanji dotok informacija ljudima koji imaju odredjeni ideoloski stav, i traze samo ono sto zele da cuju.sinuhe wrote:Koji je tvoj stav? Jesi li ti uopste sta napisala na ovoj temi?
Sto se tice tih flotila, sve je to super, ali dovoljno sam se nagledao tih NGo da znam na sta to lici.
-
jefferson
#5936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To i jest problem sto je tvoje rjesenje unistenje izraela, sto te ne cini nista boljim od onog sto da naredbu da baci bombu od 950kg na sjediste hamasa u gazi, i kaze da su civili kolateralna steta. Tu ste negdje.sinuhe wrote:Ti si vec morao potegnuti do biblioteke po Bibliju da pravdas postojanje Izraela.jefferson wrote:Napisala je ona svoj stav davno. Problem je sto ti npr. svoj stav temeljis na onome sta hoces da cujes, sto je mana interneta. Internet , koliko god da je pomogao u protoku informacija, danas je i smanji dotok informacija ljudima koji imaju odredjeni ideoloski stav, i traze samo ono sto zele da cuju.sinuhe wrote:Koji je tvoj stav? Jesi li ti uopste sta napisala na ovoj temi?
Medjutim, za tvoju informaciju, niti ce izrael unistiti palestince, niti ce Izrael prestati da postoji!
Sto se tice biblije, davno procitao!
- ljubav_aha
#5937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jefferson ,hvala 
- sinuhe
#5938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam ja za unistenje Izraela. Svjestan sam da tamo nece nikad biti mira i da je pored svih problema na Zemlji stvoren i taj umjetni prije oko 100 godina.
-
jarancuga
#5939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
i ne kazem da negiras izraelske zlocine, ali u jednom od tvojih postova pises da je hamas glavna prepreka miru jer ne zele priznati izrael...jefferson wrote:A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
ja tvrdim da izrael ne zeli mir i ne bi pristao na mir da sve i jedna arapska zemlöja, pokret ili bilo vec sto priznaju izrael, jer mir nije cilj cionista...
-
jarancuga
#5940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ljubav_aha wrote:mozda napokon skontaju nas stavjefferson wrote:A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
koji stav?
da palestinci prihvate genocid i okupaciju?
-
jefferson
#5941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa de nam ti iznesi svoje rjesenje?
I koliko znam Izrael je pocinio zlocine, ali genocid???
- armin071
#5942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Na osnovu cega ti ovo tvrdis. Jel to kao ona Dodina "Ja koliko znam sve zene i djeca su izasla iz Srebrenice" tvrdnja ili..? Ipak je ovo 21 vijek i ovo sto radi Izrael je puno gore od genocida kao definicije.... A ti sad ako ovo sto sada sto Izrael radi opravdavas bliskom ili daljnjom historijom, direktno podrzavas i srbe i njihove zlocine u BiH i Hrvatskoj a sve zbog npr. Jasenovca ili Turaka i straha od vracanja ili ponavljanja istih...jefferson wrote:Pa de nam ti iznesi svoje rjesenje?
-
jefferson
#5943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja znam da neki ljudi ne znaju citati, ali ne kontam kako si moj post uspio povezati sa jasenovcem, srebrenicom itd. kazem ja, svi ste vi internet ratnici i sve znate! Ako Vam je toliko stalo ne znam samo sta radite ovdje, put pod noge i borite se!armin071 wrote:Na osnovu cega ti ovo tvrdis. Jel to kao ona Dodina "Ja koliko znam sve zene i djeca su izasla iz Srebrenice" tvrdnja ili..? Ipak je ovo 21 vijek i ovo sto radi Izrael je puno gore od genocida kao definicije.... A ti sad ako ovo sto sada sto Izrael radi opravdavas bliskom ili daljnjom historijom, direktno podrzavas i srbe i njihove zlocine u BiH i Hrvatskoj a sve zbog npr. Jasenovca ili Turaka i straha od vracanja ili ponavljanja istih...jefferson wrote:Pa de nam ti iznesi svoje rjesenje?
A posto si ti kao osoba od znacaja to verifikovao kao genocid, onda garant jeste!
- armin071
#5944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam ti samo napravio poredjenje jer si ti pored rijeci genocid stavio upitnike znaci mislim da tamo genocida nema. Odgovor ti je iskompleksiran ono do kraja. Ne znam o kakvim ratnicima ti pricas mozda si htio da postas odgovor na drugu temu. Trebao si samo da kazes zasto ti mislis da ovo sto Izrael radi nije genocid... I po cemu ti pravdas uopste to sto oni rade, opet PONAVLJAM ako pravdas...
-
jefferson
#5945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja nisam rekao da je Hamas glavna prepreka, ali de malo prakticno razmisljaj a malo manje ideoloski.jarancuga wrote:i ne kazem da negiras izraelske zlocine, ali u jednom od tvojih postova pises da je hamas glavna prepreka miru jer ne zele priznati izrael...jefferson wrote:A de mi reci gdje sam ja negirao da Izrael vrsi zlocin? Ja kazem da se situacija nece rjesiti na ovakav nacin gdje su sve strane iskljucive, ukljucujuci i palestinsku!jarancuga wrote:@jeffersone...
ja tvrdim da izrael ne zeli mir i ne bi pristao na mir da sve i jedna arapska zemlöja, pokret ili bilo vec sto priznaju izrael, jer mir nije cilj cionista...
Znaci, Izraelci trebaju da sjednu za sto s nekim ko uopste njima ne priznaje pravo na postojanje?
To ti je kao kad je Haris Silajdzic 2006 rekao da ce ukinuti RS, pa onda se svi zapitali sto nece niko iz RS da razgovara sa njim.
Kada Hamas kaze: gospodo, jamo rjesiti problem, hajmos e dogovoriti. mi smatramo da za dvije drzave ovdje ima mjesta, za izraelsku i za palestinsku, e onda si napravio diplomatski potez gdje si loptu prebacio duboko na izraelski teren.
Ali jok, cak i da ima neko, ko ce predstavljat Plaestinu? Hamas ili Fatah? Onis e sami ne mogu dogovoriti akda su do grla u korupciji.
A to da izraelu mir nije cilj, e jos da vidim nekog ko zeli tako zivjeti, bilo da je izraelac ili palestinac.
Ali eto, generalizacija ej odlika onih koji se bavu tudjim problemima jer su u nemogucnosti da rjese svoje!
-
jefferson
#5946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da ja mislim da se tamo nije desio genocid! Ako ces govoriti o genocidu, izbjeglicki logori u Jordanu su bili blizi toj definiciji! Malo citaj ispovjesti prpadnika Hamasa koji su odrasli u Jordanu i ostalim kampovima!armin071 wrote:Ja sam ti samo napravio poredjenje jer si ti pored rijeci genocid stavio upitnike znaci mislim da tamo genocida nema. Odgovor ti je iskompleksiran ono do kraja. Ne znam o kakvim ratnicima ti pricas mozda si htio da postas odgovor na drugu temu. Trebao si samo da kazes zasto ti mislis da ovo sto Izrael radi nije genocid... I po cemu ti pravdas uopste to sto oni rade, opet PONAVLJAM ako pravdas...
I druga stvar, ja u niti jednom postu nisam opravdao izrael. Ali problem se nece rjesiti tako sto tvrdis da Izrael nema pravo na postojanje!
- ljubav_aha
#5947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jefferson wrote:A to da izraelu mir nije cilj, e jos da vidim nekog ko zeli tako zivjeti, bilo da je izraelac ili palestinac.
- armin071
#5948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Greska se napravila u startu i to ce se tesko ikada ispraviti. Jedna velika masa ljudi je doseljena na tudju zemlju, dok je opet druga masa ljudi protjerana,ubijena i raseljena sa te iste teritorije. Generacija ljudi se rodila i umrla u tom ratu i mnogi mladici i djevojke i ne znaju kako je to kad nije rat. I nakon sve te nepravde jako je tesko ocekivati da ti ljudi sjednu za sto i potpisu stanje de facto. Djaba Izraelu i pare i vojska isve kad nikad mira nece imati. A da ima malo dobre volje moglo bi se to promjeniti ali sila u glavi pojedinaca im to ne dozvoljava. Nazalostjefferson wrote:Da ja mislim da se tamo nije desio genocid! Ako ces govoriti o genocidu, izbjeglicki logori u Jordanu su bili blizi toj definiciji! Malo citaj ispovjesti prpadnika Hamasa koji su odrasli u Jordanu i ostalim kampovima!armin071 wrote:Ja sam ti samo napravio poredjenje jer si ti pored rijeci genocid stavio upitnike znaci mislim da tamo genocida nema. Odgovor ti je iskompleksiran ono do kraja. Ne znam o kakvim ratnicima ti pricas mozda si htio da postas odgovor na drugu temu. Trebao si samo da kazes zasto ti mislis da ovo sto Izrael radi nije genocid... I po cemu ti pravdas uopste to sto oni rade, opet PONAVLJAM ako pravdas...
I druga stvar, ja u niti jednom postu nisam opravdao izrael. Ali problem se nece rjesiti tako sto tvrdis da Izrael nema pravo na postojanje!
-
jefferson
#5949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I po tebi je rjesenje da izraelci izvrse kolektivno samoubistvo!armin071 wrote:Greska se napravila u startu i to ce se tesko ikada ispraviti. Jedna velika masa ljudi je doseljena na tudju zemlju, dok je opet druga masa ljudi protjerana,ubijena i raseljena sa te iste teritorije. Generacija ljudi se rodila i umrla u tom ratu i mnogi mladici i djevojke i ne znaju kako je to kad nije rat. I nakon sve te nepravde jako je tesko ocekivati da ti ljudi sjednu za sto i potpisu stanje de facto. Djaba Izraelu i pare i vojska isve kad nikad mira nece imati. A da ima malo dobre volje moglo bi se to promjeniti ali sila u glavi pojedinaca im to ne dozvoljava. Nazalostjefferson wrote:Da ja mislim da se tamo nije desio genocid! Ako ces govoriti o genocidu, izbjeglicki logori u Jordanu su bili blizi toj definiciji! Malo citaj ispovjesti prpadnika Hamasa koji su odrasli u Jordanu i ostalim kampovima!armin071 wrote:Ja sam ti samo napravio poredjenje jer si ti pored rijeci genocid stavio upitnike znaci mislim da tamo genocida nema. Odgovor ti je iskompleksiran ono do kraja. Ne znam o kakvim ratnicima ti pricas mozda si htio da postas odgovor na drugu temu. Trebao si samo da kazes zasto ti mislis da ovo sto Izrael radi nije genocid... I po cemu ti pravdas uopste to sto oni rade, opet PONAVLJAM ako pravdas...
Kazem ja, ljudi s marsa pali!
- armin071
#5950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja nemam vise energije raspravljat sa SF forumasima. Pozivam Zornbile u pomoc mozda on ima kakvo "pravedno" rjesenje za Bliski Istok..